П`ятниця, 19.04.2024, 00:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14
Цирк на дроті
Вихід сьогоднішнього номера «Західного кур’єра» був на грані зриву

Постійні перепади напруги, котрі турбують редакцію протягом останніх трьох місяців, не дають можливості працювати у нормальному режимі.  У «надзвичайній ситуації»  заледве витримує апаратура, котра живиться від мережі електропостачання.  Аби вирішити проблему, ми звернулися до Івано-Франківського РЕМу.  Виявилося, що ми не одні – майже щодня РЕМ отримує скарги від мешканців вул. Грюнвальдської та Гаркуші, а також підприємців про перепади напруги.

У площині «червоних ліній»

Як поінформував «ЗК» директор Івано-Франківського РЕМу Володимир Поліш,  виною всьому є не санкціоновано збудоване приміщення на розі вулиць Франка-Павлика. В одному із попередніх номерів газети ми повідомляли про те, що на фасаді будинку замурували меморіальну дошку Михайлові Павлику. Тоді голова постійної депутатської комісії з питань будів ... Читати далі »
Переглядів: 1290 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

«Волков проти України»
Тривале невиконання рішень трьох судів Івано-Франківською міськрадою загрожує Україні чималим штрафом


Україну охопила лихоманка судових позовів. Все частіше українці шукають правди у міжнародному правосудді. Докотилась ця хвиля і до нашого міста. Нещодавно Україна визнала свою вину перед Європейським Судом з прав людини. А причиною її «вини» стало тривале невиконання трьох рішень українських судів Івано-Франківською міською радою. Йдеться про справу «О.М.Волков проти України». 

Слово зі Страсбурга – вирішальне
 
Судова тяганина старости Російської общини Івано-Франківської області Олександра Волкова з Івано-Франківською міською радою вже поросла бородою. Пан Олександр доказав у суді, що окремі положення  двох «Програм…» (2000–2002 рр. та 2004-2006 рр.) щодо розвитку української мови, які приймались Івано-Франківською міською радою, порушують його законні ... Читати далі »
Переглядів: 1200 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Палац спорту європейського рівня

Ріяфет Гасимов, депутат міськради, фракція «За зміни в Івано-Франківську!»

В спортивному житті нашого міста стався справжній вибух. Кажу це без перебільшень та прикрас. Одразу дві франківські команди представлятимуть Україну в єврокубках. НФК «Ураган», що в цьому сезоні вперше в історії Івано-Франківська завоював звання чемпіона України з футзалу (мініфутбол) та посідає 16-те місце серед 49 клубів в європейському рейтингу, незабаром змагатиметься за Кубок УЄФА. Баскетбольний клуб «Говерла» – команда, яка стала бронзовим призером чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд «Суперліга» 2010-2011, зіграє у регулярному сезоні ФІБА Єврочеллендж.
Наші команди довели, що професійний спорт в Івано-Франківську перебуває на високому, європейському рівні. Чого, на жаль, не можна сказати про тренувальну базу — професійні спортивні комплекси. Як відомо, кожна команда, що представляє сво ... Читати далі »
Переглядів: 1173 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (1)

Михайло Вишиванюк:
«Вимагав і буду вимагати роботи»


За даними, озвученими на понеділковій колегії ОДА, протягом січня-травня приріст промислового виробництва в області склав 39,2%, обсяг реалізованої продукції зріс майже в 1,8 рази, у сільському господарстві вироблено валової продукції на 8,5% більше, ніж за відповідний період минулого року.

