П`ятниця, 26.04.2024, 07:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 12
Творчість українського письменника, вихідця з села Русів, що на Івано-Франківщині, Василя Стефаника, прозаїка неймовірної психологічної напруги та потужного інтелекту, майстра філігранного вміння доводити текст до абсолютної довершеності з допомогою сильних і яскравих символів та образів по сьогодні вражає, промовляє не тільки до серця, надзвичайно сильно напинаючи нерви, а й до розуму.

Звичайно, поява книжки  прикарпатського письменника Степана Процюка «Троянда ритуального болю»*, присвячена Василю Стефанику, відразу викликала велику зацікавленість, адже позиціонувалася як «психобіографічний роман – історія загадкового внутрішнього світу і харизми...», як нове і незвичне слово про письменника, руйнування усталених міфів та стереотипів, як цікава сучасна психоаналітична інтерпретація його духовного життя.
Спосіб, у який автор прагнув досягти поставлених цілей, – пафосний надривний наратив з актуалізацією темних сторін аполонівського начала людської психіки ... Читати далі »
Переглядів: 1040 | Додав: bond | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)

«Прикарпаття» і «Енергетик» проведуть дві зустрічі за шість днів

Без таких матчів, напевно, було б дуже сумно. Зустрічі земляків завжди відзначаються підвищеною внутрішньою напругою. Найближчими днями календар змагань нам дарує «подвійну радість» – «Прикарпаття» і «Енергетик» спершу зустрінуться у матчі національної першості, а потім – у розіграші Кубка України. Причому бурштинцям доведеться двічі їхати до обласного центру.


Остання обставина навряд чи дуже їх засмучує. З тренувальної бази «Енергетика» у селі Сокіл Галицького району до Франківська навіть ближче, ніж до Бурштина. Тож під час попереднього дербі, котре відбулося 3 травня, «енергетики», скориставшись відповідним пунктом у регламенті, провели одне з занять не в себе вдома, а на стадіоні «Рух».
У попередньому турі підопічні Миколи Пристая відкрили лік своїм очкам у сезоні. Як з ... Читати далі »
Переглядів: 941 | Додав: bond | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)

В 4-му турі першолігової першості представникам Івано-Франківщини протистояли колективи з Одещини. Тур відкривав поєдинок у Бурштині між місцевим «Енергетиком» і одеським «Чорноморцем». Мало хто вірив, що господарям вдасться взяти у ньому перші залікові бали у сезоні…

Між тим, «енергетики» ні в чому не поступалися іменитому супернику. На 33-й хвилині Тарас Микуш, ефектно розібравшись з захисною ланкою «моряків», вивів свою команду вперед. У другому таймі бурштинці цілком могли подвоїти рахунок. Тим прикрішим виявився пропущений гол у компенсований арбітром час. Нічия – 1:1.
«Прикарпаття» було суперником овідіопольського «Дністра». Всьоме ці команди зустрічалися на рівні першого дивізіону, і всьоме три очки дісталися одеситам! Всі голи були забиті після перерви. Спочатку двічі відзначилися дністряни, потім настала черга франківців. В Овідіополі цілком міг повторитися сценарій бурштинського матчу, однак для господарів все обійшлося.
Першість України. 1 ліга. 4 ... Читати далі »
Переглядів: 903 | Додав: bond | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)

У неділю після перерви поновилися матчі обласного чемпіонату. І одразу грянула сенсація. В Яремчі один з фаворитів сезону – місцеві «Карпати» поступилися городенківському «Пробоєві».
Як і в першому колі, яремчанці знову не зуміли розпечатати ворота наддністрянців. В Городенці, нагадаємо, була зафіксована «суха» нічия. Нулі на табло стадіону довго горіли і минулої неділі. Аж поки наприкінці зустрічі пробоївцям не вдався результативний контрвипад – 0:1. Підопічні Володимира Борисевича обіцяють на цьому не зупинятися. Кадрове підсилення перед початком другої частини сезону дозволяє їм навіть мріяти про «бронзу».  


Вдало розпочали друге коло печеніжинські «Карпати», «Тепловик», «Бескид», долинський «Нафтовик»… А от у Калуші гри так і не дочекалися. Місцевий ФК від зустрічі з снятинцями відмовився і, найімовірніше, на цьому свої виступи в сезоні завершив. Без копаного м’яча залишилося друге за чисельністю і футбольними традиціями місто області. Калуш пішов ... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: bond | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)

У польському містечку Бєльсько-Бяла в неділю завершився турнір під назвою «Кубок Бескидів-2010», учасником якого вдруге був франківський «Ураган». Дістатися фіналу йому знову не вдалося, однак порівняно з минулим літом франківці зробили помітний крок вперед – третя позиція супроти шостої.

У груповому раунді ураганівці спершу були розгромлені польським «Хуртапом» з Ленчиці – 1:6 (гол: Павлюк), а потім взяли гору над словацьким «Макротімом» з Жиліни – 3:0 (Пилипів, Ярий, Цвєлих). Посівши другу позицію у групі, вони зустрілися в матчі за «бронзу» з чинним чемпіоном Польщі – «Академією» з Пнєв. Суперників розсудила лише серія післяматчевих пенальті – 3:1 на нашу користь, основний час – 4:4 (Цвєлих – два, Сімка, Пилипів). Нагородою для «Урагану»  став кубок та чек на 500 євро. Кращим гравцем команди визнали її капітана Федора Пилипіва, а приз кращого нападника змагань дістався Андрієві Сімці.
Переглядів: 875 | Додав: bond | Дата: 12.08.2010 | Коментарі (0)