П`ятниця, 26.04.2024, 20:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 12



Спроба силового розгону Майдану в ніч з вівторка на середу провалилася. Мітингувальникам, попри небачену концентрацію силовиків, вдалося втриматися і на майдані Незалежності, і в приміщеннях КМДА та профспілок. Незважаючи на те, що у неділю на Майдан вийшли, як і за тиждень перед цим, від півмільйона до мільйона небайдужих громадян, влада продовжує ігнорувати голос народу. Відтак незгідним з повзучим перетворенням України на тоталітарну державу та спробою повернути її в «братні обійми» Росії залишається і надалі відстоювати свою правду на морозі. І з кожним черговим натиском влади їх aж ніяк не меншає… Стоїмо!
Переглядів: 841 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Майдан незалежності



У суботу, 30 листопада, Віктор Янукович злився з природою. Рано-вранці Андрій Клюєв відзвітував про нічні події на Майдані. І в той час, як батьки й матері в паніці розшукували своїх дітей, обдзвонюючи лікарні й морги, глава держави полював у Сухолуччі. Нічний вихлоп негативних емоцій, накопичених у Вільнюсі, сприяв досягненню гармонії.

Днями очільник МВС Захарченко заявив, що не може піти у відставку, бо повинен об'єктивно розібратися в тому, що сталося. Чому ж не допомогти? Можливо, міністру варто встановити, за чиїм наказом підготовкою до розгону дитячого Євромайдану почали займатися за тиждень до 29 листопада? Поцікавитися, чи не очільник київської міліції із заступником Андрія Клюєва ретельно підбирали шибайголів-"беркутівців" з усієї країни для проведення показової зачистки? За чиєю командою ... Читати далі »
Переглядів: 594 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Обласна рада «ліквідувала» ОДА

Івано-Франківська обласна рада прийняла рішення про висловлення недовіри Івано-Франківській обласній державній адміністрації та визнання таким, що втратило чинність, рішення Івано-Франківської обласної ради народних депутатів від 11.07.1997 р. «Про делегування повноважень».


Як повідомила прес-служба облради, на сесію завітав голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, який висловив свою солідарність та розповів, що Тернопільська обласна рада минулої п`ятниці також проголосувала за позбавлення делегованих повноважень обласної адміністрації.
Як зазначив голова обласної ради Василь Скрипничук, «ні президент, ні уряд, ні парламент не хочуть дослухатися як до голосу народу, так і до голосу депутатів місцевих рад, вони ігнорують усі звернення», тому «час прохань, звернень і заяв ми ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Микола Семенюк, депутат обласної ради, фракція Української партії


Програма: Український наступ

Від Акту та Декларації незалежності України минуло якихось 22 роки, в активне політичне життя трьома хвилями увійшла українська молодь, а ми втретє наступаємо на одні і ті ж політичні граблі.
Україна опинилась в глибокій політичній кризі. Природно виникає запитання: як знайти вихід з цієї ситуації у мирний спосіб?
Треба повернути країну в правове поле, в якому вона знаходилася до 1.10.2010 року, коли ми жили в парламентсько-президентській державі, але внаслідок рішень Конституційного суду з 1 жовтня 2010 року – опинились в державі з надзвичайними президентськими повноваженнями. Перед трьома очільниками опозиції і  всіма депутатами Верховної Ради постає одне завдання – повернути країну у правове поле, а для ... Читати далі »
Переглядів: 564 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Майданні пристрасті поміж чиновниками

Секретар міської ради вимагає від міського голови радикальних революційних дій, а мер заявляє, що він проти будь-якого радикалізму.

Вівторкова апаратна нарада у міськвиконкомі завершилася скандалом. Публічно розсварилися секретар міської ради Микола Вітенко та міський голова Віктор Анушкевичус.
Розпочалося все з того, що М.Вітенко підтримав оголошення страйку колективом «Єдиного розрахункового центру», наголосивши, що підприємство виконувало відповідне рішення міськради, і звинуватив міського голову у тому, що він замало робить для підтримки революції на київському Майдані.
«Є рішення сесії, і я вважаю правом кожного структурного підрозділу, як мінімум, виходити під час обідньої перерви на мітинг, і, як максимум, оголосити страйк, – заявив М.Вітенко. – На наступній сесії ми заслухаємо звіт про виконання цього рішення міськради: хто відрядив людей ... Читати далі »
Переглядів: 673 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Новорічний проект Укрпошти «Резиденція Діда Мороза»

