Четвер, 18.04.2024, 11:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 01
Переглядів: 1417 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)


Новообраний голова політради «Нашої України», екс-голова СБУ Валентин Наливайченко  вважає, що потрібно припинити інтриги, мародерство й самознищення в партії та повернути до неї довіру. Про це і не тільки він говорив на зустрічі із журналістами у вітальні «Західного кур’єра» у вівторок.  
– Валентине Олександровичу, що вас спонукало вступити в партію, з якої багато членів уже вийшли?
– Саме це і спонукало. Я давно поділяю цінності, які пропагує «Наша Україна», але державні посади мене обмежували у політичній діяльності. У мене є знання міжнародних відносин, досвід власної дипломатичної діяльності впродовж 12-ти років, 3 роки працював в СБУ, 3 роки  – в РНБО, а також в громадських організаціях. Все це збіглося з переконаннями і я для себе чітко зрозумів, що єдина українська партія – це «Наша Україна». Я приєднався до однодумців.
– Про те, що ви очолите партію, чутки ходили давно, але ви їх не коментували…
– Наперед я ... Читати далі »
Переглядів: 935 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську видався гарячий тиждень – в розпалі процес висування кандидатів на місцеві вибори. Цього разу він скорочений до одного тижня – з 27 вересня до 2 жовтня. І тому щодень приносить свіжі вісті про передвиборчі списки до міської ради або кандидатуру на посаду міського голови. Основна увага звісно прикута до претендентів на крісло мера.
Виборчу кампанію часто називають перегонами. А якщо вдатися до легкоатлетичної термінології, то цього року буде спринт, бо „дистанція” дуже коротка – трохи більше місяця. У спринті, як відомо, стартують з низького старту та ще й користуються спеціальними колодками для відштовхування. Окремі кандидати запаслися ними ще задовго до виходу на „бігову доріжку”.


Минулої неділі, за день до початку офіційного висування кандидатів, відбулося громадське висунення кандидатом в мери лідера „Громадського форуму Івано-Франківська” Юрія Солов’я – добре зрежисоване, помпезне півторагодинне дійство в обласному драмтеатрі, куди можн ... Читати далі »
Переглядів: 1043 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

На Івано-Франківщині виявлені факти торгівлі людськими органами.
Про це повідомив на прес-конференції минулої п’ятниці начальник обласного УМВС, генерал-майор міліції Василь Варцаба. За його словами, міліція встановила двох громадян, мешканців Надвірнянщини, які свого часу були вивезені в Азербайджан, де їм видалили нирки. Відомо також, що донори продали свої органи за 10 тис. доларів. 
За повідомленням СГЗ УМВС в області, зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактами незаконних операцій, пов’язаних з випадками продажу органів людини.
В одному з регіонів України розслідується кримінальна справа стосовно осіб, які підшукували громадян, готових за певну суму грошей продати свої внутрішні органи. Прикарпатській міліції вдалося встановити особу жителя Івано-Франківщини, який був одним з вербувальників потенційних донорів.
Загалом, як повідомив генерал Варцаба, прикарпатська міліція за вісім місяців ц. р. виявила п’ять злочинів, пов’язаних з торг ... Читати далі »
Переглядів: 844 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

Руслан Панасюк,
депутат міської ради, фракція УНП


Розуміючи актуальність і необхідність створення єдиного Центру звернень громадян в м. Івано-Франківську, йдучи назустріч мешканцям міста та використовуючи позитивний досвід роботи Реєстраційної палати  та Дозвільного центру м. Івано-Франківська, сесія Івано-Франківської міської ради 04.06.2009 р. прийняла рішення «Про затвердження Програми оптимізації надання адміністративних послуг в м. Івано-Франківську».
Розпорядженням міського голови від 01.09.2009 р. №452-р затверджено склад робочої групи з питань створення Центру надання адміністративних послуг. В рамках функціонування робочої групи вивчався позитивний досвід створення таких «єдиних офісів» як в Україні   (м.Вінниця), так і за кордоном (Литва, Польща, Німеччина). А виконавчий комітет міської ради ввійшов в склад трьох громад України по пілотному впровадженню «універсамів послуг».
Виконавчим комітетом міської ра ... Читати далі »
Переглядів: 1237 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

Минулої неділі в Івано-Франківську відкрили капітально відремонтовану вулицю Новгородську, а на два дні раніше – вулицю Миру. Обидві вулиці пройшли повний капітальний ремонт, починаючи від заміни усіх мереж водопостачання, водовідведення, газо- та теплопостачання, а також мереж зв’язку, до ремонту проїжджої та пішохідної частини.

На вулицях Новгородській та Миру відбулась комплексна реконструкція проїжджої частини й тротуару згідно з європейськими нормами. Адже вулиця європейського міста це не тільки гарне дорожнє покриття, під яким відремонтовані мережі, але й облаштований відповідно до європейських норм тротуар, який на обох вулицях виклали плиткою.
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, перевіряючи виконання ремонтних робіт перед відкриттям руху транспорту на вулиці Новгородській, зазначив, що саме такий підхід до ремонту доріг і називається європейським. Якщо вже ремонтувати, то один раз і надовго, щоб у подальшому не ... Читати далі »
Переглядів: 959 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

Прочитавши в місцевій пресі статті під назвами «Чужі ідеї – в життя» і «Красти – гріх. У тому числі – чужі ініціативи», мені стало якось сумно.

Адже автор, який пише про  моральні речі, про те, що  красти – це гріх, а сам пише неправду, то це вже по меншій мірі – фарисейство. Складається враження, що люди знають, що таке мораль, але не хочуть знати, що таке моральність. Нагадаю, що мораль – це слово, а моральність – це дія.
Я не зміг промовчати, бо була зроблена спроба несправедливо, грубо і цинічно принизити нашу молодь, свідомих і активних молодих людей, які збирали підписи щодо заборони продажу пива, слабоалкогольних і алкогольних напоїв в роздрібній торговельній мережі міста з 23:00 до 8:00, яку нібито вкрали молодіжні організації у міського виконавчого комітету. Насправді це не була ініціатива міськвиконкому. Міський виконавчий комітет був  тільки виконавцем ідеї і ініціативи депутата міської ради Петра Строїча, яку він озвучив на сесії місь ... Читати далі »
Переглядів: 985 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)

Навіть невеликі дози радіації стимулюють імунітет людини

Із настанням осені в людей починається чимало проблем із здоров’ям, особливо потерпають ті, хто часто хворіє на гострі респіраторні вірусні інфекції. Не встигли стовпчики термометрів опуститися, як у людей болить горло, тече з носа і підвищується температура тіла. Тому хворі одразу ж звертаються до аптек за антигрипозними препаратами. Хоча лікарі-інфекціоністи кажуть, що це неправильно.


Найактуальнішим питанням є грип та гострі  респіраторні вірусні інфекції. Сприятливі кліматичні умови для розвитку цих інфекційних захворювань – підвищена вологість повітря та різка зміна температурних показників. На фоні всього цього знижується імунітет, навіть якщо врахувати ту велику кількість вітамінів, які вживають люди восени.
Вітаміни природного походження засвоюються організмом у дуже невеликій кількості, а штучні вітаміни люди вживають дуже рідко, бо якісні в ... Читати далі »
Переглядів: 1166 | Додав: bond | Дата: 01.10.2010 | Коментарі (0)