Субота, 20.04.2024, 07:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 16
На Прикарпатті – диво
Засвітився образ Матері Божої




Це диво сталось у день великого християнського свята Вознесіння Христового у горішній церкві в с. Горохолина Богородчанського району. Після ранішньої Служби Божої все село пішло проводжати в останню путь свого сільського голову Мирона Гедзика, який 7 червня трагічно загинув під час автомобільної аварії. У храмі залишилися молитися кілька жінок – членів спільноти «Жінки в молитві». 
І раптом одна із них відчула, як яскравий промінь впав на її обличчя, а по тілу ніби пройшов легкий струм. Оглянулась і побачила, що сяйво випромінюється з ліски-патериці, на якій зображена Матір Божа. Образ Ісуса Христа на іншій лісці залишився незмінним, без будь-яких ознак світла.

Чи стане Горохолина  новою прощею?
Звістка про чудо швидко облетіла не лише село, а й навколишню ... Читати далі »
Переглядів: 1404 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Рівною дорогою в Європу!

Минулого тижня в Івано-Франківську нарешті розпочався капітальний ремонт доріг. Завершити всі роботи з поточних та капітальних ремонтів чиновники і підрядники обіцяють до Дня незалежності, а особисто міський голова Віктор Анушкевичус запевнив: «вулицю Галицьку після ремонту ви не впізнаєте».

За кілька наступних років більшість міських доріг можуть набути справді європейського вигляду і якості. Принаймні в цьому запевняють депутати міськради від ВО «Свобода», які дотримали слова і, виконуючи свої передвиборчі обіцянки, змінили систему ремонтів дорожнього покриття. Вперше, окрім, власне, доріг, ремонтуватимуть і їхні основні перехрестя, а всі капітальні роботи виконуватимуть вночі. Поточні ж ремонти, як і колись, відбуватимуться вдень.
Середа, 8 червня, 23.00. Під грім і блискавку потужна дорожня фреза приватної фірми «Сем Буд» починає зрізати старий асфальт на перехресті вулиць Вовчинец ... Читати далі »
Переглядів: 861 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Захищати власні права і свободи

Сергій АДАМОВИЧ,
депутат обласної ради,
фракція ВО «Свобода»


Можливо, розчарую, але мій  невеличкий досвід депу татської діяльності звільнив мене від поширеного в суспільстві міфу, що депутати нічого не роблять. Насправді совісна депутатська діяльність передбачає великі втрати часу і ресурсів.
«Як все запущено», не скажеш, але люди скаржаться на все: від ремонту дахів, балконів до незаконної забудови і порушення виборчого законодавства. Хочеться спільно з колегами по депутатському цеху одразу запустити масштабні проекти, які б допомогли українській культурі, освіті, науці радикально зупинили сваволю чиновників чи ліквідували злидні, але доводиться робити маленькі і позитивні кроки, які все одно змінюють ситуацію на краще.
На сьогодні опрацьовано 50 звернень громадян щодо порушень їх прав і свобод, надано матеріальну допомогу 13 особам, взято участь в організації і ... Читати далі »
Переглядів: 750 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Вшанували Коновальця, якому поставлять пам’ятник

