П`ятниця, 26.04.2024, 13:50
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 21 » СПОЖИВАЧ
10:46
СПОЖИВАЧ
Як обміняти або повернути якісний товар?

Якщо ви купили якісний товар, а через деякий час зрозуміли, що він вам не потрібен, не турбуйтеся. У більшості випадків товар можна повернути назад в магазин.
1. Назвіть правильну причину повернення.
Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів» ви можете обміняти на аналогічний товар або повернути непродовольчий товар належної якості, тобто який не має дефектів, протягом 14 днів після його придбання, не враховуючи дня купівлі.
Обмінювати і здавати якісні товари можна при наявності розрахункового документа, виданого споживачеві разом з проданим товаром (ст. 9 Закону «Про захист прав споживачів», – далі «Закон»).
Головне, правильно сформулюйте причину повернення: товар не підійшов за формою, габаритами, фасоном, забарвленням, розміром або комплектації. Якщо ви будете наполягати на будь-якій іншій причині, то продавець має право вам відмовити.
2. Річ має бути з «нульовки».
Ще одне правило обміну і повернення речей належної якості: товар не був у вжитку – річ не ношена; збережений початковий товарний вигляд виробу, ярлики. Наприклад, якщо ви хоча б один раз взули чоботи і пройшлися по вулиці, товар вважається таким, що був у використанні, і магазин має право відмовити в заміні і у поверненні грошей за взуття, що вам не підійшло. Як і в іншому випадку, якщо ви відірвали всі ярлики з тільки що купленого костюма і при примірці виявили, що він великий, то обміняти костюм вже не зможете.
3. Правила обміну.
Продавець спочатку запропонує вам аналогічний товар для заміни, і лише в тому випадку, якщо відповідного вам варіанту в магазині не виявиться, можна наполягати на поверненні грошей. За законом витрачені кошти на товар повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору – в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше, ніж протягом семи днів.
4. «Чорний список» товарів.
Роблячи покупки, майте на увазі, не всякий товар можна повернути продавцеві. ПЕРЕЛІК товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню), затверджується Кабінетом Міністрів України.
Якщо ви захочете обміняти золоті прикраси, які були куплені в подарунок, але неправильно підібрані, то, на жаль, цей товар обміняти або повернути не зможете. Як і книгу, куплену в магазині.
Перелік якісних товарів, що не підлягають обміну та поверненню:
1. Продовольчі товари, лікарські препарати та засоби, предмети сангігієни.
2. Непродовольчі товари: фотоплівки, фотопластинки, фотографічний папір, корсетні товари, парфюмерно-косметичні вироби, пір'яно-пухові вироби, дитячі іграшки м'які, дитячі іграшки гумові надувні, зубні щітки, мундштуки, апарати для гоління, помазки для гоління, розчіски, гребінці та щітки масажні, сурдини (для духових музичних інструментів), скрипічні підборіддя, рукавички, тканини, тюлегардинні і мереживні полотна, килимові вироби метражні, білизна натільна, білизна постільна, панчішно-шкарпеткові вироби, товари в аерозольній упаковці, друковані видання, лінійний та листковий металопрокат, трубна продукція, пиломатеріали, погонажні (плінтус, наличник), плитні матеріали (деревноволокнисті та деревностружкові плити, фанера) і скло, нарізані або розкроєні під розмір, визначений покупцем (замовником), аудіо-, відеокасети, диски для лазерних систем зчитування із записом, вироби з натурального та штучного волосся (перуки), товари для немовлят (пелюшки, соски, пляшечки для годування тощо), інструменти для манікюру, педикюру (ножиці, пилочки тощо), ювелірні вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.
За інформацією Spojivach.info
Переглядів: 966 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]