П`ятниця, 26.04.2024, 15:12
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Червень » 19 » МІСТО
10:17
МІСТО

Призначили відповідальних
Виконання рішень міської ради контролюватимуть мер і його заступники


Це передбачає внесений секретарем міськради Миколою Вітенком проект рішення «Про вдосконалення порядку здійснення контролю за рішеннями міської ради та її виконавчого комітету». Відповідно до нього, контроль та відповідальність за виконання рішень міськради та міськвиконкому покладаються на міського голову, його заступників та керуючого справами міськвиконкому згідно з розподілом посадових обов’язків.
А ось постійні комісії міськради можуть здійснювати контроль за виконанням рішень виключно на підставі доручення секретаря міськради, за власною ініціативою або за дорученнями міської ради, що оформлені відповідними рішеннями сесії, шляхом заслуховування підконтрольних питань та відповідальних осіб на засіданнях комісій.
Міський голова Віктор Анушкевичус прокоментував це так: «Депутати хочуть мати лише повноваження, а відповідальність покладають на міського голову і його заступників». Він зауважив, що без погоджень з відповідними депутатськими комісіями вже навіть не має права підписувати окремі документи та укладати контракти з керівниками комунальних підприємств і бюджетних установ, та наголосив, що, на його переконання, відповідальність за стан справ у місті мають нести не лише міський голова та його заступники, але й представники виконавчої та представницької гілок влади. Тим більше, що теперішня міська рада утворила свій власний апарат, якого колись не було. Натомість депутат Ярослав Бачкур (фракція ВО «Батьківщина»)  нагадав меру, що депутати міськради працюють на громадських засадах, а його колега по фракції В.Бойчук наголосив на тому, що саме міськвиконком попередньо готує та ухвалює рішення, а міськрада їх затверджує і має право покладати контроль за їх виконанням на виконавчу гілку влади. Адже, як зазначив депутат Михайло Сеньків (фракція ВО «Свобода»), саме міський голова та його заступники організовують роботу виконавчих служб і несуть за це відповідальність.  

Сторінку підготував Іван ГІРАК

Переглядів: 549 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]