П`ятниця, 29.03.2024, 11:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 21
Подарунки до Дня незалежності

За доброю традицією до Дня незалежності іванофранківці отримають від міської влади подарунки.

Цьогоріч, як повідомив міський голова Віктор Анушкевичус, це відкриття відділення дитячої полікліники в мікрорайоні вулиці Гната Хоткевича та підстанції «швидкої допомоги» в мікрорайоні Пасічна.
«Для зручності мешканців густонаселеного мікрорайону вулиці Хоткевича ми там відкриємо зовсім нове, гарне і комфортне відділення дитячої поліклініки. А відкриття підстанції «швидкої допомоги» у Пасічній, потребу в чому мешканці мікрорайону гостро відчули під час повені 2008 року, – дуже важлива для міста подія», – заявив В.Анушкевичус. І додав, що це була одна з його передвиборчих обіцянок.
Підготовчі роботи щодо відкриття цих об’єктів, які попередньо заплановані на 20 серпня, координує і контролює заступник міського голови з гуманітарних питань Михайло Верес спільно з керівництвом управління к ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Автовласники поповнять міський бюджет?

На 27 тисяч 253 гривні може поповнитись бюджет Івано-Франківська від збільшення в місті кількості платних парковок для транспортних засобів.

Про це повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик. За його словами,  площі для паркування авто планується збільшити на 842,9 тисячі квадратних метрів. Хоча, зауважує Б.Білик, є необхідність їх збільшити ще на дві тисячі квадратних метрів.
Нагадаємо, що свого часу йшлося про доцільність створення нових паркомісць для автотранспорту. Передовсім в центральній частині міста – на вулицях Галицькій, Сотника Мартинця, Грушевського, Шевченка. Втім, є окремі пропозиції облаштовувати платні парковки й у мікрорайонах на околицях міста.
Водночас, на останньому засіданні сесії міськради депутат від «Громадського форуму»  Володимир Чорноус привернув увагу керівництва міста до то ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

В місті з’явиться нова відпочинкова зона
В мікрорайоні Пасічна на дамбі Бистриці Солотвинської завершуються роботи з облаштування відпочинковою зони. Ініціатива цього масштабного проекту належить депутату Івано-Франківської міської ради Роману Харуку. Загальна вартість робіт складає майже 190  тис. грн.    
Частина дамби протяжністю майже 800 метрів буде повністю облаштована  для відпочинку. Проектом передбачено встановлення 35 світлових опор, нових лавочок та  смітників.
Депутат переконаний, що облаштована  дамба стане місцем масового культурного відпочинку, адже вже зараз тут досить людно. «Проблема облаштування зон відпочинку на річках влітку набуває найбільшої гостроти. Відсутність смітників, лавочок та освітлення призводить до того, що територія перетворюється на сміттєзвалище, – стверджує Р.Харук. – Це проблема не тільки культури поведінки людей. Таку культуру треба виховувати – створит ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Рада в шоколаді

Секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків та голова бюджетної комісії, голова фракції ВО «Свобода» у міськраді Роман Онуфріїв підвели підсумки діяльності найвищого представницького органу міста за перше півріччя поточного року. У вівторок вони спершу дали перший в історії міськради брифінг під відкритим небом – на Вічевому майдані, а відтак детально розповіли про роботу міського депутатського корпусу на прес-конференції в кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду».

За словами Руслана Марцінківа, в теперішніх умовах міська рада, виражаючи інтереси жителів Івано-Франківська, докладає усіх зусиль для відстоювання української позиції у різних сферах. «Практично на кожній сесії депутати приймають звернення, які стосуються болючих питань життя українців у нашій державі. Ми вимагали ветувати Податковий кодекс, виступали проти ручного керування урядом бюджетними ресурсами місцевих громад, ухва ... Читати далі »
Переглядів: 849 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Машинам – нову дорогу, тролейбусам – нову лінію
В Івано-Франківську приступили до реалізації двох важливих проектів транспортної інфраструктури.
Київська фірма «Шляхпроект» розпочала перший етап підготовки – виконання проектно-вишукувальних робіт –  для  будівництва магістральної об’їзної дороги  сполученням вулиця Івасюка-Галицьке шосе. Міська влада попередньо погодила варіанти транспортних розв’язок на цій магістралі на вул. Івасюка, на cхрещенні з Клузівською дорогою та залізницею і при примиканні до Галицького шосе. Загальна довжина нової магістралі разом зі спорудженням транспортного моста та мостового переходу через залізницю становитиме 3,8 кілометра.
А ДКП «Електроавтотранс» розпочало реалізацію проекту будівництва нової вітки тролейбусної лінії вулицею Симоненка. Підрядником робіт буде БУ-429. За своєчасного і належного їх фінансування з міського бюджету тролейбуси «третього»  маршруту вулицею Симоненка ... Читати далі »
Переглядів: 967 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Небезпечна економія
Одна пальчикова батарейка, яку необережно викинули на смітник, забруднює важкими металами майже 20 квадратних метрів землі

