Четвер, 28.03.2024, 21:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Січень » 10
Податкові покращення

З 1-го січня в податково-законодавчій царині набрав чинності цілий ряд нововведень. Податковий кодекс фіскали утрамбували більш ніж сотнею нових норм. Серед розмаїтості новел зупинимося на найбільш примітних змінах  у податковому законодавстві-2014.

ПДВ і податок на прибуток для підприємств
Почнемо з не надто приємної констатації факту: очікуваного зниження ставок на основні податки у новому році українці так і не дочекалися. Від декларованого зменшення ставки податку на прибуток підприємств з 19% до 16% у 2014 році законодавці завбачливо відмовилися, розтягнувши задоволення ще на два роки. Згідно з внесеними 19 грудня 2013 року змінами до ПК, у поточному році зниження планується лише до 18%. Натомість ставка в 16% почне діяти аж з 2016 року.
Зниження ставки на податкові зо ... Читати далі »
Переглядів: 765 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Лілія Сандулеса:
«Для мене слова «конкуренція» ніколи не існувало»




За плечима цієї мужньої жінки чимало негараздів та «сюрпризів», невірності та зрад, але вона завжди долає усі перешкоди і намагається не перекладати свої болі і тривоги на плечі інших. Минулого року, покинувши Москву, Київ та Сполучені Штати, вона остаточно повернулася жити на маленьку батьківщину – до Чернівців. Незважаючи на звання народної та заслуженої артистки, Лілія Сандулеса готова дарувати радість своїм шанувальникам навіть без великих гонорарів – головне, щоб її хотіли слухати. Напередодні Нового року Лілія Сандулеса оголила свою душу перед читачами «Західного кур’єра».

– Пані Ліліє, на сцені ви вже понад 35 років. Чимало за цей час було інтриг, скандалів, недомовок, але ви все це здолали. Що допомагало вам вистояти?
– Скажу без пафосу, але це ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Василь Чуднов:
«В області вдалося зберегти політичну і економічну стабільність»


Підсумкам соціально-економічного та культурного розвитку Прикарпаття у 2013 році та планам на рік прийдешній було присвячено прес-конференцію голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василя Чуднова та його заступників.

Зі слів голови облдержадміністрації, серед важливих підсумків року, що минає, – те, що на Прикарпатті вдалося втримати стабільну суспільно-політичну ситуацію: «Я вдячний членам команди, яка працювала, начальникам управлінь, служб, особливо правоохоронним органам – ми жодним чином не допустили провокацій, жодним чином не перешкоджали виходу людей на Євромайдан».
Іншим важливим моментом 2013 року, на думку Василя Чуднова, є та обставина, що, незважаючи на усі труднощі, незважаючи на о ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Працювали у свята

Цілодобово і у посиленому режимі під час Новорічних та Різдвяних свят працювала аварійна служба «Єдиного розрахункового центру».

Про це повідомив її начальник Сергій Шишуряк. За його словами, з 31.12 2013 до 8.01.2014 року для обслуговування аварійних викликів від мешканців житлового фонду ЄРЦ було додатково залучено дві бригади. Аварійна служба ЄРЦ працювала цілодобово і у посиленому режимі.
За цей час до служби надійшло 184 виклики. Найбільше – 37 викликів – припало з четвертого на п’яте січня. 82 виклики стосувалися проблем з електропостачанням, 65 – з опаленням та 33 виклики було з проблем холодного і гарячого водопостачання.
«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість викликів практично не змінилася. Торік під час новорічно-різдвяних свят ми прийняли 180 викликів. Роботу аварійної служби ЄРЦ під час свят вважаю задовільною» ... Читати далі »
Переглядів: 519 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Програма V Різдвяного фестивалю «Коляда на Майзлях» (на 10-15 січня)

10 січня
- Ансамбль бандуристів ДМШ№3
- Дует «Діалоги» Івано-Франківської обласної філармонії
- Учнівський хор і камерний ансамбль Тлумацької  ДМШ
- Вокальний ансамбль «Belcanto» студентів та викладачів музичного училища ім. Д. Січинського
- Народний аматорський хор «Калина» БК с. Турка Коломийського району

11 січня
- Чоловічий ансамбль «Кришталь» с. Баня-Березів
- Хор «Світло тихе» церкви апостолів Петра і Павла оо. Василіян м. Дрогобич
- Народний аматорський чоловічий хор «Златоуст» БК м. Яремче
- Родинний вокальний ансамбль «Русинка» НД м. Рожнятів
- Ансамбль бандуристів ПНУ ім. В. Стефаника
- Народний аматорський хор «Первоцвіт» НД с. Микитинці

12 січня
Гала-концерт однорідних колективів
Гості гала-концерту Муніципальний камерний чоловічий хор «Каменяр»

... Читати далі »
Переглядів: 563 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Мирослав Карабін, депутат обласної ради, депутатська група «Єдність»

Переяславу-2 – ні!!!