У вівторок з нагоди 120-річчя  від дня народження Євгена   Коновальця на вулиці Січових стрільців, поблизу будинку №46, відбулося віче та освячення символічного каменя на місці майбутнього пам’ятника засновнику Організації Українських Націонастів. Нагадаємо, що недавно міська влада підтримала звернення організації «Національний вибір» і ухвалила рішення про встановлення в Івано-Франківську пам’ятника Євгену Коновальцю. У вічі взяли участь представники громадських і політичних організацій, влади, громадськість. Промовці відзначили особливу роль, яку свого часу відіграв Є.Коновалець в об’єднанні різних політсил заради здобуття незалежності України.
Переглядів: 754 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Довільний графік
Водії автобусів міських маршрутів не дотримуються затверджених графіків руху.
Це офіційно визнав заступник начальника міського відділу транспорту і зв’язку Василь Бабій. Однак, за його словами, на це є об’єктивні причини. «Дотримання графіків руху – одне з найважливіших питань для перевізників. Але воно залежить від багатьох чинників. Зранку і до 10-ї години графіки руху в основному витримуються. А потім через скупчення транспорту, вуличні затори, неправильно припарковані приватні машини на проїжджій частині їх дотримуватися просто неможливо», – пояснив В.Бабій. Водночас він зазначив, що з 10 до 16 години, коли водії автобусів за своїми графіками почергово стають на обідню перерву, інтервал руху на більшості маршрутів має становити 10-15 або 15-20 хвилин, що водіями в основному теж начебто дотримується.
Щоправда, все це, на жаль, не стосується тих маршрутів, на яких працюють 3-4 одиниці рухомого склад ... Читати далі »
Переглядів: 814 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Навчальний рік скоротять
У зв’язку з проведенням в Україні футбольної першості «Євро-2012» у шкільний процес 2011-2012 навчального року внесено зміни.
Про це повідомила начальник міського управління освіти і науки Наталія Микула. За її словами, навчальний рік розпочнеться, як завжди, 1 вересня 2011, а завершиться 18 травня 2012 року. Для випускників 11-х класів – ще швидше – 3 травня, щоб вони могли підготуватися і здати державну підсумкову атестацію та взяти участь в зовнішньому незалежному оцінюванні. Також буде змінена структура шкільних канікул, про що профільне Міністерство повідомить додатково, – зазначила Н.Микула.

Просто прокладають газогін…

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич офіційно спростував поширену окремими ЗМІ інформацію, що перед «білим будинком» міняють тротуарну плитку. За його словами, плитку ... Читати далі »
Переглядів: 950 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

В Івано-Франківську з’явиться вулиця Юрія Іллєнка

Ім’я видатного українського кінорежисера буде носити колишня вулиця Відкрита. Таке рішення прийняла комісія з питань перейменування вулиць. До речі, звернення з такою вимогою до влади ще у 2010 році ініціювала міська організація ВО «Свобода». 
У зверненні «свободівців» йшлося про те, що Юрій Іллєнко (який, зауважимо, не лише поділяв погляди «Свободи», а й був її активістом) за своє життя зробив вагомий внесок у розвиток українського кінематографу, життєвим прикладом утверджував повагу до національних цінностей та звичаїв українського народу, все своє життя віддав на прославу України. Творчість Юрія Іллєнко має безпосереднє відношення і до нашого краю. Зокрема культовий фільм українського кінематографу «Тіні забутих предків», оператором якого був Юрій Іллєнко, знімався у Верховинському та Косівському районах Івано-Франківщини».
Нагадаємо, вчора, 15 червня, минув рік з часу ... Читати далі »
Переглядів: 781 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Мій бус скраю – нічого не знаю

Коли минулого тижня проводився рейд стихійними автостанціями приміського сполучення, водії «маршруток» на Богородчани стали звичайними водіями звичайних мікроавтобусів, які просто припаркували свої авта на вулиці Панаса Мирного, щоб… відпочити!
Про це повідомив депутат міськради від ВО «Свобода» Сергій Стефанко, який і ініціював перевірку законності перевезень до Богородчан з вулиці Панаса Мирного.
«Попри те, що на вулиці в очікуванні пасажирів стояли 15 мікроавтобусів, ліцензія на здійснення пасажирських перевезень була лише в одного, – розповідає С.Стефанко. – Водії решти нелегальних «маршруток» вже пасажирів не брали і говорили, що тут просто припаркували свої мікроавтобуси. Лише коли люди, які хотіли їхати до Богородчан, почали  обурювалися і погрожували поскаржитись голові ОДА, водії підігнали три «Мерседеси» і таки забрали пасажирів». Крім того, С.Стефанко зазначив, що пр ... Читати далі »
Переглядів: 779 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Неприступна «Гірка»
«Тепловик» здобув восьму домашню перемогу


