Вівторок, 19.03.2024, 10:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29

Подвійні вибори в Івано-Франківську:
явка – рекордна, порушень – мінімум,             
результати – очікувані


«Найспокійніші» вибори в Україні за всю історію – так майже одноголосно окреслили перебіг останньої виборчої кампанії незалежні громадські організації, що відслідковували процес. Попри незвично високу явку українців – понад 60%, порушень, здатних вплинути на результати виборів, ними не виявлено. Прикарпаття, що на тлі інших регіонів отримало подвійну дозу передвиборних настроїв (в обласному центрі разом із Президентом обирали «свого» депутата у парламент), продемонструвало рекордно високу явку виборців – ма ... Читати далі »

Переглядів: 649 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Час ремонту доріг


Завдяки проплаті Держказначейством авансів на ремонти доріг підрядники приступили до робіт одразу на кількох об’єктах.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. Зокрема, за його словами, розпочались роботи на вулиці Дудаєва. Казначейство профінансувало 268 тисяч гривень авансу, платіжки на які лежали ще з вересня минулого року, і підрядна організація змогла закупити першу партію труб для прокладання дощової каналізації. Загалом кошторисна вартість ремонту вулиці Дудаєва – 8 млн. 222 тис. грн. Цьогоріч у бюджеті передбачено 2 млн. 220 тис. грн. і ще 3 мільйони пообіцяли виділити підприємства і фірми, які розташовані на цій вулиці. «Половину суми вартості робіт становить вартість мат ... Читати далі »

Переглядів: 735 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Мер подякував  за обрання президента
Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус подякував всім мешканцям міста, які проявили свою громадянську позицію, прийшли минулої  неділі на виборчі дільниці та взяли участь у голосуванні за кандидатури на пост президента України.
«Головне, що Україна уже з президентом. Я хочу подякувати за надзвичайну активність під час голосування. Івано-Франківськ та Івано-Франківщина – серед лідерів по явці виборців. Мешканці Західної України показали свою громадянську позицію. Нам вдалося зробити те, що здавалося неймовірним – обрати президента у першому турі голосування», – сказав В.Анушкевичус.
Наш кор.

Переглядів: 602 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Хто… від молоді  і спорту
Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко зустрівся з представниками спортивних федерацій області, повідомляє відділ прес-служби ІФОДА.
Основним проблемним питанням стало обговорення ймовірної кандидатури на посаду начальника управління молоді та спорту, яке має бути створене найближчим часом.
Як відзначив Андрій Троценко, ще напередодні він обумовив, що кандидатуру на цю посаду буде подано лише за умови відповідної підтримки та погодження громадськості.
«Коли я прийшов на посаду голови облдержадміністрації, то пообіцяв, що всі призначення будуть здійснюватись згідно з рекомендаціями громадських організацій. Зокрема, ретельно були розглянуті кандидатури, висунені Майданом», – зазначив голова облдержадміністрації.
Водночас, представники  спортивних фед ... Читати далі »

Переглядів: 696 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Грошова компенсація сім’ям загиблих героїв
За ініціативи голови облдержадміністрації Андрія Троценка сім’ї Дмитра Шкрібляка, який загинув під час проведення антитерористичної операції на Донеччині, нададуть матеріальну допомогу в розмірі 100 тис. грн., – інформує відділ прес-служби ІФОДА.
Кошти будуть виділені зі спеціального фонду. Таке рішення прийнято на черговому засіданні Ради оборони області, яке відбулося 27 травня.
«Ми чітко усвідомлюємо те, що ніякі гроші не можуть компенсувати втрату рідних та близьких,  але стояти осторонь не можна, – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Троценко. – Хлопці, які загинули внаслідок антитерористичної операції, завжди будуть прикладом мужності та патріотизму. Тому ми повинні зробити все можливе, щоб в цей нелегкий час підтримати сім’ї загиблих героїв ... Читати далі »

Переглядів: 530 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Олег КЛИПИЧ, депутат міськради, фракція ВО «Свобода»