У духовному і політичному житті кожного народу є роки і події, які назавжди входять в його історію, свідомість, визначають характер буття, місце і роль у світових цивілізаційних процесах. Однією із таких дат в історії України є подія 8 січня 1654 року – Переяславська рада,   яка слугує найяскравішим прикладом наруги над минувшиною українського народу.
Весь трагізм долі українського народу 360 років тому був здійснений не ким-небудь, а саме вождем національно-визвольної війни 1648-1654 років.
Що сталося з людиною – християнином – Богданом Хмельницьким, важко збагнути, та ясно одне – назавжди з того дня Господь покинув його, і дух Богдана відлетів на небеса, душа розпрощалася з тілом, а людина – Богдан, склавши присягу, впав на коліна, з яких він ... Читати далі »
Переглядів: 733 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Звільнився, але працюватиме

Один з ідеологів так званої комунальної реформи в Івано-Франківську Вадим Войтик звільнився з посади директора «Єдиного розрахункового центру», але працюватиме на постійній основі секретарем новоствореної наглядової ради цього комунального підприємства.

Своє рішення про звільнення з посади директора ЄРЦ В.Войтик пояснив просто: втомився. Втомився від безкінечних перевірок різноманітних контролюючих органів, постійних інформаційних запитів та бюрократії. Він також зазначив, що трудова діяльність у ЄРЦ була першою та стане останньою його державною роботою, і наголосив, що з самого початку роботи в ЄРЦ окреслив для себе термін у два роки і лише хвороба змусила додати трішки часу до перебування на цій посаді.
Також, за словами В.Войтика, «Єдиний розрахунковий центр» – підприємство, що відбулося і, попри всі негативні інсинуації, завоювало довіру громадян. Тож  ... Читати далі »
Переглядів: 696 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

Руслан Марцінків:
«Наша революція – шляхетна»


1 січня в рідному селі Степана Бандери – Старому Угринові – відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 105-ї річниці від дня народження національного героя. Урочистості, присвячені вшануванню пам’яті Степана Бандери, пройшли і в Івано-Франківську: колона націоналістів маршем пройшлася до пам’ятника провіднику ОУН-УПА, де відбулось загальноміське віче за участю духовенства, керівництва міста та області. Активну участь у заходах взяли й депутати-«свободівці».
Вшанувати героїчну пам'ять Степана Бандери прийшли народний депутат України від ВО «Свобода» Руслан Марцінків, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук, секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко, депутати міської та обласної рад.


Руслан Марцінків, виступаючи перед присутніми у Старому Угринові, наголосив, що вшанування С ... Читати далі »
Переглядів: 575 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

На Вічевий майдан скоро не заїдеш

Міська влада найближчим часом остаточно врегулює питання обмеження в’їзду транспорту на пішохідну частину вулиці Незалежності та Вічевий майдан.

Про це повідомив директор КП «Технічний центр «Сервіс-Авто» Андрій Строїч. За його словами, відповідний проект рішення пройшов процедуру громадських слухань і буде внесений на розгляд на наступне засідання міськвиконкому. В’їзд транспорту на пішохідну частину вулиці Незалежності буде блокуватися болардами з боку вулиці Вагилевича.
«Під час громадських слухань було багато дебатів, бо рішення торкається інтересів розташованих у цій зоні підприємств торгівлі та банківських установ. Однак основна ідея обмеження в’їзду транспорту  на пішохідну частину вулиці Незалежності та Вічевий майдан полягає у максимальному унеможливленні впливу людського фактора та максимальному терміні дії обмеження», ... Читати далі »
Переглядів: 623 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)

У місті Сочі…
До старту Білої Олімпіади залишилося 27 днів


Менше ніж за місяць, 7 лютого у російському курорті Сочі стартують XXII зимові Олімпійські ігри. Україна делегує на всесвітній спортивний форум майже півсотні спортсменів, серед котрих буде два або три прикарпатці (точніше – прикарпатки). Нагадаємо, чотири роки тому у Ванкувері наш край представляло одразу п’ятеро спортсменів.

Від часу попередніх Ігор завершили спортивну кар’єру лижник Роман Лейбюк (виступав на трьох поспіль Олімпіадах) та два стрибуни з трампліна – Володимир Бощук і Олександр Лазарович. Натомість у строю залишаються 24-річна гірськолижниця з Косова Богдана Мацьоцька і 27-річна франківська фрістайлістка Надія Діденко. Саме вони і є найреальнішими посланцями Прикарпаття у Сочі.
В новому сезоні Діденко вже встигла відзначитися на етапі Кубка Європи у фінському Руку, посівши другу сходинку. Загалом це п’ятий поді ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 10.01.2014 | Коментарі (0)