Четвер, 18.04.2024, 15:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 22
В Івано-Франківську з робочим візитом побував Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євгеній Гузєєв. Після відвідин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, де проходила олімпіада з російської мови, поважний гість мав зустріч із керівництвом області.

Основним акцентом діалогу між очільниками Прикарпаття та делегацією Російської Федерації стали економічні, соціальні та культурні можливості співпраці між двома сусідніми країнами. Зокрема голова ОДА Михайло Вишиванюк наголосив на тому, що наша область вже підтримувала ділові стосунки із Новгородською областю, а тому, на його думку, було би непогано відновити ці стосунки. Також губернатор висловив сподівання, що співпраця з Росією пошириться і на Ханти-Мансійськ та Архангельськ, а ще Михайло Васильович сподівається на підписання взаємовигідних договорів з іншими обласними центрами Росії.
Генконсул Російської Федерації запевни ... Читати далі »
Переглядів: 986 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

З верхнього парапету дев’ятиповерхового будинку № 10 на набережній імені Василя Стефаника відпадає керамічна плитка, що створює небезпеку для перехожих. З часу спорудження цього будинку у 1969 році фасад і плитку не ремонтували. Зараз житлово-експлуатаційна організація теж не може цього зробити, бо не має відповідної автовишки. Наразі небезпечну зону лише обгородили.
На набережній імені Василя Стефаника такий будинок не один. Їх багато. Подібне облицювання плиткою мають і будинки в мікрорайоні «Позитрон». Зокрема, така ж ситуація може виникнути в будинку № 192 на вулиці Вовчинецькій.
Оскільки серед всіх житлово-експлуатаційних організацій міста автовишку має лише ЖЕО №9, щоб вирішити цю проблему, не допустити біди і відремонтувати облицювання верхніх парапетів будинків, міський голова Віктор Анушкевичус порадив комунальникам звернутися за допомогою до керівництва міського управління МНС в області, яке має відповідну техніку і може виділити їм одну автовишку.
Наш кор.
Переглядів: 1195 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня нагадало про себе міське сміттєзвалище, що в селі Рибному Тисменицького району. Дощі й талі води переповнили його обвідні канали та спричинили підтоплення довколишніх територій. Була загроза, що з водою в довкілля потрапить й фільтрат – отруйна рідина, що утворюється під час розпаду сміття. З обвідних каналів рідину перекачували в так званий чек – котлован, де вона накопичується, і спецмашинами вивозили на очисні споруди.
Наразі, як повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик, загроза минула і ситуація перебуває під контролем. Але вини за те, що сталося, з управління житлово-комунального господарства і комунального підприємства «Полігон» Василь Йосафатович не знімає: «У п’ятницю, коли почала прибувати вода, у нас відбулася нарада з першим заступником міського голови. Ми виїжджали на полігон, визначили першочергові необхідні роботи, але керівництво «Полігону» не організувало роботу в нічний час», — зазначив пан Білик.
Перший заступник н ... Читати далі »
Переглядів: 1079 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Минулої суботи міліція провела чергове відпрацювання обласного центру, під час якого перевіряли кафе і бари, місця стихійної торгівлі, а також міліціонери завітали до так званих «притонів». За результатами відпрацювання до адміністративної відповідальності притягнули 90 осіб, склали 35 адміністративних протоколів за фактами стихійної торгівлі, вилучили 20 кілограмів риби, якою четверо осіб торгували на площі Ринок. Про це повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак.
Загалом, за його словами, за минулий тиждень до чергових частин міліції надійшло 313 інформацій, зареєстровано 53 злочини. Зокрема за цей час скоєно 14 крадіжок, з яких дев’ять розкриті, чотири пограбування, 13 злочинів у сфері економіки, зафіксовано вісім випадків завдання тілесних ушкоджень та чотири випадки збуту наркотиків. Всі ці злочини теж вже розкриті. Крім цього, з тілесними ушкодженнями до лікарень звернулося 10 осіб, зафіксовано п’ять раптових смертей та ... Читати далі »
Переглядів: 1069 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

