П`ятниця, 29.03.2024, 17:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Березень » 28
Доля губернатора:
чи є життя після відставки?




Хоча українські губернії скасували  ще понад сто років тому, монарший титул намісника регіону – губернатора, чи то по старинці, чи то в докір за надані очільникам областей широкі, майже «царські» повноваження, частенько вживається стосовно сучасних голів ОДА.   
Хто він – губернатор? У різний час це і довірена особа Президента, і найголовніший в області ґазда, і впливовий чиновник, у чиїх руках зосереджена уся виконавча гілка влади регіону. Словом, посада вельми вагома та поважна, проте, як свідчить практика, не довгострокова, і втриматися на ній більше двох-трьох років вдається одиницям.
Куди подалися високі чиновники Прикарпаття, покинувши поважний пост? Як сьогодні живуть та чим промишляють місцеві екс-губернатори? Кому вдалося залишитися у великій політиці, а хто добро ... Читати далі »
Переглядів: 1266 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Несерйозно  про серйозне

Незабаром перше квітня – День сміху. Зараз таке життя, що почуття гумору необхідне. Без нього важко. Іноді сміємося крізь сльози. Свого часу наша газета під різними рубриками публікувала правдиві висловлювання владних мужів, якими вони  влучно характеризували ту чи іншу проблему, сферу діяльності, роботу чи, швидше, видимість роботи, або, як казав голова ОДА Михайло Вишиванюк, «імітацію бєшєной діяльності». За такими афоризмами, нестандартним мисленням і висловлюваннями йому нічим не поступався екс-перший заступник міського голови Івано-Франківська Богдан Ониськів. Зараз представники влади уже менше радують громадськість своїми перлами. Але згадати є що.                       

Як зеків у тайзі шукали
Почнемо з наболіло ... Читати далі »
Переглядів: 696 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Чиновницька доброчинність
Працівники міськвиконкому зроблять свій внесок у реконструкцію приміщення для обласного дитячого хоспісу.
Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. За його словами, рішення про переказ одноденного заробітку працівників міськвиконкому на реконструкцію приміщення для обласного дитячого хоспісу ухвалили на профспілкових зборах. Мер наголосив, що це абсолютно добровільний крок кожного і застеріг начальників структурних підрозділів, щоб вони не примували до цього своїх підлеглих. Водночас В. Анушкевичус  висловив переконання, що свій благодійний внесок у цю справу зроблять не лише працівники міськвиконкому, адже це є проявом морального розвитку суспільства.
Наш кор.
Переглядів: 597 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Мер тиснув руки тим, хто прибирав сніг



Робота і взаємодія під час ліквідації наслідків снігопаду комунальних, рятувальних та спеціальних служб на міського голову Івано-Франківська справила позитивне враження.

Про це, підбиваючи підсумки боротьби з негодою, він заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. «Цього разу все відбувалось набагато злагодженіше і організованіше, – сказав Віктор Анушкевичус. – У суботу з п’ятої години ранку я об’їжджав місто і у мене склалось позитивне враження. За ніч люди зробили великий обсяг роботи і за це їм велика подяка».
Мер також розповів, що коли об’їжджав місто і бачив на дорозі снігоприбиральну техніку, то зупинявся, щоб особисто подякувати і потиснути руку водіям за їхню роботу. Але, за його ж словами, під час ліквідації снігопадів, звичайно, були й нед ... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Спонукання до дії

Сильні снігопади спонукають міську владу до адекватних дій. З міста вивозитимуть сніг, а комунальним організаціям закуплять нову спецтехніку.

Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, за два тижні в Івано-Франківську випало більше двомісячної норми снігу, тому зараз його необхідно вивозити, щоб під час різкого танення він не затопив місто.
«Гроші на це є, – каже В. Анушкевичус. – У місті надзвичайна ситуація, і ми можемо використати гроші резервного фонду. Також потрібно змістити акценти бюджетного фінансування на придбання спецтехніки. Необхідно закупити комбіновану техніку, яка б влітку могла прибирати і мити місто, а взимку розчищати сніг і посипати вулиці піщано-соляною сумішшю».
Залишається сподіватися, що депутатський корпус міськради підтримає ініціативу мера, адже керівництво ДРЕУ вже давно просить виділити грош ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

І буде місто-писанка?
У слід за обласною владою, яка втілює в життя програму голови ОДА Михайла Вишиванюка «Писанкове Прикарпаття», до Великодніх свят писанку з Івано-Франківська хоче зробити і міський голова Віктор Анушкевичус.
Про такі амбітні плани він заявив на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. «Потепління настане аж з квітня. Фактично нам залишається місяць до Великодніх свят і Дня міста. За цей час треба встигнути виконати величезний об’єм робіт з благоустрою, озеленення та ремонту доріг. Тому має бути чіткий план робіт, щоб до свят зробити місто як писанку», – сказав В.Анушкевичус і зобов’язав комунальників розробити такий план.
Щодо фінансування передбачених робіт, за словами мера, теж не варто турбуватися. «Думаю, ми з казначейством домовимся», – заспокоїв комунальників В.Анушкевичус.
Наш кор.
Переглядів: 625 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Микола Семенюк, депутат обласної ради


Започаткуймо свято «Волі»

