Субота, 27.04.2024, 00:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 01
У неділю вранці поруч із пунктом прийому металобрухту на вулиці Пасічній, 35 знайшли 76-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Про це службу оперативного реагування міськвиконкому повідомили із Пасічнянського відділення міського відділу внутрішніх справ. У понеділок небезпечну знахідку знешкодили на Лисецькому військовому полігоні. Але що цікаво: за словами начальника служби оперативного реагування Тетяни Клочко, це вже четвертий такий випадок поблизу цього пункту прийому металобрухту. А міліції та комунальникам він відомий тим, що сюди приходять здавати крадене комунальне майно. Останнього разу сюди намагалися здати контейнер для сміття, викрадений із поруч розташованого контейнерного майданчика.   
Наш кор.
Переглядів: 997 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Після зими у незадовільному стані перебувають не лише дороги, а й так зване люкове господарство. Люки на дорогах просідають, довкола них утворюються вибоїни, інтенсивний рух транспорту довершує це все повною руйнацією так званих обойм люків. Не маючи належної опори, люки під колесами авто просто прокручуються, пошкоджуючи днища і трансмісію легковиків. Вантажівкам це не так страшно, але якщо вони проїжджають по таких люках, то ті інколи просто «вискакують», відкриваючи комунікаційні колодязі.

Останні такі випадки, за словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, зафіксовані на проїжджих частинах площі Міцкевича, поблизу будинку №6, та на вулиці Мазепи, навпроти будинку №38. До речі, в останній люк минулої неділі лівими передніми колесами «влетіли» дві легкові автівки, які довелося піднімати і пересувати вручну. Добре, що власникам цих машин допомагали колеги-водії, котрі не залишили їх в біді й не проїхали мимо.
Але небезпека п ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

В місті продовжується процес впорядкування зовнішньої реклами. Після Великодніх свят розпочнеться демонтаж незаконно встановлених так званих сітілайтів та бігбордів. За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, загалом демонтажу підлягають 198 таких рекламних конструкцій.

Мера обурює той факт, що на приміщенні залізничного вокзалу замість вивіски «Івано-Франківськ» розміщена реклама «Київстар», на що міська влада не давала жодного дозволу. Правда, як з’ясувалося, на це залізниця отримала погодження відділу культурної спадщини облдержадміністрації. Цей факт Віктора Анушкевичуса обурив ще більше і він доручив підготувати проект рішення міськвиконкому про заборону розміщення реклами на будівлях — пам’ятках архітектури незалежно від форм власності та балансоутримувачів споруд, бо «все, що знаходиться в місті, це компетенція органу місцевого самоврядування, а не якогось клєрка». До того ж, за словами мера, самовільно встановлена реклама на фасадах будинків псує зовн ... Читати далі »
Переглядів: 1108 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

У передсвяткові дні організовані регулярні рейси на міське кладовище, що в селі Чукалівці Тисменицького району.

Як повідомив начальник відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Ігор Гнатів, починаючи з 10.00 і поки будуть пасажири, до міського кладовища з мікрорайону «Каскад» курсуватимуть автобуси маршруту № 55 «вул. Симоненка – с. Чукалівка», з мікрорайону «Пасічна» — маршруту № 70 «Обласна лікарня – с. Крихівці», а з вокзалу – маршруту № 84 «Вокзал – с. Чукалівка».
Що ж до відкриття традиційних сезонних автобусних маршрутів до приміських садово-городніх масивів, то зараз міськвиконком опрацьовує питання фінансування цих соціальних рейсів.
Наш кор.  
Переглядів: 1123 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

В місті збільшилася кількість бродячих собак. Навесні у них якраз «сезон весіль». Вони плодяться і розмножуються. Як свого часу казав один із попередніх керівників міста, «це цілком нормальний, законний процес». Біда в тім, що у цей час собаки бігають зграями і стають агресивними. Комунальники мали б їх виловлювати й стерилізувати, щоб популяція не збільшувалася. Але на всіх собак ні комунальників, ні лікарів, ні приміщень, де б їх утримували після операцій, не вистачає.

