Вівторок, 19.03.2024, 08:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 13
Люстрація влади – детектором брехні
Прикарпатський поліграфолог публічно пропонує політикам пройти перевірку на правду


Те, що вся політика, за визначенням, побудована на брехні, і тільки на брехні,  доведено вже навіть науково. Бенджамін Гінсберг (американський політолог та професор університету Джона Хопкінса), автор книжки «Американський обман», після, власне, аргументованого розкладання вищесказаної тези по поличках «на засипку» задає читачу питання: «Невже ви думаєте, що політики витрачають стільки сил і енергії тільки тому, що вони прагнуть домогтися акуратної виплати пенсій?». Хоча твердять усі саме так. Гінсберг декларує, що без брехні політика була б неможлива, як, мабуть, і державна влада взагалі.


Те, що саме так воно і є, сьогодні активно доводять і вітчизняні політики. Хоча останні події в країні засвідчили: державі потрібна нова система влади і політики, а не погрузла у ... Читати далі »
Переглядів: 764 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Декларації мрій
Міськрада ухвалила бюджетна 2014 рік та ряд програм соціально-економічного і галузевого розвитку Івано-Франківська

Минулого четверга розпочала свою роботу 41-а сесія Івано-Франківської міської ради. За відсутності міського голови, який перебував на лікарняному, її відкрив секретар міськради Микола Вітенко. Три десятки питань порядку денного розділили на два пленарні засідання. Перед початком їхнього розгляду депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Майдані.

Бюджетна історія
Найважливішим питанням першого пленарного засідання сесії був розгляд проекту міського бюджету на 2014 рік. Доповідач – начальник фінансового управління міськвиконкому Вікторія Сусаніна – була небагатослівною. Вона поінформувала, що після ухвалення Держбюджету проект бюджету Івано-Франківська розробляли два тижні. В ... Читати далі »
Переглядів: 686 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Визначили транспортні проблеми

Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку оприлюднив результати анкетування щодо існуючого стану транспортного та пішохідного руху, яке здійснювалось у рамках розроблення нової транспортної моделі Івано-Франківська. 

Як повідомив директор галузевого департаменту Михайло Смушак, опитування здійснювалося з метою оцінки якості транспортного та пішохідного руху в Івано-Франківську та отримання пропозицій щодо їхнього вдосконалення і напрямків подальшого розвитку транспортної інфраструктури. В основному анкетування проводилось на комунальних підприємствах міста, які мають стосунок до транспортної інфраструктури. Також долучилися до нього фахівці Державтоінспекції, національного технічного університету та представники молодіжного виконавчого комітету. Загалом було опрацьовано 275 анкет, але результати анкетування є показов ... Читати далі »
Переглядів: 609 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Одні – платять,  інші – боргують

Минулого року борг споживачів за послуги водопостачання та водовідведення зріс на 125,8 тис. грн. і зараз становить п’ять мільйонів 67 тисяч гривень.

Про це повідомив генеральний директор КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Микола Саєвич. Водночас він зазначив, що більшість мешканців Івано-Франківська розраховуються з підприємством вчасно. Із нарахованих 29,1 млн. грн. споживачі заплатили 29 мільйонів, що становить 99,6%. Зменшили свою заборгованість перед «Водоекотехпромом» і більшість юридичних осіб. Лише ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» допустило зростання боргу за споживання води, який наразі становить 4,4 млн. грн.
Водночас з ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго», як повідомив заступник директора цього підприємства Ігор Угриновський, споживачі його послуг торік розрахувалися на 101%. Хоча боргують ще чимало –  33, ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Газова труба під посиленою охороною
Міністерство енергетики та вугільної промисловості доручило з вівторка перевести на посилений режим охорони газопроводи країни.
Таке рішення у Міністерстві вважають гарантією для забезпечення внутрішніх споживачів природним газом та здійснення його надійного транзиту, який, нагадаємо, частково проходить в Богородчанському районі. Згідно з документом, НАК «Нафтогаз України» доручено вжити всі необхідні заходи для виконання наказу на підконтрольних їй підприємствах і товариствах, невідкладно реагувати у разі виникнення позаштатних ситуацій.
Держхолдинг також зобов'язаний цілодобово взаємодіяти з відповідними територіальними підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства внутрішніх справ (МВС), координаційними групами Антитерористичного центру при регіональних органах Служби безпеки України (СБУ) в областях.
Як відомо, у неділю Ан ... Читати далі »
Переглядів: 540 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Роман Онуфріїв,
голова фракції ВО «Свобода» в міській раді



