Четвер, 18.04.2024, 14:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 13 » ПОЛІТИКА
11:33
ПОЛІТИКА
Клюєв домовляється з Тимошенко?
Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв проводив у Харкові зустріч з екс-прем'єром Юлією Тимошенко щодо виходу з кризи в країні.
Про це повідомляє «Комерсант-Україна» з посиланням на свої джерела в опозиції.  Офіційно цю інформацію в «Батьківщині» не коментують, а джерело, близьке до глави АП, назвало її «дивною».
Водночас співрозмовник видання стверджує, що предметом переговорів став пошук спільного виходу з нинішньої ситуації і об'єднання зусиль ПР і «Батьківщини» в парламенті.
Заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов поки каже, що Яценюку для того, щоб стати прем'єром, треба відмежуватися від опозиції, а претендентам на міністерські пости – увійти в більшість.
Як відомо, у 2009 році у Партії регіонів і БЮТ вже була спроба створити широку коаліцію, правда, невдала.
6 лютого екс-глава МВС Юрій Луценко в ефірі «Громадського ТБ» висловив думку, що Янукович може домовлятися тільки з Юлією Тимошенко.
За його словами, такий діалог потрібний, але ніхто, крім Тимошенко, не зможе його пояснити Майдану.

Часу для зволікань немає
На переконання народного депутата України Олександра Сича, країна має якнайшвидше повернутися до засад законності. Для цього необхідно убезпечити суспільство від тиранії, що насувається немов чума,  й шляхом перезавантаження вибудувати у державі систему стримувань і противаг, яка б гарантувала відповідальну, ефективну та справедливу владу.
Про це «свободівець» заявив 10 лютого 2014 року в етері ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ІСТV.
«Усі частковості сьогодні слід відкласти на задній план, але перш за все – сконсолідувати наші сили, щоби усунути загрозу узурпації влади в державі, щоби в Україні восторжествував принцип народовладдя, щоби були повернені засади законності», – зауважив Олександр Сич.
Для цього, за словами депутата, необхідно здійснити відповідні конституційні перетворення,  обмежити повноваження президента й вибудувати законодавчий процес та систему стримувань і противаг у країні так, щоби більше нікому «не чесалося» узурпувати владу в державі. Саме на це сьогодні й спрямовані зусилля всіх трьох опозиційних політичних сил – «Батьківщини», «Удару» та «Свободи». При цьому, на переконання «свободівця», запровадити необхідні зміни слід якнайшвидше, оскільки часу для зволікань вже немає.

Переглядів: 588 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]