Четвер, 28.03.2024, 19:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 30 » Щоб свято не стало трагедією
12:21
Щоб свято не стало трагедією
Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення, була на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів, легкозаймистих матеріалів.

Для прикрашання ялинки застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Лампи гірлянди закріплюйте надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі. Обов'язково перевірте справність гірлянди, її ізоляцію. Якщо ви помітили якусь несправність,  негайно вимкніть її.
Для масових заходів зі святкування новорічних ялинок ілюмінація має бути виконана з дотриманням правил улаштування електроустановок і лише фахівцем.
Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими та іншими легкозаймистими іграшками й прикрасами, ватою, марлею. І, звичайно ж, не можна для прикраси використовувати свічки.
Що стосується використання бенгальських вогнів, хлопавок, різноманітних піротехнічних засобів, феєрверків, застерігаємо, що користуватися ними в приміщенні категорично забороняється. Також не можна влаштовувати всередині приміщень й різноманітні світлові ефекти за допомогою хімічних та інших пожежонебезпечних речовин.
Якщо ж ви помітили ознаки пожежі – не панікуйте. Спочатку подивіться, що горить. Якщо це гірлянда – негайно вимкніть її з розетки. Якщо загорілася ялинка – накрийте її намоченою ковдрою, рядном або просто залийте водою. Якщо ж ви самі не в змозі справитися з джерелом загоряння – мерщій викличте пожежну охорону.
Працівники міського  управління УМНС в Івано-Франківській області вітають всіх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим! Радісних і веселих вам свят, а головне – безпечних.
Василь МАЦАЛАК, начальник МУ УМНС в області    
Переглядів: 831 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]