Вівторок, 19.03.2024, 12:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 24
«Як умру, то поховайте…»
Івано-Франківських покійників готові хоронити на цвинтарях приміських сіл за… пристойні суми




Про проблеми,  пов’язані із  місцем для поховання померлих іванофранківців хіба що тільки горобці не співали. Питання виділення, бронювання місць, а також вартості проводів у кращий світ покійних родичів для кожної івано-франківської родини дуже болючі. Особливо гострими вони стають тоді, коли доводиться стикнутися із проблемою віч-на-віч: а де ж поховати тіло людини?

Для кого місце?
Зважаючи на брак місця на міському цвинтарі, нещодавно міські урядники розпорядилися розширити межі міського кладовища у Чукалівці. Але чи дало це результат? На який термін вистачить виділеної земельної ділянки? Відповіді на ці питання знають у комунальному підприємстві «Міська ритуальна служба». Її директор Ро ... Читати далі »
Переглядів: 1046 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Чим займається міліція?

Івано-Франківська міська рада вимагає від правоохоронних органів припинити тиск на комунальні підприємства та інспірування проти їхніх керівників кримінальних справ і хоче заслухати звіт начальника міськвідділу міліції щодо стану злочинності та забезпечення правопорядку у місті.

Секретар міськради Микола Вітенко вніс до порядку денного 38 сесії міськради питання «Щодо утисків комунальних підприємств та інспірування кримінальних справ з метою тиску на місцеве самоврядування», яке депутати заслухали на другому пленарному засіданні минулої п’ятниці. За його словами, на комунальних підприємствах міста з початку року різноманітні контролюючі органи провели три сотні різноманітних перевірок. Такі дії  перешкоджають нормальній роботі підприємств та створюють напругу у колективах.
Доповідачем з цього питання міська рада визначила начальника міськ ... Читати далі »
Переглядів: 639 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Інфраструктура  під олімпіаду



Уряд затвердив Державну цільову соціальну програму розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури  у 2011-2022 роках, в якій передбачено кошти для розвитку інфраструктури  Івано-Франківщини.


5 листопада буде офіційно затверджено заявку України до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) на Генеральній асамблеї НОК України. 14 листопада до Міжнародного олімпійського комітету буде надіслано офіційний лист-декларацію про наміри нашої держави подати заявку на право проведення Зимової Олімпіади-2022, – повідомив під час прес-конференції голова ОДА Михайло Вишиванюк за результатами Ради регіонів, що відбулася у Борисполі.
Івано-Франківщина не залишиться осторонь. Оскільки проведення Олімпіади- 2022 планується на території Львівщини, то Прикарпаття долучить ... Читати далі »
Переглядів: 680 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Добре ярмаркують

На сільськогосподарських ярмарках мешканці Івано-Франківська придбали продукції на понад два мільйони гривень.

Про це повідомив начальник міського управління торгівлі Олег Ганчак. За його словами, сільськогосподарські ярмарки у Івано-Франківську відбуваються на високому організаційному рівні і дають змогу мешканцям міста зробити необхідний запас продуктів на зиму.
Найбільшим попитом у іванофранківців користуються картопля, капуста, цибуля, морква і буряк. Ціни на ярмарках, за словами О.Ганчака, на 10-20% нижчі ринкових. Він відзначив, що зростає динаміка постачання продукції та її асортимент. Якщо на першу ярмарку 28 вересня сільськогосподарську продукцію  привезли 65 машин, то минулої суботи їх уже було 186, а наступної, – каже О.Ганчак, – буде ще більше.
«Ми очікуємо, що цієї суботи на ярмарок прибуде рекордна кількість учасників. Ярмарки ... Читати далі »
Переглядів: 570 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Гаряча вода низької температури

Через невідповідність температури теплоносія від котельні «Станіславської теплоенергетичної компанії» для подачі гарячої води у місті не працюють дев’ять центральних теплових пунктів.

