Середа, 24.04.2024, 06:01
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 06
Стадіон «Рух» віддають Коломойському заради порятунку «Прикарпаття»
Футбольно-спортивному клубу „Прикарпаття” ввімкнули світло у кінці тунелю. Фірма „Скорзонера”, що входить до орбіти фінансово-промислової групи "Приват” Ігоря Коломойського, погодилася фінансувати головну команду області, що опинилася на грані виживання, впродовж п’яти років на загальну суму 60 млн. гривень.
Для порятунку „Прикарпаття” і завершення реконструкції центрального міського стадіону „Рух” створюється господарче товариство „Професійний футбольний клуб „Прикарпаття”. Минулого четверга Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про участь у створенні цієї структури спільно з ФСК „Прикарпаття” і ТзОВ „Скорзонера”, що володіє гірськолижним курортом „Буковель”. Також до співзасновництва запрошені облрада та ОДА. „Скорзонера” обіцяє розпочати фінансування футбольного клубу одразу ж після реєстрації господарчого товариства та внесення стадіону і землі, що ... Читати далі »
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (1)

3 серпня 1990 р. у світ вийшов перший номер «Західного кур’єра». Після довгих і важких часів однопартійності та однодумності в іванофранківців з’явилась можливість отримувати усю інформацію вільно і без купюр.
У рішенні президії Івано-Франківської обласної ради народних депутатів про реєстрацію  регіональної загальнополітичної газети «Західний кур’єр», видавцем якої є Івано-Франківська міська рада, мовиться: «Проаналізувавши програмну мету і завдання газети, президія констатує, що необхідність такого видання для Івано-Франківська зумовлена цілим рядом причин. Серед них – наростання конфронтаційних моментів між різними політичними силами,  дискредитація роботи нових органів народовладдя, підігрівання національних та релігійних пристрастей. Все це веде до подальшої дестабілізації ситуації в місті. В цих умовах загальнополітичне незалежне видання могло би відіграти важливу консолідуючу роль».
Нам – 20 років. Газета пройшла випробування часом і, як би там не було, це досяг ... Читати далі »
Переглядів: 1249 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (1)

Всупереч песимістичним прогнозам, 56-а сесія Івано-Франківської міськради, зірвана минулого четверга через відсутність кворуму після обідньої перерви, продовжила свою роботу у вівторок. І, може, навіть поставила рекорд результативності за всю свою каденцію.

Початку засідання, щоправда, довелося чекати майже півтори години, але непунктуальність депутатів міськради вже нікого не дивує. Тим більше у цей літній час, коли багато з них або по відпустках, або, втомлені сонцем, перебувають у  розслабленому очікуванні заслуженого відпочинку. Небувалої активності міських обранців, очевидно, слід очікувати з настанням осені. Не тому, що спаде спека, а тому, що 11 вересня стартує виборча кампанія до місцевих рад. А поки майже половина депкорпусу відпочиває, їхні колеги змушені працювати «за себе і за того хлопця».
У вівторок, хоча і за хиткого кворуму, робота в раді пішла в стаханівському ритмі. Можливо, депутатів «гризла» совість за минулотижневий прогул, а може, на ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Останніми днями у нашому краї (та і не лише у нашому) від палючої спеки й нестерпної духоти не сховатися. У розпеченій атмосфері дуже важко займатися повсякденними справами та навіть пересуватися вулицями у світлий час доби.

Як повідомляють синоптики, висока температура (до + 40 градусів) збережеться до 10 серпня. У зв’язку з такими погодними умовами санітарна служба дала рекомендації, як послабити несприятливий вплив високої температури у житлових і громадських будівлях, а також офісних приміщеннях.
МОЗ України закликає у спеку застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах, електричні кондиціонери, централізовані системи кондиціонування, охолодження та вентиляцію в будівлях. Крім того, Мінохоронздоров’я наполягає на скороченні робочого дня: приступати до роботи раніше, але збільшити обідню перерву до 3-4 годин (бажано з 13 до 16 години).
Медики рекомендують відмовитись від міцних спиртних напоїв, тому що алкоголь збільшує тепловіддачу організму й провокує п ... Читати далі »
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Як гадаєте, чому коли в пресі з’являються публікації про палац Потоцьких в Івано-Франківську, то об’єк—тив фотокореспондентів фіксує винятково браму?.. Відповідь очевидна: палацу як такого – нема. Є гучне слово «пам’ятка», яке вже давно асоціюється зі словами «проблема», «небезпека», «руйнація»… Про необхідність порятунку «палацу», визнаного пам’яткою місцевого значення  розпорядженням виконавчого комітету Івано-Франківської обласної ради народних депутатів від 26 травня 1981 р., говорено-пере(не)договорено чимало. Та коли врешті маєток засновників міста оживе і на його території, як зазначив у 2005 році в ексклюзивному інтерв’ю «Західному кур’єру» новітній Потоцький Олег Бахматюк, з’явиться музейно-туристичний комплекс – досі не відомо. Чому?