Як зміцнити своє здоров’я і зайнятись спортом, або чому маршрутні перевізники вирішили взяти тайм-аут
Зростають ціни на пальне, продукти харчування, ліки. У зв’язку з цим власники маршрутних перевезень у м. Івано-Франківську запропонували збільшити ціну на одноразовий проїзд. На думку приватних підприємців, мізерно низька цінова пропозиція перевезення для людей не відповідає затратам на експлуатацію транспортних засобів. Оскільки не відбулося негайної реакції міської ради на дану пропозицію, власники «пижиків» вирішили влаштувати бунт і тимчасово відмовити мешканцям міста у наданні звичних перевізницьких послуг. Погрози страйкування звучали давно в соціальних мережах, але, на жаль, не виносилися на загал.
... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Злива застала зненацька
Понеділкова сильна злива, яка в Івано-Франківську розпочалась перед шостою годиною вечора,  застала зненацька не лише перехожих, але й комунальну господарку міста – окремі вулиці перетворились на ріки, через діряві покрівлі заливало верхні поверхи будинків, а сильні пориви вітру валили дерева, ламали гілки та обривали лінії електропередач.
Негода у місті вирувала хвилин сорок. У різних районах міста – з різною силою. Злива стихала, переходила у дощ і розпочиналася знову. Подекуди випав град.
Як поінформувала начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко, достовірними даними про кількість опадів на території міста у понеділок служба не володіє, бо метеопост в аеропорту злива майже оминула. Однак вони були настільки великими, що дощова каналізація не справлялася з відведенням вод, ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Платити за світло стало зручніше
ПАТ «Прикарпаттяобленерго» для зручності клієнтів продовжує вдосконалювати методи оплати за спожиту електроенергію та впроваджує нові сервіси для її споживачів. Відтепер їм не потрібно чекати, поки контролер принесе рахунок. Повідомивши покази лічильника, суму до сплати можна довідатися через інформаційно-платіжну систему на сайті підприємства або через СМС-повідомлення і оплатити послугу через Інтернет або в інший зручний для споживача спосіб.
Як повідомила начальник відділу з роботи зі споживачами «Прикарпаттяобленерго» Люся Тарантюк, компанія збільшила період внесення показів лічильників. Відтепер це можна робити щомісяця з 25-го по перше число наступного місяця.
З березня Oбленерго запровадило для своїх споживачів нову послугу – отримання інформації про суму сплати за спожиту е ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

На фінішній прямій
Реконструкція вулиці Шевченка перебуває на завершальній стадії.
Про це повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак. За його словами, на вулиці Шевченка залишилося покласти менше двох тисяч квадратних метрів плитки.
«Повноцінний ремонт на вулиці Шевченка триває не більше півтора року. Зараз там активно ведуться роботи, які перебувають на завершальній стадії, – каже М.Смушак. – Тротуари з обох боків вимощені до вулиці Сабата і роботи підходять до парку. Також буде здійснений відповідний благоустрій, влаштування клумб, встановлення лавочок. У теперішніх складних умовах місто все-таки отримає дуже гарну вулицю».
Наш кор.

Переглядів: 571 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Чий базар?


У судові перипетії між містом та орендарем івано-франківського центрального ринку вклинився ще один учасник

У конфлікті довкола центрального продуктового ринку міста, що після «повстання» тамтешніх підприємців спалахнув між нинішнім власником торговища – міською владою та його орендарем – ТзОВ «Торговий сервіс» відкрився другий фронт. Із позовом про визнання права власності на ринок, через десять років після програних міській владі судів усіх інстанцій, до Феміди апелювала Центральна спілка споживчих товариств України. Новоявлений учасник судових розбірок, озброєний новими юристами та фактами, рішуче налаштований узяти в мерії реванш та повернути найбільший продовольчий базар Івано-Франківська у своє розпорядження. А в раз ... Читати далі »

Переглядів: 897 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

vox populi

Чи позначились останні політичні події на вашій роботі?
Ірина, приватний  нотаріус:
– Звісно, позначились. Кількість звернень громадян за нотаріальними послугами значно знизилась. Люди приходять вчиняти тільки ті дії, які вкрай необхідні, а все, що пов’язане з нерухомістю, наче завмерло: люди не знають, чи варто щось купувати або ж продавати у такій ситуації.

