Вівторок, 23.04.2024, 09:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 19

На старті нових перегонів  
Локальні вибори в країні залишаються предметом політичних суперечок


Досі не ясно, коли виборців знову запросять стати  в черги до урн:  у 2015 році чи все ж раніше?  Яку систему виборів на місцях нам запропонують?  Вибори міських голів – зі скількома  турами?  Найближча муніципальна гонка визначить, яким буде підмурок для розвитку нової країни –місцеве самоврядування. Тож, значення остаточних відповідей на всі перелічені запитання не можна применшувати. «ЗК» запропонував відповісти на них івано-франківським політикам, прямо дотичним до животрепетної теми.
– На вашу думку, коли повинні відбутися наступні місцеві вибори? Як і пере ... Читати далі »

Переглядів: 904 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Ремонт будинків – справа спільна
Івано-Франківське комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр» закликає мешканців багатоповерхівок максимально використовувати можливість застосування механізму співфінансування ремонту житлового фонду.
Як повідомила в.о. директора ЄРЦ Руслана Василюк, з початку року підприємство організувало 71 збори мешканців будинків, на яких їм роз’яснили принципи положення про застосування співфінансування проведення поточних і капітальних ремонтів житлового фонду. Вона наголосила, що всі ремонти проводяться лише за згоди мешканців, яких також залучають до контролю за якістю робіт.
«Я закликаю мешканців брати активну участь у зборах і погодженні планів ремонтів. Вони повинні зрозуміти, що є не лише власниками своїх квартир, але й співвласниками будинків та їх конструктивних елементів, – ... Читати далі »

Переглядів: 626 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Заражена вода
Вода у деяких колодязях у селах Івано-Франківської міської ради містить нітрати і є небезпечною для вживання.
Про це повідомив начальник Івано-Франківської міськрайонної держсанепідслужби Руслан Савчук. За його словами, відповідно до нормативних документів держсанепідслужба періодично перевіряє якість води у колодязях у селах, де мешкають діти до трьох років. Аналіз показує, що у деяких колодязях вода містить нітрати і є небезпечною для вживання. З початку року Івано-Франківська міськрайонна держсанепідслужба відібрала 73 проби води з колодязів, з яких 25 виявилися нестандартними за вмістом нітратів.
Водночас Р.Савчук запевнив, що вода, яка централізовано подається у місто Івано-Франківськ, якісна, відповідає всім стандартам і придатна для вживання. Вона проходить ретельний контроль лабораторіями КП «Івано-Франківськводоеко ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

А смітники і досі там…
Минає рік з того часу, відколи міська влада доручила профільним департаментам міськвиконкому визначити нове місце для контейнерного майданчика для сміття поблизу новобудови на вул. Мазепи, 35 і перенести його з території скверу на розі вулиць Мазепи-Гординського, а смітники і досі там…
Лише минулого тижня комунальники виконали доручення міської влади. Нові євроконтейнери вони розмістили на частині автостоянки, яку забудовник незаконно влаштував перед новобудовою на вул. Мазепи, 35. Однак довго контейнери там не простояли. Спершу хтось їх переставив на тротуар навпроти автобусної зупинки, а згодом контейнери знову пересунули з тротуару у сквер.
Як повідомив керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, проблема у тому, що під час проектування і будівництва нових будинків ніхто не передбачає місць дл ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Олег Гончарук, депутат Івано-Франківської міської ради


