Середа, 24.04.2024, 22:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Серпень » 7 » СУСПІЛЬСТВО
09:32
СУСПІЛЬСТВО

Спільна молитва


2-3 серпня відбулася Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос (Давній Галич) за мир в Україні. На спільну молитву зійшлися тисячі вірних із різних куточків Прикарпаття, і ознаменувалася ця молитва одразу декількома знаковими подіями у житті Церкви та залишила помітний слід в історії колишньої столиці Галицько-Волинського князівства. Тут вперше за тисячолітню історію відбулося висвячення єпископа.
За деякими підрахунками, у прощі взяли участь понад сорок тисяч вірних.
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук закликав молитися за мир і єдність України, «стаючи перед чудотворним образом Крилоської Матері Божої, благаючи життя для братів наших і сестер на сході України, щоб не проливалася кров в країні, не гинули наші хлопці і не плакали наші жінки й матері, не сиротіли наші діти, не порожніли наші міста і села».
«Божий український народ подорожує від рабства до свободи. У цю мандрівку ми пустилися більше як 20 років тому, і, можливо,  ще існує багато перед нами труднощів. Проте Господь є поміж нами. Він є той, що животворить, і Його присутність – запорука нашої непереможності, нашої сили і надії», зауважив Глава Церкви.
Під час  Літургії відбулася хіротонія єпископа-помічника Івано-Франківської архієпархії УГКЦ Йосафата (Мощича). З цього приводу Глава Церкви сказав, що відбулася історична подія. Верховний архієпископ УГКЦ побажав новому єпископу, щоб  Давній Галич став для нього особливим домом. Адже  історія не пам’ятає, коли востаннє тут відбувалися єпископські свячення. «Однак сьогодні це сталося. Це великий знак відродження, надії і  сили. Тож будьте ви тим знаком для своїх людей!» – побажав на завершення Блаженніший Святослав.
Міністр культури України Євген Нищук під час прощі повідомив, що відтепер Івано-Франківська теологічна академія отримала офіційний статус університету.

Переглядів: 667 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]