Вони є практично в кожному помешканні. Предмети, які по завершенню терміну експлуатації, можуть завдати значної шкоди як пересічним громадянам, так і навколишньому середовищу.
Розмови про роздільний збір сміття ведуться давно. Деякі заходи, які можуть поліпшити ситуацію, вже здійснюються. Але цього замало. І щоразу, виносячи з дому побутове сміття, ми не знаємо, чим воно для нас може обернутися…


Куди подіти?

Вже декілька років поспіль громадян переконують в доцільності використання енергозберігаючих ламп. Справді, при їх використанні економимо майже 30% електроенергії. Проте далеко не кожна людина, купуючи „економну” лампочку, уважно читає інструкцію до неї.
Виявляється, такі лампочки можуть містити і небезпеку для здоров’я. Фахівці радять: якщо у вашій кварт ... Читати далі »
Переглядів: 1311 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Крок до народовладдя
Івано-Франківська міськрада ухвалила рішення про публічні звіти чиновників та створення громадської ради

Минулого четверга завершила свою роботу ХІ сесія та відбулася позачергова ХІІ сесія Івано-Франківської міськради. За відсутності міського голови, який у той день перебував у відрядженні, головувати на засіданнях депутати доручили секретарю міськради Русланові Марцінківу. Всі проекти рішень, винесені на порядок денний, депутатський корпус ухвалював практично одностайно. Зокрема, депутати проголосували за створення департаменту містобудування та архітектури й публічні звіти начальників відділів і управлінь міськвиконкому перед міською громадою на Вічевому майдані. А на позачерговій сесії –  підтримали пропозицію Р.Марцінківа щодо створення  громадської ради при міськраді та ухвалили звернення до Президента України, в якому закликали його ветувати закон про пенсійну реформу.


Період літні ... Читати далі »
Переглядів: 905 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Міськрада визначається з комунальними керівниками

Лише вісім із 22 керівників комунальних підприємств отримали погодженя міськради на переукладання контрактів, – повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич.

За його словами, погодження постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, транспорту і зв’зку та бюджетної комісії міськради на перепризначення керівниками комунальних підприємств отримали начальники ЖЕО №1 Мирослав Курчій, ЖЕО №8 Валентина Семанюк, ЖЕО №9 Любов Андрусяк, спеціалізованої ремонтно-аварійної дільниці Сергій Шишуряк, в.о. генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Ігор Прокопів, директори ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець,  ДП «Міськсвітло» Юрій Волошанський та директор Єдиного розрахункового центру Вадим Войтик.
Начальники ЖЕО №4 Віктор Шимко, ЖЕО №5 Зіновій Карабін, дорожнього ремонтно-експлуатацій ... Читати далі »
Переглядів: 1038 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Як обміняти або повернути якісний товар?

Якщо ви купили якісний товар, а через деякий час зрозуміли, що він вам не потрібен, не турбуйтеся. У більшості випадків товар можна повернути назад в магазин.
1. Назвіть правильну причину повернення.
Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» ви можете обміняти на аналогічний товар або повернути непродовольчий товар належної якості, тобто який не має дефектів, протягом 14 днів після його придбання, не враховуючи дня купівлі.
Обмінювати і здавати якісні товари можна при наявності розрахункового документа, виданого споживачеві разом з проданим товаром (ст. 9 Закону «Про захист прав споживачів», – далі «Закон»).
Головне, правильно сформулюйте причину повернення: товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, забарвленням, розміром або комплектації. Якщо ви будете наполягати на будь-якій іншій причині, то продавець має право вам відмовити.
2. Річ має бути з «нульо ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Зупинити «Наполеона»  

Упродовж ІІ кварталу поточного року підрозділом державного нагляду ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» здійснено 39 контрольних заходів за дотриманням стандартів, норм і правил при виробництві і реалізації харчової та промислової продукції  підприємствами області. Порушення вимог стандартів, норм і правил виявлено у  36 випадках, що становить  92% від загальної кількості перевірених підприємств.