14 квітня працівники Державної автомобільної інспекції відзначали своє професійне свято. В обласному центрі Прикарпаття урочистості з цієї нагоди пройшли в Центральному народному домі. Розпочались вони із хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам’ять тих, хто загинув під час виконання службових обов’язків.
— Працівники ДАІ завжди на передовій. Саме до вас першими люди звертаються за допомогою, бо ви постійно є на наших дорогах, — сказав у своєму вітанні працівникам ДАІ начальник УМВС в області генерал-майор міліції Василь Варцаба. – Ви оберігаєте мир і спокій та захищаєте права і свободи наших громадян, забезпечуєте правопорядок. Для цього у вас є величезний кадровий потенціал. Бажаю, щоб ви з роботи завжди поверталися додому і вірили у щасливе майбутнє України. Добра, щастя, злагоди, родинного тепла. Щоб Господня благодать допомагала вам долати негаразди буденного життя.
Щирі і теплі слова вітань у день професійного свята на адресу працівників Державтоінспекції області лун ... Читати далі »
Переглядів: 1005 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

У середу в прес-клубі «Вектор» відбулася прес-конференція заступника голови Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів, депутата міської ради Богдана Федьківа, під час котрої він розповів журналістам про політичне життя партії після президентських виборів.

Серед питань, котрі цікавили представників засобів масової інформації, були і кадрові призначення в обласній та районних державних адміністраціях, і перемовини керівництва держави із Росією про ціну на газ, і участь Партії регіонів у майбутніх виборах.
– Після президентських виборів змінилася і організація, і всі ми. Вибори були складними, із жорсткою конкуренцією. Що стосується нашої політичної сили, то ми пройшли цей шлях досить достойно. Але у виборах переміг не Янукович,  а перемогла демократія, – наголосив Богдан Федьків.
За словами пана Федьківа, лави Партії  регіонів поповнюються щодня, є такі люди, котрі змінили свою думку і вступають до їхньої політичної сили як тієї, котра п ... Читати далі »
Переглядів: 1213 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

"Дельта Банк” –  соціально відповідальний банк. Ми вважаємо одним зі своїх основних завдань – активну участь в житті суспільства та благоустрій країни. Саме тому за ініціативою співробітників "Дельта Банку” у квітні-травні відбудеться ряд соціальних заходів під назвою «Зробимо світ навколо нас кращим!».
В рамках цих ініціатив буде організовано благоустрій території парків та скверів, лікарень та прилікарняних територій, прибирання, впорядкування газонів, висаджування саджанців та квітів, встановлення та фарбування лавочок, огорож, ремонт ліхтарів, асфальтування доріжок, облаштування автобусних зупинок, облаштування дитячих майданчиків.
Ми, співробітники "Дельта Банку”,  не можемо та не хочемо залишатися  осторонь, оскільки живемо та працюємо  у цьому місті,  нам не байдуже, що коїться навколо, не байдужий світ, у якому ми живемо. Саме тому ми ініціювали благоустрій паркових зон та місць відпочинку. Ми вважаємо, що це важливий напрямок, який потребує нашо ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

За рік-два Івано-Франківщина мала б повернутися на рівень співпраці з Румунією зразка 2006 року. Таке сподівання висловив голова ОДА Михайло Вишиванюк під час зустрічі з делегацією Марамуреського повіту в понеділок. Зокрема, знову буде порушуватися питання про прикордонний перехід між цими регіонами.
Румунську делегацію з півтора десятка чиновників, бізнесменів та журналістів на чолі з головою повітової ради Марамурешу Мірче Маном зустрічали голова ОДА Михайло Вишиванюк, голова облради Ігор Олійник та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.
Вітаючи румунських гостей, губернатор Прикарпаття висловив сподівання, що зустріч стане новим поштовхом у добросусідських стосунках наших регіонів, в їхній економічній та гуманітарній співпраці. При цьому керівник області відзначив, що з 2006 по 2009 р. експорт прикарпатських товарів до Румунії впав у 10 разів – зі 108,8 до 11,5 млн. доларів, і висловив намір за рік-два повернутися на рівень співпраці 2006 року.
Для здійснення ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

В рамках загальнообласної акції «Посади своє дерево та збережи його» 24 квітня в обласному центрі Прикарпаття відбудеться толока, під час якої планують посадити 690 дерев та 2777 штук кущів. Про це повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик.