Нове загальнонаціональне відчуття
Ми, українці, переживаємо переломний момент в історії нашої держави. Всі 23 роки незалежності були під знаком спроб остаточно визначитися з вектором. Тепер визначилися. Різко і остаточно, біда заставила. Тепер маємо напрямок, ціль, орієнтир. Наступна задача — подолати шлях правильно.
Останнім часом в цьому сенсі згадують досвід розвитку Японії, Південної Кореї. Я б не став безоглядно орієнтуватися на їх приклад, хоча б тому, що Україна пройшла інший історичний шлях, у нас своя унікальна культура, світогляд.
Але дві риси між всіма суспільствами, країнами, що побудували сильні держави, потужну економіку, — це згуртованість всередині країни і взаємодія цього об’є ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Будівельний тероризм
Будівництво припинити. Будинок знести. Напрацювати новий документ…
На черговій сесії Івано-Франківської міської ради вкотре вирували будівельні пристрасті. Зокрема, що стосуються зведення багатоповерхівки в мікрорайоні вулиць Орлика-Бельведерської та Мазепи, 35«а». Депутати також розглянули питання про стан виконання інвестиційного проекту    між міськрадою  та ТзОВ «Маодот І».


Замість малоповерхової забудови – 10-поверхова  
В Івано-Франківську розгорівся ще один будівельний конлікт. Мешканці мікрорайону вулиць Орлика-Бельведерської протестують проти незаконного зведення фірмою «Галицький двір» на замовлення ТзОВ &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 673 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Призначили відповідальних
Виконання рішень міської ради контролюватимуть мер і його заступники


Це передбачає внесений секретарем міськради Миколою Вітенком проект рішення «Про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету». Відповідно до нього, контроль та відповідальність за виконання рішень міськради та міськвиконкому покладаються на міського голову, його заступників та керуючого справами міськвиконкому згідно з розподілом посадових обов’язків.
А ось постійні комісії міськради можуть здійснювати контроль за виконанням рішень виключно на підставі доручення секретаря міськради, за власною ініціативою або за дорученнями міської ради, що оформлені відповідними рі ... Читати далі »

Переглядів: 547 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Зменшили бюджет
Івано-Франківська міська рада ухвалила зміни до міського бюджету на 2014 рік, відповідно до яких зменшила його обсяг на 16,6 мільйона гривень.
Як повідомила начальник міського фінансового управління Вікторія Сусаніна, необхідність у внесенні змін до головного фінансового документа міста виникла у зв’язку  з ухваленням Закону України про внесення змін до Державного бюджету України на 2014 рік та відповідних рішень сесії обласної ради, з урахуванням протоколів бюджетної комісії і звернень головних розпорядників коштів щодо перерозподілу бюджетних призначень.
Також депутати заслухали звіт начальника міськфінуправління про виконання міського бюджету за перший квартал. За словами В.Сусаніної, загальна сума надходжень до міської скарбниці за звітний період склала 205008,2 тис. грн., що становить 21,6% до затвердженої на рі ... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

За межею розуміння
Члени двох міських гаражних кооперативів, що розташовані у мікрорайоні «Пасічна», не розуміють, чому третій рік вони не можуть отримати кадастровий номер на земельні ділянки і як могло статися так, що їхні гаражі тепер опинилися на території Угринівської сільської ради.
З такими питаннями обурені люди прийшли на сесію міської ради. Депутати їх вислухали і зажадали пояснень від першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, який курує земельні питання. Чиновник пояснив, що «все просто» – між Івано-Франківськом і селом Угринів досі немає межі.
«Угринів має проект формування території. Відповідно до нього навіть одна частина радіозаводу знаходиться у місті, а інша – в селі, – зазначив З. Фітель – Гаражно-будівельні кооперативи теж в Угринові. Тому тут є два варіанти: залишити в ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Структурні зміни
У міській раді створили нову фракцію та міжфракційне об’єднання. Як поінформував перед початком сесії секретар міськради Микола Вітенко, депутати Юрій Соловей та Володимир Чорноус подали заяви про вихід з фракції «УДАР-Громадський форум» і створили нову фракцію під назвою «Громадянська позиція-Громадський форум», яку очолив Володимир Чорноус.
А депутат Ростислав Кукурудз (фракція «За зміни в Івано-Франківську») виголосив заяву про створення у міськраді нового міжфракційного об’єднання «Пасічна». Воно має на меті об’єднати зусилля депутатського корпусу, виконавчої влади, громадських організацій та підприємців задля забезпечення гідних соціально-побутових умов для мешканців цього найбільшого в місті мікрорайону. Наразі до міжфракційного  об’єднання «Пас ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Сприятимуть місцевому бізнесу
Міська влада намагатиметься допомогти місцевим підприємствам і підприємцям пережити складні часи.
Івано-Франківська міська рада підтримала запропонований управлінням економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому проект рішення «Про сприяння діяльності підприємств Івано-Франківська в умовах ускладнення політичної та економічної ситуації». Відповідно до нього міська влада планує реалізувати комплекс заходів щодо сприяння розвитку місцевих виробників, внутрішньої торгівлі, міського бізнес-середовища та ресурсної підтримки бізнесу. Серед них – налагодження партнерських взаємовигідних стосунків, що сприятимуть розширенню виробництва та залученню інвесторів, допомога у переорієнтації експорту продукції з Росії на ринок країн ЄС, налагодження кооперації між малим і великим бізнесом у місті тощо.
Також ... Читати далі »

