Четвер, 28.03.2024, 21:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 8 » БЛАГОДІЙНІСТЬ
10:33
БЛАГОДІЙНІСТЬ
Тарасик Грабчук потребує нашої допомоги
Батьки чотирирічного Тарасика Грабчука сподіваються на допомогу у лікуванні їхнього сина. Зараз хлопчик разом з мамою перебуває у клініці м. Нюрнберга, що в Німеччині. Йому терміново потрібно зробити операцію із пересадки кісткового мозку, а на це потрібно до 250 тисяч євро.
Історія хвороби хлопчика просто вражає – вона дала про себе знати цілком несподівано. Схвильований батько каже, що сім’я до трьох років жила так, як і основна більшість людей – побутовими клопотами та потребами. Проте одного дня все помінялося. У трирічному віці хлопчик раптом сказав, що його болить нога. Спочатку батьки на це не звернули уваги, але згодом почали робити обстеження. Як результат – дитині встановили важкий діагноз. Це була нейробластома четвертого ступеня. Після такого страшного діагнозу життя сім’ї Грабчуків набрало зовсім іншого змісту.
«Наша історія дуже схожа до тих, хто пережив таке страшне лихо. Коли на перший план виходить здоров’я власної дитини, то все інше одразу ж втрачає смисл», – каже батько Тарасика Андрій. Чоловік каже, що десять місяців лікування у столичному Інституті раку дали певний позитив. Але щастя одужання дитини тривало всього два місяці. Наприкінці липня у хлопчика стався рецидив. За результатами лікування німецькі лікарі пропонують повторний курс хіміотерапії і трансплантацію кісткового мозку. Лікування потрібно розпочати терміново, але потрібних коштів у сім’ї немає. На прохання батьків відгукуються небайдужі люди. На лікування Тарасика вже зібрано понад 500 тисяч гривень, але це тільки п’ята частина від потреби.
Цілком можливо, що рідна сестра Тарасика може стати донором для пересадки кісткового мозку. Це, за словами Андрія Грабчука, зможе на 10 відсотків зменшити потребу коштів на лікування сина. До благодійної справи долучилися і відомі люди нашого краю. Зокрема, співачка Зоя Слободян влаштує в Івано-Франківську благодійний сольний концерт. Із початком нового театрального сезону в облмуздрамтеатрі кожен відвідувач зможе вкинути свою лепту у спеціальну скриньку. Митці закликають не бути байдужими і не проходити осторонь проблеми хворого хлопчика. Також 20 вересня на Вічевому майдані з ініціативи ВО «Свобода» відбудеться благодійний ярмарок «Книжка для порятунку дитини». Зібрані кошти будуть перераховані на лікування хлопчика.
Дмитро ГУСАК
Переглядів: 913 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]