Для придбання посадкового матеріалу 70 тисяч гривень виділять з екологічного фонду, а 35 тисяч — зі спецфонду, на якому акумулюються гроші за зрізання дерев. Саджанці дуба, берези, верби і сосен закуплять в Клубівецькому розсаднику, клену, тису, туї, рододендрону та самшиту – в підприємства «Львівгалсад», а барбарису, спіреї, магнолії та 90 каштанів – в міському «Зеленому господарстві».
За словами пана Білика, 516 дерев і кущів виділять для будинкових комітетів. На набережній імені Василя Стефаника посадять 40 кулястих кленів, а на вулиці імені Гетьмана Дорошенка, де позрізали старі тополі,  – сто дубів. Додатково озеленять і міські парки та сквери, зокрема парк Воїнів-інтернаціоналістів, ... Читати далі »
Переглядів: 1039 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Практично в центрі міста, на зупинці «Привокзальна», що на вулиці Гаркуші, є чи не найгірший павільйон-почекальня для пасажирів. Свого часу цю дерев’яну конструкцію з кіоском, виготовлену в гуцульському стилі, привезли з Яремчого. Зараз вона має вкрай непривабливий вигляд і, як з’ясувалося, не має господаря. Кіоск там не працює вже сім років і давно перетворився на сміттєзвалище, — бідкається директор державного комунального підприємства «Електроавтотранс» Леонід Яковець. Він цілком справедливо вважає, що такий вигляд павільйону зупинки «Привокзальна» містові не пасує, і каже, що готовий його прийняти та розмістити там кіоск із продажу проїзних квитків на тролейбуси і автобуси. Міський голова Віктор Анушкевичус доручив начальнику управління архітектури та містобудування міськвиконкому Ігорю Гаркоту достеменно з’ясувати цю ситуацію і або знайти власника павільйону, або готувати рішення про його передачу «Електроавтотрансу».
Наш кор.
Переглядів: 957 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Управління житлово-комунального господарства провело конкурс на виконання ямкових ремонтів міських вулиць, і до двох бригад дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління міськжитлокомунгоспу найближчим часом можуть долучитися ще кілька бригад трьох дорожніх організацій, — повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик. Однак їх треба забезпечити сировиною, для чого необхідно нарешті запустити міський асфальтний завод.
Начальник заводоуправління з випуску шляхово-будівельних матеріалів Тарас Лаврук каже, що запускати завод лише для виробництва асфальтобетонної суміші для ямкового ремонту економічно не вигідно, бо для цього зараз достатньо 30 тонн асфальтобетону на день, тоді як завод мав би випускати в день 150 тонн асфальту.
А головний державний санітарний лікар Івано-Франківська Микола Недоступ нагадав, що асфальтний завод взагалі не може працювати, бо є рішення суду про його закриття і перенесення за межі центральної частини міста.
— Я вам раджу ... Читати далі »
Переглядів: 1051 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня практично всі засоби масової інформації обласного центру з посиланням на рішення міськвиконкому повідомили, що з 15 квітня в місті запроваджується новий автобусний маршрут №63 «вул. Б.Хмельницького – АС-3», на якому мали б працювати три автобуси з інтервалом руху 20 хвилин. Однак так не сталося. Перші рейси за маршрутом взагалі не виконувалися. Потім з’явився автобус, який донедавна їздив до села Курів (причому останні півроку без заднього бампера), з від руки написаним номером «63». Згодом на маршрут виїхали ще два автобуси, які працювали на маршруті №6.
Але на 63-му маршруті вони проїздили недовго. З другої половини п’ятниці і до вівторка на маршруті не було жодної машини. У вівторок одна машина знову з’явилась, але одразу ж з нього з’їхала.
Навіщо ж тоді було оголошувати про відкриття маршруту, якщо його ніхто навіть не збирався «обкатувати»? Навіщо приймати рішення міськвиконкому, якщо його ніхто не збирався виконувати і контролювати? До речі, вже півроку не в ... Читати далі »
Переглядів: 1135 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

