П`ятниця, 19.04.2024, 02:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Жовтень » 1 » «Єдиний офіс»
10:20
«Єдиний офіс»
Руслан Панасюк,
депутат міської ради, фракція УНП


Розуміючи актуальність і необхідність створення єдиного Центру звернень громадян в м. Івано-Франківську, йдучи назустріч мешканцям міста та використовуючи позитивний досвід роботи Реєстраційної палати  та Дозвільного центру м. Івано-Франківська, сесія Івано-Франківської міської ради 04.06.2009 р. прийняла рішення «Про затвердження Програми оптимізації надання адміністративних послуг в м. Івано-Франківську».
Розпорядженням міського голови від 01.09.2009 р. №452-р затверджено склад робочої групи з питань створення Центру надання адміністративних послуг. В рамках функціонування робочої групи вивчався позитивний досвід створення таких «єдиних офісів» як в Україні   (м.Вінниця), так і за кордоном (Литва, Польща, Німеччина). А виконавчий комітет міської ради ввійшов в склад трьох громад України по пілотному впровадженню «універсамів послуг».
Виконавчим комітетом міської ради було прийняте вольове рішення переобладнати приміщення колишнього переговорного пункту (вул.Незалежності, 9) в Центр надання адміністративних послуг, який об’єднає в собі Дозвільний центр, Реєстраційну палату та муніципальні служби виконавчого комітету, які надають адміністративні послуги мешканцям міста.
Насамперед мотивацією відкриття такого центру  є прагнення створити максимально зручні та сприятливі умови мешканцям міста при зверненні до органів місцевого самоврядування, скоротити і спростити процедури отримання необхідних документів, унеможливити будь-які корупційні дії з боку посадових осіб, тому що за якістю надання адміністративних послуг кожен мешканець оцінює, наскільки міська влада турбується про нього та поважає його права.
На сьогодні проведено ремонтні роботи приміщення центру (1,7 млн. грн. – кошти міського бюджету), затверджено новий реєстр адміністративних послуг (з 166 послуг до 113), розроблено адміністративні регламенти по кожній адміністративній послузі. Адміністративні регламенти розроблені таким чином, що охоплюють всі спектри можливих питань по кожній конкретній процедурі, зокрема вичерпний перелік необхідних документів, платність послуги, термін виконання та причини відмови.
В центрі працюватиме 10 муніципальних служб, а саме:
 – відділ обліку та розподілу житла,
 – служба у справах дітей,
 – управління житлово-комунального господарства,
 – управління архітектури і містобудування,
 – управління земельних відносин,
 – управління Держкомзему в місті Івано-Франківську,
 – управління торгівлі,
 – юридичний відділ,
 – КП «Рекламно-інформаційний центр»,
 – КП «Муніципальна інспекція з благоустрою».
Прийом громадян в Центрі надання адміністративних послуг буде здійснюватися щоденно з 9.00  до 14.00 без перерви на обід, крім вихідних та святкових днів.
Як керівник Центру надання адміністративних послуг в своїй роботі буду вимагати, аби кожен працівник центру у своїй роботі керувався простими нормами: ввічливе ставлення до кожного відвідувача, розуміння проблем, з якими звертаються іванофранківці, прагнення неупереджено та максимально швидко знайти їх вирішення.
Переглядів: 1239 | Додав: bond | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]