П`ятниця, 19.04.2024, 18:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » КУЛЬТУРА
09:08
КУЛЬТУРА

Мистецтво – в маси
Справжнє високе мистецтво стає дедалі доступнішим для пересічних українців. Якщо ще декілька років тому вулична музика чи «стріт-арт» були для нашого міста диковинкою, то тепер цими явищами сучасності нікого не здивуєш. Митці охоче не просто діляться таємницями творчого життя, але й готові проводити чимало часу на відкритих майданчиках саме заради популяризації свого мистецтва. Відрадно, що до такого поширення культури в маси долучаються як художники, так і музиканти.
Івано-Франківськ долучився до Дня вуличної музики. Відтепер на площі Міцкевича кожен охочий може зіграти на вуличному піаніно.
Тим часом колективи філармонії продовжують співпрацю із різними закладами міста у рамках нового проекту «Відкрита філармонія». Музику у виконанні колективів філармонії можна почути у навчальних закладах міста.
Доступним для мешканців міста став і Музей мистецтв Прикарпаття. З нагоди Міжнародного дня музеїв тут вже втретє провели «Ніч у музеї». «Ніч» особлива тим, що відбувається у складний час. Колектив довго думав, чи ватро. Зрештою, ми зважили, що це традиційна світова акція, а тому вирішили, що все-таки варто підтримати усіх музейників», – зазначив директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега. «Нічні гості» музею молилися за загиблими, а також мали можливість послухати класичну музику і переглянути виставки. Арт-акцій цього разу спеціально не планували – митці подарували свої роботи.
 «У нас ми намагаємося залучати музику. За кордоном до музеїв людей притягує саме той факт, що цього дня вхід до усіх музеїв цілком безкоштовний. Ми стараємося зацікавити ще якимись акціями. Колись греки казали, що коли гримлять гармати, то музи мовчать. Але сьогодні ми живемо в такий час, що навіть коли гармати гримлять, музи теж мусять щось говорити», – зауважує директор музею.
Дмитро ГУСАК

 

Переглядів: 548 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]