Субота, 20.04.2024, 06:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 07

Топ «машин»
П’ятірка найкращих підприємств машинобудівної промисловості міста


 

ТО ВГОРУ, ТО ВНИЗ
Машинобудівна галузь у нас таки є. І, виявляється, всупереч прогнозам скептиків, навіть може дечим похвалитися. А саме пристойними показниками в динаміці розвитку (окремі підприємства за останніх півроку подвоїли об’єми виробництва) та твердими 87% загальнообласного обсягу реалізованої продукції.
Машинобудівники міста чесно зізнаються: перспективи в них попереду не райдужні, а швидше чорно-білі. В минулому одна із найпотужніших галузей країни сьогодні втримується на плаву лише за рахунок іноземних інвесторів та давальницьких схем роботи. Ми ж, як завжди, маючи серйозні можли ... Читати далі »

Переглядів: 971 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Спільна молитва


2-3 серпня відбулася Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) за мир в Україні. На спільну молитву зійшлися тисячі вірних із різних куточків Прикарпаття, і ознаменувалася ця молитва одразу декількома знаковими подіями у житті Церкви та залишила помітний слід в історії колишньої столиці Галицько-Волинського князівства. Тут вперше за тисячолітню історію відбулося висвячення єпископа.
За деякими підрахунками, у прощі взяли участь понад сорок тисяч вірних.
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук закликав молитися за мир і єдність України, «стаючи перед чудотворним образом Крилоської Матері Божої, благаючи життя для братів наших і сестер на сході України, щоб не проливалася ... Читати далі »

Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Мер хоче знати, кому носили хабарі
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус звернувся до правоохоронних органів з вимогою провести незалежне об’єктивне розслідування з приводу висловлювання працівниці одного з літніх майданчиків, що за встановлення майданчика міській владі треба дати хабар у 100 тисяч.

Про це міський голова заявив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. «Я публічно звертаюсь до міліції та прокуратури провести незалежне об’єктивне розслідування за фактом такого висловлювання бармена. Вона ще й Майдан сюди приплела. Мовляв, після Майдану власник відмовився давати хабар, тому майданчик і хотіли демонтувати. Такі висловлювання є неприпустимі. Той майданчик рік простояв без жодних дозвільних документів», – сказав В.Анушкевичус. І додав: «Якщо хтось хоче заплатити сто тисяч, то ми ... Читати далі »

Переглядів: 599 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Усім миром – на мир
Ініціативна група іванофранківців  «Свій за свого»  на Всеукраїнській прощі у Крилосі зібрала 35 тисяч гривень на  спорядження солдатам
Саме стільки пожертвували небайдужі прочани  у встановлені волонтерами скриньки «На допомогу українській армії» на території проведення прощі.
«Якщо бути точними, ми зібрали 35 425 гривень, – розповіла під час брифінгу для ЗМІ співзасновниця групи «Свій за свого» Лідія Анушкевичус. – Ми не сподівалися на таку суму. Я дякую всім, хто долучився».
Зібрати кошти допомогли священики та семінаристи УГКЦ, пластуни,  волонтери організації «Підтримай армію України».
 «Крім того, долучився молодіжний виконком, учасники яког ... Читати далі »

Переглядів: 481 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Оголошення
Доводимо до відома керівників підприємств, організації та населення міста Івано-Франківська, що для виконання планових ремонтних робіт на Черніївському комплексі водоочисних споруд, насосних станціях, водопровідних та каналізаційних мережах КП «Івано-Франківськводоекотехпром» 12.08.2014 р. з 5.00 до 5.00 13.08.2014 р. буде припинено подачу холодної води на місто.
Просимо вибачення за тимчасові незручності.

