Четвер, 25.04.2024, 15:57
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 29
Через зупинку громадського транспорту на вулиці Миру блокується рух транспорту по вулиці Пстрака. Як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, на вузькому проміжку вулиці Миру, навпроти колишнього універсаму, діє зупинка громадського транспорту, яка створює незручності учасникам дорожнього руху та самим пасажирам. «Там дуже вузька проїжджа частина і вузький тротуар, — каже Тетяна Миколаївна. – Коли на зупинці зупиняються кілька автобусів, вони перешкоджають  дорожньому руху по вулиці Миру і блокують рух на вулиці Пстрака». За cловами пані Клочко, ця зупинка взагалі стихійна. Хоча колись, коли по вулиці Миру їздив лише автобус №11, вона була офіційною. Міський голова Віктор Анушкевичус доручив начальнику відділу транспорту Ігореві Гнатіву з’ясувати цю ситуацію і вжити відповідних заходів, щоб усунути  проблему.
Наш кор.
Переглядів: 1097 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня на суботнику в обласному центрі працювали 2163 особи, які виконали чималий обсяг робіт з благоустрою та озеленення. Про це повідомив перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик. За його словами, того дня в місті посадили 784 дерева та 4171 кущ і впорядкували 80 гектарів території. Окрім комунальників, активну участь у суботнику взяли представники міської та обласної влади і працівники бюджетних організацій.

— Загалом, я вважаю, спрацювали добре, — каже Василь Йосафатович. — Всі справилися зі своїми завданнями. Акцент робився саме на озелененні. Хід суботника контролювали перший заступник міського голови Зіновій Фітель та заступник міського голови Олександр Дерев’янко. Особливих зауважень не було. Але ще є певні недопрацювання, які до травневих свят і Дня міста ми усунемо, бо роботи з благоустрою продовжуватимуться.
Правда, оптимізм керівника міськжитлокомунгоспу поділяють не всі. Керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис заува ... Читати далі »
Переглядів: 1015 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

До Дня міста комунальники обіцяють повністю впорядкувати обласний центр Прикарпаття, доробити все те, що не вдалося до Великодня, і виконати значний обсяг робіт по благоустрою територій. Як повідомив заступник начальника міськжитлокомунгоспу з житлових питань Михайло Вінтоняк, передовсім йдеться про прибирання прибудинкових територій, ліквідацію двох стихійних сміттєзвалищ та повне прибирання сходинкових кліток житлових будинків.
 За його словами, 90% під’їздів багатоповерхівок комунальники вже поприбирали і навіть помили. А до 7 травня зроблять це ще раз. Надалі ж, відповідно до наказу управління житлово-комунального господарства, працівники ЖЕО підмітатимуть під’їзди та їхні сходові клітки два рази на тиждень, а митимуть їх раз на тиждень. Правда, керівникам ЖЕО це не дуже сподобалося, і вони кажуть, що двірники мали б мити під’їзди раз на квартал.
Крім цього, комунальники планують встановити 18 нових лавочок і пофарбувати 105 старих, замінити у під’їздах будинків 78 вхідн ... Читати далі »
Переглядів: 1065 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

База відпочинку «Карпати» у мальовничій Яремчі на три дні стала осередком дискусій правників із 13 країн світу. Саме стільки тривав ІІ Міжнародний науковий симпозіум «Дні порівняльного правознавства».

Перший раз фахівці в цій галузі зібралися торік у Києві й тодішній симпозіум став однією з найбільш помітних наукових подій в Україні. Цього разу на симпозіум, організаторами якого були Національна академія наук України, Інститут держави і права ім. В.М. Корецького, Прикарпатський юридичний інститут Львівського державного університету внутрішніх справ, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Американська асоціація юристів «Ініціатива з верховенства права», Українська асоціація порівняльного правознавства, Міжнародний науковий журнал «Порівняльно-правові дослідження», з’їхалися понад 160 науковців із США, Австрії, Великої Британії, Італії та інших країн.
«Ми відроджуємо давні українські традиції порівняльного законодавства, – сказав учений секретар Української асоціац ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня працівники міської міліції провели рейд комп’ютерними залами та інтернет-клубами, в результаті якого вилучили 52 системні блоки комп’ютерів та припинили діяльність двох залів комп’ютерних ігор. Про це повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак. Міський голова Віктор Анушкевичус наголосив, що такі рейди правоохоронців продовжуватимуться: «Це не одноразова акція. В місті вестиметься жорстка боротьба з нелегальним гральним бізнесом, під якими «вивісками» він би не був, бо це один з наркотиків для нашого суспільства», — заявив мер. Він також повідомив, що незабаром будуть організовані рейди з перевірки торгових закладів обласного центру щодо продажу неповнолітнім тютюнових та алкогольних виробів, а також перевірки пунктів прийому металобрухту, щоб запобігти фактам приймання викраденого комунального майна. «Всі вони попереджені і знають, що цього робити не можна, — каже пан Анушкевичус. – У разі виявлення порушень ми те ... Читати далі »
Переглядів: 994 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

17 квітня у палаці культури Київського політехнічного університету відбувся І Всеукраїнський з’їзд політичної партії «Українська платформа». Учасниками дійства були понад тисячу членів партії із 27 регіональних організацій по всій Україні. Від Івано-Франківської обласної організації у заході взяли участь дев’ять делегатів.

