Четвер, 18.04.2024, 09:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 13 » ФУТЗАЛ
11:21
ФУТЗАЛ
Схудлий гаманець
Інвестори суттєво зменшили видатки на НФК «Ураган»


Донедавна благополучний у всіх відношеннях НФК «Ураган» зіткнувся з фінансовими проблемами. Генеральний партнер клубу – ПАТ «Прикарпаттяобленерго» на 70 відсотків скоротив грошові вливання у проект. Відтак «дракони» були вимушені переглянути свій бюджет на 2014 рік. Економити вирішили на зарплатні футболістів.

Інформація про зменшення обсягів фінансування стала для керівництва клубу неочікуваною, - зазначив президент НФК «Ураган» Олександр Бубен в інтерв’ю клубному сайту. - Тож найпершим завданням став пошук повноцінної заміни генеральному партнеру і збільшення пакетів від інших партнерів. Однак, щоб витримати весь об'єм запланованих витрат, цього виявилося замало.
Найбільша частка у витратній частині припадає на зарплати гравців. Отож, в «Урагані» вирішили переглянути фінансові умови чинних контрактів з футболістами. На загальних зборах гравцям, а також тренерам і ключовим менеджерам запропонували менший розмір зарплатні та преміальних. Ті відповіли згодою.
Мені дуже приємно, що гравці з розумінням поставилися до тимчасових труднощів, і нам вдалося зберегти боєздатний колектив, - зазначив Олександр Бубен. На думку керманича, сьогодні в "Урагані" зібрався чи не найсильніший склад за одинадцятирічну історію клубу, який повинен гідно завершити сезон. Водночас інші клубні проекти - "Ураган-2", дитячо-юнацькі секції, шкільний кубок фінансуватимуться на попередньому рівні.
Єдиним, хто не пристав на нові умови, виявився польський легіонер «Урагану» Павєл Будняк. Він повернувся на батьківщину, де поповнив склад чемпіона країни – краківської «Вісли Кракбет». Павєл знизив вимоги до себе, тож болісною цю втрату не назвеш, - відреагували у клубі. Також франківці намагалися працевлаштувати в інші команди Тараса Королишина та Ореста Боргуна, мотивуючи це відсутністю у гравців достатньої ігрової практики. Зрештою, з ними також уклали нові угоди.
Нові контракти діятимуть лише до завершення поточного сезону. Теперішній рівень зарплат у наступному сезоні клуб не витримає. Відтак «Ураган» може втратити лідерів і відкотитися за рівнем гри до аутсайдерів. Такий варіант керівники клубу, котрі завжди ставили перед собою найвищі завдання, наразі відкидають та шукають виходу з непростої ситуації.
Олександр Бубен бачить кілька варіантів. Перший - залучення іншого генерального партнера. Цей варіант, на думку президента, є найскладнішим, оскільки держава переживає не кращі часи. Проте повністю його не відкидають. Друга альтернатива - пошук для кожного гравця індивідуального партнера. Таку ідею «ураганівці» підгледіли в одному з польських клубів.
Президент клубу також озвучив, на перший погляд, фантастичну ідею - об'єднання з іншим клубом. Найперше - львівською «Енергією», адже її генеральний партнер – «Львівобленерго» входить в той енергетичний холдинг, що й «Прикарпаттяобленерго». Франківці готують пропозиції зі свого боку. Львів’яни, яким також суттєво обрізали фінансування (львівська преса каже про половину клубного бюджету), наразі відмовчуються і… розпродують своїх лідерів.

Добірку підготував Володимир ГОРОЩАК
Переглядів: 737 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]