Переглядів: 595 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

А крадіжки тривають
Поки міліція рапортує про затримання розкрадачів комунального майна, з будинків викрадають ринви і каналізаційні труби.
Минулого тижня правоохоронці затримали двох осіб, які викрадали кришки каналізаційних люків та дощоприймальні решітки. Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міськвідділу внутрішніх справ капітан міліції Ігор Полив’яний. За його словами, за фактами таких крадіжок зараз триває досудове слідство і матеріали готують до передачі до суду.
А тим часом у місті продовжують викрадати комунальне майно і здавати його на пункти приймання металобрухту. За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, 2 серпня з будинку № 206 на вул. Вовчинецькій знову викрали комплектуючі ліфта. З будинку № 198-«в» на цій же вулиці минулого тижня посеред білого дня зникли ринви, а ... Читати далі »

Переглядів: 614 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Зона АТО очима прикарпатського нардепа

Днями народний депутат України з Івано-Франківська  Руслан Марцінків повернувся із зони АТО. Туди разом з побратимами відвозив допомогу добровольчому батальйону «Айдар». У розмові з кореспондентом «Західного кур’єра» обранець поділився побаченим та почутим від бійців за єдність України.

– Перш за все варто згадати, що у  добровольчому батальйоні «Айдар», до речі, воює депутат Івано-Франківської міської ради, «свободівець» Андрій Грималюк і, як відомо, депутат обласної ради Петро Шкутяк. На їхню думку та на думку бойових побратимів,  на часі ряд важливих кроків від центральної влади. Насамперед я зрозумів, що величезною помилкою було перемир’я, яке оголосив ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Роман ХАРУК,  депутат міської ради, фракція  ВО «Свобода»


Як будувати взаємини у рідній хаті-Україні?
Сьогодні для кожного українця постає питання, як зробити так, щоб закінчилась війна в Україні, щоб перестала литись кров людська? Що маємо зробити ми,  прості громадяни, щоб завадити російській імперії провокувати сепаратистські настрої на Сході та підтримувати бандитів, котрі не вміють мирно жити та працювати, котрі не люблять землю українську та її нарід?
Защораз в суспільстві, особливо у нас, на Заході, постає питання, як збудувати  рідну хату там, на Сході, де російськомовне населення? Однозначності немає і не буде, бо кожен з нас має свої аргументи. Що ж має рухати нами, щоб показати східнякам переваги європейських цінностей над поліцейськомосковськими? Напевн ... Читати далі »

Переглядів: 562 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Студентська Свобода провела акцію «Путін, умри!»
Активісти Івано-Франківського осередку Студентської Свободи провели акцію «Путін, умри!». На головній площі міста молоді націоналісти розмістили стенд із зображенням «бандерівця», що тримає Путіна за шию. Таким чином студенти висловили своє ставлення до президента-агресора.
На Вічевому майдані жителі міста мали змогу сфотографуватися на  стенді з повішеним Путіним. Всі, хто бажав, могли відчути себе у ролі українського військового, що тримає в руках «найбажаніший трофей».
Організатори акції запевняють, що щиро вірять у пророчість карикатури. «На даний час головна тема, що торкається абсолютно усіх, – це війна. Усі знають, хто підтримує та фінансує сепаратистів. Тому ми сподіваємося, що картинка незабаром переросте у дійсність, і ук ... Читати далі »

Переглядів: 532 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Європейські орієнтири івано-франківської промисловості
45% продукції івано-франківські товаровиробники експортують в країни Євросоюзу, а 58 % валового внутрішнього продукту міста припадає на малий і середній бізнес, що теж є європейським показником.
Про це повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик. За його словами, теперішня ситуація в державі на роботу промисловості міста негативно майже не впливає. Основу міської економіки складають підприємства малого і середнього бізнесу, а більшість продукції товаровиробники експортують до країн ЄС.
«Якщо у 2012 році до Росії експортували до 50% продукції, то у 2013 – 16,7%, а за перше півріччя 2014 року – 16%. Натомість 45% продукції експортуємо до країн ЄС, а це високий показник», – зазначив Б.Білик. Загалом же, за йо ... Читати далі »

Переглядів: 565 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Події на сході України
як результат психологічної та світоглядної кризи  

