П`ятниця, 19.04.2024, 15:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Серпень » 13
Перед загрозою зростання цін люди кинулися робити запаси

У деяких центральних ЗМІ з’явилася інформація про те, що вже восени очікується подорожчання основних продуктів харчування на 10 відсотків. Щоправда, достеменно не відомо, чи   так воно станеться, адже, як запевнив Прем’єр-міністр України Микола Азаров, підстав для підвищення цін немає. Втім мешканців Прикарпаття такі повідомлення насторожили і ті кинулися робити запаси продуктів харчування, незважаючи навіть на ціну товару. Ми вирішили з’ясувати, чи насправді буде підняття цін на хліб, м’ясо, молоко та цукор, як про це говорять декілька останніх днів.

Фахівці із виготовлення харчової продукції стверджують, що хтось спеціально роздуває ажіотаж навколо певних видів продукції. І саме тому люди кидаються скуповувати той товар. Мовляв, скоро він буде або дуже дорогим, або взагалі зникне з прилавків. Як результат – потерпіла гречка. А основний акцент у ц ... Читати далі »
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Михайло ІВАСЮТИН,
голова депутатської фракції ”Наша Україна” у міській раді, голова громадської організації "Народний Рух імені В’ячеслава Чорновола”


Любити свій народ, любити свій край, віддати себе служінню  громаді, ближньому – найбільше щастя для людини. Щасливий той, хто може так жити.
Великий і тяжкий гріх роблять ті, хто йде до людей шляхом обману, пропонуючи себе в слуги, а коли їх обирають міським головою чи депутатом, вони, усміхаючись по-диявольськи, обкрадають громаду, забудовують дитячі майданчики, сквери, парки, будують об’єкти в архітектурно-історичній зоні міста. А комунікації до цих будівель, які продають людям за дуже високими цінами, будують за рахунок коштів міського бюджету, скажімо, під приводом, що центральну міську лікарню затоплює і потрібні кошти на заміну каналізаційного колектора.
Дурять і обманюють народ на кожному кроці і цинічно знову дивляться у вічі людям з екранів телевізорів зі словами «Іду, щоб вам служити», а нас ... Читати далі »
Переглядів: 1023 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (1)

Від ямкового ремонту вулиць, зумовленого «дірками» в міському бюджеті, комунальники нарешті перейшли до серйозніших робіт з реконструкції проїжджих частин.

Цього тижня на ремонт  закрили частину вулиці Новгородської – від Бельведерської до  Низової, яка перебувала чи не в найгіршому стані серед вулиць центральної частини міста. Оскільки, як з’ясувалося, під цією дорогою зовсім нема основи, екскаватором тут вирішили повністю зірвати старий асфальт, вирити дорожнє корито, закласти належну основу й настелити нове асфальтобетонне полотно.
Як повідомив головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук, вулицю ремонтуватимуть шляховики з Долини. Вибір підрядника, каже Микола Петрович, невипадковий, адже ця шляхова організація має власний асфальтний завод. Ремонтні роботи на цій вулиці планують завершити до кінця місяця.
Окрім вул. Новгородської, на ремонт, який виконуватиме дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління міськж ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Увечері минулої неділі за одну годину в місті випало 54 мм опадів. Це, як повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, становить дві декадні норми.

Внаслідок переповнення каналізаційних колекторів дощівка знову підтопила ряд вулиць і будинків. Навіть ті, котрі досі таких проблем не мали. Зокрема на тимчасові водойми перетворились кінець вул. Грюнвальдської та частина вул. Січових стрільців – від вул. Вітовського до вул. Шевченка. Рівень води тут перевищував висоту бамперів автівок, водіям яких не залишалось нічого іншого, як розвертатися й об’їжджати це «озеро». А з частини вулиці ім. Марійки Підгірянки стала річка, яка поглинула і тротуари. 
Знову (вже вкотре) підтопило й частину Надрічної. Хоча КП «Івано-Франківськводоекотехпром» там здійснив ряд заходів по недопущенню повторення такої ситуації, але не в повному обсязі. Завершити всі передбачені роботи комунальники планують до кінця вересня. Натомість, як зазначила п ... Читати далі »
Переглядів: 905 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Весілля у селі Живачів Тлумацького району стало відомим на всю країну. Господарі, котрі видавали заміж свою доньку, навіть не сподівалися, що про їх радість дізнається так багато людей, адже на саму забаву запросили тільки сотню односельців та родичів. До речі, в селі від початку року це було тільки третє весілля.