«Те, що є певні зрушення, позитивні показники, не означає, що ми маємо скласти руки і відпочивати на лаврах, – наголосив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Я вимагав і буду вимагати роботи, тому що недоліків більш ніж достатньо; скарги як надходили від людей, так і продовжують надходити».
До переліку негативів Михайло Вишиванюк зарахував сповільнення процесу зі створення на селі заготівельно-збутових кооперативів, неповне використання резервів для наповнення бюджетів, зростання рівня заборгованості з виплати заробітної плати. Зокрема, борги на початок че ... Читати далі »
Переглядів: 824 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Боротьба з «МАФами» триває
Із 52-ох незаконно встановлених на території міста так званих малих архітектурних форм, які рішенням спеціальної комісії підлягають демонтажу, вже демонтували 30. Власники восьми кіосків подали необхідний пакет документів для їх узаконення, а справи по трьох «МАФах» перебувають в суді.
Про це повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Микола Матіїв. За його словами, власники всіх незаконно встановалених МАФ були попереджені про їхній демонтаж. Якщо вони цього не роблять самостійно, демонтаж здійснюють комунальники. Цього тижня у їхніх планах демонтувати п’ять МАФ, а до кінця місяця незаконно встановлених кіосків в місті вже мало б не бути взагалі.
Однак в цьому засумнівався керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис. За його інформацією, в 2009 році не виконано рішення про демонтаж 18-ти таких об’єктів, в минулому році  –  22-ох і ще шести вже цьогоріч.
На це М.Матіїв відпові ... Читати далі »
Переглядів: 913 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Продовжують розпочате
Міськрада формує правове поле комунальної реформи


Минулого четверга розпочала свою роботу ХІ сесія Івано-Франківської міськради. На першому пленарному засіданні депутати вирішили розглянути 23 питання, окремі з яких – за спрощеною процедурою. Затвердження положення про департамент містобудування й архітектури, яке потребувало доопрацювання, перенесли на друге пленарне засідання, а питання про пайову участь мешканців у капітальному ремонті, реконструкції та модернізації багатоквартирних будинків і про порядок встановлення домофонів у під’їздах багатоповерхівок взагалі зняли з розгляду, бо вони не пройшли процедуру громадських слухань.

Від запиту до запиту
Депутати, як завжди, розпочали роботу із заслуховування відповідей на свої запити та виголошення нових, на що потратили дві години. З огляду на те, що так відбувається майже на кожному пленарному засіданні, міський голова Віктор ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Ремонт доріг стримують комісії міськради?

Несприятливі погодні умови внесли корективи у терміни виконання  ремонтів міських доріг. Роботи наразі не проводяться. Щоб настеляти новий асфальт, шляховики чекають припинення дощів. А депутатські комісії міськради ніяк не можуть узгодити перелік вулиць, які ремонтуватимуть за кошти бюджету розвитку.
Про це повідомив начальник міського управління капітального будівництва Володимир Ковальчук. За його словами, капремонт дорожнього покриття наразі вдалося завершити лише на шести об’єктах.


Перехрестя вулиць Сахарова-Коновальця та Коновальця-Національної гвардії-Слави Стецько перебувають в роботі. Капремонт частини вулиці Гординського вирішили перенести на кінець серпня, бо «Водоекотехпром» там має відремонтувати свої мережі.
На виконання капремонтів окремих частин вулиць Галицької, Деповської, Івана-Павла ІІ та перехрестя вулиць Вовчинецької-Івасюка ще триває тен ... Читати далі »
Переглядів: 940 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Тротуар чи смуга руху?

Водії маршрутних автобусів перетворили частину тротуару на вулиці Січових стрільців на
додаткову смугу руху.