Під час роботи з’їзду його учасники затвердили зміни та доповнення до статуту та програми політичної партії, а також обрали центральну контрольно-ревізійну комісію «Української платформи». Крім того, було прийнято «Звернення до всіх, хто почуває себе українцями, незалежно від національного походження, мови спілкування чи регіону проживання».
Зокрема, у зверненні йдеться про те, що партія «Українська платформа» всіма силами буде протидіяти перетворенню України в ще одну провінцію Росії.
«Ми не хочемо мати неукраїнську Україну! Наш вибір – самостійна соборна держава з усіма її складовими і атрибутами. Партія закликає всіх небайдужих громадян ... Читати далі »
Переглядів: 1004 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

З 17 квітня по 24 травня "Дельта Банк” проводить всеукраїнську соціальну акцію «Зробимо світ навколо нас кращим!».
В рамках акції співробітники відділень банку у 58 містах України спільно з керівництвом районних виконавчих комітетів, представниками міських лікувальних установ та місцевих ЗМІ, а також  небайдужими громадянами візьмуть участь в роботах з благоустрою місць культури та відпочинку.


24 квітня в Івано-Франківську на вул. Тичини, 4 було встановлено дитячий майданчик. Урочисте відкриття майданчика було проведене в присутності казкових героїв, які співали, танцювали. Відбулося нагородження дітей подарунками від "Дельта Банку”: грамотами, призами та солодощами.
В соціальній акції взяли участь майже 150 осіб, серед яких співробітники івано-франківських відділень "Дельта Банку”, клієнти банку та їхні діти, працівники дитячої поліклініки.
Ініціативу підтримала міська влада та представники громадських організацій: Дерев’янко Олександр Вадимович – з ... Читати далі »
Переглядів: 1391 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Голосування 27 квітня з приводу ратифікації угоди  про перебування російського флоту в Севастополі остаточно розвіяло всі ілюзії з приводу того, яку політику проводить Янукович та його оточення в Україні. Тепер усім і кожному зокрема має стати очевидно: купка олігархів з кримінальним душком узурпувала владу в країні і продає державні інтереси в обмін на мільярдні прибутки для власних кишень.
І заради цього  вони готові переступити через все. Через  Конституцію, через закон, через державний прапор, через демократичні механізми прийняття рішень у парламенті. Не кажучи вже про такий, на їхню думку, «дріб’язок», як права громадян висловлювати владі свою думку. 27 квітня цих громадян під Верховною Радою била міліція, за спиною якої спокійно стояли і чекали команди «в бій» одягнені в спортивні костюми молодики з біло-синіми пов’язками на руках. 


Найголовніше, що повинні  знати громадяни про  «ратифікац ... Читати далі »
Переглядів: 1148 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську існує проблема, що не розв’язується роками й уже набула статусу "хронічної”. Йдеться про пожежну безпеку будинків підвищеної поверховості  та запобігання загибелі і травмуванню людей під час виникнення пожеж у них.

Протягом квітня інспекторським складом державного пожежного нагляду міського управління ГУ МНС в області  вкотре, відповідно до графіків пожежно-технічних обстежень, перевірили такі будинки. Протипожежний стан вищевказаних будинків практично не змінився. Його з впевненістю можна назвати незадовільним.
Зокрема, пожежна небезпека у будівлях підвищеної поверховості  м. Івано-Франківська посилюється тим, що у цих будівлях захаращені  шляхи евакуації, електричне господарство не відповідає  вимогам ПУЕ, системи автоматичної сигналізації та димовідведення перебувають в непрацездатному стані та й не обслуговуються спеціалізованими організаціями, сигнали про  їх спрацювання не виведені на пульти централізованог ... Читати далі »
Переглядів: 1155 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Минулої неділі на Вічевому майдані Івано-Франківська відбувся концерт академічного камерного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії «Harmonia Nobile» під відкритим небом. Це вже не перший концерт колективу поза межами приміщення, а тому музиканти не мали чого хвилюватися через не таку акустику, яка є в залі філармонії.
– Музиканти – це такі люди, які дарують своє мистецтво будь-де. Кожен наш концерт складають різні твори, вони не повторюються. Проте всі твори, котрі звучать у цій програмі «Подих весни», є високохудожніми музичними творами світової та української класики, – говорить музикознавець Інна Чикирис.
Концертна програма «Подих весни» тривала цілу годину і подарувала приємний настрій не одній сотні мешканців Івано-Франківська та гостям міста. Репертуар для цього концерту не підбирався якось особливо, це звичні твори для музикантів оркестру. Проте глядачі сприймали їх щиро. Відрадно і те, що серед глядачів були такі, котрі випадково почули класичну музику в центрі ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

