Четвер, 25.04.2024, 23:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Жовтень » 04
«Зміна декорацій»  
Місцева влада проти «висячої» реклами



Боротьбу із комерційним  хаосом у центрі Івано-Франківська місцеві чиновники розпочали уже давно. Спочатку наводили лад з всюдисущими «асфальтними» підприємцями та численними розважальними послугами (веломобілі, поні та електронні ваги), але, як показала практика, остаточної перемоги таки не здобули.  
А зараз працівники міськвиконкому взялись уже за рекламу прикарпатських підприємців і, починаючи з 6-го вересня, урочисто пообіцяли потроху очищати центр міста від вітчизняного «промоушену» у вигляді строкатих рекламних вивісок.
Як просувається робота чиновників у цьому напрямку та чи вплине така кампанія  на бізнесменів Івано-Франківська, дізнавався «ЗК».


Вивіски по-новому
Навзамін висячим «рушіям торгівлі» в центрі міста, від як ... Читати далі »
Переглядів: 1109 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

В бюджетних установах – жодної агітації

За передвиборчу агітацію у бюджетних установах та на територіях комунальних підприємств міста їхні керівники отримають догани від мера.

Міський голова Івано-Франківська, кандидат в народні депутати по виборчому округу № 83 Віктор Анушкевичус заборонив розміщення будь-яких передвиборчих рекламно-агітаційних матеріалів на території бюджетних установ та комунальних підприємств Івано-Франківської міської ради.
Про це він заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі.
«В бюджетних установах міста я категорично забороняю розміщувати агітпродукцію. Не має значення чи влади, чи опозиції. Беріть приклад з мене –  на жодному стовпі, на жодних дверях, на жодній вітрині немає мого портрета, – зазначив В.Анушкевичус. – Якщо на території бюджетних установ з’являться якісь плакати, то письмове пояснення щодо цього давати ... Читати далі »
Переглядів: 763 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Надзвичайна державна перевірка

Наступного вівторка спеціальна державна комісія перевірить стан організації цивільного захисту, техногенної безпеки та готовність до реагування на виникнення надзвичайних ситуацій                               у Івано-Франківську.
Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін. За його словами, до складу комісії увійдуть керівники Державної інспекції з техногенної безпеки та пожежного нагляду, а також Міністерства з надзвичайних ситуацій України. Загалом понад десять осіб керівного складу.
«Це планова перевірка, яку проводять раз на п’ять років, – каже Ю Щочкін. – В основному місто до неї підготовлене належним чином. Про конкре ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Світлана ОРИШКО,
депутат міської ради, фракція ВО «Свобода»




Зробити місто об’єктом гордості


Депутатська діяльність – це не тільки участь у роботі сесії міської ради. Поєднуючи добросовісне виконання своїх обов’язків та активну участь у суспільному житті міста, я, депутат міської ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Світлана Оришко, залишаюся небайдужою до проблем населення.
За мого сприяння проводиться робота із мотивування сумлінних платників комунальних послуг. Їх відзначили у Єдиному розрахунковому центрі, де відбувся розіграш призів серед сотні іванофранківців. Щасливчикам підготували у подарунок побутову техніку. А найголовнішим призом за сумлінну сплату комунальних послуг стала придбана мною живописна картина з карпатським пейзажем, автором якої є івано-франківський художник Михайло Тимчук. Кошти від ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Хоч працюють по-різному,  а премії матимуть однакові
Міський голова Івано-Франківська виступає «за соціальну справедливість» у преміюванні підлеглих. На його переконання, премія у всіх має бути однаковою.
Про це Віктор Анушкевичус заявив під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі. За словами мера, у преміюванні працівників міської бюджетної сфери повинна бути соціальна справедливість.
«По головних розпорядниках розподіл коштів різний. Але я б хотів, щоб у тих умовах виконання бюджету, які є, була соціальна справедливість. Якщо всім премія 30%, то всім, а не комусь більше, а комусь менше. Цього немає бути», – вважає В. Анушкевичус.
Наш кор.
Переглядів: 662 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Для підвищення тарифу «занизять» втрати?

Щоб нацкомісія регулювання комунальних послуг підвищила  КП «Івано-Франківськводоекотехпром» тариф на водопостачання, треба «занизити» показники втрат води у мережах.