Пішоходи нарікають, що, повертаючи з вулиці Коновальця на Січових стрільців, частину тротуару водії маршрутних автобусів використовують як дорогу, руйнуючи при цьому асфальтне покриття і плитку. Про це небайдужі франківці вже неодноразово інформували керівництво міста.
Проблемне питання розглядали на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Як пояснив начальник відділу транспорту і зв’язку Ігор Гнатів, безпосередньої вини водіїв автобусів у цьому немає. «На ділянці цієї вулиці з односторннім рухом від вулиці Коновальця до Незалежності назустріч загальному потоку транспорту відведена смуга для руху маршрутних транспортних засобів, яка позначена відповідним знаком, – каже І.Гнатів. – Але всупереч вимозі дорожнього знаку «Зупинка заборонена», що встановлений з іншого ... Читати далі »
Переглядів: 837 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Новий автобусний маршрут
Міський автобусний маршрут №40-а «Радіозавод-Аквапарк» незабаром з’явиться в Івано-Франківську. З мікрорайону Пасічна до «Аквапарку» він  проляже вулицями Тролейбусною-Галицькою-Довгою-Бельведерською-Орлика-Мазепи-Дорошенка-Довженка, а в зворотньому напрямку – вул. Чорновола-Січових стрільців-Орлика-Новгородською-Галицькою-Целевича-Хіміків.
Про це стало відомо після підбиття підсумків конкурсу на перевезення пасажирів, який відбувся у понеділок. Як повідомив заступник міського голови-директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич, бажання його обслуговувати виявили чотири перевізники. Одному з них в цьому відмовили, бо він заявив на конкурс автобус, який зараз працює на приміському маршруті. Тож наразі маршрут №40-а, розроблений за пропозиціями мешканців, обслуговуватимуть три автобуси.
Нагадаємо, що загалом на конкурс виносили 29 маршрутів. Перевізники зголосилися о ... Читати далі »
Переглядів: 961 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Проїзди заблокують стовпчиками
Міська влада обмежить в’їзд  транспорту на майдан Шептицького.
Як повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ, транспорту і зв’язку Микола Саєвич, відповідне рішення ухвалене міською комісією з питань безпеки дорожнього руху, а інформаційні знаки «Тупик» на вулиці Галицькій має встановити міське дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління.
«Ми пробували перекрити в’їзд на майдан Шептицького клумбами, але їх водії розсунули, – пояснив М.Саєвич. – Тому прийняли рішення з боку Художнього музею блокувати проїзд транспорту спеціальними стовпчиками, так, як це вже зроблено з боку вулиць Галицької та Низової. Один з них буде зніматися, щоб в разі необхідності забезпечувати проїзд на площу транспорту оперативних, спеціальних чи аварійних служб, а ключі від нього знаходитимуться в охоронців Художнього музею, які там чергують цілодобово», – повідомив заступник міського голови. 
Також стовпчика ... Читати далі »
Переглядів: 847 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Технічному прогресу – «зелене світло»
В Івано-Франківську з’являться світлофори нового покоління


При розробці і впровадженні проекту автоматизованої системи керування дорожнім рухом міська влада має намір співпрацювати з київською фірмою «СЕА Електронікс». Перші світлодіодні світлофори нового покоління її виробництва найімовірніше встановлять на перехресті вулиць Івасюка-Вовчинецької. В рамках впровадження нової комплексної схеми організації дорожнього руху в місті можуть з’явитися ще10 нових світлофорних об’єктів на основних перехрестях так званого малого транспортного кільця. Також планується введення автоматизованої системи керування рухом на основі найсучасніших комп’ютерних технологій, інтернет-ресурсу, мобільного й супутникового зв’язку.

Про це стало відомо під час останнього засідання міської комісії з питань безпеки дорожнього руху та влаштування об’єктів транспортної інфраструктури під головуванням зас ... Читати далі »
Переглядів: 801 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

«Фортмісія-2011»

З першого по третє липня тривав III Міжнародний фестиваль мистецтв "Фортмісія 2011”.  Дійство відбувалося на закритій території україно-польського прикордоння, на залишках унікальних оборонних фортів Першої світової війни. Шанувальники мистецтва мали змогу не лише відвідати традиційно-фестивальний музичний концерт,  а й послухати літературні читання на малій сцені, подивитися на реконструкцію боїв Першої світової війни.Основною ідеєю фестивалю є креативність та різноманіття, тому він демонстрував найновіші явища в музиці, літературі та сучасному мистецтві.  На всій території фестивалю були розташовані цікаві лендарт-об'єкти.

Своїми виступами відвідувачів потішили відомі гурти «Гайдамаки», «Мертвий Півень»,  «ShockolaD», «Let Me Introduce You To The End» (Польща – США), польські панки «Miazsz», київський музичний театр «Vivienne Mort», рок-вар’Яте «КОРАЛЛІ», львівські рок-гурти ... Читати далі »
Переглядів: 805 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Домашній фінал

Як ми вже повідомляли, в Івано-Франківську відбудеться фінальний етап футбольного турніру у залік VI літніх спортивних ігор України. Це перший подібний турнір у нашому обласному центрі за весь період незалежності країни.


