Вівторок, 19.03.2024, 05:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 27
Майдан переміг,
або Життя після барикад




Такої кількості подій, емоцій та випробувань, що пережила Україна за останній тиждень, цілком вистачило б на добрий десяток років. Країна ледь встигала всотувати сенсаційні новини, котрі одна за одною гучно детонували в інформпросторі. У п’ятницю зранку заява Віктора Януковича про дострокові вибори, а вже увечері його загадкове зникнення. Далі суботня сесія Верховної Ради: відновлення Конституції 2004-го року, звільнення Юлії Тимошенко, відсторонення від обов’язків міністра МВС В.Захарченка, генпрокурора В.Пшонки та, зрештою, самого В.Януковича з посади глави держави. І це лише стислий перелік кількаденних подій...

За кілька годин до примусової відставки Віктор Янукович таки встиг ударити «прощального акорда» своїм відеозверненням. І знову не влучив. Йому услід, поспіхом втікаючому з Межигір’я чи то кудись у ... Читати далі »
Переглядів: 664 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Громадський патруль

Івано-франківська міліція здійснює патрулювання міста спільно з представниками громадських організацій. Про це повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міліції міськвідділу внутрішніх справ Ігор Полив’яний.

За його словами, громадський порядок у вечірню пору доби у місті забезпечують 20 міліціонерів роти патрульно-постової служби, сім автопатрулів, вісім співробітників міліції за рахунок особистого часу, 20 службовців внутрішніх військ, 12 співробітників відділу державної служби охорони і три автопатрулі групи затримання ВДСО.
Також до патрулювання міста залучені 40 представників громадського формування з охорони громадського правопорядку «Штаб», 60 представників Народної самооборони та 10 машин учасників Автомайдану.
Як поінформував І.Полив’яний, за минулий тиждень до чергової частини міліції надійшло 239 інформацій, зареєстровано ... Читати далі »
Переглядів: 537 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Наші в Russiа
Важкий хліб прикарпатських заробітчан у Росії


Серйозні арсенали та «шлагбауми», що використовувала Росія для гальмування нашої євроінтеграції протягом минулих місяців, бачив увесь світ. Мільйони українців за східним кордоном, переважну більшість яких складають трудові мігранти, у різній мірі відчули  на собі їхню потужність. За даними Міжнародної організації мігрантів, половина від загальної кількості українців, що заробляють на хліб насущний вдалині від батьківщини, перебувають саме там, активно поповнюючи ряди трудового «андеграунду». Майже третина з них – вихідці із Західної України. Їхній статус на просторах федерації залишається підвішеним на гачок політичних суперечок.

Їдуть законно, працюють – не зовсім  

«Домашні» різдвяно-новорічні канікули, що українські заробітчани традиційно беруть у кінці грудня, минулого року для багатьох гастарбайтерів вим ... Читати далі »
Переглядів: 742 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Василь  СКРИПНИЧУК:
«Для люстрації треба мати критерії»




Голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук заперечив будь-які чутки про свою можливу відставку. Про це він повідомив під час традиційної щомісячної прес-конференції у вівторок.
«Якщо би я писав заяву, то оголосив би її на сесії. А де я її міг писати і кому давати? В себе в сім’ї чи комусь на вулиці? На мій погляд, все має йти за законом. Якщо є заява, вона оголошується на сесії. Чутки про те, що я йду з посади голови обласної ради нічим абсолютно не обґрунтовані і нічим не підтверджуються. Цього я не планую робити до тих пір, поки Верховна Рада не оголосила дострокові вибори. Нема жодних проблем. Якщо я дуже втомлюся від активності окремих людей, то буду говорити про це на сесії», – заявив Василь Скрипничук.


Про виконком
Голова обласн ... Читати далі »
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

«Синьогору» показали простим людям

Днями для українців відкрилися дивовижні таємниці заможного життя керівництва держави. Все таємне враз стало явним. Від побаченої розкоші люди із відразою відвертають голови. Не від одного тепер можна почути нарікання, як так можна жити. Вслід за маєтками екс-президента Януковича світу відкрилася і власність колишнього генерального прокурора Пшонки.