Про це повідомив заступник головного інженера державного міського підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак.
«У нас є проблеми з подачею гарячої води. Не працюють дев’ять ЦТП. Це пов’язано з невідповідністю температури теплоносія від котельні СТЕКу. Якщо ми для забезпечення гарячого водопостачання подаємо теплоносій температурою не нижче 62-х градусів, то теплоносій СТЕКу має лише 40 градусів», – сказав В.Рущак.
Директор СТЕК Анатолій Максименко низьку температуру теплоносія пояснив високою температурою атмосферного повітря. «Зараз я не можу подати теплоносій вищої температури, бо є ризик виходу з ладу обладнання, – каже А.Максименко ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Володимир Ковальчук,
депутат  обласної ради, фракція Української партії


«… проти України»
11 вересня 1997 року для України набула чинності Європейська Конвенція про захист прав і основоположних свобод. Отже, з цього часу громадяни України отримали реальну можливість захищати свої права і свободи в Європейському Суді з прав людини.
За інформацією прес-служби Мін’юсту України, станом на 30 вересня 2013 року на розгляді в Європейському Суді перебувало 13850 заяв проти України. В той же час протягом цього року проти України цим Судом прийнято 42 рішення. А сума коштів, виплачена Україною на виконання рішень Європейського Суду у 2013 році, становить близько 59 млн. грн.
Серед порушених прав, відповідно до статей Конвенції, найбільше це стосується:
ст. 6 (права на справедливий судовий розгляд);
ст. 5 ... Читати далі »
Переглядів: 586 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Шляховики просять асфальту

Івано-Франківське дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління просить обласну владу позичити у борг асфальт, щоб завершити ремонт магістральної вулиці Коновальця.

Як повідомив начальник ДРЕУ Володимир Юсипів, на завершення ремонту вулиці Коновальця необхідно 260 тонн асфальту, однак придбати його нема за що. За уже виконані ДРЕУ роботи бюджет боргує 3,5 млн. гривень. Зараз підприємство взагалі опинилось на грані зупинки.
Тому В.Юсипів звертається за допомогою до міської та обласної влади. Він просить сприяння на обласному рівні, щоб ДРЕУ виділили бодай частину заборгованих коштів для часткового погашення боргів за пальне та із заробітної плати, і просить обласну владу позичити у борг асфальт, щоб завершити ремонт вулиці Коновальця.  
В.Юсипів також поінформував, що за ямковість на дорогах  ДАІ оштрафувала ДРЕУ на вісім тисяч грив ... Читати далі »
Переглядів: 741 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Бездомних зігріють

Після ремонту «Будинок нічного перебування» готовий приймати на нічліг більше потребуючих,  а під час холодів тут розгорнуть цілодобовий пункт обігріву бездомних.

Про це повідомила директор департаменту соціальної політики міськвиконкому Олександра Заклинська. За її словами, «Будинок нічного перебування», який функціонує з 2007 року,  розрахований на 30 осіб. Однак у осінньо-зимовий період тут додатково обладнано ще 10 ліжкомісць.
Влітку у приміщенні зробили необхідні ремонти, встановили нові душові, обладнали кімнату для прийому і приготування їжі, оновили банк одягу, взуття та інших засобів для надання допомоги бездомним громадянам і особам без постійного місця проживання.
За словами О.Заклинської, «Будинок нічного перебування» налагодив постійну співпрацю не лише з благодійними та релігійними організаціями, а й з центром зайнятості ... Читати далі »
Переглядів: 574 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Бюджетне свавілля
Міська рада хоче судитися з казначейством


Друге пленарне засідання 38 сесії Івано-Франківської міської ради, яке відбулося минулої п’ятниці, розпочалося із розгляду болючого для міста питання «Про стан казначейського обслуговування». Депутати вважають його ганебним і наголошують, що, вчасно не проводячи фінансування видатків, казначейство чинить свавілля над міським бюджетом, порушує бюджетне законодавство і бюджетний кодекс та завдає містові непоправних збитків. З огляду на це міська рада зобов’язала керівників структурних підрозділів міськвиконкому, комунальних організацій та підприємств звертатися до судів із позовами про порушення бюджетного законодавства Державною казначейською службою України.

Як поінформував депутатів міськради начальник управління державного казначейства у місті Івано-Франківську Володимир Косик, очолювана ним структура напряму підпорядковується ... Читати далі »
Переглядів: 862 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Тепер у під’їздах затишно і тепло

У 2006 році мешканці будинку №19а на вулиці Гаркуші в Івано-Франківську створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Гражда». А через сім років ми вперше скористалися матеріальною допомогою міста.

