Субота, 27.04.2024, 01:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 14 » ТРАНСПОРТ
11:10
ТРАНСПОРТ
Тротуар чи смуга руху?

Водії маршрутних автобусів перетворили частину тротуару на вулиці Січових стрільців на
додаткову смугу руху.

Пішоходи нарікають, що, повертаючи з вулиці Коновальця на Січових стрільців, частину тротуару водії маршрутних автобусів використовують як дорогу, руйнуючи при цьому асфальтне покриття і плитку. Про це небайдужі франківці вже неодноразово інформували керівництво міста.
Проблемне питання розглядали на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Як пояснив начальник відділу транспорту і зв’язку Ігор Гнатів, безпосередньої вини водіїв автобусів у цьому немає. «На ділянці цієї вулиці з односторннім рухом від вулиці Коновальця до Незалежності назустріч загальному потоку транспорту відведена смуга для руху маршрутних транспортних засобів, яка позначена відповідним знаком, – каже І.Гнатів. – Але всупереч вимозі дорожнього знаку «Зупинка заборонена», що встановлений з іншого боку вулиці, водії там паркують свої авто і це утруднює зустрічний роз’їзд. Якби ДАІ забезпечила дотримання водіями вимоги знаку «Зупинка заборонена», ніякої проблеми там би не було».
Натомість представники ДАІ кажуть, що дієвих засобів впливу на водів-порушників у них немає, бо тепер не можна ні номери знімати, ні колеса блокувати, а до кожної припаркованої машини інспектора, мовляв, не приставиш.
Керівник муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула запропонував продублювати вимогу знаку «Зупинка заборонена» нанесенням на бордюрі суцільної жовтої лінії, а також суцільної осьової лінії на проїжджій частині. Заступник міського голови Микола Саєвич порекомендував провести розмову з перевізниками, щоб їхні водії не заїжджали на тротуар. А ось депутат міськради від «Фронту змін» Сергій Борзов вважає, що номерні знаки машин, які припарковані у недозволеному місці й заважають безперешкодному рухові маршрутного транспорту вулицею Січових стрільців, слід знімати на відео і показувати по місцевому телебаченні, створюючи таким чином на їхніх власників суспільний тиск…
Хвалимир ВЛАДІВ
Переглядів: 839 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]