Після того, як відкрилися для простих українців ворота президентського Межигір’я, мешканці Прикарпаття також отримали можливість бодай зовні помилуватися президентською резиденцією «Синьогора» у Гуті Богородчанського району. На вихідних у «паломництві» до Гути взяло участь чимало охочих. Відзначають, що у Гуті внутрішнє оздоблення виконано із порівняно стриманим смаком.
Екскурсія до Гути несла загрозу збереження майна, тому одразу ж виникла потреба в її охороні. «Я особисто говорив із сіл ... Читати далі »
Переглядів: 628 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Мер – за повне перезавантаження влади



Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус підтримує дострокові перевибори усіх органів влади.

Про це він сказав під час прес-конференції у вівторок, на якій оприлюднив заяву щодо останніх подій в Україні.
«Я підтримую дострокові вибори всіх органів влади, бо кожен у своєму регіоні чітко знає, хто є хто, і саме зараз це потрібно робити, – каже В. Анушкевичус. – Зараз з’являється дуже багато «борців» за Україну, які сиділи на диванах і через телебачення та Інтернет спостерігали за розвитком подій. Мені це набридло. У владу необхідно обирати чесних і порядних, які у критичній ситуації проявили себе справжніми людьми. У нас є достатньо патріотичних і кваліфікованих людей».
Міський голова подякував усім небайдужим іванофранківцям, в першу чергу тим, хто був у Києві: студентам, ... Читати далі »
Переглядів: 806 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (1)

Юрій  Романюк, депутат обласної ради, голова фракції ВО «Батьківщина»



«Українцям –зброю»
Я виступаю за негайне надання права вільного набуття та володіння автоматичною вогнепальною нарізною зброєю калібром не більше 12,7 мм. А саме: пістолети, рушниці, карабіни, снайперські рушниці, автомати, кулемети всіх типів, систем та зразків.
Набуття українцями 10-20 млн. одиниць зброї забезпечить високий ступінь гарантування суверенітету, недоторканості кордонів, територіальної цілісності, безпеку та недоторканість життя, житла та власності громадянина.
Вільне масове володіння зброєю гарантуватиме недоторканість та гідність громадянина, його якісно вищий рівень безпеки, членів родини, житла, майна, власності.
За приклад законодавчої та мотивувальної бази цілком (на всі 100%) вистачить досвіду США, Канади та Ш ... Читати далі »
Переглядів: 557 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Імена героїв увіковічнюють у назвах вулиць,
але це можливо зробити без перейменувань


Ще на зорі нашої незалежності франківці попрощалися з назвами вулиць і площ, які носили імена діячів більшовицької влади.
Однак час від часу з нагоди ювілеїв видатних людей України та з інших причин виникає потреба увічнити пам’ять про них у назвах вулиць міста. Але чи конче треба перейменовувати вулиці, назви яких не заідеологізовані, як це мало місце з вулицями Трускавецькою,  Будівельників та іншими? Для прикладу, паралельно до нічим не примітної вул. Трускавецької (яка нині носить ім’я видатного діяча Церкви) у генплані розвитку міста закладено нову вулицю від Незалежності до Г.Хоткевича. Вздовж зарезервованого на перспективу проїзду вже давно побудовані великі житлові квартали. Однак донині вулиця не має своєї назви. А управління архітектури і містобудування лише видумує «чотириповерхові» номери з прив’яз ... Читати далі »
Переглядів: 691 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Кругообіг боргів

За спожитий торік природний газ державне міське підприємство «Івано-Франківськтеплокомуненерго» розрахувалося на 72%.