Напередодні святкування дня Святого Миколая та Нового року кожен з нас, особливо діти, вірять в
диво.Очікуючи  свята, дітки прикрашають ялинки та загадують бажання, адже кожна малеча прагне отримати подарунки від справжнього чарівника Діда Мороза. Ось і Укрпошта хоче подарувати свято дітям, продовжуючи реалізацію проекту «Резиденція Діда Мороза», що був розпочатий 2012 року.
Навчальний центр Укрпошти «Зелена Буча» знов стане місцем, де жодна дитяча мрія  не залишиться поза увагою. Ми чекаємо ваших листів для Діда Мороза  до 28.12.12 та визначатимемо найкращі з них. На кожен лист ми обов’язково відповімо, а переможці поїдуть на гранд ялинку у м.Київ,  де зустрінуться із Дідом Морозом. Ми хочемо, щоб кожен вірив в диво, особливо діти. То ж чекатимемо ваших новорічних листів та даруватимемо диво.

Надсилати листи необхідно на а ... Читати далі »
Переглядів: 566 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Місто прапорів

Сьогодні на всіх будівлях Івано-Франківська, незалежно від форм власності, мають з’явитися державні прапори.
З такою ініціативою на знак підтримки протестних акцій у державі виступив секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко. Він запропонував міському голові доручити керівникам державних і приватних підприємств вивісити на фасадах будівель державні прапори.


«Що стосується комунальних підприємств і бюджетних установ, то я можу дати таке доручення, а усім іншим можу лише рекомендувати це зробити», – сказав Віктор Анушкевичус. Водночас він додав, що свого часу місто закупило прапори Євросоюзу для закладів освіти, які також можна буде вивісити поруч з державними, і принагідно поцікавився у керівника «Зеленого господарства» Василя Федіва, чи вистачить державних прапорів для встановлення у розетах на майданах міста?
«Ми кожен день докладаємо ... Читати далі »
Переглядів: 642 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Піскорозкидачі виїхали на маршрути

Посипання під час ожеледиці івано-франківських вулиць здійснюватиметься за чотирма маршрутами.

Про це повідомив головний інженер дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Богдан Яцишин. За його словами, у першу чергу розчищатимуть від снігу та посипатимуть протиожеледними матеріалами проїжджі частини мостів, підйоми та спуски, перехрестя і вулиці, якими курсує громадський транспорт, та місця його визначених зупинок. Після цього спецтехніка працюватиме на інших бічних вулицях.
Наразі в Івано-Франківську розроблені чотири маршрути, за якими спецтехніка розчищатиме від снігу і посипатиме піщано-соляною сумішшю вулиці. А з нового року до них додасться ще один маршрут, на якому працюватиме новий піскорозкидач, якого недавно придбали для ДРЕУ. Майдани, сквери та пішохідну частину у центрі міста розчищатимуть три снігоприбиральні трактори. На закріпленій ... Читати далі »
Переглядів: 751 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Війна за «Княгинин»

Працівники Івано-Франківського ОДОСП «Княгинин» вже давно помітили: директор їхнього підприємства ніколи не святкує свого дня народження на цій посаді двічі. Його швидко звільняють. А кожна чергова кадрова ротація неминуче спричиняє на підприємстві нову хвилю турбулентності.