Своєрідну допомогу в інформуванні комунальників про бродячих собак надали працівники муніципальної інспекції з благоустрою. «Перелік і фотографії бродячих собак ми передали керівникові КП «Полігон» Богдану Тимочку», — заявив на апаратній нараді в міськвиконкомі в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.
— Ну і скільки в місті бродячих собак? — поцікавився у нього міський голова Віктор Анушкевичус.
— Ми їх не рахували, — відповів Степан Іванович, — а лише подали пер ... Читати далі »
Переглядів: 1115 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

«Для чого дорога, яка не веде до храму?» – запитується у фільмі «Покаяння» Тенгіза Абуладзе… Але явно цією дорогою проходила сесія Івано-Франківської міськради у вівторок, з великими труднощами розглядаючи питання. Незважаючи на страсний тиждень, взаємних обвинувачень і образ між опонуючими сторонами, особливо між міським головою Віктором Анушкевичусом і тепер вже різко опозиційною до нього фракцією БЮТ не бракувало. В результаті, за весь день роботи депутати розглянули лише десяток з півсотні питань, що виносилися на сесію. А головне питання про ремонт доріг в облцентрі після чотирьохгодинного ламання депутатських списів так і залишилося наразі невирішеним.

Катастрофічний стан міських доріг після цьогорічної суворої зими, як видається, спонукає  керівництво міста до гарячкових пошуків виходу з ситуації. Виконком запропонував, здавалося б, чудодійне рішення. Знайшлася фірма, яка погодилася зробити цього року реконструкцію та капітальний ремонт доріг в місті на ... Читати далі »
Переглядів: 969 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Відомо всім, що не тільки сицилійська, італійська та світові мафії створюють свої капітали, здійснюючи будівничу роботу, бо, споруджуючи архітектурні меморіали, дороги, будівлі, пам’ятники, їм вдається фальшувати затратами на приховані роботи.
В нашому Івано-Франківську все ще точиться не діяльність, а метушня навколо спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку. Все роздмухують ніби суперечку, де йому стояти та яким йому бути. А досвід тривалого будівництва фонтану на вічевому майдані та спорудження меморіалу Степанові Бандері не в центрі міста наводять на думку про гроші, які тепер на антикорупційній мові називають «відкатами».
Колись Городецький на постамент під пам’ятник Богдану Хмельницькому в Києві використав камінь, що залишався від спорудження набережної Дніпра, бо він про «відкати» не дбав.
А якщо по щирості, без задніх задумок про «відкати», то пам’ятник Шевченкові належить поставити той трьохметровий, який вже лежить на складі, виготовлений і подарований Івано-Франківську ... Читати далі »
Переглядів: 1076 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Працівники «Зеленого господарства» готують обласний центр до свят Великодня та Дня міста. Як повідомив керівник підприємства Василь Федів, на багатьох вулицях бригади «Зеленого господарства» вже сформували крони дерев і кущів, ножицями підстригають живоплоти, зрізали 22 аварійних дерева.
На клумбах планують додатково висадити п’ять тисяч тюльпанів і нарцисів. Зазнає реконструкції квітник перед адмінбудинком з боку облдержадміністрації. Там висадять квітучі кущі та багаторічні квіти.
Підприємство збільшило асортимент зелених насаджень, які вирощує самостійно. Зараз у переліку власної продукції є 59 найменувань. Придбати квіти, кущі та дерева, щоб висадити на своєму подвір’ї, у дворі, на клумбах і газонах перед будинками чи адмінприміщеннями, зможуть всі бажаючі.
На місці зрізаних дерев планують посадити сотню нових, так званих великомірних, та тисячу штук кущів. Але чи це вдасться, наразі не відомо. Бракує коштів. Скажімо, один клен зараз коштує 300-400 гривень. Бюджету ще не ... Читати далі »
Переглядів: 1205 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Відділ Держпожежнагляду провів перевірку протипожежної безпеки на ринках міста, яка показала, що жоден ринок повністю не відповідає протипожежним вимогам. На порушників склали 30 адмінпротоколів.

Серед найчастіших порушень, за словами заступника начальника міського управління ГУ МНС в області лейтенанта служби цивільного захисту Анатолія Вітріва, є відсутність протипожежної сигналізації, первинних засобів пожежогасіння, планів евакуації населення під час пожежі, легкозаймисті конструкції, не оброблені вогнестійкими речовинами, а погодження на розташування торгових рядів від пожежників отримав лише один новий ринок «Новгородський», що на території колишнього пивзаводу. «Решту ринків такого погодження не мають, бо там багато кіосків, які позавужували проходи і проїзди, і ми їм таких погоджень просто не маємо права надавати», — пояснив пан Вітрів і додав, що на усунення порушень керівництво ринків має два місяці, після яких Держпожежнагляд проведе повторну перевірку. ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Напередодні свят підприємства житлово-комунального господарства працюють у посиленому режимі, щоб не допустити збоїв у наданні послуг населенню, — повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Втім не обійшлося минулого тижня і без комунальних незручностей. У помешканнях зникали вода і світло.