З метою недопущення на споживчий ринок неякісної та небезпечної продукції контрольними заходами охоплено харчову (ковбасні, кондитерські та хлібобулочні вироби, молочні продукти, чаї, фітозбори, рибу живу) та промислову ( цеглу, шлакоблоки, плитку тротуарну, вироби з деревини, меблі, газ природний) продукцію загальною вартістю понад 70 тис. грн. За невідповідність вимогам нормативної документації забраковано продукції на суму понад 32 тис. грн., що становить 46,5% від&n ... Читати далі »
Переглядів: 753 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Від Стрия до Сум

В обидвох групах другої ліги гратимуть по 14 команд. Відтік з ПФЛ західноукраїнських команд призвів до того, що географія змагань у групі А нині сягає майже 1 000 кілометрів – від Стрия до Сум (а колись одну лиш Івано-Франківщину презентували 5-6 команд!).

Суперниками франківців будуть команди шести обласних центрів і сім периферійних колективів. Дебютують у змаганнях представники Одещини – «Реал Фарм» і «СКАД-Ялпуг», а також «Украгроком» з Приютівки. Після перерви повернулися у лоно професійних колективів Черкаси і Херсон.
Базовим днем змагань обрано суботу, проте команди-господарі, як і раніше, можуть змістити свої поєдинки на п’ятницю чи неділю. Остаточний варіант календаря уточнюється. 
Календар матчів «Прикарпаття». І коло
1 тур. 24 липня. «Скала» Стрий – «Прикарпаття»
2 тур. 30 липня. «Прикарпаття» – «Реал Фарм» Южний Одеської обл.
3 тур. 6 серпня. «Украгроком» Приютів ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Розпочнемо з півфіналу
Вчора в Івано-Франківську стартував фінальний етап футбольного турніру у залік VI літніх спортивних ігор України, участь в якому беруть сім учасників, що пройшли сито кваліфікації
Восьмий учасник змагань – команда Полтавщини на Прикарпаття не прибула. За іронією змагань, саме вона мала бути чвертьфінальним суперником господарів (турнір проходить за кубковою схемою).
Відтак збірна Івано-Франківщини (тренери В.Поптанич, Б.Шпирка, О.Горбатий) розпочне свої виступи  з півфіналу. В складі нашої команди домінують вихованці шкіл обласного центру («Прикарпаття», «Ніка» і ДЮСШ-3), хоча є й по одному гравцю з Бурштина і Снятина.
Фаворитами змагань фахівці називають команди визнаних футбольних центрів – Донецька, Луганська, Львова, Київщини...

Розклад матчів турніру
Чвертьфінали. 20 липня (середа)
1. Київська обл. – Волинська обл. – 2:1
2. Вінницька обл – Донецька обл.
3. Івано-Франк ... Читати далі »
Переглядів: 790 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Вольовий «Енергетик»
З гостьової нічиєї стартував у новому сезоні бурштинський «Енергетик». Граючи на полі новоспеченого ФК «Одеса», гості з Прикарпаття зуміли ліквідувати фору у два голи, що її здобув суперник в першому таймі.
«Енергетики» провели гру в такому складі: Новак, Данищук, Мостовий, Підвірний, Лазорик, Долотко, Чернов (Прокопович, 69), Акімов (Юрченко, 78), Семенина (Януш, 65), Гордієнко (Фурта, 50), Яневич.
Як бачимо, в основному складі «енергетиків» вийшли лише три новачки – голкіпер Новак з Івано-Франківська, а також гравці атакувальної ланки Акімов (вихованець одеського футболу) і тернополянин Семенина.
Після перерви компанію їм склали львів’янин Фурта і вихованець столичного футболу Юрченко. А загалом склад бурштинців поповнився одразу восьмома новими обличчями. 
Першість України. 1 ліга. 16-17 липня. «Зірка» – «Говерла-Закарпаття» – 0:1. «Миколаїв» – «Арсенал» – 1:2. «Нива» В – «Нафтовик-Укрнафта» – 0: ... Читати далі »
Переглядів: 760 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)

Головне у житті – цілеспрямованість
Юлі Гурській 15 років. Вона перейшла до 10-го класу Івано-Франківської ЗОШ №2. Дівчинка особливо любить біологію та фізкультуру. Проте справжнім захопленням у житті Юлі стала художня школа.
Вибір улюбленої справи є для Юлі далеко не випадковим. В її сім’ї майже всі захоплюються малюванням, а Юлин дідусь, Володимир Гурський, що жив в селі Осівці Бучацького району Тернопільської області, займався іконописом, оформляв інтер’єри церков та малював образи.
Тому змалку Юля просила маму про навчання саме в художній школі, до якої і вступила в 10-річному віці. Серед інших учнів Юля Гурська вирізнялася прагненням займатися, постійно вдосконалювати здобуті знання та вміння.
Спочатку дівчинці дуже подобалося займатися рисунком, графікою, потім вона захопилася живописом.
Вчителька Галина Кузьмівна Щерб’як на одному з перших занять запропонувала учням намалювати щось на вільну тему. Вона зберегла ці малю ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 21.07.2011 | Коментарі (0)