У вівторок, 20 квітня, нарешті завершила свою роботу 49-а сесія Івано-Франківської міськради, яка розпочалася ще 30 березня. Впродовж трьох сесійних засідань депутати ухвалили майже півсотні рішень.
Одним із найголовніших з них, навколо якого розпалилися справжні пристрасті ще під час першого засідання сесії, було питання про дороги. Точніше, про затвердження умов договору з інвестором на реконструкцію та капітальний ремонт доріг в місті. У результаті створення розпорядженням міського голови робочої групи, до якої увійшли як депутати, так і представники Асоціації таксистів, був вироблений новий проект рішення «Про затвердження істотних умов тендеру на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт доріг в м. Івано-Франківську».


Згідно з цим рішенням, ухваленим на другому сесійному засіданні 15 квітня, затверджено перелік вулиць міста, які пропонуються для будівництва, реконструкції та капітального ремонту в 2010 році. До списку увійшли вул. Проектна (від вул. ... Читати далі »
Переглядів: 973 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Прикарпатський науковець викликає міністра освіти на дуель

Минулої п’ятниці академік, професор, доктор технічних наук Геннадій Сіренко надіслав міністру освіти та науки Дмитру Табачнику листа під промовистою назвою «Іду на Ви!». У доволі різкому тоні прикарпатський вчений пише, що Д.Табачник у своїх виступах та публікаціях глибоко образив, принизив честь і гідність його, як громадянина України, та його родини, а також всіх українців. Зокрема, і воїнів Красної армії (серед яких дід науковця, який загинув у Берліні), і вояків УПА, котрі насмерть воювали з нацистами.


Пан Сіренко вважає, що посада міністра освіти та науки дісталася Д.Табачнику «не за чином, здібностями та інтелектуальним розвитком», і це особливо видно «на фоні попереднього міністра Вакарчука». Він переконаний, що міністр займається «протиправною антидержавною діяльністю» і лише бездіяльність правоохоронних органів дозволяє йому «лишатися на свободі т ... Читати далі »
Переглядів: 1194 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Перша річниця створення танцювальної школи Влада Ями в Івано-Франківську, девізом якої є гасло «Танцювати може кожен», стала справжнім святом для всіх шанувальників цього граційного і неймовірно естетичного виду мистецтва. Глядацька зала Муніципального центру дозвілля, в якій відбувся святковий концерт з нагоди річниці, була заповнена вщент. Адже на концерт прийшли не тільки батьки та друзі вихованців школи, а всі, хто цього суботнього вечора вирішив подарувати собі культурний  і захоплюючий відпочинок. 


І їхні очікування були винагороджені щедро та талановито. Танці, виконані маленькими дівчатками та хлопчиками, вражали своєю безпосередністю та прагненням продемонструвати все найкраще, чого вони  за рік, що минув, навчилися. Вихованці середньої групи Василя Шеремети, котрі танцювали складний «хіп-хоп» з спецефектами  дійсно дали змогу відчути глядачам, що на їх очах росте інше, неймовірно сучасне і прагматичне ... Читати далі »
Переглядів: 2533 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Цього тижня на вівторковій апаратній нараді міський голова Віктор Анушкевичус представив нового начальника Івано-Франківського міського відділу внутрішніх справ управління Міністерства внутрішніх справ в Івано-Франківській області.

