Четвер, 28.03.2024, 12:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 4 » АКЦЕНТИ
10:47
АКЦЕНТИ
Автомобілістам вривається терпець



Водії вимагають відремонтувати вулицю Набережну імені Василя Стефаника, а чиновники кажуть їм потерпіти ще рік.

«Вулиця Набережна – це просто кошмар». Саме так на початку 2010 року охарактеризував стан проїжджої частини вулиці Набережної імені В. Стефаника колишній головний інженер колишнього міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. Цей «кошмар» триває і досі.
З того часу Набережну так і не відремонтували, стан її дорожнього покриття з року в рік лише погіршується, а на ділянці від вулиці Мазепи до шкірфірми вона, за словами водіїв, взагалі вже непридатна для руху транспорту. Приватні перевізники просять дозволу тимчасово змінити 86-й автобусний маршрут, бо їхні автобуси там на ямах скоро почнуть «розсипатися». Водії вимагають нарешті відремонтувати Набережну імені В. Стефаника. Чиновники ж кажуть їм потерпіти ще рік.
Керівництво міста погоджується, що вулиця Набережна ім. В. Стефаника – одна з трьох вулиць Івано-Франківська, які перебувають у найгіршому стані та  потребують капітального ремонту. Однак, на думку міської влади, вона зараз виконує роль об’їзної дороги і має всі підстави вважатися дорогою державного значення, а її ремонт мав би фінансуватися з державного чи обласного бюджетів. Міськвиконком і міська рада неодноразово зверталися до Кабміну з проханням офіційно надати Набережній імені В. Стефаника такий статус і передати її на баланс облавтодору. Однак безрезультатно.
Минулого року керівництву міста вже начебто вдалося домовитися з обласною владою про те, що у 2013 році облдержадміністрація візьме пайову участь у фінансуванні капремонту Набережної імені В. Стефаника. Але міська влада торік не спромоглася освоїти виділені державою кошти на капремонт вулиці Шевченка, і гроші, які мали б піти на ремонт Набережної, область вирішила скерувати на завершення вже розпочатого ремонту вул. Шевченка.
І все ж Набережну ім. В. Стефаника планують відремонтувати. У наступному році. Через брак коштів від ідеї її реконструкції з розширенням до чотирьох смуг відмовилися. Але міське управління капітального будівництва зараз розробляє новий проект капремонту вулиці. За словами головного інженера УКБ Миколи Халака, його здійснюватимуть у три етапи. Розпочнуть з найгіршої ділянки – від вул. Мазепи до вул. Левицького. Тут виставлять бордюри, прокладуть дощову каналізацію, змонтують зовнішнє освітлення, настелять новий асфальт. Потім ремонтуватимуть ділянки від вул. Левицького до вул. Берегової та від вул. Берегової до мосту на вул. Галицькій.
…Якщо на це у бюджеті 2014 року будуть гроші.
Хвалимир ВЛАДІВ
Фото Тараса ЯКОВИНА

Переглядів: 834 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]