Субота, 20.04.2024, 06:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » СУСПІЛЬСТВО
10:47
СУСПІЛЬСТВО
Тепло прийшло

З понеділка, 15 жовтня, у Івано-Франківську офіційно розпочався опалювальний сезон. Відповідне розпорядження міський голова Віктор Анушкевичус видав 11 жовтня. Хоча температурний режим останніх діб давав змогу відтермінувати запуск котелень, з цим вирішили не зволікати.

За словами першого заступника директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Василя Білика, технічно до початку опалювального сезону комунальні служби міста були готовими ще на початку минулого тижня. Мережі та котельні були випробувані, перебували «під водою». Тоді першим тепло отримав міський пологовий будинок, згодом його почали подавати в інші лікувальні заклади, дитсадки і школи, а з 15 жовтня теплоенергетики приступили до подачі тепла у житловий фонд.
Як повідомив директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Руслан Гайда, у понеділок запрацювали 20, а впродовж  вівторка ще 15 котелень підприємства. Тепло споживачам подала і «Станіславська теплоенергетична компанія». Керівники закладів культури і охорони здоров’я запевнили, що проблем з початком опалювального сезону не виникало, а керівники навчальних закладів, якщо у них проблеми таки виникнуть, впродовж тижневих  шкільних канікул матимуть час на їхнє вирішення, усунення недоліків теплопостачання та забезпечення необхідного температурного режиму у навчальних класах.
Що стосується початку опалення житлового фонду, то, за словами заступника директора «Єдиного розрахункового центру» Миколи Вітенка, реально подавати тепло до більшості квартир іванофранківців почали у вівторок. Втім, як припустив директор «Теплокомуненерго» Р.Гайда, з огляду на температуру атмосферного повітря, температуру теплоносія можуть знизити, а кілька наступних відносно теплих погожих днів дадуть змогу ремонтним бригадам підприємства спокійно попрацювати над усуненням виявлених у процесі запуску котелень і подачі тепла в домівки проблем.
Водночас М.Вітенко зазначив, що можлива відсутність тепла в окремих помешканнях не завжди є виною ЄРЦ, оскільки є чимало питань, вирішення яких не перебувають у компетенції компанії управителя житлового фонду. Натомість міський голова В.Анушкевичус вважає, що це спільна компетенція аварійної служби ЄРЦ, «Водоекотехпрому» і «Теплокомуненерго», а безпосередньо керівництву ЄРЦ мер в першу чергу наказав зосередитися на ремонті дахів, водозливних елементів, дашків при вході у під’їзди, склінні вікон на сходових клітках та забезпеченні належного освітлення останніх. «Це те, що не потребує значних коштів», – сказав В.Анушкевичус. І додав, що з восьми мільйонів гривень дотації на утримання житлового фонду ЄРЦ вже одержав п’ять мільйонів. «Цього року ми фінансуємо утримання житлового фонду як ніколи. Такої підтримки у вигляді дотації балансоутримувачі житлового фонду ще не мали, а до 2006 року вона не виділялася взагалі», – заявив В.Анушкевичус.
Стах Мірчук
Переглядів: 666 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]