Четвер, 25.04.2024, 05:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Червень » 16 » ТРИБУНА ДЕПУТАТА
15:46
ТРИБУНА ДЕПУТАТА
Захищати власні права і свободи

Сергій АДАМОВИЧ,
депутат обласної ради,
фракція ВО «Свобода»


Можливо, розчарую, але мій  невеличкий досвід депу татської діяльності звільнив мене від поширеного в суспільстві міфу, що депутати нічого не роблять. Насправді совісна депутатська діяльність передбачає великі втрати часу і ресурсів.
«Як все запущено», не скажеш, але люди скаржаться на все: від ремонту дахів, балконів до незаконної забудови і порушення виборчого законодавства. Хочеться спільно з колегами по депутатському цеху одразу запустити масштабні проекти, які б допомогли українській культурі, освіті, науці радикально зупинили сваволю чиновників чи ліквідували злидні, але доводиться робити маленькі і позитивні кроки, які все одно змінюють ситуацію на краще.
На сьогодні опрацьовано 50 звернень громадян щодо порушень їх прав і свобод, надано матеріальну допомогу 13 особам, взято участь в організації і проведенні 14 різноманітних заходів і зустрічей з виборцями, запропоновано 13 ініціатив для зменшення числа порушень прав і свобод громадян, а також захисту української культурно-історичної спадщини. Депутатська робота полегшується через плідну співпрацю з міськими депутатами від ВО «Свобода».
Скажу про те, що мене вразило найбільше:
- люди не готові йти до кінця у своїх вимогах і вважають, що все за них мають зробити влада і депутати. З одного боку, люди заробляють копійки, а з другого – ще й бояться казати правду;
- чиновники, що переважно прагнуть не вирішувати проблеми, а знайти мотивацію, чому вони цього не робитимуть;
- ЖКГ і керівництво ЖЕО, яке щиро дивується, що на підвідомчій їм території «щось не так»;
- працівники правоохоронних і судових органів, які постійно скаржаться на складні умови праці й оплати, але при цьому чомусь не звільняються з роботи;
- вражаючим є становище в освіті – від нестачі вогнегасників і спортивного спорядження до певних форм авторитаризму в керівництві. Це проявляється як у «довічних» і, на жаль, не завжди адекватних директорах шкіл чи дитсадків, так і в боязні вчителів висловитися через те, що в місті є маса безробітних педагогів. Виявляється, що Президент України може бути лише два строки підряд на посаді, а з директорами шкіл чи дитсадків часто прощаються лише по дорозі на цвинтар.
На жаль, як на рівні України, так і на місцях керівники підприємств, установ дуже часто перетворюються в східних деспотів, що нівелюють волю підлеглих. Однак найважливіше, що стало зрозуміло за короткий час роботи, - нічого неможливо зробити без підтримки громадян, а тому запрошую небайдужих в громадську приймальню за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Симоненка, 23, оф. 306 у кожен вівторок і п’ятницю з 17.00 до 18.30.
Переглядів: 751 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]