Щоразу, коли ми, українці, постаємо перед вибором своєї історичної долі, то звертаємось до Т.Г. Шевченка, як до совісті нації.
Українцям всього світу відомо, що 9.03.2014 року буде відзначатись 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря. Вже зараз розроблені відповідні заходи на загальнодержавному та обласних рівнях, і цей рік увійде в історію, за рішенням ЮНЕСКО, як рік Шевченка. Та далеко не кожен обізнаний з тим, що в біографії духовного вождя нації є надзвичайна подія – 22 квітня 1838 року – день визволення його з кріпацтва. Пригадаю, що Карл Брюллов намалював портрет Василя Жуковського – вихователя спадкоємця престолу, і портрет розіграли в лотереї, у котрій взяла участь царська родина. Пан погодився відпустити кріпака Шевченка за великі г ... Читати далі »
Переглядів: 630 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

«Стрижка» по-кіпрськи
У банківському царстві не все спокійно


Рішення уряду Кіпру стягнути одноразовий податок з банківських вкладів сколихнуло весь світ. На вимогу лідерів Єврозони (Єврогрупа ухвалила таки рішення виділити кризовій кіпрській економіці позику 10 млрд. євро) рахунки кіпрських банків, на яких знаходиться понад 100 тис. євро, будуть заморожені і обкладені податком, причому суму податкової ставки називають по-різному: від 20-ти до 30%, а то й більше. Такі заходи мали б забезпечити кіпрській казні понад 4 млрд. євро. Але такі заходи багато експертів та й представників різних урядів уже назвали прямим грабіжництвом.

Особливо активно звинувачує кроки кіпрського уряду Росія. Це й не дивно, адже чи не найбільша частка кіпрських вкладів – це вклади російського великого бізнесу. Офіційна Україна поки що реагує стримано. Однак, чи все так просто для України, а особливо для українських ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Мистецтво для туристів
Вперше в Україні туристичним маршрутом спробували об’єднати майстрів народної творчості та представників туристичного бізнесу


За час своєї діяльності виставковий «Бастіон» такого напливу творчості ще не бачив. Протягом декількох годин свої витвори демонстрували народні умільці з різних куточків Прикарпаття. Тут було все – обрядові короваї, вишиванки, писанки, ґердани, намисто, кераміка, різьблення, ткацтво, картини. Усього годі й перелічити. Проте в єдиному ансамблі усі ці витвори становлять єдину карту туристичного маршруту «Мистецька палітра Прикарпаття».

«Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» покликаний залучити наших народних майстрів, котрі займаються народною творчістю та народними промислами, декоративним мистецтвом, виготовляють автентичні роботи,  до туристичних потоків, які сьогодні є в Івано-Франківській області», – каже начальник відділу туризму Ів ... Читати далі »
Переглядів: 619 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Бідна фантастика

Минулого тижня в Івано-Франківську відбувся вже другий міжнародний літературний фестиваль «Карпатська Мантикора». Його учасниками стали письменники-фантасти, а також літературні критики, культурологи, перекладачі.

Під час презентації добірки кращих фантастичних, чи то метареалістичних, творів автори заговорили про брак підліткової літератури в Україні, а тим більше фантастичної. Тому вони й вирішили заповнити цю нішу своїми творіннями.
«Усе, що вважається порожнечею, прагне чіткого заповнення. Власне, ми і намагаємося презентувати якісну україномовну фантастику. А ще ми намагаємося віднайти нові шляхи реалізації дитячого і підліткового фентезі, – каже один із організаторів фестивалю, відомий івано-франківський письменник Володимир Єшкілєв. – У нас останніми роками література носила більш соціальний характер, а фантастика була чимось друговартісним. І це в той час, к ... Читати далі »
Переглядів: 728 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Театр – на виїзді

Івано-Франківський драмтеатр достроково завершує театральний сезон. Причиною такого рішення стало те, що драмтеатр визнано об’єктом першочергової реконструкції. Для цього із бюджету виділено 10 мільйонів гривень. Щоправда, керівник театру переконує, що цього стане тільки на так звану першу чергу ремонтних робіт. Оновлений театр чекатиме своїх шанувальників орієнтовно всередині жовтня.

Лебединою піснею цього сезону стане недільна вистава «Готель двох світів». Проте керівництво драмтеатру запевняє, що наступні дві прем’єри вистав, котрі відбудуться, найбільш імовірно, поза межами театру, ще належатимуть до цього театрального сезону.
З квітня колектив театру продовжить роботу у виїзному режимі, а також приступає до репетицій одразу над двома новими прем’єрами – «Три сестри» (версія Ростислава Держипільського за мотивами однойменного твору А. Чехова) та ... Читати далі »
Переглядів: 736 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)

Лауреати конкурсу «Ми – Українці»
Міжнародна громадська організація «Ми – Українці» та Національна спілка журналістів України підбили підсумки конкурсу «Ми – Українці», на який було представлено 72 журналістських доробки. Заохочені призи вручено дванадцятьом учасникам конкурсу.
З прикарпатських журналістів заохочувальні премії отримали двоє заслужених журналістів України. Це, зокрема, головний редактор відділу інформаційно-публіцистичних програм обласної телерадіокомпанії Галина Добош – за радіопередачу «Отець з гітарою» та ветеран прикарпатської журналістики Роман Фабрика – за книги «Я – репортер» та «Наодинці зі словом».
Вітаємо колег-журналістів з відзнаками!

Переглядів: 622 | Додав: bond | Дата: 28.03.2013 | Коментарі (0)