Золото – в землі

Спостерігаючи за перипетіями, що вирують довкола палацу ще з вересня 2003 року, коли він разом з іншими об’єктами майна розформованого військового гарнізо ... Читати далі »
Переглядів: 1191 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Ростислав КУКУРУДЗ, депутат Івано-Франківської міськради:
Нещодавно завдяки подарунку долі опинився в Південній Африці. Маса вражень і звичайно годинами можна розповідати про те, що частина найбільшого міста країни Кейптауна – це природний заповідник; про почуття, які охоплюють, коли перед тобою сходяться два океани – Атлантичний та Індійський, про вже практично канонізованого Нельсона Манделу, про білий апартеїд, про футбол зрештою...
Про футбол, коли жодні поліцейські кордони не розділяють вболівальників команд, що змагаються на полі, коли після закінчення матчу бразилець плакав, а голландець не міг повірити, що таку велику перемогу здобула його маленька країна. Але через декілька хвилин вони обмінялися майками своїх національних збірних, потиснули один одному руки і після фрази «Ну що ж, можливо, наступного разу нам пощастить більше» ще довго спілкувалися в африканській кнайпі.
Намагався і я з ними спілкуватися, а ще з тайцями, і з японцями, і з грузинами, ну і звич ... Читати далі »
Переглядів: 1004 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Серед багатьох десятків будівельних фірм, що працюють в Івано-Франківську, компанія «Ярковиця» займає окреме місце. Місце справжнього лідера. Достатньо сказати, що добрих дві третини житла, яке будується і здається в експлуатацію в обласному центрі Прикарпаття, – це житло від «Ярковиці». І справа не лише в обсягах, а й у стилі роботи цієї компанії, яка присутня на будівельному ринку вже майже десять років. І майже десять років її очолює господар від Бога Володимир Балагура.

Якось в одному з інтерв’ю «Західному кур’єру»  Володимир Омелянович сказав, що господаря з нього зробив батько. Народившись у багатодітній родині, Володимир Омелянович змалку звик до роботи. А бачачи, скільки сил і натхнення віддають праці його батьки, він перейняв від них цю велику працездатність і вміння все робити добре, щоб раділо око і душа.
Здається, сьогодні так працює вся команда «Ярковиця». Принаймні, це одна з небагатьох будівельних компаній нашого міста, яка успішно пережила ... Читати далі »
Переглядів: 4117 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Щоб вирішити проблему із вивезенням сміття з так званого приватного сектора, керівництво ВАТ «АТП-0928» закликає власників приватних будинків придбати міні-контейнери для твердих побутових відходів місткістю 120 літрів та укласти угоди на вивезення сміття.
За словами начальника  абонентського відділу АТП-0928 Василя Неборака, проблема із організацією вивезення твердих побутових відходів із приватного сектора полягає в тому, що через щільну забудову там неможливо облаштувати контейнерні майданчики для сміття, які б відповідали всім існуючим вимогам та нормативам.
«Вивезення сміття там можливе лише за так званою безконтейнерною схемою, коли кожен власник приватного будинку у визначений день виставляє свій міні-контейнер за межі будинковолодіння з боку проїжджої частини і наша машина забиратиме це сміття, – пояснює пан Неборак. – Завантаження здійснюватиметься нашими працівниками вручну, тому об’єм міні-контейнера не повинен перевищувати 120 літрів і туди не можна викидати буд ... Читати далі »
Переглядів: 1086 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

В обласному центрі розпочалася підготовка до святкування 19-ї річниці незалежності України.

Як повідомив начальник відділу внутрішньої політики міськвиконкому Ігор Кінаш, в рамках святкування в Івано-Франківську та селах міської ради відбудуться 15 «вагомих заходів». А під завісу святкування, 24 серпня,  франківчан та гостей міста потішать феєрверком. За словами пана Кінаша, він буде вдвічі дешевшим, ніж торік, але втричі тривалішим.
Основний тягар по підготовці обласного центру до свята традиційно ляже на плечі комунальників. За словами начальника міськжитлокомунгоспу Василя Білика, до Дня незалежності поточним ремонтом планується полагодити ще 16 вулиць, серед яких Бельведерська, Новгородська, Миру, Сагайдачного, Хмельницького, Кармелюка та інші, а також впорядкувати територію центрального міського парку культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, якому цьогоріч виповнюється 115 років.
Саме на літній естраді парку 24 серпня о 16-й годині відбудеться ве ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Щотижня в місті зростає кількість планових і аварійних розкопок, які здійснюють експлуатуючі організації, й це вже переросло в проблему, яка неабияк турбує муніципальну інспекцію з благоустрою.

