Середа, 24.04.2024, 07:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 29 » ЗДОРОВ'Я
09:04
ЗДОРОВ'Я

Сучасне обличчя медицини
У Центральній міській клінічній лікарні відкрили приймальне відділення європейського рівня


Якщо театр розпочинається із гардеробу, то лікарня, відповідно, із приймального відділення. Ще донедавна пацієнтів на лікування до Центральної міської клінічної лікарні приймали у підвальному приміщенні. Цю ганьбу міста нарешті вдалося подолати. Минулого тижня головний лікувальний заклад міста отримав потужне європейське приймальне відділення.
Відкриття цього відділення, на котре у нашому місті чекали понад десять років, медперсонал та влада міста називає визначною подією. Навіть керівник обласного департаменту охорони здоров’я Роман Мельник не приховував задоволення від такого новосілля, адже, за його словами, тепер він чітко бачить, наскільки сучасною має бути українська медицина. Роман Мельник переконаний, що ставитиме у приклад усім іншим головним лікарям області це приймальне відділення. «Тут впроваджено все те, що нам неодноразово доводилося бачити за кордоном», – підсумував свої враження Роман Мельник.
Відкриття відділення міський голова Віктор Анушкевичус називає пріоритетом життя і здоров’я людей. «Дай, Боже, щоби сюди мешканці міста потрапляли якомога рідше, – зауважив під час відкриття відділення міський голова. – Не в кожному великому європейському місті є таке приймальне відділення. Це велика перемога людей, котрі працювали над цим проектом впродовж чотирьох років».
Для втілення цієї медичної мрії у життя було потрачено понад 960 тисяч гривень. Зараз відділення на 60 відсотків забезпечене усім необхідним інвентарем та обладнанням. Доукомплектовувати його будуть завдяки тісній співпраці із європейськими країнами.
«Відкриття відділення – це продовження реалізації програми депутатського корпусу та міської влади із вдосконалення та покращення системи охорони здоров’я міста. Це мрія жителів міста та медичних працівників, – наголосив головний лікар міста Тарас Масляк. – Тут поєднано відділення екстреної медичної допомоги і відділення для надання допомоги плановим хворим. Це багатофункційна структура. Одночасно у палаті може перебувати шість пацієнтів від однієї години до двох днів, поки не буде встановлено чітко діагноз. Відділення працюватиме відповідно до європейських вимог».
Приймальне відділення має зв'язок із діагностичним відділенням та лабораторією, що дозволить зручно, а головне – вчасно отримати результати діагностики.
На впровадження такої новітньої системи надання медичної допомоги в місті, за словами головного лікаря, неабиякий вплив має тісна співпраця із медиками Румунії, Австрії, Угорщини. Головний медик міста зауважив, що таке відділення буде конкурентоспроможним для роботи у страховій медицині.
Володимир БОДАК
Фото Тараса Яковина

 

Переглядів: 513 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]