Четвер, 28.03.2024, 18:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 29 » У «Карпатах» дискутували правники
11:18
У «Карпатах» дискутували правники
База відпочинку «Карпати» у мальовничій Яремчі на три дні стала осередком дискусій правників із 13 країн світу. Саме стільки тривав ІІ Міжнародний науковий симпозіум «Дні порівняльного правознавства».

Перший раз фахівці в цій галузі зібралися торік у Києві й тодішній симпозіум став однією з найбільш помітних наукових подій в Україні. Цього разу на симпозіум, організаторами якого були Національна академія наук України, Інститут держави і права ім. В.М. Корецького, Прикарпатський юридичний інститут Львівського державного університету внутрішніх справ, Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Американська асоціація юристів «Ініціатива з верховенства права», Українська асоціація порівняльного правознавства, Міжнародний науковий журнал «Порівняльно-правові дослідження», з’їхалися понад 160 науковців із США, Австрії, Великої Британії, Італії та інших країн.
«Ми відроджуємо давні українські традиції порівняльного законодавства, – сказав учений секретар Української асоціації порівняльного законодавства, кандидат юридичних наук, доцент Олексій Кресін. – Ще в першій половині ХУІІІ століття саме українські вчені захистили три перші дисертації в цій галузі. Зараз настав час розвивати ці дослідження. І дуже приємно, що зарубіжні науковці відзначають становлення української школи як однієї з найбільш потужних у сучасній Європі».
У рамках цього представницького заходу були проведені наукові семінар, сесія та конференція, а також круглий стіл та серія відкритих лекцій видатних українських та зарубіжних науковців, зокрема директора – засновника Інституту філософії права Угорського католицького університету професора Чаба Варги, професора торгового права Школи східних та африканських досліджень Лондонського університету Ніколаса Фостера.
Керівник Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент, полковник міліції Мирослав Бучко відзначив, що для навчального закладу є великою честю бути одними із організаторів цього міжнародного наукового симпозіуму. «Проблематика цього зібрання надзвичайно цікава як для наукових досліджень, так і для курсантів та студентів нашого інституту, – сказав Мирослав Бучко. – Тож будемо розглядати можливість запровадження такого курсу для них».
Ігор Голинський, фото Дмитра Бойчука
Переглядів: 989 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]