Переглядів: 722 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Далека дорога додому
Мешканці села Крихівці продовжують скаржитися, що після 20-ї години не мають чим добратися додому, бо міські автобуси передчасно з’їжджають з маршрутів.
Про це з трибуни сесії міськради заявив депутат від ВО «Свобода» Олег Капустяк. Каже, що до нього вкотре звернулися мешканці Крихівців зі скаргами на роботу міських автобусних маршрутів № 70 «Обласна лікарня – с. Драгомирчани» та № 80 «Вокзал – с. Крихівці». Вони нарікають, що автобуси починають з’їжджати з цих маршрутів з восьмої години вечора і добратись додому їм нічим. Тому у своєму запиті на ім’я міського голови О.Капустяк вимагає від департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку встановити на зупинках у Крихівцях графіки руху автобусів і або забезпечити їх виконання перевізниками, або ро ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Нова гра – правила ті ж
Гаряча пора вступних випробувань цього року розпочнеться 11 липня. Справжнім лототроном із багатьма принадами виявляється щороку для вступників вибір майбутньої професії. Вузи пропонують на вибір усе, чого тільки прагне молода душа, от тільки не кожен може стати студентом такого бажаного для себе вузу. Не останню роль у цьому процесі, як правило, відіграє рівень знань абітурієнта, глибина батьківської кишені, а також умови прийому на навчання.
Минулого тижня Кабінет Міністрів України вирішив зменшити кількість місць на держзамовлення для українських вузів. І це за місяць до офіційного старту вступної кампанії. В уряді нібито апелюють тим, що порівняно із минулим роком зменшилась кількість абітурієнтів. Такий висновок там зробили із кількості зареєстрованих осіб для проходження ЗНО. Ми з’ясували, як таке урядове рі ... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

«Наше здоров’я» – на вулиці
У понеділок на пішохідній частині вул. Незалежності відбулася акція „Наше здоров’я”, яка проходила під егідою Центральної міської клінічної лікарні спільно із обласним фтизіо-пульмонологічним центром.
Виїзна бригада лікарів організувала мобільний медичний пункт, на якому працювали дільничні терапевти та медичні сестри міської поліклініки №3.
Протягом дня флюорографію зробило 62 бажаючих, тести на ВІЛ здало 15 чоловік (усі результати негативні), тести на визначення рівня цукру у крові пройшли 50  чоловік.
В цілому працівники міської поліклініки №3 прийняли 143 пацієнтів, поміряли їм тиск, дали рекомендації, до яких спеціалістів їм варто звернутися.
Також за сприяння благодійного фонду „Шлях до майбутнього” було безкоштовно роздано 33 глюкометри лю ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Собаки-рятувальники
Собаки-рятувальники. Людина дуже давно оцiнила природнi якостi собаки: гострий нюх, тонкий слух, хороший зiр, швидкий бiг, фiзичну силу, спритність, і, головне, податливiсть до дресирування. Собаки не тільки демонструють свою любов, вiрнiсть, вiдданiсть, але i служать людям: працюють рятувальниками, сторожами, поводирями слiпих, в безводних пустелях знаходять воду, в горах – цiннi мінерали, охороняють кордони, але найголовніше – рятують безліч людських життів.
На базі Івано-Франківського спеціального воєнізованого гірничорятувального загону рік тому було прийнято рішення створити пошуково-рятувальне кінологічне відділення. Існування такого підрозділу є прямою вимогою сучасних реалій – наразі це загальноєвропейська практика. Собаки, завдяки своїм унікальним природним якостям, здатні швидко ідентифікувати особу за ... Читати далі »