Остання «зміна руки» пройшла на диво спокійно. Втім, затишшя, як виявилося згодом, було прелюдією чергової бурі пристрастей, яку нині можемо в повній мірі лицезріти. Ситуація неординарна,  що називається «з родзинкою»: чинне керівництво звинувачує екс-очільників у неправомірному присвоєнні ексклюзивних княгининських торгових марок і безсоромному «штампуванні» їх як свою продукцію. Іншими словами – у виробленні горілки-двійника з майже ідентичними етикетками та фірмовим заводським торговим знаком.
Тим часом опоненти впевнені: їхній продукт ніякий не клон франківського, а за всіма стандартами ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Війна за «Княгинин»
Працівники Івано-Франківського ОДОСП «Княгинин» вже давно помітили: директор їхнього підприємства ніколи не святкує свого дня народження на цій посаді двічі. Його швидко звільняють. А кожна чергова кадрова ротація неминуче спричиняє на підприємстві нову хвилю турбулентності.
Остання «зміна руки» пройшла на диво спокійно. Втім, затишшя, як виявилося згодом, було прелюдією чергової бурі пристрастей, яку нині можемо в повній мірі лицезріти. Ситуація неординарна,  що називається «з родзинкою»: чинне керівництво звинувачує екс-очільників у неправомірному присвоєнні ексклюзивних княгининських торгових марок і безсоромному «штампуванні» їх як свою продукцію. Іншими словами – у виробленні горілки-двійника з майже ідентичними етикетками та фірмовим заводським торговим знаком.
Тим часом опоненти впевнені: їхній продукт ніякий не клон франківського, а за всіма стандартами навіть «натуральніший» за нього, і право на використання фірмового бренду вони отримали на ... Читати далі »
Переглядів: 976 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Негода позбавила світла
Сильний вітер валив дерева і пошкодив мережі зовнішнього освітлення та електропостачання.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, з минулого четверга, 5 грудня, впродовж кількох днів у Івано-Франківську спостерігалось посилення північно-західного вітру, найбільші пориви якого сягали 23 метрів на секунду. Найсильніше стихія вирувала у  п’ятницю та суботу. Вітер ламав дерева і пошкодив електромережі.
Зокрема, через переплетення повітряних ліній електропередач вийшли з ладу 16 підстанцій підприємства експлуатації мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло», внаслідок чого 60% території Івано-Франківська у темну пору доби не освітлювалось. В суботу поблизу будинку №6 на вулиці Бандери вітер звалив дерево, яке порвало лінію електропередач. Світла не було на вулиці Бандери і прилеглих.
В Івано-Франківс ... Читати далі »
Переглядів: 541 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Шопінг – як у Європі,
або Техніка успішних продажів


Часом рівень обслуговування в івано-франківських крамницях залишає бажати кращого. Інколи продавець надто нав’язливий, а буває й навпаки: не звертає уваги на клієнта й не здатен відповісти на елементарні запитання про товар. У цій статті ми наводимо уривки з матеріалів тренінгу для продавців однієї відомої європейської роздрібної мережі. Сподіваємося, що, прочитавши їх, власники крамниць і продавці зроблять для себе певні висновки. Виграють від цього всі: і ділові люди, і самі продавці і, звісно, ми, покупці.

Не ховайтеся за прилавком!
Дуже важливо привітати клієнта, коли він зайшов до крамниці. Встановіть зоровий контакт, усміхніться, підійдіть до клієнта й зробіть запрошувальний жест рукою. Таким чином ми налагоджуємо з ним перший і одночасно найважливіший контакт. Якщо не привітатися з клієнтом належним чином, він не буде ос ... Читати далі »
Переглядів: 537 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Відділення, без якого не може існувати лікарня

Жодна лікарня не може існувати без приймального відділення. Працює таке відділення і на базі Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська. Завідуючий приймальним відділенням Мирон Шаламай розповідає: щороку тут отримують допомогу в середньому 18-19 тисяч пацієнтів.

Приймальне відділення ЦМКЛ працює з часу існування лікарні. Спочатку воно було розміщене у підвальному приміщенні, як і раніше, при роботі обласної лікарні. Проте на той час підвали медичного закладу потребували капітального ремонту, тому керівництво прийняло рішення перевести приймальню на перший поверх.
Зараз у лікарні будується нове, за міжнародними стандартами, приймальне відділення, яке буде об’єднане з усіма службами лікарні. Пацієнта тут зможуть повністю обстежувати, працівники приймального відділення надаватимуть реанімаційну допомогу, там з ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Незамулені джерела творчості

Цього року минає 20 років від дня заснування кафедри декоративно-прикладного мистецтва і етнодизайну Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. За цей порівняно короткий період кафедра, очолювана заслуженим діячем мистецтв України, професором Богданом Тимківим, своїм доробком студентів та викладачів неодноразово успішно відзначала свята, ювілеї тощо.


І з нагоди святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка в Івано-Франківській обласній філармонії відкрито художню виставку творів студентів та викладачів кафедри. У порівняно невеличкому приміщенні виставка прочитується дуже цікаво і виразно. Відвідувачі зможуть обмінятися думками та враженнями, поширюватимуть, сподіваємося, доброзичливі відгуки про виставку.
До речі, ще одна виставка робіт студентів кафедри організована в одному із виставко ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Музика на арені

В Івано-Франківську запрацював оновлений концертний майданчик. Усім відомий «будинок під куполом» відкрив двері кіноконцертного залу «Арена-центр», котрий тепер зможе частіше проводити розважальні заходи. Перший концерт з нагоди відкриття «Арена-центру» відбувся за участю відомих на Прикарпатті «Батярів», Володимира Пушкаря, Ірини Шабан та гуцула-хулігана Василя Мельниковича.

