Четвер, 25.04.2024, 04:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 22 » Козацькому роду нема переводу
10:28
Козацькому роду нема переводу
Прикарпатський науковець викликає міністра освіти на дуель

Минулої п’ятниці академік, професор, доктор технічних наук Геннадій Сіренко надіслав міністру освіти та науки Дмитру Табачнику листа під промовистою назвою «Іду на Ви!». У доволі різкому тоні прикарпатський вчений пише, що Д.Табачник у своїх виступах та публікаціях глибоко образив, принизив честь і гідність його, як громадянина України, та його родини, а також всіх українців. Зокрема, і воїнів Красної армії (серед яких дід науковця, який загинув у Берліні), і вояків УПА, котрі насмерть воювали з нацистами.


Пан Сіренко вважає, що посада міністра освіти та науки дісталася Д.Табачнику «не за чином, здібностями та інтелектуальним розвитком», і це особливо видно «на фоні попереднього міністра Вакарчука». Він переконаний, що міністр займається «протиправною антидержавною діяльністю» і лише бездіяльність правоохоронних органів дозволяє йому «лишатися на свободі та розпалювати міжнаціональну, міжконфесійну, міжрегіональну ворожнечу і принижувати, обливати брудом та обпльовувати Україну».
У зв’язку з тим, що президент, генпрокурор, народні депутати, прем’єр-міністр, голова СБУ тощо, за словами Г.Сіренка, не спроможні або не бажають захистити його та всіх громадян України від «нацистської ідеології» Табачника, прикарпатський науковець «як аристократ і шляхтич» (його родовід по батьківській лінії йде від потомків кошового отамана Запорізької Січі Івана Сірка) викликає міністра освіти на дуель, якої закони України не забороняють.
Пан Сіренко як ініціатор «дуелі» призначив її на 10-ту годину ранку 9 травня (оскільки це День Перемоги над нацистами) біля «пам’ятника яйцю» під ратушею в Івано-Франківську. Також професор встановив відстань між дуелянтами – 1 метр та зауважив, що за ним –вибір виду зброї. У розмові з кореспондентом «ЗК» Геннадій Олександрович пояснив, що це могла би бути будь-яка «зброя» в межах закону. Наприклад, яйце... Професор вважає, що образу, яку Табачник завдав йому, його родині та українській нації, міністр може змити лише своєю ганьбою.
Але найцікавіше в цій історії те, що академік і професор Геннадій Сіренко, як і президент Віктор Янукович, родом з Донбасу. Він народився в родині шахтарів у місті Сніжному. Політикою почав займатися в 1987 році, коли жив і працював у Хмельницькому. У 1992 р. Г.Сіренко вступив до Конгресу українських націоналістів, а відтак на пропозицію Слави Стецько очолив секретаріат КУНу. Був депутатом Хмельницької міської і обласної рад. 2001 року Геннадій Олександрович переїхав до Івано-Франківська, де завідує кафедрою теоретичної і прикладної хімії ПНУ. Має у своєму науковому доробку понад 300 наукових статей, 42 патенти на наукові винаходи, чотири надруковані монографії і три, що готуються до друку.
Геннадій Сіренко, якому в грудні виповниться 70 років, і надалі залишається членом КУНу, але запевняє, що виклик Д.Табачника на дуель зробив не по партійній лінії, а з особистих переконань. На приїзд міністра до Івано-Франківська пан Сіренко сподівається мало. Але впродовж цього тижня він повторно надіслав листа своєму візаві та, якщо той не приїде, планує звернутися до нього і втретє. Вперту зосередженість на своєму практично нездійснимому задумі Геннадій Олександрович пояснює тим, що це його позиція, від якої він не може відмовитися навіть під страхом репресій.
Тарас Ткачук
Переглядів: 1197 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]