Віра, офісний працівник:
– Авжеж, ще й як! Зарплата лишилась така ж, але через знецінення гривні і подорожчання товарів і послуг за ці гроші вже можна придбати усього значно менше. А, окрім того, через останні події в країні дуже важко зосередитись на роботі – весь день співробітники сидять в Інтернеті і вишукують різну вражаючу інформацію, і всі це обговорюють…


Саша, майс ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Допомогти виборцю
Протягом кампанії з виборів Президента України громадська організація «Агентство з розвитку  приватної ініціативи» надавала безоплатну правову допомогу  мешканцям Прикарпаття, сприяючи в  реалізації їх виборчих прав.
Від початку березня 2014 року організація бере участь у впровадженні проекту «Захист цивільних та громадянських прав в Україні»,  який спрямований на сприяння проведенню прозорих та  чесних виборів Президента України, а також на  подолання негативних правових наслідків сучасної  суспільно-політичної ситуації  у державі. Проект виконується в 11 областях України Всеукраїнською  коаліцією  з надання правової допомоги у співпраці з 13 потужними регіональними неурядовими організаціями. Зокрема, на Івано-Франківщині Агентство з розвитку приватної ініціативи&n ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Ранок і вечір Петра Порошенка


Петро Порошенко гучно сміявся би рік тому, коли він був не впевненим навіть у посаді мера Києва, якби почув історію про свою перемогу на виборах президента України  – одразу ж у першому турі.
Доля вирішила посміятися також і з росіян. Згідно з анонсованими екзіт-полами, перемога Порошенка (56% проти 12% у Тимошенко) виглядає навіть переконливіше, ніж результат Володимира Путіна на останніх демократичних виборах у Росії в 2000 році (53% проти 29% у Зюганова). Остаточно ж зламати шаблони Кремля мали націоналісти-бандерівці Олег Тягнибок і Дмитро Ярош, які програли єврейському лідеру Вадиму Рабиновичу.
Не менш приголомшені західні журналісти, які хіба що не б'ються за відрядження до Києва. Переможець виборів їм мало наг ... Читати далі »

Переглядів: 717 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Європейський попит
70 відсотків івано-франківської продукції експортується
за кордон

З 15 травня європейський ринок відкрив свої простори для українських товарів та послуг. Чим торгуватиме Україна у такій бажаній і вже зовсім близькій Європі? Чим може потішити мешканців Західного світу товаровиробник із Прикарпаття?
Івано-Франківськ, у котрому зосереджено низку заводів та фабрик, не пасе задніх. Ба, навіть навпаки, місто пропонує чимало товарів власного виробництва для іноземного ринку. Як правило, на Захід транспортується переважно продукція тих підприємств, котрі мають частку іноземного капіталу.
Як повідомляють в міському управлінні економічного та інтеграційного розвитку, для товаровиробників Івано-Франківська відкриття європейського ринку – не новинка, адже і так значна частина продукції з міста експортується за кордон, ... Читати далі »

Переглядів: 778 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Україна переходить до другої фази візової лібералізації
Єврокомісія ухвалила рішення про перехід України до другої фази лібералізації візового режиму з Європейським союзом.
Про це повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.
У вівторок Єврокомісія дійшла висновку, що Україна створила всі необхідні законодавчі, політичні та інституційні рамки та досягла відповідності вимогам першої фази візового діалогу. А тому можна розпочинати другу фазу, в рамках якої Європейська комісія перевірятиме виконання всіх цих правил.
Коментуючи подію, президент Єврокомісії Жозе-Мануел Баррозу зазначив, що пропозиція перейти до другої фази є передусім «визнанням важливих законодавчих реформ, що були ухвалені протягом останніх місяців».
«Хоча попереду все ще залишається важлива робота, це дуже конкретний сигнал владі та громадянам України, що за умов напол ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

«Шаріка» повертається
На сцені Івано-Франківського театру вперше за 70 років відновили оперету про кохання під час війни