Справа в тому, що «слабким місцем» нашого будинку були вікна на сходових клітках, виготовлені з сирої смереки, без нанесення грунту. До всього, вони відкривалися назовні, що унеможливлювало їх миття чи фарбування. Більше того, за десять років експлуатації вони стали аварійними. А на горищі під час цьогорічної березневої стихії вікно випало зовсім, і мешканці будинку змушені були лопатами згрібати сніг, щоб не допустити промокання стель у квартирах п’ятого поверху.
Для заміни аварійних дерев’яних вікон на металопластикові потрібно було близько двадцяти тисяч гривень, яких на рахунку «Гражди» не було. Міський конкурс проектів і програм розви ... Читати далі »
Переглядів: 666 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Чергова спроба

Івано-Франківська міська рада дала згоду на передачу набережної імені Василя Стефаника у державну власність.

Як зазначив народний депутат України, екс-секретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків, він мав особисту зустріч з головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, під час якої голова ОДА пообіцяв взяти на баланс області набережну імені В.Стефаника. Тож, щоб не втратити такого шансу, міська рада і мала ухвалити технічне рішення про надання згоди.
Як поінформував перший заступник міського голови Івано-Франківська Зіновій Фітель, міська влада направила десяток різноманітних звернень до голови Івано-Франківської ОДА, народних депутатів від Прикарпаття та департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування ОДА щодо передачі набережної ім. В.Стефаника, яку міська рада свого часу ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Чи турбує   вас можливе знецінення гривні?

Діана, вихователь:
– Думаю, в цьому році наша гривня протримається на такому ж рівні, як і є. Далі буде видно, як розвиватимуться події і  у світі, і в нашій країні, адже є багато факторів, що впливають на економіку і, відповідно, на курс валют. Звісно, я стежу за матеріалами в Інтернет-виданнях на цю тему, але більше для загального розвитку – при моєму посадовому окладі хвилюватись про падіння гривні просто несерйозно.

Віра, перукар:
– Зовсім не турбує. Все, що заробляю, витрачаємо на проживання, заощаджень немає. Тож хай олігархи турбуються і не сплять ночами: це їм треба вміти передбачити чи вгадати, куди вкласти гроші і в якій валюті їх вигідніше зберігати.

Валерій, робітник:
– Звісно, хвилює. Це ж одразу ціни на все зростуть, а вони і так у нас високі. Хтось на цьому виграє, може, але ... Читати далі »
Переглядів: 500 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Євроінтеграційне майбутнє України

До Вільнюського саміту, на якому планується підписати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС, залишився місяць. Проте представники ЄС і України у своїх заявах одностайні: Угоді про асоціацію – бути.

Українці кажуть «YES!» ЄС

53% українців підтримують підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС відповідно до результатів дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» з 26 вересня по 6 жовтня. 35% опитаних сказали, що не підтримують підписання Угоди про асоціацію, і ще 12% не визначилися. 47% українців вважає, що підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом матиме позитивні наслідки для України.
Серед основних «плюсів», на які сподіваються українці, – спрощення візового режиму з ЄС, розвиток економіки, спрощення умов для малого і середнього бізнесу, підняття рівня життя. За результатами дослідження Інс ... Читати далі »
Переглядів: 530 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Шанс на життя

За два роки у рамках проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» в Україні відкрито 11 перинатальних центрів, ще чотири планується відкрити до кінця цього року. У таких центрах народилося вже 35 тисяч малюків. Лікарі покладають на нові медичні установи великі надії, адже саме вони можуть знизити рівень смертності новонароджених і материнської смертності та дати шанс на життя дітям, які могли взагалі не народитися. Багато ж українців досі вважають, що перинатальний центр – це зразкова пологова лікарня. Чи так це і в чому відмінність перинатального центру від пологової лікарні?

Нове слово медицини

Національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» ініційований Президентом України Віктором Януковичем. Створення перинатальних центрів – частина впровадження в Україні нової галузі медицини. Перинатальна ... Читати далі »
Переглядів: 613 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Що чекає на Івано-Франківськ
у випадку можливого землетрусу?


Ледь не щодня з екранів телевізорів українців лякають можливим землетрусом. Ці попередження небезпідставні, адже доволі часто то тут, то там нашу планету таки трясе. Цього разу сейсмічну загрозу для України пророкують не як завжди із зони Вранча у Румунії, а із Болгарії. Чи не найбільше може перепасти південним регіонам нашої країни, зокрема Криму та Одесі.
За словами директора Кримського міжнародного центру сейсмобезпеки, до України дістанеться землетрус магнітудою до 10 балів, адже осередок Каліакра, який може проявити свою активність, розташований за 600 кілометрів від Одеси. А нещодавні підземні поштовхи у Румунії та Молдові сейсмолог називає лише підготовкою  до потужного землетрусу.