12 квітня на цю посаду призначили 33-річного підполковника міліції Володимира Сміха. Володимир Володимирович народився в Івано-Франківську, працював в управлінні державної служби боротьби з економічною злочинністю, Снятинському райвідділі УМВС, а до призначення в Івано-Франківськ очолював Коломийський міськрайвідділ внутрішніх справ. Віктор Анушкевичус побажав Володимиру Володимировичу на своїй посаді «робити все, щоб мешканці міста почувалися в безпеці», і висловив сподівання на плідну співпрацю. Попередній керівник міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Василь Фелик  очолив управління громадської безпеки УМВС в Івано-Франківській області.
Наш кор.
Переглядів: 1021 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

З 4 квітня до 4 травня в нашій області проходить місячник Червоного Хреста. Ініціатори проведення такого місячника запевняють, що громадськість повинна звернути увагу на проблеми людей похилого віку. Також вони спонукають усіх до милосердя.

– Я сподівався, що громадськість активніше долучиться до місячника. Проте результат і так непоганий. За два тижні ми зібрали майже чотири тонни продуктів харчування, одяг, взуття. Загалом було зібрано товарів на суму понад 51 тисячу гривень. Також було зібрано 45 тисяч гривень із членських внесків, благодійних пожертвувань та скриньок Червоного Хреста, – каже голова Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко. – За результатами проведення місячника Товариство Червоного Хреста надало допомогу 536 особам. Разом із товарами широкого вжитку ми надали матеріальну грошову допомогу одиноким малозабезпеченим людям на загальну суму 15 тисяч гривень.
Як повідомив пан Старченко, в області ще про ... Читати далі »
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

У першій подачі матеріалу з Національного консиліуму Мережі підтримки реформ «Модернізація України. Визначення пріоритетів реформ» («ЗК» від 8 квітня ц.р., № 14) мова йшла про те, якою бачать незалежні експерти інституційну організацію Української держави. Сьогодні до уваги читачів – ще один вузловий блок стратегічних питань, який стосується соціально-економічного виміру модернізації держави й розроблений групою експертів під керівництвом Ігоря Бураковського.

– При радянській владі заводи працювали, люди мали роботу, а тепер ніякого виробництва нема, – нарікає знайомий, про якого не скажеш, що він прагне повернення Союзу. – Треба начальству дивитися, чи не можна відновити ті заводи...
Доволі поширена, між іншим, думка: повернемо коломийському «Сільмашеві» чи івано-франківському «Позитронові» колишні обсяги виробництва – і порядку в країні зразу  побільшає. Менш привабливий для основної частини суспільства інший шлях відродження економіки – не просто праця з ... Читати далі »
Переглядів: 1185 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

На виїзний матч першості країни проти лідера – ПФК «Севастополь» – івано-франківське «Прикарпаття» вирушило без дев’яти гравців «основи»! В умовах надзвичайно щільного календаря їм дали перепочинок перед визначальним матчем із тернопільською «Нивою». Він відбувся в Івано-Франківську вчора. Напередодні становище аутсайдерів було таким: «Енергетик» – 22 очки, «Прикарпаття» – 11, «Нива» – 9, ФК «Харків» – 4.  
Першість України. 1 ліга. 24 тур. 17 квітня. «Севастополь» – «Прикарпаття» – 3:0 (Худоб’як, 15, Поліщук, 68, Ізвеков, 90). «Зірка» – «Енергетик» – 2:1 (Драголюк, 10, ?????, 69 – Семенюк, 68). «Нива» – «Динамо-2» – 0:1. «Десна» – «Арсенал» – 2:1. «Харків» – «Фенікс-Іллічівець» – 1:2. «Сталь» – «Нафтовик-Укрнафта» – 0:1. «Кримтеплиця» – «Волинь» – 3:2. «Геліос» – «Дністер» – 2:2. «Львів» – «Олександрія» – 1:2.
Не зменшуючи темпу, «Прикарпаття» в понеділок, 26 квітня, зіграє на полі чернігівської «Десни», а 29-го, у четвер, буде гостем ФК «Харків» (ця гра перенесена ще ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня нарешті стартував чемпіонат Івано-Франківщини-2010. Матч-відкриття випало прийняти Надвірній, де місцевий «Бескид» зустрічався з «Нікою-Динамо» (раніше – «Чорногора-Ніка»).
Перший гол чемпіонату було забито вже на сьомій хвилині. Його автором став 17-річний надвірнянець Андрій Топчевський. Загалом у семи матчах першого туру взяття воріт фіксувалося лише 15 разів. Взагалі без голів залишилися вболівальники Городенки. Та навряд чи вони засмутилися, адже місцевий «Пробій» зумів відібрати очки у кращої команди області трьох останніх сезонів – яремчанських «Карпат».