Мешканці Івано-Франківська, котрі цікавляться своєю історією, добре знають факт про знищення членів ОУН у 1943-му році. Ця трагічна сторінка тепер увіковічнена пам’ятним знаком та назвою вулиці – Страчених. Розстріл оунівців був тісно пов'язаний із театром. 14 листопада 1943 року  на сцені тодішнього театру (тепер – Обласна філармонія) демонстрували оперету на тему життя січових стільців «Шаріка».
Не випадково до цієї теми звернулися у драмтеатрі. Кажуть, хотіли презентувати свій доробок ще восени – саме до річниці розстрілу, але цьому завадили певні обставини.
«Ми вирішили зав ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Знайте наших
У київському видавництві вийшов з друку перший національний підручник «Історія української культури» для студентів вищих медичних навчальних закладів України.
МОЗ доручило цю справу опорній кафедрі українознавства і філософії Івано-Франківського національного медичного університету під орудою академіка Володимира Качкана, який кращі науково-педагогічні сили медичних університетів нашого міста, Києва, Львова, Чернівців, Вінниці, Сімферополя згуртував в авторський колектив.
І ось приємна новина: базовий підручник з історії української культури для студентів-медиків за науковою редакцією В.Качкана, виконаний на засадах україноцентризму, запрацював – сотні примірників давно очікуваної книги надійшли до бібліотек університетів України.
Дмитро КУРЧІЙ, доцент, співавтор книги

Переглядів: 658 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Мистецтво – в маси
Справжнє високе мистецтво стає дедалі доступнішим для пересічних українців. Якщо ще декілька років тому вулична музика чи «стріт-арт» були для нашого міста диковинкою, то тепер цими явищами сучасності нікого не здивуєш. Митці охоче не просто діляться таємницями творчого життя, але й готові проводити чимало часу на відкритих майданчиках саме заради популяризації свого мистецтва. Відрадно, що до такого поширення культури в маси долучаються як художники, так і музиканти.
Івано-Франківськ долучився до Дня вуличної музики. Відтепер на площі Міцкевича кожен охочий може зіграти на вуличному піаніно.
Тим часом колективи філармонії продовжують співпрацю із різними закладами міста у рамках нового проекту «Відкрита філармонія». Музику у виконанні колективів філармонії можна почути у навчальних закладах міс ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Фініш на фоні скандалу
Сьогодні в Черкасах стартують фінальні серії чемпіонату України з футзалу. Нагадаємо, що в двобої за «золото» зійдуться львівська «Енергія» і харківський «Локомотив». «Бронзу» розіграють «Єнакієвець» і наш «Ураган». Серії триватимуть до двох перемог однієї з команд. На відміну від півфіналу, поєдинки проходитимуть з глядачами.
Вирішальні матчі пройдуть на фоні скандалу. У неділю офіційний сайт МФК «Єнакієвець» процитував президента клубу Андрія Новікова, який сповістив про відмову команди від участі в чемпіонаті країни. Щоправда, йдеться не про поточний, а про наступний сезон. Тож матчі «Урагану» з «Єнакієвцем» відбудуться за графіком.
Поштовхом до демаршу «Єнакієвця» стали зміни в регламенті, що були в ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)

Сучасне обличчя медицини
У Центральній міській клінічній лікарні відкрили приймальне відділення європейського рівня


Якщо театр розпочинається із гардеробу, то лікарня, відповідно, із приймального відділення. Ще донедавна пацієнтів на лікування до Центральної міської клінічної лікарні приймали у підвальному приміщенні. Цю ганьбу міста нарешті вдалося подолати. Минулого тижня головний лікувальний заклад міста отримав потужне європейське приймальне відділення.
Відкриття цього відділення, на котре у нашому місті чекали понад десять років, медперсонал та влада міста називає визначною подією. Навіть керівник обласного департаменту охорони здоров’я Роман Мельник не приховував задоволення від такого новосілля, адже, за його словами, тепер він чітко бачить, наскільки сучасною має бути українська медиц ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: bond | Дата: 29.05.2014 | Коментарі (0)