Принаймні, таку думку під час вівторкової апаратної наради у міськвиконкомі висловив міський голова Віктор Анушкевичус. За його словами, чинний у Івано-Франківську тариф наразі покриває лише 70% затрат на водопостачання. Але домогтися ухвалення рішення нацкомісії регулювання комунальних послуг про його підвищення до економічно обґрунтованого рівня КП «Івано-Франківськводоекотехпром» не може через те, що показує великий відсоток втрат води у мережах.
«Якщо втрати більші, ніж 30%, то комісія цього не сприймає,  – каже В.Анушкевичус.  –  Тому варто подумати про те, щоб закласти втрати на рівні не 42, а 30%. Так, це не буде відповідати дійсності. ... Читати далі »
Переглядів: 636 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Непроїзні об’їзні
Більшість внутрішніх об’їзних вулиць  Івано-Франківська перебувають в жахливому стані




Івано-Франківськ не має повноцінної завершеної зовнішньої об’їзної дороги. Тому транзитний транспорт так чи інакше мусить заїжджати у місто. Але і більшість міських вулиць, які б могли (і мали б) слугувати внутрішніми об’їзними, наразі перебувають в жахливому стані. Чого варті лише Набережна Стефаника, вул. Юності, де тролейбуси вже застрягають у ямах, і вулиця Івасюка!
Якщо на центральних вулицях міста комунальники щороку хоч трохи латають ями і ремонтують дорожнє покриття, то внутрішні об’їзні не можуть дочекатися ремонту не те що роками, а десятиліттями, і вже  практично не придатні для руху транспорту. Тож, щоб не розбити своє авто на ямах або після дощу не втопити його у першій-ліпшій баюрі, водії прямують до центру міст ... Читати далі »
Переглядів: 1031 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

...незабаром в Україні скасують усі нічні поїзди?

Ще у березні минулого року міністр інфраструктури Борис Колесніков поставив завдання перед гендиректором "Укрзалізниці": протягом наступних 5-ти років скасувати усі нічні потяги, що курсують по Україні. Але тоді до слів чиновника українці  поставились досить скептично, мовляв, це все лише слова про псевдо-реформи перед Євро-2012.  
Але уже з 27 травня 2012 року «Укрзалізниця» прийняла новий розклад руху, згідно з яким число прямих нічних поїздів з Києва до Харкова і Львова на 2012-2013 роки відчутно зменшилось. Натомість рейси денних швидкісних поїздів марки Hyundai почастішали. Але Борис Колесніков запевняв, що між введенням в дію швидкісних «хюндаїв» і скасуванням нічних потягів немає нічого спільного. Нічні рейси почали скасовувати ще у жовтні 2011 року, і пов’язано це виключно з їх малозаселеністю та нерентабельністю.
А н ... Читати далі »
Переглядів: 757 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Медицина області міністра задовільнила

Минулого тижня на Прикарпатті з робочим візитом побувала віце-прем’єр-міністр – міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. Зокрема, вона взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції на тему «Рак шийки матки: актуальні проблеми діагностики та лікування».

Раїса Богатирьова наголосила на серйозності проблеми виникнення онкологічних захворювань, які стають другою за значимістю причиною смерті в усьому світі. Щорічно внаслідок злоякісних новоутворень, за словами пані Раїси‚ в Україні помирає майже 90 тисяч людей, значна частина яких працездатного віку. На жаль, статистика доволі невтішна – за останні десять років захворюваність на рак шийки матки збільшилася на 10,3 %.
«Основну увагу ми мусимо звернути на профілактику, недопущення цієї важкої хвороби, – зазначила Раїса Богатирьова. – Дуже правильно, що в державній прог ... Читати далі »
Переглядів: 647 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

«Посуха» у Брошнів-Осаді

Минулого тижня в обласному чемпіонаті було зіграно матчі двох турів. Загалом вересень став найщедрішим місяцем змагань. Команди виходили на зелені поля по шість разів. Зібраний «урожай», однак, задовольнив не всіх. Найбільшою несподіванкою стала непевна хода брошнівських «Кроно-Карпат».