За словами т.в.о. начальника інспекції Валерія Козлова, наразі в облцентрі налічується 102 розкопки, після яких не відновлене дорожнє покриття. «Нас дуже непокоїть, що організації нарощують кількість незароблених розкопок на проїжджих частинах вулиць, бо до кінця сезону, сприятливого для асфальтування, залишилося вже небагато часу, – наголосив пан Козлов. – Особливо турбує кількість розкопок управління газового господарства».
«Місто риють, як хочуть. Воно повністю розрите, – загострив увагу до цієї проблеми начальник міськжитлокомунгоспу Василь Білик і навів приклад:  "У п’ятницю дорогу, яку ми тільки-но відремонтували, газовики розрили, все так залишили і пішли. Три дні розкопана дорога була  без огородження”.
Стах МІРЧУК
Переглядів: 949 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Перед початком матчу «Прикарпаття» з ужгородським «Закарпаттям» диктор на стадіоні «Рух» невтомно зачитував імена депутатів івано-франківської міськради. Не всіх, а лише тих, котрі віддали свої голоси за фактичну передачу ФК «Прикарпаття» «Скорзонері». Таких набралося 41. Не були забуті й очільники регіону та нові власники клубу. Як кажуть, народ повинен знати своїх героїв.

Однак процес передачі прав і обов’язків ще не завершено. А тому «Прикарпаття» наразі не відчуло жодних дивідентів від справді історичного для місцевого футболу рішення. На матч з закарпатцями, яких після вильоту з еліти далі очолює імпульсивний Ігор Гамула, франківці вийшли в тому складі, що й раніше.
Суперник стартував з двох поразок, а тому прибув до Івано-Франківська з твердими намірами перервати цю серію. Причому нічия ужгородців не задовольняла – тільки перемога. Мети суперник досяг, однак  якість гри наставника «Закарпаття» не зовсім задовольнила. ... Читати далі »
Переглядів: 906 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Чемпіоном і володарем кубка Івано-Франківщини-2010 стануть або франківський «Тепловик», або «Карпати» – яремчанські, печеніжинські чи брошнівські. Саме вони утворили квартет кубкових півфіналістів і саме вони, за винятком колективу з Брошнева-Осади, який виступає у 2 лізі, ведуть перед у турнірній таблиці обласної першості. При всій повазі до інших учасників змагань, розбити це тріо буде вкрай важко.

Головна інтрига сезону – чи вдасться яремчанським «Карпатам» четвертий поспіль «дубль». Після не зовсім вдалого початку сезону яремчанці змінили тренера. З настанням літа колектив очолив Сергій Турянський, а в міжсезоння «Карпати» поповнилися кількома новими гравцями.
Саме їх влучні удари минулої середи принесли яремчанцям перемогу над рівненським «Вересом» у стартовому раунді Кубка України – 3:0. Відзначилися В. Белей та А. Олійник (двічі). Цікаво, що обидва прийшли з… печеніжинських «Карпат», одного з конкурентів яремчанців у боро ... Читати далі »
Переглядів: 912 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Сьогодні в польському місті Бєльсько-Бяла стартує другий міжнародний турнір "Кубок Бескидів”. Як і торік, в змаганнях гратимуть дві українські команди – наш "Ураган” та донецький "Шахтар”.

Суперниками "Урагану” у першій групі стане віце-чемпіон та володар Кубка Польщі – "Хуртап” з Ленчиці та дев’ята команда за підсумками останнього чемпіонату Словаччини – "Макротім” з Жиліни. Натомість віце-чемпіон України, "Шахтар”, зіграє у другій групі з двома польськими колективами: чемпіоном місцевої Екстракляси – "Академією” Пнєви та з господарями – клубом "Рекорд” (4-е місце). Фінішують змагання у неділю.
Зауважимо, що першим переможцем «Кубка Бескидів» став торік львівський «Тайм», котрий у фіналі переміг російський ТТГ-«Югра». «Ураган» фінішував шостим.
У Польщі ураганівці пробудуть до 19 серпня. Окрім участі в турнірі, підопічні Сергія Гупаленка проведуть кілька спарингів.
Переглядів: 1012 | Додав: bond | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)