Переглядів: 593 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Невідомий Сахро
Картини відомого художника, яких ніхто не бачив, виставили у Музеї мистецтв Прикарпаття
Добре відомий, але надзвичайно скритний художник творив так, що навіть його добрі приятелі та колеги по мистецькому цеху ніколи не знали, що вийшло з-під пензля Петра Сахра. Художник був учнем славетної школи Олекси Новаківського. Попри це творчість Петра Сахра досі залишається недостатньо вивченою та поцінованою. До речі, за життя художник ніде не виставляв своїх робіт. Перша персональна виставка відбулася вже після його смерті.
«Художник змальовував те, серед чого народився і жив, що було рідне й миле його серцю, тому його роботи сповнені світлими, теплими барвами, щирістю й одухотвореністю, з них лине непідробна любов автора до людей, до карпатської природи», – каже куратор ... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Який парад без танка?
В Івано-Франківську вже вдев’яте відбувся парад візочків. Традиційно у ньому змагаються декілька молодих креативних сімей. Щодо видумки конкурсантів параду, то тут усі учасники щороку дивують своїми ідеями. Саме заради щастя своїх малюків батьки бодай раз на рік стараються створити справжню казку для дітей.
На парад завітали візочки у вигляді будиночка, українка із кількаметровою косою, бджілка у маку, приїхала і «Бджілка Соля» у власному вулику. Проте справжнього фурору наробила поява важкої артилерії, прихильність публіки здобув візочок-танк.
«Ми зупинилися саме на такій ідеї, бо це зараз дуже актуальна тема для України. Ми прагнули таким чином підтримати нашу армію, а з іншого боку – показати нашим ворогам і тим, хто не вірить в Україну, що у нас підростає молоде, національно свідоме покол ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Молодий «Ураган»
Презентовано новий склад футзального клубу
Попри всім відомі проблеми, НФК «Ураган»  не зраджує собі, працюючи чітко за графіком. Як і планувалося, на початку цього тижня новий тренерський штаб на чолі з Іваном Скіцком окреслив коло футболістів, котрі будуть готуватися до нового чемпіонату країни. Наразі до нього увійшло 14 гравців, серед яких чотири «бронзові» призери останнього сезону.
Своєрідна презентація оновленої команди відбулася у вівторок в клубному офісі в урочистій атмосфері за присутності президента клубу Олександра Бубена, віце-президента Василя Костюка та виконавчого директора Олега Ковальського.
З числа старожилів продовжать виступи в «Урагані» його капітан Роман Кіндратів та Андрій Сімка. Останній, нагадаєм ... Читати далі »

Переглядів: 522 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)

Повернулися до гри
ІФФФ ухвалила рішення щодо скандального матчу
Після бурхливого минулого тижня, зумовленого подіями довкола матчу ФК «Перегінське» - «Придністров’я», чемпіонат Івано-Франківщини з футболу увійшов у мирне русло. В сьомому турі обійшлося без пенальті і зафіксовано лише одне вилучення гравця з поля.
Крапку у скандальному перегінському матчі поставив у п’ятницю контрольно-дисциплінарний комітет федерації. На момент його проведення емоції помітно вщухли, тож рішення «карального» органу сторони сприйняли доволі спокійно. КДК визнав винним у зриві поєдинку обидві команди, присудивши їм технічні поразки. Водночас на клуби накладено штрафні санкції: господарі сплатять 2 000 грн., гості – 3 000 грн.  
Три гравці «Придні ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 19.06.2014 | Коментарі (0)