Івано-Франківськ і «фінансові основи місцевого самоврядування»
Конституція України (ст. 142 ) зазначає, що «фінансовою основою місцевого самоврядування є доходи місцевих бюджетів».
Пропоную розкласти цю тезу на окремі елементи. Отже:
Конституцію ми маємо.
Доходи місцевих бюджетів теж є (про що нижче).
А чи є «фінансова основа місцевого самоврядування»? Саме над цим на початку 2014-го бюджетного року доцільно поміркувати.
Отже, у 2013 р. власні доходи бюджету Івано-Франківська становили 472,2 млн. грн. Понад 80% цих коштів – це так звані «захищені» видатки освіти, культури, медицини, соцзахисту тощо. Вони скеровуються на з/п, комунальні та інші витрати споживання бюджетних галузей.
Решту 15-20% – це кошти, за які місто повинно утримуват ... Читати далі »
Переглядів: 551 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

У пам’ять про героїв

В Івано-Франківську спорудять храм Героїв УПА. З такою ініціативою виступила фракція ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді.

Відповідну заяву на сесії міськради виголосив депутат Михайло Сеньків. У ній, зокрема, йдеться: «У тяжкий період середини ХХ століття борці за волю українського народу поряд із Господньою вірою плекали й віру в незалежну Українську державу. На жаль, вояків УПА з кожним днем залишається все менше. Нещодавно відійшов у вічність голова Братства ОУН-УПА Фотій Володимирський. У пам’ять про нього, у пам’ять про сотні, про тисячі українців – героїв Української Повстанської Армії –  хочемо оголосити ініціативу про спорудження в Меморіальному сквері на вулиці Степана Бандери храму Героїв УПА».
М.Сеньків зазначив, що з відповідною пропозицією свого часу зверталися вояки УПА Карпатського краю. Також вона вже знайшла підтри ... Читати далі »
Переглядів: 701 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Шукають лідерів
В Івано-Франківську готуються до традиційної акції вшанування лідерів економічного розвитку «Тріумф»
Як повідомив начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик, «Тріумф – 2013» планують провести 14 березня. Через ремонт облмуздрамтеатру формат дійства цього разу змінять і проведуть його у вигляді «вогника» в одному з розважальних закладів міста.
Із номінаціями теж остаточно ще не визначилися. Попередньо планували, що їх буде 12. Однак недавно надійшли пропозиції доповнити їх номінаціями кращий перевізник у сфері надання послуг таксі, краща теле-, радіопрограма на економічну тему, а також кращі комунальне та будівельне підприємства. Всі пропозиції розгляне оргкомітет, який остаточно і затвердить перелік номінацій.
Обов’язковими загальними критеріями для всіх учасників «Тріумфу» є відсутність заборгованостей до бюджету та із виплати заробітної плати ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Вузьке місце
У зв’язку з потеплінням та можливим зсувом снігу з дахів, комунальники закликають бути пильними на вузьких тротуарах у центральній частині міста.
Як поінформував керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула, бурульок на карнизах будинків уже майже не залишилося, однак під час потепління можливі зсуви снігових мас з дахів. Тому перехожих закликають бути пильними, особливо на вузьких тротуарах у центральній частині міста.
«Катастрофічної ситуації зі звисанням бурульок у місті нема, – каже С.Кукула,  – але на дахах ще є сніг. При потеплінні з північної сторони дахів можливі зсуви. Тому небезпечні місця комунальники мають обгородити сигнальними стрічками. Особливо уважними пішоходам треба бути на ділянці вулиці Мазепи від вулиці Січових стрільців до вулиці Короля Данила, де щільна забудова, стрімкі дахи і дуже вузькі тротуари».   
Наш кор.< ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Комунальний неліквід
Майно колишніх ЖЕО не має попиту


Колишні ЖЕО для Івано-Франківська й досі залишаються проблемою. Їхнє майно перебуває у податковій заставі. Розпродати його, щоб розрахуватися з боргами, важко, бо воно не має попиту. А тим часом івано-франківським комунальникам самим бракує необхідної техніки.

Після проведення комунальної реформи час від часу у місті виникає питання:  що сталося з майном колишніх ЖЕО? І цікавить це не лише мешканців, але, як виявилось, й керівництво міста. Скажімо, навіть міський голова Віктор Анушкевичус на одній із оперативних нарад доручив комунальникам з’ясувати, куди поділося майно, а особливо – техніка колишніх ЖЕО. Мовляв, колись кожна ЖЕО мала трактори, якими щоденно вивозила з міста на полігон сміття. А тепер ЖЕО вже нема, їхніх тракторів у місті не видно, і сміття з прибудинкових територій на полігон ніхто не вивозить.