До відкриття кіноконцертного залу його керівництво готувалося майже півроку. Протягом останніх трьох місяців тут тривали ремонтні роботи. Тепер, як переконує керівник «Арена-центру» Володимир Заставний, не соромно буде запрошувати артистів у оновлений зал. Для належного функціонування закладу довелося пофарбувати купол і стіни. Купол, за словами Володимира Заставного, має грати. Також зазнали змін сидіння – їх повністю по-новому обшили. Тепер для керівництва залишилися тільки деякі деталі, ... Читати далі »
Переглядів: 716 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Покутське «золото»
Представники Коломийщини перемогли у половині останніх чемпіонатів Івано-Франківщини


Чемпіоном області знову стає команда з назвою «Карпати». Всьоме поспіль. Змінюються лише місця прописки переможців – Яремче, Печеніжин, Коломия… Цього разу святкувати знову будуть у столиці Покуття. Після річної перерви. Втім, і минулого року коломияни також мали підстави для  гучних торжеств: посівши в обласних змаганнях третє місце, місцеві футболісти вибороли звання чемпіонів України серед аматорів.

Суха статистика стверджує, що саме представники Коломийщини домінують на обласній арені у новому столітті. Починаючи з 2000 року, вони виграли рівно половину змагань – сім із 14-ти. Тричі «золото» здобувала «Дельта» з Гвіздця, двічі – «Карпати» з Коломиї, по одному разу – ФК «Королівка» і печеніжинські «Карпати».
Вклинитися у коломийську компанію вдалося лише «Пробою» з Городенк ... Читати далі »
Переглядів: 694 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Недешеве задоволення

Регламентні норми стверджують, що футболісти-аматори не отримують винагороди, окрім компенсації фактичних витрат, пов’язаних з своєю діяльністю у футболі. Допускається компенсація витрат на харчування, проїзд і розміщення під час змагань та на екіпірування, страхування і підготовку футболіста.

Проте, так вже повелося з радянських часів, що наші футболісти-аматори жили як профі. Вони «розчинялися» у багатотисячних трудових колективах, які представляли, і які їх фактично утримували. На початках Незалежності футболісти-аматори також могли заробити собі на прожиття винятково грою у футбол. Та часи міняються…
Україна все більше наближається до цивілізованого світу, де футбол серед аматорів – це хобі, розвага. Щоправда, розвага не з дешевих. Ми вирішили дослідити, у скільки обходиться утримання аматорської футбольної команди, учасника обласних змагань, ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

Шанс на життя

Для збереження життя новонароджених малят у приміщенні Івано-Франківської міської дитячої лікарні на вулиці Чорновола відкрили «Вікно життя». Сюди у будь-який момент жінка, котра народила дитину, але не має бажання нею займатися в подальшому, може принести немовля.

Медики та й духовенство переконують, що це єдино правильний варіант. Адже за словами медичних працівників, за останні декілька років траплялися випадки, коли новонароджених немовлят знаходили навіть у сміттєвих контейнерах чи у лісосмугах біля доріг. Щоправда, лікарі переконують, що кожна вагітна жінка перебуває на обліку у лікаря, а тому вирахувати ту горе-матір, котра позбавилася дитини, дуже просто.
Як переконує директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Роман Мельник, уже найближчим часом схожі «вікна життя» можуть запрацювати на базі новоутворених госпітальних округів.
За словами Романа Ме ... Читати далі »
Переглядів: 596 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)

На здобуття Національної премії України ім. Тараса Шевченка

Могутнім градусом емоцій


Заряджені студії двотомного видання Володимира Качкана
«Постаті: Студії. Есеї. Сильвети. Рефлексії»
(Івано-Франківськ: Місто НВ, 2012. – Т. 1. – 570с.; 2013. – Т.2. – 573с.)


Тут знайдете все. І широкий погляд на культуру, літературу й мистецтво. І глибокодумні роздуми про їхню роль і місце у житті людини. І сміливий творчий пошук. І багатство літературної техніки та літературного стилю. Й, нарешті, одержите тут енергозаряд від прочитаного.
Отож, маємо унікально цінну лектуру. Своєрідну енциклопедію Українознавства. Українолюбові і Україноболю. Енциклопедію, головним героєм якої є Українець. Патріот. Борець за національну ідею, який приходить до нас в образі історика, письменника, філософа, артиста, художника, народного умільця, громадсько-культурного і просвітницького діяча, а також в образі тих зви ... Читати далі »
Переглядів: 809 | Додав: bond | Дата: 12.12.2013 | Коментарі (0)