Четвер, 18.04.2024, 09:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18
Міський голова залишається


Одну з інтриг передвиборчих  перегонів по 83-му виборчому округу знято – міський голова Віктор Анушкевичус відмовився продовжувати змагання за крісло у парламенті. Про це він повідомив у понеділок на спеціально скликаній для цього прес-конференції.

З хорошим настроєм, без очевидної напруги, Віктор Андрюсович увійшов до залу засідань. Витримавши невелику паузу, поки оператори налаштовували камери, міський голова повідомив: «Минулої суботи я надіслав відповідну заяву до Центральної виборчої комісії, якою підтвердив свій намір відмовитись від спроби позмагатись за депутатський мандат. Приймаючи будь-яке рішення, треба дуже добре подумати», – зазначив Віктор Анушкевичус. І знову вкотре нагадав про свої поїздки до Києва «із простягнутою рукою».
«Кожен політик має бути послідовним і чесним. Тільки то ... Читати далі »
Переглядів: 789 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Руслан МАРЦІНКІВ,
секретар Івано-Франківської міської ради




Чи продається Івано-Франківськ?!

Це питання турбує кожного свідомого українця, кожного мешканця міста Івано-Франківська. Адже людей возять на курорт, дають гроші, заносять гидоту в кожне помешкання, і все це відбувається під егідою букви «Я». Сьогодні це тест на свідомість городян та на відданість ідеалам добра, порядності та патріотизму. Вибір простий – опозиція або провладний кандидат від Привату і влади Донецької орди. Все решта – тільки політтехнологія та великі гроші.  Бізнесмени йдуть у владу, щоб заробляти гроші, а нам, українцям, потрібна велика Україна для наших дітей і онуків. Найприкріше те, що ці благодійники вважають, що все можна купити або як не вдається, то залякати. Громадянська мережа «Опора» оприлюднила, що 30 тисяч франківців, за словами одного кандид ... Читати далі »
Переглядів: 827 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (3)

…в Україні втричі подорожчають автомобільні номери?

Уже незабаром  вартість одного номерного знака для авто становитиме 135 гривень, і відповідно за комплект водіям доведеться віддавати по 270 гривень. Такого закономірного висновку дійшли українські блогери, що за останній тиждень повідомленнями про різке зростання цін на автономери «завалили» інтернет-мережу. А передувала такому міркуванню угода між Міністерством внутрішніх справ України та вінницьким Казенним науково-виробничим об’єднанням «Форт», підписана 28 вересня. Згідно з цим договором,  Міністерство внутрішніх справ України закупить у вищезгаданого об’єднання 313 тисяч 380 номерних знаків транспортних засобів на загальну суму 38 мільйонів 994 тисячі 750 гривень. Інформація про тендер була оприлюднена у «Віснику державних закупівель».
Якщо зробити нехитрі підрахунки, поділивши загальну суму сплати в договорі на кількіст ... Читати далі »
Переглядів: 752 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Люди – не вівці,  а голос – не товар 

16 жовтня  у центрі Івано-Франківська водили невелику отару овець. В такий оригінальний спосіб організатори флеш-мобу намагалися привернути увагу громадськості до проблеми підкупу виборців напередодні народного волевиявлення.

Колона овець під наглядом гірських пастухів пройшлася вздовж центральної вулиці міста – Незалежності. Попереду стада організатори несли плакат із написом «Люди – не вівці! Голос – не товар!», а всім перехожим роздавали листівки із закликом не продавати свій голос.
Головний ініціатор імпровізованого дійства гуцул Роман розповів, що має на меті не лише закликати людей не продавати свій голос, але й звернутись до кандидатів у депутати, які щедро займаються благодійністю напередодні виборів, що люди чудово розуміють для чого той чи інший кандидат робить такі «добрі справи».
«Люди – то не вівц ... Читати далі »
Переглядів: 729 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Тепло прийшло

З понеділка, 15 жовтня, у Івано-Франківську офіційно розпочався опалювальний сезон. Відповідне розпорядження міський голова Віктор Анушкевичус видав 11 жовтня. Хоча температурний режим останніх діб давав змогу відтермінувати запуск котелень, з цим вирішили не зволікати.

За словами першого заступника директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василя Білика, технічно до початку опалювального сезону комунальні служби міста були готовими ще на початку минулого тижня. Мережі та котельні були випробувані, перебували «під водою». Тоді першим тепло отримав міський пологовий будинок, згодом його почали подавати в інші лікувальні заклади, дитсадки і школи, а з 15 жовтня теплоенергетики приступили до подачі тепла у житловий фонд.
Як повідомив директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Гайда, у понеділок запрацювали 20, а вп ... Читати далі »
Переглядів: 665 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Змінять тролейбусний маршрут

Тролейбусний маршрут №6 «АС-2 – Європейська площа» зазнає змін.