З двох поразок розпочала виступи у плей-офф чемпіонату України франківська «Говерла». Змагаючись на майданчику переможця регулярного чемпіонату – столичного «Будівельника», франківці провели два несхожі поєдинки. У першому – поступилися з 40-очковою різницею в рахунку, а от у другому, заколисані власною перевагою, кияни вирвали перемогу лише в заключній чверті.
Чемпіонат України. Суперліга. 2 етап. 1/4 фіналу (серія до трьох перемог). 22-25 квітня."Будівельник” – "Говерла” – 2:0 (105:65 і 86:79). БК "Київ” – БК "Одеса” – 2:0 (91:79 і 95:77). "Ферро-ЗНТУ” – "Дніпро” – 2:0 (89:72 і 96:85). "Кривбасбаскет” – "Азовмаш” – 1:1 (49:62 і 77:69).
Треті матчі відбулися вчора. За потреби команди можуть зустрітися ще 30 квітня і 2 травня.    
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

В понеділок, 3 травня, на стадіоні «Рух» відбудеться першолігове прикарпатське дербі – франківське «Прикарпаття» прийматиме бурштинський «Енергетик». Ця дуель матиме ювілейний, десятий порядковий номер. І цілком може так статися, що на деякий час вона підведе риску під суперництвом земляків.

Минулого тижня іванофранківці не змогли виграти один з ключових матчів за збереження прописки у першому дивізіоні супроти тернопільської «Ниви». Не допомогло й те, що керманичі «Прикарпаття» дали перепочити всім гравцям основи, відправивши на матч з «Севастополем» дублерів. Навпаки, гості мали більш свіжий вигляд. Гра завершилася внічию – 1:1.
Сьогодні «Прикарпаття» буде гостем ще одного аутсайдера – ФК «Харків» (цей матч мав відбутися ще в 2-му турі, але тоді франківці їздили на студентське Євро). Слобожанці в останніх турах "попили чимало крові” лідерам ліги і також не полишили мрій про порятунок (хоча календар у команди вкрай важкий). Та навіть якщо франківці залишаться ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Історія взаємостосунків івано-франківського «Урагану» і донецького «Шахтаря» розпочалася в жовтні 2003 року. Та лише минулої неділі у 16-му загалом поєдинку франківці зуміли обіграти найтитулованіший клуб країни.

Розгром гірників було розпочато вже на 43-й секунді! Ймовірно, найшвидший гол в історії франківського клубу записав на свій рахунок Євген Валенко. Згодом Валенко відзначився вдруге, проте… у власних воротах. Рахунок на той момент став 4:2 і все могло трапитися. Але три голи ураганівців впродовж трьох хвилин остаточно поклали «Шахтар» на лопатки.
Відтак «Ураган» й далі плекає надію наздогнати у «бронзовому» забігу львівську «Енергію». 2 травня ці команди зійдуться на паркеті спортзалу коледжу фізвиховання. Початок матчу о 17.00.
Чемпіонат України. Вища ліга. 2 етап. 5 тур. За 1-6 місця. 25-26 квітня. «Ураган» – «Шахтар» – 7:3 (Валенко, 1, Кулик, 10, 19, Цвєлих, 14, 27, Павлюк, 28, Сімка, 29 – Рось, 17, Валенко, 23, автогол, Вершинін, 35). «Локомоти ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)

Після двох стартових турів чемпіонату області виокремилася трійка лідерів. Без втрат стартові матчі провели франківський «Тепловик», «Бескид» з Надвірної та новачок турніру – печеніжинські «Карпати», котрі підхопили прапор кращої команди Коломийщини після відходу з обласної арени гвіздецької «Дельти» і «Княгинина» з Підгайчиків.

Цікаво, що печеніжинці обидва поєдинки зіграли у гостях. І лише цієї неділі відроджена команда («Карпати» пропустили торішній сезон) постане перед власними вболівальниками. Наразі лише восьме місце посідає у турнірній таблиці чинний чемпіон регіону – яремчанські «Карпати». В другому турі вони були вільними від гри, тож надолужуватимуть втрачене вже в наступних турах.
Чемпіонат Івано-Франківщини. 1 ліга. 2 тур. 22 квітня. «Ніка-Динамо» – «Газовик» – 1:1 (Шевчук, 79 – Грицюк, 45+1). Юн. – 2:0. 25 квітня. «Нафтовик» – «Пробій» – 0:0. Юн. – 3:2. «Яспіль» – «Юніор» – 1:1 (Яремчук, 53 – Шпіляревич, 26). Юн. – 5:1. «Сокіл» – «Карпати» П. – 0:2 ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: bond | Дата: 29.04.2010 | Коментарі (0)