Вівторок, 19.03.2024, 05:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 03
Дорожній «прорив»
Цьогоріч міська рада передбачила на ремонт доріг і міжбудинкових проїздів рекордну суму і вимагає її фінансування казначейством
 


Недавно дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління  виграло черговий тендер департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку міськвиконкому на проведення ямкового ремонту доріг на загальну суму у три мільйони гривень. Комунальники хочуть ще раз, спеціально перед зимою, «підлатати» ями на дорогах, чого в Івано-Франківську не робили вже давно. Однак виконання таких благородних планів під загрозою. Річ у тім, що ось уже три тижні, як у місті призупинені всі роботи з асфальтування доріг. Кажуть, нема грошей, бо казначейство невчасно оплачує платіжки на ремонти доріг. Зупинився асфальтний завод, який не має змоги закупити сировину для виробництва асфальтобетону. Тим часом надворі похолодніло і задощило – поча ... Читати далі »
Переглядів: 843 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Відходи під управлінням

Підписано угоду про співпрацю у сфері управління відходами між обласною держадміністрацією та канадською компанією «Vest Resolyushn» (Едмонтон)


Документ у присутності голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення та представників ЗМІ підписали заступник голови облдержадміністрації Руслан Гусак і генеральний директор «Vest Resolyushn» Рой Ніхолл.
«Поставлене завдання, щоб у найближчі кілька років досягнути стовідсоткової переробки всіх відходів, – зазначив голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк, підкресливши, що це передбачатиме обласна програма «Чисте Прикарпаття». – Проект буде реалізований на основі державно-приватного партнерства. Це  відкрита прозора кампанія, у якій має право брати участь кожен, навіть окремі громадяни».
Саме так, за словами Роя Ніхолла, реалізуються проекти у ... Читати далі »
Переглядів: 652 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Для комфорту пішоходів
В Івано-Франківську продовжуватимуть встановлювати обмежуючі стовпчики, які перешкоджатимуть паркуванню автівок на тротуарах, і мають намір розширити зону платного в’їзду до центральної частини міста.
Про це повідомив директор комунального підприємства «Технічний центр «Сервіс-Авто» Андрій Строїч. Він зазначив, що підприємство послідовно реалізує схвалену міською радою програму «Обмеження руху – підвищення комфорту» та наголосив, що німецькі розробники нової транспортної моделі Івано-Франківська позитивно оцінили створення у місті пішохідних зон.
«Зараз, коли ми отримали від німецьких фахівців нову транспортну модель міста, будемо вивчати можливість розширення зони платного в’їзду до його центральної частини, – каже А.Строїч. – Головною метою такого кроку є не заробляння грошей, а підвищення комфорту на вулицях міста для пішоходів».
Керівник «Сервіс-Авто» також з ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Під опікою Червоного Хреста
До Міжнародного дня людей похилого віку 80 підопічних міської організації Товариства Червоного Хреста отримають продуктові набори.
Як повідомив голова МО ТЧХ Андрій Цура, це стало можливим завдяки благодійним грошовим внескам працівників Івано-Франківського міськвиконкому та спонсорській допомозі небайдужих підприємців. Найбільше у формуванні продуктових наборів для потребуючих людей похилого віку, якими опікується МО ТЧХ, допомогли власники продуктової гуртівні, що на вулиці Залізничній, магазинів «Тростянецький» та «Їжак».
За словами А.Цури, це не одноразова акція. Товариство Червоного Хреста не забуває про своїх підопічних і, у міру можливості, радує їх такими подарунками до Великодніх та Різдв’яних свят, Днів перемоги, Червоного Хреста, людей похилого віку та Дня інваліда. А волонтери загонів милосердя ВПУ №13 допомагають прибирати до свят їхні оселі.
Т ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Тепло пішло

У зв’язку з погіршенням погодних умов та зниженням температури атмосферного повітря з 1 жовтня в Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон.

Про це повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Руслан Гайда.
За його словами, першими теплоносій подадуть у заклади освіти та охорони здоров’я. Паралельно тепловики заповнюватимуть теплоносієм мережі для подачі його до житлового фонду.
«Розроблено графік, відповідно до якого подаватимуть тепло до шкіл, дитячих садків та у лікарні, – сказав у вівторок, 1 жовтня, Р.Гайда. –  Уже два дні середньодобова температура по місту становить вісім градусів тепла за Цельсієм. Якщо така ж температура протримається ще один день, тоді, відповідно до нормативів, почнемо подавати тепло у житловий фонд. Зараз теплоенергетичні підприємства міста заповнюють теплоно ... Читати далі »
Переглядів: 670 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Роман ОНУФРІЇВ, голова фракції  ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді


Держказначейство перетворює  івано-франківські дороги в руїну
Пишучи ці рядки, я не шукаю способу перекласти відповідальність. Я пишу правду. Бо це очевидно.
Казначейство знахабніло і навіть цього не приховує. На момент здачі газети в друк на рахунках Держказначейства заблоковано орієнтовно 9 млн. грн. міських «дорожніх» коштів уже за виконані роботи і таку саму цифру по інших роботах. Слуги уряду «проффесіоналів» реально зупинили всі капроботи в місті. Детальну аналітику подам окремо.
Але, щоби однаково розуміти ситуацію, опишу суть. Іванофранківці сплачують податки, які зараховуються в доходи міського бюджету. Сплачують «живими» грішми, вчасно, справно і слухняно. Ці кошти зараховуються на Єдиний державний казначейський рахунок. А звідти од ... Читати далі »
Переглядів: 559 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Обговорили підприємства-боржники
Під головуванням заступника міського голови Руслана Панасюка відбулось засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
„Ми розглянули питання дотримання графіків погашення заборгованості з виплати заробітної плати найбільшими підприємствами-боржниками міста. Керівники підприємств проінформували комісію про основні причини наявності боргів з оплати праці та своє бачення шляхів виходу із складної ситуації щодо виплати заборгованої заробітної плати та інших обов’язкових платежів”, – розповідає директор департаменту соціальної політики Олександра Заклинська.
За підсумками засідання комісії керівникам та арбітражним керуючим підприємств-боржників з виплати заробітної плати були дані доручення щодо дотрима ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Медики готуються до грипу

Медичні заклади міста готові до роботи в умовах ускладнення епідеміологічної ситуації із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип.

Про це заявив головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк. За його словами, епідситуація в Івано-Франківську наразі стабільна, а рівень захворюваності на ГРВІ та грип не має ознак епідемії.
«За вісім місяців на ГРВІ захворіло 48 тисяч осіб, з яких 18 тисяч – дорослих та 30 тисяч – дітей. Лабораторно підтверджених діагнозів захворювання грипом лише 180. Випадків ускладнення цих захворювань пневмоніями зафіксовано 1300. Смертельних випадків, на щастя, не було», – повідомив Т.Масляк.
Головний лікар міста також зазначив, що для хворих на ГРВІ та грип у лікувальних закладах розгорнуто 180 ліжок, а з ростом захворюваності їх кількість можуть збільшити до 200. У разі потреб ... Читати далі »
Переглядів: 653 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Михайло НАЗАР:
«Село розвивається, і наступний рік у цьому буде переломним»




Село Вовчинець Івано-Франківської міськради сміливо можна вважати лідером соціально-економічного розвитку. Незважаючи на наслідки сумнозвісної фінансово-економічної кризи, у попередні роки тут спромоглися зробити дуже багато. Проклали нову каналізацію, заасфальтували й освітили вулиці, відремонтували старе приміщення школи, збудували Народний дім, будують дитячий садок. Попередньо його відкриття планувалося цього року. Однак уже повністю зведена споруда так і не змогла прийняти дошкільнят. Про те, чому так сталося, з якими ще проблемами доводиться стикатися у своїй повсякденній роботі та як вдається їх вирішувати, ми запитали сільського голову Вовчинця Михайла Назара.

– Михайле Мирославовичу, відкриття до першого вересня нового дитсадка здавалося ціл ... Читати далі »
Переглядів: 868 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Діти-сироти – чиї?

Втрата батьків – одна із найбільших трагедій у житті людини. Пережити її в дитинстві – ще важче. Найчастіше у випадку смерті батьків опіку над дитиною беруть близькі родичі, проте буває, що в дитини більше нікого немає, або в родичів немає змоги її взяти до себе, тоді долею сиріт опікується держава.

«Державні» діти

Мережа інтернатних закладів була створена за радянських часів. Особливо багато дітей там перебувало у післявоєнні роки. Тоді багато дітей, які залишилися без батьків і житла, жебракували на вулиці, і перебування в інтернаті було чи не єдиною можливістю для них отримати їжу та одяг.
У часи СРСР радянська пропаганда намагалася змалювати школи-інтернати у райдужних барвах: привітні вихователі, які турбуються про кожну дитину, дружній дитячий колектив, що горою стоїть один за одного, повноцінне харчування, гарні іграшки. Напевно, так воно і було. Проте розповіді дітей, які ... Читати далі »
Переглядів: 637 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Богатирські ігри, черговий рекорд

Минулої суботи в Івано-Франківську пройшли богатирські ігри за участю Назара Павліва. Відомий богатир встановив свій черговий рекорд – протягнув три пожежні машини з водою вагою понад 29 тонн на 3 метри 16 сантиметрів за 48,74 секунди. Більш як на три години Вічевий майдан перетворився на арену яскравого шоу та зібрав чимало іванофранківців.

Місцеві націоналісти на чолі з народним депутатом від ВО «Свобода» Русланом Марцінківим організували справжню феєрію емоцій. Саме на головній площі міста український богатир Назар Павлів продемонстрував цікаві навики з силових вправ. Але, окрім яскравого видовища, кожен зміг й собі позмагатися в цікавих конкурсах та здобути кубки, медалі і цінні подарунки. Розпочали програму із найпростішої, за словами силовика, вправи – згинання цвяхів. От тільки при такій думці залишився лише спортсмен, бо жоден і ... Читати далі »
Переглядів: 699 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

У Галицькій виправній колонії для жінок відбувся День відкритих дверей

У неволі чомусь знижується притаманне жінкам бажання чепуритися, бо усе, що робить жінка, адресоване для когось. Та 27 вересня випала така нагода. Адже цього дня бажаними гостями тут були родичі засуджених – у колонії відбувся День відкритих дверей. Зворушливою була мить зустрічі рідних і засуджених: матері і дочки, чоловіка і дружини. Ніхто не приховував сліз радості та відчутного хвилювання.