Чи можливий землетрус в Україні? Що чекає на Івано-Франківськ у випадку можливого землетрусу? Ці питання дедалі частіше лунають на ву ... Читати далі »
Переглядів: 652 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Що чекає на Івано-Франківськ
у випадку можливого землетрусу?


Ледь не щодня з екранів телевізорів українців лякають можливим землетрусом. Ці попередження небезпідставні, адже доволі часто то тут, то там нашу планету таки трясе. Цього разу сейсмічну загрозу для України пророкують не як завжди із зони Вранча у Румунії, а із Болгарії. Чи не найбільше може перепасти південним регіонам нашої країни, зокрема Криму та Одесі.
За словами директора Кримського міжнародного центру сейсмобезпеки, до України дістанеться землетрус магнітудою до 10 балів, адже осередок Каліакра, який може проявити свою активність, розташований за 600 кілометрів від Одеси. А нещодавні підземні поштовхи у Румунії та Молдові сейсмолог називає лише підготовкою  до потужного землетрусу.

Чи можливий землетрус в Україні? Що чекає на Івано-Франківськ у випадку можливого землетрусу? Ці питання дедалі частіше л ... Читати далі »
Переглядів: 504 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

«Батько» Станиславівської фортеці

Архітектор, який збудував Станиславівську фортецю, – це доволі загадкова постать в історії нашого міста. В численних краєзнавчих виданнях та місцевих архівах про нього можна знайти лише дуже небагато відомостей. Трохи більше про знаменитого архітектора дізнаємося з іноземних джерел. Ким же був «батько» Станиславівської фортеці?
Людина з трьома іменами
В українській історичній літературі архітектора Станиславівської фортеці прийнято називати Франсуа Корассіні. Проте в іншомовних джерелах зустрічаються й інші варіанти його імені – Франческо Кораззіні (Francesco Corazzini), Франсуа Короссіні (Francois Corossini). Достеменно відомо, що він жив у другій половині XVII ст., проте дата його народження поки що вкрита мороком таємниці. Він був французом італійського походження й народився у міщанській родині у французькому місті Авіньйоні. В 1646 р. Корасс ... Читати далі »
Переглядів: 992 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Право на Кубок
У травні 2015-го Івано-Франківськ прийматиме кращих скороходів Європи


Кубок Європи зі спортивної ходьби у 2015 році прийматиме Івано-Франківськ. Про це президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заявив напередодні 17-х Міжнародних змагань «Вечірній Івано-Франківськ».

«За десять хвилин до початку прес-конференції у мене відбулася телефонна розмова з віце-президентом ЄА Карелом Пільним. У ній він офіційно підтвердив, що Кубок Європи-2015 зі спортивної ходьби пройде в Івано-Франківську», - повідомив Ігор Гоцул.
Чи не найбільше перемозі заявки рідного міста зрадів президент ФЛА Івано-Франківської області Віталій Матешко, який вболівав за ідею проведення в Україні Кубка Європи вже протягом багатьох років.
«Я надзвичайно щасливий, адже ми йшли до цього 17 років. За цей час ми двічі подавали заявку на проведення змагань. З першого разу нам перемогти не вдалося. ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)

Фінальний акорд обласного чемпіонату

Цієї неділі фінішує обласний футбольний чемпіонат. Доля золотих нагород визначиться у Брошневі-Осаді, де місцеві «Кроно-Карпати» (вони вже здобули «бронзу») прийматимуть «Карпати» з Коломиї. 

Питання «золота» - єдине, на котре ще немає відповіді. Доля аутсайдерів вже практично вирішена. Компанію знятому з змагань угринівському «Соколу» складуть ФК «Снятин» і ФК «Калуш». Калушани, щоправда, можуть врятуватися, якщо виграють в останньому турі з різницею у 12(!) голів у косівської «Гуцульщини».
У другому дивізіоні "Карпатам" з Кут в заключному турі вистачить нічиєї у домашній грі з ФК "Битків", щоб вдруге поспіль виграти першість. За "срібло" боротьба ще триває.     
Чемпіонат Івано-Франківщини. 25 тур. 20 жовтня. ФК "Снятин" - "Придністров'я" Тлумач - 1:2 (С. Гаврилюк, 60 - Синишин, 23, Уграк, 81). Попер ... Читати далі »
Переглядів: 498 | Додав: bond | Дата: 24.10.2013 | Коментарі (0)