Про це повідомив директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець. За його словами, завершення реконструкції перехрестя вулиць Академіка Сахарова-Степана Бандери дає змогу тролейбусам робити правий поворот на вул. Бандери. І першими це зроблять машини шостого маршруту. У прямому напрямку з вулиці Богдана Лепкого на Європейську площу він проляже через раніше введене в дію кільце вулицями Незалежності-Андрія Мельника- Академіка Сахарова з правим поворотом на вулицю Степана Бандери і далі до Європейської площі.
Директор «Електроавтотрансу» також додав, що незабаром, як експеримент, з метою попереднього вивчення пасажиропотоку тролейбуси «обкатуватимуть» новий маршрут № 10 «Вокзал – Європейська площа». За наявності сталого пасажиропотоку маршрут може стати постійним.
Зазначимо ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Мер дослухався до пасажирів

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вимагає забезпечення нормальної роботи автобусних маршрутів № 67 «АС-3 – вул. Максимовича» та №83 « Обласна лікарня – онкодиспансер».

Відповідну вказівку начальникові відділу транспорту і телекомунікацій Юрієві Маджузі мер дав на вівторковій апаратній нараді у міськвиконкомі. За словами В. Анушкевичуса, пасажири скаржаться на те, що водії недотримуються графіків руху, передчасно з’їжджають або і взагалі не виїжджають на маршрути.
Тим часом на засідання міськвиконкому, яке відбувалось у вівторок,  відділ транспорту і телекомунікацій виніс проект рішення про оголошення конкурсу на обслуговування 11-ти автобусних маршрутів, від яких відмовились приватні перевізники. У переліку значаться і 67-й та 83-й маршрути. Однак надія на те, що їх хтось забажає обслуговувати, досить примарна. Те са ... Читати далі »
Переглядів: 720 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Легалізують зарплату

Міська влада продовжує боротьбу із так званою виплатою зарплат у конвертах, а недобросовісних підприємців, які не укладають трудових угод з найманими працівниками, попереджає, що не продовжуватиме з ними договорів оренди приміщень.

Як повідомила директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська, за дев’ять місяців цього року міська комісія з легалізації зарплат та зайнятості населення здійснила перевірку дотримання трудового законодавства  953-х суб’єктів господарювання. Перевіряли підприємців, що працюють на ринках, у сферах роздрібної торгівлі та громадського харчування, надають побутові послуги та здійснюють пасажирські перевезення. За результатами перевірок виявлено 690 неоформлених працівників, складено 21 адміністративний протокол. Як наслідок, із 620-ма працівниками підприємці уклали трудові договори, а сума ... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

Ну от, здається, й усе!
Заключні тури навряд чи змінять ситуацію серед лідерів обласного чемпіонату


Недільні матчі чемпіонату Івано-Франківщини, схоже, остаточно розставили по місцях претендентів на нагороди змагань. І хоч попереду ще три тури, лише диво може змінити порядок місць у трійці лідерів.

Центральний матч минулого туру було зіграно в Богородчанах, де у двобої за «срібло» зійшлися місцевий «Газовик» і «Карпати» з Коломиї. Господарям, аби втримати другу позицію, вистачало нічиєї, тоді як покутяни мали грати на перемогу. Але погнавшись за журавлем, «Карпати» могли втратити синицю, себто третє місце, на яке претендували «Кроно-Карпати» з Брошнева. Так що з певних міркувань «мирова» задовольняла обидві команди.
Вони так і зіграли – 2:2. Господарі двічі відзначилися до перерви, гості – після. Нічия в Богородчанах неабияк засмутила брошнівчан. Наздогнати конкурентів тепер їм вже то ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)

«Ураган» пішов на вакації

Чемпіонат України з футзалу взяв більш ніж місячну паузу – національна збірна України розпочала підготовку до чемпіонату світу, який відбудеться з 1 по 18 листопада в Таїланді.

В останній перед паузою ігровий день «Ураган» здобув важку гостьову перемогу над новачком змагань – «Спортлідером» з Хмельницького – 3:2. Гостям довелося двічі відігруватися. Прем’єрними голами у футболці франківського клубу відзначився поляк Павел Будняк. А переможну крапку поставив у матчі вихованець клубної школи Тарас Королишин.
Інший вихованець «Урагану» Петро Шотурма має шанс дебютувати в офіційних матчах національної збірної України. Він разом з голкіпером Кирилом Ципуном викликаний на підготовчий збір «жовто-синіх». Їхні ж партнери підтримуватимуть форму вдома. Наступний тур чемпіонату відбудеться аж 24 листопада – «Ураган» прийматиме «Єнакієвець».
До того ... Читати далі »
Переглядів: 656 | Додав: bond | Дата: 18.10.2012 | Коментарі (0)