Про дійсні причини кризи на сході України політики мовчать, точніше дещо приховують. Про це «дещо» ми й будемо говорити. Політична ситуація на сході України – це лише зовнішня оболонка психологічної й світоглядної кризи, а також криза ідентичності. Певна частина населення сходу України не може дати відповідь на запитання – хто вони є: українці, росіяни, євреї чи може «простые советские люди». Частина малоросів орієнтуються на Росію, а певна частина росіян уважають себе українцями. Отже, втрачена ідентичність. Маємо Вавілонське стовпотворіння, яке є результатом минулої й теперішньої політики Росії, а також відсутністю державної ідеології, зорієнтованої на формування української політичної нації.   ... Читати далі »

Переглядів: 817 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

vox populi

Чи скористались ви порадою СБУ вийти з російських соціальних мереж?
Вадим, підприємець:
– Я був зареєстрований Вконтакте. Вийшов з мережі задовго до поради СБУ – тільки росіяни розпочали атаку моєї країни. Я принципово захотів позбутись усього російського.


Єгор, студент:
– Я зареєстрований в російських соцмережах, але залюбки змінив би їх на українські, якщо б така альтернатива існувала. А так залишатимусь, адже в мене там багато контактної інформації. Великих секретів я в соціальних мережах не публікую, тож нехай собі лазять і дивляться, якщо їм нічого робити. По правді, якщо б були українські соціальні мережі, я б теж туди ніяких секретів не завантажував.


Роман, електрик:
– Раніше я був зареєстрований в Однокласника ... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Віталій ЦАРЬОВ:
«Наше завдання – дбати про безпеку всіх учасників дорожнього руху»


Державтоінспекція пережила ліквідацію, відновлення та реформування. Її головне завдання залишилось незмінним – нагляд за дотриманням правил дорожнього руху. Але є й інші завдання, залежно від ситуації – рейди, відпрацювання у складі УМВС, УДАІ. Чомусь люди думають, що працівники ДАІ мають стояти на перехрестях чи у місцях, де, на їх погляд, водії допускають багато порушень. Звісно, якщо б у ДАІ був більший штат інспекторів, це можна було б робити. Зараз відділення ДАІ з обслуговування міста Івано-Франківська – це 29 осіб. А колись було 50. У його структурі є взвод дорожньо-патрульної служби, відділ дізнання, відділ організації доро ... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Гуцульська сотня
1 серпня виповнилося 100 років з початку І світової війни, яка ціною десятків мільйонів вбитих і скалічених людей привела до краху чотирьох імперій – Австро-Угорської, Німецької, Російської та Османської (Турецька). Початок війни і наступ російських військ в Галичині, а також подальші репресії московської окупаційної влади проти української інтелігенції і священиків Греко-католицької церкви привели до величезного піднесення національно-визвольних устремлінь серед українців Східної Галичини, Північної Буковини і Закарпаття. Сотні тисяч патріотів: чоловіків і жінок голосилися добровольцями до Легіону УСС, створеного за рішенням Головної Української Ради з Костем Левицьким на чолі. По всіх містах і селах збирались добровільні пожертви для  українського війська. Активну участь у цих процесах брали і наші земляки. Серед них було багато нащадків с ... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)

Гуцульська сотня
1 серпня виповнилося 100 років з початку І світової війни, яка ціною десятків мільйонів вбитих і скалічених людей привела до краху чотирьох імперій – Австро-Угорської, Німецької, Російської та Османської (Турецька). Початок війни і наступ російських військ в Галичині, а також подальші репресії московської окупаційної влади проти української інтелігенції і священиків Греко-католицької церкви привели до величезного піднесення національно-визвольних устремлінь серед українців Східної Галичини, Північної Буковини і Закарпаття. Сотні тисяч патріотів: чоловіків і жінок голосилися добровольцями до Легіону УСС, створеного за рішенням Головної Української Ради з Костем Левицьким на чолі. По всіх містах і селах збирались добровільні пожертви для  українського війська. Активну участь у цих процесах брали і наші земляки. Серед них було багато нащадків с ... Читати далі »

Переглядів: 541 | Додав: bond | Дата: 07.08.2014 | Коментарі (0)