Нагороди змагань за кубковою схемою розіграють вісім збірних областей, що пройшли крізь сито відбіркового етапу. Нагадаємо, збірна Івано-Фран-ківщини, котру готують Віктор Поптанич, Богдан Шпирка і Орест Горбатий, на першому етапі обіграла збірні Тернопільщини (5:1) і Закарпаття (5:0), а також розійшлася миром з волинянами (1:1).
Посівши перше місце в групі, прикарпатці зустрінуться в чвертьфіналі з полтавчанами. Останні на попередньому етапі фінішували другими. Переможець пари у півфіналі змататиметься з львів’янами або луганцями.
Цими днями збірна Івано-Франківщини перебуває на тренувальному зборі у Вістовій. Вчора вона провела спаринг з лідером обласного чемпіонату – «Тепловиком» ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Футбольні проліски

Наприкінці 1970-х, йдучи в ногу з часом, в Івано-Франківську вирішили створити футбольний сецклас. Під дахом ЗОШ №17 зібрали майже три десятки хлопчаків 1964 року народження, з якими стали працювати нині вже покійні тренери Іван Краснецький і Річард Гуцуляк. Їхні вихованці нещодавно відзначили 30-річчя свого випуску.

Учні спецкласу жили за своїм особливим розкладом. Перше тренування у них відбувалося ще до початку уроків, по завершенні занять – знову на майданчик. Команда ДЮСШ «Спартак», а саме до неї належав клас, не без успіху виступала на республіканських турнірах. Окремі гравці залучалися до складу збірної республіки. Тож не дивно, що по завершенні навчання одразу п’ятьох вчорашніх школярів запросили до івано-франківського «Прикарпаття» - воротаря Станіслава Вільчинського, оборонця Ігоря Васьківа, півзахисників Миколу Соколовського і Андрія Коваля, нападника Сергія Пташника…
Втім, як відо ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. «Форум» – Микитинці – 4:1.
Становище команд
    І    О    М
«Благо»    7    15    24-9    «Форум»     8    16    19-12
Опришівці    7    14    12-8
Угорники    7    13    24-10
Крихівці     7    13    21-8
Хриплин    7    7    12-20
Вовчинець    7    5    13-14
Микитинці    1    0    1-4
«Зоря»    7    0    4-45

ГАЛИЧ.
Кубок. Фінал. Бовшів – Яблунів –  4:0. 1 ліга. 11 тур. Бовшів – Височанка – 4:3. "Енергія" Бурштин – Вікторів – 3:0. Більшівці – Кінашів – ... Читати далі »
Переглядів: 1111 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Навздогін за «Вихором»

Завершилося перше коло чемпіонату Тисмениччини. Його переможцем став ямницький «Вихор». Команда, що торік була лише сьомою, не змінивши свого складу, на проміжну фініші випередила грандів місцевого футболу – колективи з Братківців, Чернієва, Старого Лисця, Павлівки…

– Хтозна, можливо, саме стабільністю складу і пояснюється злет «Вихора», – розмірковує тренер команди, знаний на Прикарпатті фахівець Михайло Гнатишин. – В 2009-му ми розпочали свої виступи з другого дивізіону, посівши у ньому перше місце. Торік дебютували в елітному дивізіоні. Огледілися… Хочу сказати, що рівень районного чемпіонату є досить хорошим, як і сама організація змагань. Правда, впадає у вічі слабка матеріальна база клубів – відповідні стадіони є тільки в Ямниці, Загвізді та Братківцях…
Втім, спочивати на лаврах ямничанам не доводиться. Навіть старожили змагань не пригадують, настільки запеклої боротьби за чемпіонс ... Читати далі »
Переглядів: 1071 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

«Говерла» летить в Альпи
Єврокубкові матчі франківців розпочинатимуться о 21.30


Вслід за «Ураганом» імена своїх супротивників у новому єврокубковому сезоні дізналася франківська «Говерла». Жереб звів її з французьким «Роанном» (містечко на південному сході країни) та чеським «Пардубіце». Ще один один опонент прикарпатців визначиться у протистоянні іншого чеського клубу – «Простейов» і болгарського «Лукойла-Академіка».

