П`ятниця, 29.03.2024, 08:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 9 » ГОРДІСТЬ МІСТА
12:13
ГОРДІСТЬ МІСТА
Життя, пов’язане з музикою
Юлі Бродович – 12 років. Вона навчається в 7-му класі Івано-Франківської ЗОШ №5, а також протягом п’яти років відвідує Івано-Франківську міську дитячу музичну школу №3, де займається на такому екзотичному для загалу музичному інструменті як домра.
До музичної школи Юля потрапила, можна сказати, випадково. Одного разу до їхнього класу зайшла педагог і розповіла про те, що в музичній школі якраз триває набір учнів. Маленька Юля зацікавилася цим і вже незабаром разом з батьками прийшла на прослуховування до музичної школи.
Юлин викладач, Галина Юріївна Викалюк, розповідає, що  мало хто знає про такий старовинний український інструмент як домра. Він вважається екзотичним інструментом, хоча насправді є автентичним, українським. Проте зараз цей інструмент не популярний, тому про нього не знають ні діти, ні дорослі.
Домра – цілком  осучаснений музичний інструмент, на ньому можна грати як класичні твори, так і народні, адже його діапазон дозволяє виконувати абсолютно різноманітні мелодії. І Юля Бродович зізнається, що найбільше любить виконувати на домрі саме чардаш.
Ці декілька років у музичній школі не минули для дівчинки даремно. Юля – неодноразовий переможець різноманітних музичних конкурсів.
Зокрема вона нагороджена грамотою за участь у шкільному турі обласного конкурсу виконавської майстерності, дипломом за участь в шкільному турі обласного конкурсу виконавської майстерності.
Займала 1-ше місце в обласному конкурсі серед учнів шкіл естетичного виховання (середня група); 3-тє місце на 8-му дитячо-юнацькому фестивалі мистецтв „Таланти землі Галицької” (Номінація „Інструменталісти”); 2-ге місце на 15-му Всеукраїнському фестивалі-конкурсі „Провесінь” (м. Кіровоград).
Юлі дуже подобається займатися музикою. Найбільша її мрія – зайняти I місце на всеукраїнському конкурсі музикантів, який проводиться Київською музичною академією ім. Чайковського. Юля вже займала на цьому почесному для багатьох юних віртуозів конкурсі 2-ге місце, проте навіть таке високе досягнення не задовольнило її. Тому Юля посилено займається, щоб вже незабаром повернутися із справжньою перемогою.
А у вільний час Юля любить мандрувати разом з батьками. А також готує музичні подарунки на весілля знайомих та рідних. У рідній музичній школі Юля Бродович виступає в складі зразкового музичного колективу „Музолька”. Тому можна сказати, що усе життя цієї справді обдарованої дівчинки пов’язане з музикою. Юля ще не знає, ким стане у майбутньому. Але те, що вона неодмінно ще не раз прославить рідне місто, не викликає сумнівів.
Любов ЗАГОРОВСЬКА

Переглядів: 1022 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]