П`ятниця, 26.04.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14 » КУЛЬТУРА
11:00
КУЛЬТУРА
«Фортмісія-2011»

З першого по третє липня тривав III Міжнародний фестиваль мистецтв "Фортмісія 2011”.  Дійство відбувалося на закритій території україно-польського прикордоння, на залишках унікальних оборонних фортів Першої світової війни. Шанувальники мистецтва мали змогу не лише відвідати традиційно-фестивальний музичний концерт,  а й послухати літературні читання на малій сцені, подивитися на реконструкцію боїв Першої світової війни.Основною ідеєю фестивалю є креативність та різноманіття, тому він демонстрував найновіші явища в музиці, літературі та сучасному мистецтві.  На всій території фестивалю були розташовані цікаві лендарт-об'єкти.

Своїми виступами відвідувачів потішили відомі гурти «Гайдамаки», «Мертвий Півень»,  «ShockolaD», «Let Me Introduce You To The End» (Польща – США), польські панки «Miazsz», київський музичний театр «Vivienne Mort», рок-вар’Яте «КОРАЛЛІ», львівські рок-гурти «Абу-Касимові капці», «Niagara», «Oратанія», «AннA», «Bazooka Band», «Swamp FM», «Ху4». Серед них був також івано-франківський гурт "Перкалаба”. Він, незважаючи на постійний дощ та грязюку, зміг розворушити, завести та пустити публіку у гуцульський танок своїм фольк-роком. А гостей, попри такі погодні умови, було навіть більше, ніж у попередні роки, майже 15 тисяч.
Літературну частину фестивалю забезпечили своїми виступами відомі письменники Володимир Яворівський, Юрко Іздрик, Олександр Ірванець, Олег Лишега, Мирослав Маринович та інші.
Вночі працював кінотеатр просто неба, де транслювали фільми від "Кіноклубу Олега Яськіва”. Окрім фільмів, велася пряма трансляція двобою між Віталієм Кличком та Девідом Хеєм.
Через постійний дощ і грязюку, що утворилася від нього, фестивальники починали піджартовувати, називаючи фестиваль "Фортмісиво”. Та по завершенні триденного дійства додому всі поверталися хоча брудні, зате задоволені.
Ірина Лаб'як

Ювілей без ювіляра

Минулого тижня один із  найбільш знаних митців Прикарпаття відзначив 85-ліття від дня народження. Мова йде про талановитого майстра пензля, заслуженого художника України Івана Лободу.


З цієї нагоди в Івано-Франківську було розгорнуто одразу дві виставки – одна у виставковій залі обласної організації Спілки художників України, інша – у приміщенні Художнього музею. Якщо на першій роботи представив сам художник, то у музеї виставлялися роботи, котрі зберігаються у фондах. У роботах Івана Лободи є все – і природа, і портрети, і натюрморти. Його манери живопису навчилося не одне покоління молодших художників України. Картини Івана Лободи пройняті реалістичними мотивами, а чимала кількість робіт майстра знаходиться як у Художньому музеї, так і в численних приватних колекціях по всій Україні.
Такого відкриття виставки у Художньому музеї не пам’ятають. На жаль, на відкриття виставки сам митець за станом здоров’я не зміг прийти. Хоча охочих «наживо» поспілкуватися із художником було чимало. Митця привітали його колеги із Спілки художників, саме на той день (5 липня) припали збори художників Івано-Франківщини.
Дмитро ГУСАК
Переглядів: 807 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]