Команда, яка, на думку багатьох фахівців, готова була кинути виклик у боротьбі за золоті нагороди, за неповні два місяці другого кола розгубила весь свій запас. Тепер вона ризикує взагалі залишитися без нагород. І це при тому, що брошнівці мали перевагу власного поля у зустрічах зі всіма конкурентами.
Проте, мінімально поступившись яремчанським «Карпатам» (0:1), «кронівці» за тим не зуміли переграти ні богородчанський «Газовик», ні «Карпати» з Коломиї (в обох випадках – по 0:0).
Матч з коломиянами відбувся у неділю, а посеред тижня «Кроно-Карпати» поступ ... Читати далі »
Переглядів: 819 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

«Нафтохімік» –  володар Кубка України!
Калуські дівчата встановили рекорд фінальних матчів турніру


У фінальному матчі Кубка України з футболу серед жінок калуський «Нафтохімік» розтрощив донецьку «Донеччанку» і став першим представником Івано-Франківщини, якому вдалося вибороти почесний трофей. Тепер у послужному списку команди бракує лише «срібних» нагород чемпіонату. Їх калуська команда може вибороти наступного тижня.
«Нафтохімік» – чемпіон України 2007 року, володар чотирьох комплектів «бронзових» нагород національного чемпіонату. Таким був доробок команди на початок сезону-2012. До повного щастя не вистачало Кубка України та «срібла» в чемпіонаті. Схоже, зараз калушанки ліквідують цю «прогалину».


В сезоні, що минає, «Нафтохімік» націлювався на найвищі позиції. Втім, вдруге в своїй історії вибороти «золото» команді не вдалося. В ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Ялтинські успіхи ветеранів
З 23 по 24 вересня в місті Ялті відбулися змагання на Кубок України з легкої атлетики серед ветеранів (осіб старших 30 років). В змаганнях взяли участь 217 спортсменів з усіх областей України, міст Києва, Севастополя та Автономної республіки Крим.
Успішно виступили на цих змаганнях наші краяни: іванофранківець Василь Кричун та вчитель фізкультури із села Лолин Долинського району Роман Глушак. Василь Кричун змагався на восьми (!) дистанціях, що є абсолютним рекордом за всю історію змагань. Він був першим в бігу на 800, 1 500, 3 000 м і другим в бігу на 200, 400 м, спортивній ходьбі на 3 000, 5 000 м, а також в естафетному бігу 4х100 м. Роман Глушак був другим в бігу на 10 000 та третім в бігу на 5 000 м.
Переглядів: 589 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

Перемога в «дербі»

Західноукраїнське дербі між франківською «Говерлою» і львівською «Політехнікою-Галичиною» стало найбільш напруженим поєдинком з усіх, що були зіграні на старті чергового чемпіонату країни.

Спершу здавалося, що успіх буде на боці гостей. В їх складі виділявся Даррел Мітчелл, котрий здобув 18 очок і 8 разів асистував партнерам, а також Іван Шкурупій, в активі якого «дабл-дабл» (15 очок + 12 підбирань). Не відставав і потужний нападник Владан Вукославлевич (15 очок і 9 підборів).
Однак у другій половині матчу в складі «Говерли» розігралися американські новачки – Юджин Лоуренс (21 очко, 8 підбирань і 7 передач) і Кінделл Дайкс (19 очок і 8 підбирань). У підсумку господарі майданчика зуміли втримати невелику перевагу аж до фінальної сирени.
Два наступні матчі «Говерла» також проведе у рідних стінах: завтра вона прийматиме «Дніпро» з Дніпропетровська ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)

До 16-ти і старші:  секс та карна відповідальність

Депутати взялися за статеву зрілість. УВерховній Раді зареєстрований законопроект,  в якому прописано: статеві стосунки з підлітками, яким не виповнилося 16 років, – це вже кримінал, за який можна загриміти за грати на три роки. В нинішньому варіанті закону вік дитини визначений непевним поняттям "статева зрілість", втім покарання за такий злочин більше – 5 років.
У пояснювальній записці до законопроекту авторства Віктора Шемчука вказано, що з особами у віці від 14 до 16 років часто виникають складності у визначенні факту досягнення особою статевої зрілості. Це питання в кожному конкретному випадку вирішується судово-медичною експертизою.


Потреба проводити таку експертизу не відпаде і у разі ухвалення цього законопроекту, впевнена юрист Ольга Андрєєва.
"Я не бачу сенсу у вказівці 16-річного віку, оскільки ... Читати далі »
Переглядів: 812 | Додав: bond | Дата: 04.10.2012 | Коментарі (0)