Хибна д ... Читати далі »
Переглядів: 644 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Клюєв домовляється з Тимошенко?
Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв проводив у Харкові зустріч з екс-прем'єром Юлією Тимошенко щодо виходу з кризи в країні.
Про це повідомляє «Комерсант-Україна» з посиланням на свої джерела в опозиції.  Офіційно цю інформацію в «Батьківщині» не коментують, а джерело, близьке до глави АП, назвало її «дивною».
Водночас співрозмовник видання стверджує, що предметом переговорів став пошук спільного виходу з нинішньої ситуації і об'єднання зусиль ПР і «Батьківщини» в парламенті.
Заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов поки каже, що Яценюку для того, щоб стати прем'єром, треба відмежуватися від опозиції, а претендентам на міністерські пости – увійти в більшість.
Як відомо, у 2009 році у Партії регіонів і БЮТ вже була спроба створити широку коаліцію, правда, невдала.
6 лютого екс-глава МВС Юрій Луценко в ефірі «Громадського ТБ» висловив ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Якими бачать свої міста українці

Згідно з результатами досліджень соціологічною групою «Рейтинг», проведених у Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку та Одесі, абсолютній більшості місцевих мешканців подобається жити у своїх містах.

Найбільше задоволених проживанням у рідному місті серед мешканців Харкова (90%), Одеси, Львова та Києва. Найменше – Дніпропетровська (80%) та Донецька (78%), у т.ч. дуже подобається – лише третині.
Київ в уявленні більшості його мешканців є зеленим містом (54%) з великою кількістю молоді. Також воно має багату історію і численні пам’ятники, що робить його одним з найпривабливіших міст України для туристів (52%).
На думку киян, їхнє місто дає найбільші можливості для розвитку дитини (34%), а також працювати і заробляти (46%).
Разом із цим, мешканці Києва найменше вважають, що тут вміють працювати (21%).
Львів, на дум ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Мирослав МЕЛЬНИК:
«Фестиваль «Червона рута» розбудив національну свідомість»




Цього року виповнюється 25 років легендарному фестивалю «Червона рута» та 65 років з дня народження Володимира Івасюка. Перший фестиваль української сучасної пісні та популярної музики «Червона рута» відкрився 17 вересня 1989 року в Чернівцях. Ця подія, поза сумнівом, сколихнула країну. Її ініціатори нагадали всім нам, що мова – душа народу, пісня – його дух, а разом вони здатні відродити історичну пам’ять та національну гідність. Щоправда, завдання, які ставив перед собою фестиваль, не втратили актуальності й сьогодні – стимулювати розвиток української поп-музики, виявляти нові таланти та пробуджувати інтерес молоді до рідної пісні. Про це ми говоримо з виконавчим директором «Червоної рути» Мирославом МЕЛЬНИКОМ.

– Мирославе, чим став для України цей ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Схудлий гаманець
Інвестори суттєво зменшили видатки на НФК «Ураган»


Донедавна благополучний у всіх відношеннях НФК «Ураган» зіткнувся з фінансовими проблемами. Генеральний партнер клубу – ПАТ «Прикарпаттяобленерго» на 70 відсотків скоротив грошові вливання у проект. Відтак «дракони» були вимушені переглянути свій бюджет на 2014 рік. Економити вирішили на зарплатні футболістів.

Інформація про зменшення обсягів фінансування стала для керівництва клубу неочікуваною, - зазначив президент НФК «Ураган» Олександр Бубен в інтерв’ю клубному сайту. - Тож найпершим завданням став пошук повноцінної заміни генеральному партнеру і збільшення пакетів від інших партнерів. Однак, щоб витримати весь об'єм запланованих витрат, цього виявилося замало.
Найбільша частка у витратній частині припадає на зарплати гравців. Отож, в «Урагані» вирішили переглянути фінансові умови чинних контрактів з футболістами. ... Читати далі »
Переглядів: 730 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)

Vivat, Ukraine!
Українські пам’ятні місця у Західній Європі




Перебуваючи за кордоном, ми завжди щиро радіємо, коли бачимо щось українське: вулицю, названу в честь земляка, пам’ятник, меморіальну дошку чи хоча б ресторан української кухні. В нас виникає почуття, неначе ми зустріли старого друга в чужій країні. Де ж знаходяться найцікавіші «українські місця» в Західній Європі?

Відень, Австрія: на згадку про козаків
У 1683 р. величезна армія Османської імперії два місяці тримала в облозі Відень. 11 вересня відбулася вирішальна битва, що завершилася нищівною поразкою турків і перемогою християнського світу. Важливу роль у цій битві зіграли українські козаки. На їх честь у Відні було споруджено аж два пам’ятники. 15 вересня 2003 р. у парку, де колись були укріплення проти турків (Turkenschanzpark), урочисто відкрито пам’ ... Читати далі »
Переглядів: 646 | Додав: bond | Дата: 13.02.2014 | Коментарі (0)