П`ятниця, 29.03.2024, 17:05
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 12 » КУЛЬТУРА
11:45
КУЛЬТУРА
Музика на арені

В Івано-Франківську запрацював оновлений концертний майданчик. Усім відомий «будинок під куполом» відкрив двері кіноконцертного залу «Арена-центр», котрий тепер зможе частіше проводити розважальні заходи. Перший концерт з нагоди відкриття «Арена-центру» відбувся за участю відомих на Прикарпатті «Батярів», Володимира Пушкаря, Ірини Шабан та гуцула-хулігана Василя Мельниковича.

До відкриття кіноконцертного залу його керівництво готувалося майже півроку. Протягом останніх трьох місяців тут тривали ремонтні роботи. Тепер, як переконує керівник «Арена-центру» Володимир Заставний, не соромно буде запрошувати артистів у оновлений зал. Для належного функціонування закладу довелося пофарбувати купол і стіни. Купол, за словами Володимира Заставного, має грати. Також зазнали змін сидіння – їх повністю по-новому обшили. Тепер для керівництва залишилися тільки деякі деталі, хоча й вони важливі. Суму витрачених коштів на ремонт приміщення не розголошують.
«Для чистих оркестрів, котрі зовсім не використовують фонограм, цей зал дуже добре підходить. Ми вже переконалися у цьому, коли тут виступав хор із церкви Царя Христа, а також під час концерту рок-гурту «Бревіс». Тому зараз ми задумалися над тим, що варто тут проводити бодай раз на місяць концерт класичної живої музики. Це буде дуже доречно», – каже Володимир Заставний.
«Арена-центр» має зручне розташування, а тому керівництво переконане, що їхній заклад буде користуватися популярністю. Особливість закладу полягає в тому, що тут можна влаштовувати й перегляди фільмів. На цей час керівництво стикнулося тільки із проблемою налаштування звуку, адже цього вимагає специфіка залу.
«У технічному плані ми будемо старатися очистити корисну площу сцени. Райдер багатьох відомих артистів вимагає, щоби глибина сцени мала не менше восьми метрів. У нас поки що є тільки 7,5 метра», – зауважує пан Заставний. Саме тому, за його словами, колонки будуть підвішені і не заважатимуть глядачам, котрі сидять на бокових місцях.
У планах керівництва закладу – щотижневі концерти. Але будь-який концерт потребує як мінімум двох тижнів реклами. Проблемою для запрошення артистів є касовий збір. Володимир Заставний переконує, що намагається підшуковувати таких артистів, котрі не вимагають надто великих гонорарів. «Ми намагаємося організувати роботу таким чином, щоби вартість квитків на концерти артистів місцевого рівня становила від 20 до 60 гривень, а вищого рангу – 100-200 гривень. Це, я, думаю, той максимум, котрий сьогодні можуть собі дозволити мешканці Івано-Франківська заплатити за концерт», – переконаний пан Заставний.
Зараз активно ведуться переговори із артистами, котрі готові відвідати наше місто і потішити своїх шанувальників новими і добре відомими піснями. Уже найближчим часом на сцені «Арена-центру» виступить народна артистка України Ніна Шестакова, а також «Піккардійська терція». Хто виступатиме тут уже на початку наступного року, керівництво закладу поки що не називає, каже, що триматимуть всі козирі поки що закритими, нехай це буде сюрпризом. Як мінімум раз на місяць тут лунатиме класична музика.
Володимир БОДАК
Переглядів: 710 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]