Вдала гра городенківців – головна несподіванка першого ігрового дня турніру. Хоча якщо врахувати, що до «Пробою» повернулося кілька гравців розформованої «Дельти», то…
Мабуть, нас очікує надзвичайно цікавий сезон. Боротьбу за призові місця вестиме чи не половина команд. І напевно хтось таки мріє скинути яремчанців з п’єдесталу.
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 тур. 15 квітня. «Бескид ... Читати далі »
Переглядів: 1123 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

З калейдоскопічною швидкістю змінювалися події довкола скандалу у футзальному чемпіонаті країни. Як ми вже повідомляли, «Єнакієвець» подав протест на підсумки першого етапу змагань. Справа дійшла до Мінмолодьспорту України, який присудив поновити команду у правах, тобто допустити її до фіналу.

Асоціація міні-футболу України, як відомо, ввела до фінальної шістки львівський ТВД, який навіть зіграв два стартові тури, в тому числі з нашим «Ураганом». Результати матчів довелося анулювати, хоча спершу АМФУ намагалася всіляко залагодити ситуацію: то повідомляла, що в фіналі вже гратимуть вісім команд, то усі 12 в одне коло! І лише принципова позиція івано-франківського клубу, який вимагав дотримання регламенту змагань або ж укладання нового календаря і анулювання усіх результатів другого етапу, зрештою розставила усе по місцях. ТВД просто замінили на «Єнакієвець». «Ображені» (чим?) львів’яни відмовилися грати за 7-12 місця. І подальша доля команди наразі невідома.
Тим ... Читати далі »
Переглядів: 1027 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Вже вчетверте в Україні проводиться масштабний спортивний проект для школярів під назвою «Біола – Ігри чемпіонів». Кожен з регіонів визначає свого посланця на фінал, який проводиться у міжнародному дитячому центрі «Артек». Івано-Франківськ став 25-им містом, куди минулої середи завітали організатори змагань.

Змагання проводяться на спеціальних надувних конструкціях, які перевозять з міста в місто. Приємно, що наш обласний центр побив рекорд за кількістю команд-учасниць. Якщо у попередніх містах на змагання прибувало від 15 до 25 команд, то в Івано-Франківську їх зібралося аж 28! Кожен колектив представлений чотирма хлопцями і трьома дівчатами. Відбірковий тур назвав чотирьох найсильніших.
У фіналі найкраще виступили представники спеціалізованої  Івано-Франківської ЗОШ №5. Саме вони вже наступного місяця представлятимуть нашу область у всеукраїнському фіналі. Там учні впродовж 21 дня не лише змагатимуться, але й відпочиватимуть. «Срібні» нагороди  діст ... Читати далі »
Переглядів: 1081 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)

Після деукраїнізації освіти регіонали взялися за фактичне витіснення української мови з судочинства. Натомість, захищаючи україномовних громадян, лідер партії  «За Україну!» В’ячеслав Кириленко пропонує законодавчо заборонити звуження сфери застосування української мови

У Верховній  Раді зареєстрований законопроект, яким дозволяється провадження судочинства російською мовою. Авторами документа є регіонали Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.
Згідно з пояснювальною запискою до документа: "Здійснення судочинства виключно державною мовою створює перешкоди, а іноді й унеможливлює судовий захист прав та охоронюваних законом інтересів... наслідком чого є фактичне встановлення мовного цензу на право судового захисту”, – йдеться у записці.


Автори документа цинічно стверджують, що "запропонований проект закону не містить положень щодо зміни  статусу державної  мови та не має ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: bond | Дата: 22.04.2010 | Коментарі (0)