Четвер, 28.03.2024, 16:32
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 30 » Лакмусовий папірець взаємин влади й бізнесу
12:00
Лакмусовий папірець взаємин влади й бізнесу
Саме як лакмусовий папірець можна означити Податковий кодекс країни, прийняття якого наприкінці року (листопад-грудень) викликало новітню хвилю протестів представників багатотисячної армії українських бізнесменів і тим самим наочно продемонструвало, як влада «піклується» про тих, хто годує свої родини, створює робочі місця і наповнює бюджети всіх рівнів.

Народжений у міністерських кабінетах і прийнятий у першому читанні народними депутатами з блискавичною швидкістю, Податковий кодекс у запропонованому варіанті був приречений на категоричне неприйняття з боку представників малого і середнього бізнесу. Україна пережила другий – економічний майдан, і ця подія заслуговує на те, щоб назвати її подією року в економічному житті країни.
Такі майдани кілька тижнів відбувалися і в обласних центрах, в тому числі й в Івано-Франківську. Під тиском підприємців, які вимагали від Президента України ветувати Податковий кодекс, розпочали ревізію цього важливого документа представники Адміністрації Президента, у столиці і всіх областях відбулися діалоги з владою, яка запевнила, що всі конструктивні пропозиції від бізнесу будуть враховані в остаточному варіанті кодексу. Столична влада змушена була визнати, що запропонований Податковий кодекс не до кінця враховує реалії українського бізнесу, а крім того, що не менш важливо, містить у собі такі норми, що прямо порушують права підприємців. Економічний майдан, вето Президента, здоровий глузд авторитетних економістів та юристів посприяли тому, що низка положень, статей та навіть цілих розділів була змінена або вилучена.
Україна має новий Податковий кодекс і в новий рік входить з новими правилами економічної діяльності підприємств – великих та малих. Очевидно, що цей документ ще буде вдосконалюватися, однак важливо, що він прийнятий. До речі, повний і остаточний текст його можна прочитати в Інтернеті, а також, як повідомляють українські агентства новин, у друкованому вигляді його можна придбати у торгових мережах за спеціальною ціною – 19 грн. 
Подаємо коментарі представника малого бізнесу, який відстоював свої інтереси на столичному майдані, та представника податкових органів.

Коментарі:
Володимир Сторожук, директор фірми «С.В.Я.»:

– «Події навколо Податкового кодексу красномовні. Тільки тепер ми можемо впевнено, на основі подій, що розвивались навколо ПК, розібратись і зрозуміти, що мали і будуть мати на увазі «регіонали» у їх прагненні з Президентом «покращити країні життя вже сьогодні», обіцяючи також податкові канікули для малого і середнього бізнесу у своїх передвиборчих програмах: «будівництво нової країни». А якої? Варто задуматись, бо нам і нашим дітям тут жити.
Влада показує, що має українців за стадо дурнів, яке можна гнати на забій по черзі, стригти нас і доїти, безкарно карати і вбивати, закривати роти, залишаючи нам лише бюджетні недоїдки.
Вважаю, що мусимо подякувати тим свідомим підприємцям, які є останньою незалежною і рушійною силою будь-якого суспільства, що встали і висловили своє обурення, добившись перемоги, хоча й розуміючи її підступність і тимчасовість. Разом з тим ми показали суспільству, що тільки сміливими діями спротиву можна зупинити антинародну політику влади. І наше майбутнє залежить лише від нас – від нашої свідомості, мудрості, волі і дій».

Віктор Рахміль,  голова ДПА в Івано-Франківській області:
– „Для працівників податкової служби та платників податків головною подією року, що минає, було прийняття Верховною Радою України Податкового кодексу, який вступить у дію з 1 січня 2011 року. Саме реалізація його норм є головним пріоритетом нашої роботи в наступному році. Перш за все ми переорієнтовуємо свою роботу на проведення широкої роз’яснювальної роботи серед платників податків та населення краю. Кодекс ставить на якісно новий рівень відносини контролюючих органів з платниками податків, реформує систему оподаткування.
За 2010 рік ми очікуємо надходження понад 2,9 мільярда гривень податкових платежів до бюджетів всіх рівнів області, що на 345 мільйонів більше, ніж за попередній рік. Попри не завжди сприятливі умови, це добрий результат, який досягнуто завдяки співпраці з платниками податків.
Переглядів: 931 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]