Про це повідомив в.о. директора підприємства Василь Рущак. За його словами, у 2013 році «Теплокомуненерго» спожило природного газу на 95,2 млн. грн., з яких оплатило 68159 тис. грн. А з початку 2014 року для забезпечення централізованого опалення і гарячого водопостачання міста  теплоенергетики спалили блакитного палива на 15,6 млн. грн., з яких оплатили лише дев’ять мільйонів, що становить 57%. При цьому В.Рущак зазначив, що середній загальноукраїнський показник розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий газ становить 38-39%.
Водночас в.о. керівника «Теплокомуненерго» поінформував, що загальна дебіторська заборгованість споживачів перед підприємством становить 68,8 млн. грн., з яких 29,8 млн. грн. – борги нас ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ попрощався зі своїм героєм


У понеділок десятки тисяч іванофранківців попрощалися з загиблим на Майдані у Києві від кулі снайпера 19-річним студентом Романом Гуриком.
Поховали загиблого героя у Меморіальному сквері, поряд з могилами українських січових стрільців та вояків Української повстанської армії. Відповідне розпорядження підписав міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, і на це дала згоду родина загиблого. За словами Віктора Анушкевичуса, «юнак загинув як герой і повинен лежати поряд з героями». Від громадськості надходять пропозиції назвати одну з вулиць Івано-Франківська на честь Романа Гурика.


Переглядів: 572 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Герої не вмирають
Прикарпатські бійці «Небесної сотні»


За останній час Україна пережила важкі дні. У мирний час від куль найманих снайперів на вулицях столиці загинули прості українці, котрі  відстоювали інтереси свого народу. Серед бійців «Небесної сотні», котра віддала своє життя за Україну, були і наші земляки.

Одним із перших помер коломийський підприємець Богдан Калиняк. На Майдан чоловік вирушив ще фактично з перших днів протистояння. Туди, як свідчать його друзі, він їздив чотири рази. 28 січня Богдан Калиняк помер в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні від пневмонії, котру отримав на вулиці Грушевського в столиці, коли мітингувальників поливали крижаною водою. Йому було 52 роки. Він стояв на Майдані і, маючи рідну сестру в Києві, не ходив до неї, щоб відігріватися. «Люди розуміють, що він пішов з життя не через власні амбіції, а в ім'я кожного з нас і майбутнього країни», – вважає міський ... Читати далі »
Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

П'ять непопулярних речей,
які доведеться зробити новому Президенту


Перше і найважливіше, треба чесно сказати, що рівень життя погіршиться. Країна стоїть на грані дефолту і просто не може потягнути всі соціальні зобов’язання. Чим швидше про це буде сказано людям – тим краще для нової влади

Як це не парадоксально, але зараз в суспільстві взагалі немає запиту на популізм. Правда, треба чесно сказати, що він з’явиться уже через три-чотири місяці. Більше того, він буде підігріватися політиками різних кольорів. Можна не сумніватися, що той самий Єфремов, який вчора говорив, що Янукович і сім’я розікрали країну, в найближчому майбутньому забуде ці слова і казатиме, як регіонали в найтяжчі часи Майдану день в день платили пенсії.
Економічна ситуація така, що хочеш не хочеш, але все одно доведеться робити ряд непопулярних кроків. Чи сприйме їх народ? Тільки в тому випадку, якщо будуть виконан ... Читати далі »
Переглядів: 544 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Відремонтують проїзди

Ремонт міжбудинкових проїздів цього року буде одним із  пріоритетних завдань для департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку.

Про це повідомив директор галузевого департаменту Михайло Смушак. За його словами, титульний список об’єктів ремонту формують з огляду на звернення громадян та депутатів міської ради, рівномірно охопивши всі мікрорайони міста.
«В останні роки у місті інтенсивно ремонтували дороги. Планували ремонти й міжбудинкових проїздів. Але через проблеми з фінансуванням не зробили і десятої частини від запланованого. Тому цього року ремонт міжбудинкових проїздів у всіх мікрорайонах міста для нас буде одним із пріоритетних завдань», – каже М.Смушак.
На ремонт міжбудинкових проїздів у міському бюджеті на 2014 рік передбачено 5,5 млн. гривень. Заплановані роботи на 21-му об’єкті. Проектна документація розроблена і пройшла відповідн ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Пильнують воду

В Івано-Франківську готуються до можливих повеней і паводків у весняно-літній період.