Зустрічав гостей начальник колонії Руслан Львович Рибчак, який очолює колонію з червня 2013 року. Після оформлення всіх необхідних документів розпочався огляд території.
Відвідувачі побували у медичній частині установи та їдальні. У щойно відремонтованій капличці установи відбулася спільна молитва.
На огляд присутніх було також представлено продукцію, яку виготовляють в установі: комплекти постільної білизни, робочий одяг та ... Читати далі »
Переглядів: 671 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Права інвалідів: українські реалії
Чотири роки тому Україна приєдналася до міжнародної Конвенції про права інвалідів, але економічно не була готова виконувати відповідні соціальні програми. Чи відбулися суттєві зрушення за ці роки?

Україна та Європа

Згідно з неофіційною статистикою, кожен п'ятий громадянин України – інвалід. На жаль, особливих причин для радості у них немає. Хоча потрібно їм, загалом, небагато: можливість працювати, вільно пересуватися не тільки вдома, а й вулицями рідного міста, користуватися різними видами транспорту, самостійно відвідувати магазини і заклади харчування.
Гарним прикладом для нас може слугувати Франція – країна, де існує спеціальне міністерство, що займається проблемами інвалідів. Незадовго після створення його очолив Мішель Жиллібер, який і сам пересувався на візку після пережитої авіакатастрофи. Тоді і почали облаштовувати французькі міста для зручностей людей з обме ... Читати далі »
Переглядів: 627 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Драма через браму
Брама в одному із дворів на вулиці Шевченка розсварила жителів будинкового кооперативу  і новобудови та наробила галасу у місцевих держструктурах


Мешканців новобудови на вулиці Шевченка, №34-а не влаштовує хвіртка між торцями сусідніх будинків (№32 і №34), яку встановили їхні сусіди – жителі будинку №34. Зі слів невдоволених, замкнена огорожа заважає їм безперешкодно виходити на свою вулицю – Шевченка. Оминати залізний бар’єр доводиться закапелками сусідніх дворів. Люди, які встановили браму, знімати її відмовляються, мовляв, тоді їхній двір перетвориться у притон для п’яничок та курилку місцевого вишу, як це було раніше, та нарікають, що новозбудована висотка №34-а взагалі знаходиться на вулиці Гординського, а прописку на Шевченка отримала не інакше, як «по блату».

Три роки спокою

«Раніше в нас тут був просто прохідний двір, – показує відгороджений дворик жите ... Читати далі »
Переглядів: 939 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

Лідерський синхрон
Обидва претенденти на чемпіонство зазнали поразок


Недільні матчі чемпіонату Івано-Франківщини не внесли жодної корективи у турнірну таблицю. Всі залишилися на своїх місцях. Зокрема, синхронно програли лідери: коломийські «Карпати» - у Галичі, а богородчанський «Газовик» - у Брошневі. Відтак претендентів на золоті нагороди й далі розділяють два пункти.
Власне, розділяли до вчорашнього матчу «Газовика» і «Карпат» з Яремче. У випадку перемоги «газовиків» вони, як мінімум, до наступної неділі повернули собі лідерство. Однак у них - на один зіграний матч більше. А отже, доля «золота» залишилася у руках коломийських «Карпат». 


На відміну від богородчанців, котрі мають доволі простий календар заключних матчів («Придністров’я», «Сокіл», ФК «Снятин»), покутянам належить здолати «Ніку-Тепловик» (франківці все ще мріють про «бронзу»), сусідів з Отинії на їх ... Читати далі »
Переглядів: 668 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)

«Ігри» перед стартом
Чемпіонат України під загрозою зриву


Дивні ігри вкотре розгорнулися довкола баскетбольного чемпіонату України. Він мав розпочатися 27 вересня.   Та «на горі» не дійшли згоди і перший тур відклали. Ніби-то до цієї п’ятниці. Івано-франківська «Говерла» готувалася до поїздки у Черкаси, як усім клубам знову дали відбій.


Скільки ще триватиме протистояння і чи не приведе воно до чергового розколу у баскетболі України, наразі невідомо. Цьогорічну першість знову мали розграти 14 клубів. Правда, на першому етапі планувалося два кола, а не три. Внутрішній календар, очевидно, розвантажили на догоду нашим представникам у єврокубках. Для решти змагальний графік пропонувалося ущільнити Кубком України, розіграш якого брала на себе національної федерація.
Керманич ФБУ Олександр Волков також озвучив правило щодо легіонерів, яке мало діяти з цього сезону. На майданчику од ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: bond | Дата: 03.10.2013 | Коментарі (0)