Четвер, 18.04.2024, 08:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Французи допомагають
10:13
Французи допомагають
З 4 квітня до 4 травня в нашій області проходить місячник Червоного Хреста. Ініціатори проведення такого місячника запевняють, що громадськість повинна звернути увагу на проблеми людей похилого віку. Також вони спонукають усіх до милосердя.

– Я сподівався, що громадськість активніше долучиться до місячника. Проте результат і так непоганий. За два тижні ми зібрали майже чотири тонни продуктів харчування, одяг, взуття. Загалом було зібрано товарів на суму понад 51 тисячу гривень. Також було зібрано 45 тисяч гривень із членських внесків, благодійних пожертвувань та скриньок Червоного Хреста, – каже голова Івано-Франківської обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко. – За результатами проведення місячника Товариство Червоного Хреста надало допомогу 536 особам. Разом із товарами широкого вжитку ми надали матеріальну грошову допомогу одиноким малозабезпеченим людям на загальну суму 15 тисяч гривень.
Як повідомив пан Старченко, в області ще продовжується акція «5 картоплин» та «Подаруй книжку дитині». А вже протягом двох тижнів в Івано-Франківську перебуває група студентів із Франції, з комерційного університету м. Лілль. Тут юні французи мали нагоду ознайомитися із потребами дитячих закладів. Вже другий рік поспіль французькі студенти долучаються до допомоги потребуючим Прикарпаття.
За час перебування на Івано-Франківщині французькі студенти-благодійники побували у санаторіях «Сніжинка». «Прикарпатський» та «Смерічка». Також вони відвідали Микуличинську школу та Ворохтянську школу, де розташований центр для дітей, хворих на ДЦП.
– 15 студентів, котрі навідалися до нас, приїхали до дітей не з порожніми руками. Молоді люди придбали для санаторних закладів спортивний інвентар, сантехніку, – каже голова Червоного Хреста. – Найважливіше те, що ці діти з Франції піднімають нашого місцевого товаровиробника. Вони не везуть готовий товар із Франції, а купують його в Івано-Франківську. Хоча вони могли б отримати компенсацію від держави, якби купували товари в себе вдома.
Але на місячнику допомога від Червоного Хреста не закінчується. За словами Валерія Старченка, напередодні Дня перемоги в Івано-Франківську спільно із відділенням Приватбанку буде створена можливість для ветеранів війни поспілкуватися із своїми бойовими друзями в режимі он-лайн за допомогою Скайпу. Ветеранам слід наперед подати дані про тих людей, з ким вони хотіли б поспілкуватися. Також ветеранам війни буде надана можливість записати на відео «живий лист» і відправити його бойовим товаришам.
Володимир Бодак
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]