Як поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін, найуразливішими місцями під час проходження повеней і паводків є водозабори, дамби та мости. Ці споруди перебувають на балансі комунального підприємства «Івано-Франківськводоекотехпром» та дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління. Здійснення відповідних заходів щодо підготовки до можливих повеней та паводків цими підприємствами вже розпочаті і продовжуватимуться. Зокрема, створені аварійні бригади, які готові до дій під час підйому рівнів води у річках, ведуться постійні спостереження за річками, створено запас необхідних матеріалів і реагентів та підготовлено до роботи відповідну техніку.
За словами Ю. Щочкіна, інформація про рівень в ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Застава за кандидата в Президенти

Кандидати в президенти України будуть допущені до участі у виборах після внесення грошової застави у розмірі 2,5 млн. гривень. Про це на прес-конференції повідомив глава Центрвиборчкому Михайло Охендовський.
Зазначимо, на організацію та проведення виборів Президента, які відбудуться 25 травня,  Верховна Рада України виділила майже 2 млрд. гривень.
Запросять місію МВФ
Новопризначений голова Національного банку Степан Кубів планує запросити місію Міжнародного валютного фонду для переговорів. Кубів зазначив, що є питання, на які хоче отримати відповідь суспільство та звичайні громадяни.
«Перший крок – це знайомство. Другий крок – це будуть кваліфіковані питання по золотовалютних резервах, структурі їхній, переговори про відкриття нової програми, яка необхідна станом на сьогодні», – сказав Степан Кубів.
Раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Субкультура на дорозі
Мандри автостопом підкорили світ


Чимало водіїв запевняють: за останні роки неабияк розвинувся автостоп.Як тільки про нього не відгукуються: спорт, туризм, жебрацтво, екстрим... Аби краще зрозуміти відчайдухів-стоперів, довелося зазирнути у їхній світ.

Захоплення вільними подорожами в «професійних» автостопників починалося по-різному: хтось посперечався, комусь бракувало коштів на квитки, дехто задумав написати пригодницьку книгу, іншим кортіло розвіяти буденну нудьгу, а хтось узагалі зважився на соціальний експеримент – жити без грошей.
Чимало стоперів мандрують багато років поспіль. Під час цих довготривалих поїздок нерідко живуть на соціальну допомогу (маються на увазі жителі Західної Європи, адже тамтешні виплати цілком можуть покрити всі необхідні затрати стопника); хтось заощаджував, аби реалізувати давню мрію та побачити світ; інші «виживають» ... Читати далі »
Переглядів: 777 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)

Гучні злочини Станиславова

За статистичними даними, Івано-Франківськ належить до найбільш спокійних і безпечних міст України. Хоча й нас часом лякають і обурюють повідомлення про «валентинівського стрільця» чи «ялинкового шумахера». Старий Станиславів також не зажив собі слави кримінальної столиці Галичини. Проте у першій половині минулого століття тут відбулося кілька гучних злочинів. Деякі з них вельми нагадували відомі кримінальні оборудки зі світової історії чи художньої літератури.

Граф Монте-Крісто місцевого розливу
Всім з дитинства відомі пригоди відважного графа Монте-Крісто, який утік із замку Іф – грізної й неприступної в’язниці. Проте не всі знають, що подібний випадок трапився і в Станиславові. Вночі 10 листопада 1911 р. зі Станиславівської тюрми «Діброва» (знаходилася на сучасній вул. Чорновола, 119а) втік український патріот Мирослав Січинський. Він був у ... Читати далі »
Переглядів: 1173 | Додав: bond | Дата: 27.02.2014 | Коментарі (0)