Новина про те, що під час весілля отруїлося майже два десятки людей, швидко поширилася далеко за межі села. Що стало причиною отруєння весільних гостей – поки що невідомо. Залишається також сподіватися, що це не торкнулося більшої кількості односельців.
Як повідомив завідувач інфекційним відділенням центральної районної лікарні Павло Мудрик, у понеділок, 9 серпня, з ознаками харчового отруєння до них потрапило 16 людей (всього таких хворих 17), котрі були гостями сумнозвісного весілля у селі Живачів. «Відразу ж після цієї оказії у відділенні було оголошено карантин. Усім госпіталізованим ми поставили попередній діагноз – сальмонельоз. Серед них важкохв ... Читати далі »
Переглядів: 1022 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Двоє  чоловіків, котрі серпневої опівночі поверталися з прогулянки до місця проживання у Яремче, навіть і не здогадувалися, як небезпечно закінчиться їх звичний маршрут. Йдучи дорогою та ведучи цікаву розмову, вони в темряві не помітили загороджувального дроту над прірвою і як тільки трохи зійшли в бік, несподівано посунулися з 20-метрової висоти вниз.

На щастя, схил був не надто крутим і молодшому із них вдалося загальмувати свій рух, а згодом і вибратися вгору самотужки. З надміру несподіваних почуттів чоловік забув про свого побратима та полишив його наодинці з бідою. Тому нічого не залишалося, як почати кликати на допомогу. Випадкові перехожі почули його волання та зателефонували до рятувальників.
На щастя, чоловік, під час падіння вниз встиг схопитися за дерево, за яке і тримався до прибуття працівників служби МНС. Чергова варта бійців МНС СДПЧ-13 м.Яремче та працівники Яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту за допомогою рятувального сп ... Читати далі »
Переглядів: 916 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківськ заборгував за використаний природний газ 86 мільйонів гривень.
Це, за словами голови ОДА Михайла Вишиванюка, дуже поганий показник, адже з місяця в місяць не спостерігається зменшення кількості боргу. Така ситуація може призвести до того, що вже восени обласний центр не зможе отримати такі бажані ліміти газу для використання в осінньо-зимовий період, коли розпочнеться опалювальний сезон.
Разом з Івано-Франківськом боргує і місто Калуш, на рахунку котрого 26 мільйонів боргу.
Переглядів: 1037 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Орієнтовно з 15 серпня ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» планує відновити подачу в місто гарячої води, повідомив в.о. головного інженера «Теплокомуненерго» Василь Рущак.
Однак нею зможуть скористатися лише 90% споживачів, бо окремі ремонтні роботи на мережах гарячого водопостачання ще не завершені. Також в ремонті наразі перебувають дев’ять магістральних мереж. Але завершити ці роботи тепловики планують вже найближчим часом.
Переглядів: 934 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

Поки не спаде спека, в Івано-Франківську призупинено продаж петард і феєрверків, обмежено відвідування населенням лісів та заборонено розпалювати в них багаття.
Таке рішення прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій йшлося про забезпечення протипожежної безпеки в умовах небувалої спеки.
Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін, ЖЕО мають заборонити спалювати сміття. Також вони зобов’язані розчистити від непотребу горища й підвали житлових будинків та надійно їх закрити, а управління економіки має здійснити перевірку дотримання протипожежної безпеки на промислових підприємствах міста.
Переглядів: 1041 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)

21 серпня, в суботу, в Івано-Франківську відбудеться загальноміська толока з підготовки обласного центру до 19-річниці Дня незалежності.
Про це розпорядився міський голова Віктор Анушкевичус. «Окрім комунальників, активну участь у ній мають взяти працівники підприємств, установ і організацій всіх форм власності. Напередодні Дня незалежності ми маємо навести в місті ідеальний порядок», – заявив він.
Окремо мер закцентував  увагу на прибиранні берегів річок: «Треба розчистити береги річок та опори мостів від дерев і гілля, які принесла повінь. КП «ДРЕУ» і «Зелене господарство» має їх порозрізати, а «Теплокомуненерго» цю деревину забере собі і спалюватиме її у котельні на вулиці Юності, яка працює на біопаливі».
Переглядів: 908 | Додав: bond | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (0)