П`ятниця, 29.03.2024, 12:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Грудень » 11 » Як зупинити злодійство?
10:08
Як зупинити злодійство?
Останнім часом в місті знову почастішали крадіжки комунального майна. Злодії цуплять все, що можуть. Елементи чавунних огорож, кришки каналізаційних люків, сміттєві урни та навіть контейнери, лічильники гарячої води, розукомплектовують ліфти. Потім все це зносять на пункти прийому металобрухту, які, попри попередження, залюбки приймають так зване «завідомо» крадене майно. З огляду на це міський голова Віктор Анушкевичус доручив правоохоронцям здійснити ще одну комплексну перевірку всіх пунктів прийому металобрухту. Як повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, за результатами попередніх перевірок з початку року в місті вже закрили вісім пунктів прийому металобрухту, які, як висловився пан підполковник, «приймали те, що їм не дозволено».

Але перевірка пунктів прийому металобрухту і їхнє можливе закриття – це лише так би мовити, півсправи. Керівники комунальних підприємств нарікають на систему притягнення до відповідальності самих розкрадачів комунального майна, бо навіть спійманих «на гарячому» злодіїв міліція згодом відпускає. Як пояснив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник міліції Андрій Прусак, кримінальна відповідальність вже настає за крадіжку на 50 гривень. Але на перший раз суд за крадіжку може засудити умовно і затриманих відпускають.
Щоправда, як переконує начальник комунального підприємства «Івано-Франківськліфт» Михайло Ткачук, йому відомо, що відпустили одного чоловіка, який вже був тричі судженим. Підполковник Прусак пообіцяв це з’ясувати, але одразу ж зауважив: «Три дні ми людину можемо утримувати, але якщо суд не санкціонує арешт, то її відпускають».
Втім, нищать, ламають і викрадають комунальне майно не лише для того, щоб здати на металобрухт, а й просто заради розваги, на збитки. Он нещодавно, як повідомив начальник дорожнього ремонтно-експлуатаційного управління Володимир Юсипів, на дамбі Бистриці Солотвинської якісь невідомі силачі «вирвали» забетоновану роздягалку і викинули її в річку...
Наш кор.
Переглядів: 1158 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]