Більшість учасників обласного чемпіонату укомплектовані за «економ-варіантом» – «основа» плюс кілька запасних. Відтак вже на фініші першого кола команди почали відчувати справжній кадровий голод – травми, дискваліфікації, інші причини. Не оминула згадана проблема навіть претендентів на нагороди змагань… 
12 тур. 12 червня
«Тепловик» – «Карпати» – 2:1 (Михайлів, 12, Нестерук, 68 – Кавінський, 35-п.). Попереджені: Слободян, Р.Ципердюк, Чопик – Огаль, О.Ткачук, Завершенюк. Арбітр Лаврів.
«Тепловик»: Вислобіцький, Шпирка, Слободян, Шкварилюк, Чопик, Р.Ципердюк, Ляхович, Сікач, Калитка (Гундяк, 60), Михайлів, Нестерук. «Карпати»: Раковіца, Кавінський, Гусаковський, Огаль, Веприк, Веретко, О.Ткачук, М.Ткачук, Р.Гаврилюк, Баглай, Соколишин (Завершенюк, 72). Юнаки – 1:0.
«Тепловик» на домашньому стадіоні, що носить назву «Гірка», очки не втрачає. ... Читати далі »
Переглядів: 850 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

«Сезон жахів» завершився

Напередодні завершальних матчів першолігової першості країни боротьба з футбольних полів перенеслася у чиновницькі кабінети. Тиждень виявився багатим на подїі, та нічого втішного для шанувальників команд Івано-Франківщини вони не принесли.   

Почнемо з того, що саме напередодні 34-го туру було поставлено крапку у «довгограючому» прикарпатському «дербі» «Енергетик» – «Прикарпаття», що відбулося ще 25 березня! ПФЛ, виконуючи рішення контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ від 6 травня ц.р., таки зарахувала «енергетикам» поразку (0:3) через порушення регламенту змагань (участь у грі дискваліфікованого футболіста). Нагадаємо, матч приніс нічию – 1:1.
Втративши таким чином очко, «Енергетик» позбувся останніх надій уникнути участі у перехідному матчі за місце в першій лізі і… не виїхав на поєдинок регулярної першості у Вінницю. Президент бурштинського клубу Мирослав Лотоцький поясни ... Читати далі »
Переглядів: 852 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

«Ураган» залишило шість гравців
Гучно відсвяткувавши здобуття чемпіонського титулу, НФК «Ураган» повернувся до звичного робочого ритму. Вчора з’явилася перша інформація про зміни в складі команди.
Франківський клуб залишило одразу  шестеро гравців, у котрих завершився термінї дії контрактів. Це голкіпери Олег Їжаковський (захищав кольори команди з 2002 року) та Владислав Корнєєв (2007), польові гравці Максим Павлюк (2007), Федір Пилипів (2008), Сергій Чепорнюк та бразилець Ренатіньо (2010). Всі вони отримали статус вільних агентів.
Воротарські вакансії «Ураган» вже заповнив – останній рубіж клубу відтепер захищатимуть 23-річний Роман Колток з ТВД та екс-голкіпер луганського ЛТК Максим Щербина (йому незабаром виповниться 20). Ще одним новачком франківців став 27-річний Роман Кордоба. Він, як і Колток, теж раніше грав у ТВД (цей львівський клуб одразу після чвертьфінальних матчів плей-офф проти «Урагану» припинив своє існування ... Читати далі »
Переглядів: 822 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)

Івано-франківська студентка отримала престижну стипендію

Ірина Голодюк народилася в Бурштині Галицького району Івано-Франківської області, закінчила Бурштинську ЗОШ №2.
В школі дівчинка понад усе любила мову і літературу, і в цьому велика заслуга її вчительки –  Тетяни Миколаївни Наритник, яка хоч і була вимогливим педагогом, проте активно залучала учнів до участі в різноманітних конкурсах, переважно з написання творів, які розвивали творчу уяву дітей. Крім того, саме ця вчителька готувала малу Іринку до участі в конкурсах з виразного читання.
Коли Ірина прийшла вступати до університету і побачила список навчальних предметів, то зрозуміла, що хотіла б навчатися на кожному факультеті, настільки цікавим був для неї сам процес навчання.
І вступила Іринка одразу на дві спеціальності. На українську мову та літературу Інституту філології (стаціонар) і на початкову освіту Педагогічного інституту (заочне навчання) Національного ... Читати далі »
Переглядів: 1072 | Додав: bond | Дата: 16.06.2011 | Коментарі (0)