Франківський глядач зможе побачити виступи команди на власні очі, оскільки формат турніру передбачає проведення двоколового турніру з роз’їздами. Матчі групового етапу відбуватимуться у листопаді-грудні. На кшталт футбольної Ліги чемпіонів, всі поєдинки розпочинатимуться  одночасно – о 21.30 за Києвом.
Першу гру підопічні Євгена Мурзіна зіграють 8 листопада у рідних стінах з невідомим наразі суперником. Далі «Говерлу» очікують два гостьові поєдинки: 15-го – у Роанні, 22 – у Пардубіце.&nbs ... Читати далі »
Переглядів: 831 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

«Енергетик» розпочне з Південної Пальміри
Єдиний представник області в 1-й лізі відкриває новий сезон 


В суботу стартує черговий сезон у першому дивізіоні. Єдиний представник Івано-Франківщини у турнірі – бурштинський «Енергетик» розпочне його виїздним поєдинком проти ФК «Одеса», що замінив у турнірі овідіопольський «Дністер».

Склад бурштинської команди, котра, нагадаємо, відстояла місце в 1 лізі тільки у додатковому матчі, не зазнав істотних змін. Замість голкіпера Ільющенкова, який перейшов у львівські «Карпати», «енергетики» заангажували до своїх лав 22-річного вихованця франківського футболу Андрія Новака. Атакуючу ланку колективу поповнив нападник Ігор Семенина. Окрім них, в тренувальному таборі команди перебували ще кілька маловідомих гравців. Запалювати нові зірки – такою є кадрова політика клубу… 
Для бурштинців це буде 14-й сезон на професійній арені і шостий – в першій лізі. Найкращого ... Читати далі »
Переглядів: 910 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Амбітні плани «Урагану»
Івано-франківський «Ураган» готується до нового сезону. Нині команда перебуває на Одещині, де чергує тренування на свіжому повітрі із заняттями в залі.
В складі франківців чотири новачки – екс-гравці ТВД Роман Кордоба і Роман Колток, екс-луганець Максим Щербина та 18-річний вихованець клубної школи Тарас Королишин.
Немає наразі в команді бразильського легіону. Він прибуде на другий збір – з 30 липня по 15 серпня «Ураган» перебуватиме в Польщі. До речі, добором новачків-бразильців переймається гравець команди Біро Жаде, який увійде до тренерського штабу.
Керманичі  клубу розраховують, що легіонери зможуть підсилити команду напередоді її виходу в Європу. Наприкінці вересня, нагадаємо, франківці дебютують у Кубку УЄФА. В чемпіонаті України ліміту на іноземців не існує, оскільки, окрім «Урагану», інші клуби до їх послуг не вдаються.
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)

Співоча мрія маленької Діани

Діані Сапі – 12 років. Вона навчається в 7-му класі Одаївської загальноосвітньої школи 1-2 ступенів. В школі дівчинці найбільше подобаються такі предмети, як музика, фізкультура, українська мова та література.
Проте саме музика є для Діани справжнім захопленням усього її життя. Вже шостий рік вона займається в Івано-Франківській музичній школі №2 по класу фортепіано. А з  жовтня 2009 року дівчина почала займатися у „Вокальній студії Ірини Батюк” при міському Центрі дозвілля дітей та юнацтва.
Діані дуже подобається співати. Змалку вона – постійна учасниця різноманітних шкільних свят, брала участь у концертах в більшості сіл району та й в Тисмениці.
Вже розпочавши професійні заняття вокалом, Діана почала здобувати впевнену перемогу в різноманітних пісенних конкурсах і фестивалях. Лише за такий незначний час, відколи дівчинка почала робити свої перші кроки на професійній сцені, вона отримала ... Читати далі »
Переглядів: 1291 | Додав: bond | Дата: 14.07.2011 | Коментарі (0)