Через відключення двох насосних станцій на вулицях Хоткевича та Набережній в четвер шість годин на пониженому тиску водопостачання перебували 67 багатоповерхівок у цих мікрорайонах. А через заборгованість ЖБК №3 у сумі майже 18 тисяч гривень «Водоекотехпром» перекривав водопостачання  будинку №101 на вулиці Незалежності. «Води не було майже добу, і від мешканців, які не мають боргів, надходило багато скарг, — зазначила Тетяна Миколаївна. – Після часткової проплати водопостачання відновили».
Також було зафіксовано 17 відключень електроенергії. Більшість з них – планові, лише чотири аварійні. В середу понад дві години без світла пер ... Читати далі »
Переглядів: 1020 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Минулої суботи в місті пройшла перша передвеликодня толока. Пройшла успішно. До неї долучились не лише працівники житлово-комунальних організацій, підприємств та установ обласного центру, а й керівництво міста, депутатський корпус міськради, представники більшості політичних партій та громадських й молодіжних організацій. І після цього, за словами в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степана Кукули, «санітарний стан міста змінився в кращий бік».

Як поінформував перший заступник начальника міськжитлокомунгоспу Василь Білик, в толоці взяли участь 2147 працівників галузі. Найбільший обсяг робіт виконали 455 працівників «Водоекотехпрому» та 340 працівників «Теплокомуненерго». Окрім, власне, прибирання, вони також долучилися до озелення і в загальній кількості посадили 72 дерева.
— Дуже багато зробили і працівники всіх дев’яти житлово-експлуатаційних організацій, — каже Василь Йосафатович. – Це і прибирання та вивезення сміття, благоустрій територій ... Читати далі »
Переглядів: 1016 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

У культурно-мистецькому житті  міста  письменницький ювілей – це завжди  подія. У ці березневі дні прикарпатському письменнику-гумористу Павлові Добрянському виповнилось … 80! Ювіляр у свої вісімдесят усміхається приязно і щиро, а кожного ранку не квапливою ходою прошкує по вулиці Шевченка до редакції журналу «Перевал», де працює заступником головного редактора упродовж багатьох років.

Пригадую, як 1990 року (здається, що це було ніби вчора) Павло Казимирович відзначав своє 60-ліття. Тоді у вщерть заповненому актовому залі педагогічного інституту імені Василя Стефаника (тепер Прикарпатський національний університет) проходив літературний вечір письменника. Пам’ятаю, що цей вечір вилився у справжнє свято українського гумору, на якому звучали дотепне й влучне слово і веселий сміх. Це був справжній вияв любові і шани талановитому гумористові.
І ось Павлові Добрянському… втім, не будемо акцентувати про роки, бо, як кажуть, що людині рівно стільки рокі ... Читати далі »
Переглядів: 1379 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Отримав відповідь від «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на моє звернення стосовно повірки лічильників, яке було опубліковане в газеті 28.01.2010. Сподівався, що відповідь буде з міськвиконкому, але, як колись, так і зараз, скаргу доручили розглядати тому, на кого вона була спрямована. (Можливо, я помиляюся і ще отримаю відповідь з міськвиконкому, але гадаю, що вона мало буде відрізнятися від отриманої).
Думав, що керівництво «Івано-Франківськтеплокомуненерго» через газету вибачиться за недбальство своїх працівників, які посилаються у своїх повідомленнях на статті законів, які не мають жодного відношення до повірки лічильників, а також вибачиться за погрози і шантаж щодо нарахування оплати за підігрів води за нормами споживання, якщо їхню роботу з повірки лічильників не виконають споживачі. Але напевно споживачам довго ще чекати, доки надавачі послуг зрозуміють, що вони обслуговують мешканців міста, а не навпаки.
У відповіді директор «Івано-Франківськтеплокомуненерго» І.Б.Прокопі ... Читати далі »
Переглядів: 1102 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

З вересня минулого року ані бурштинський «Енергетик», ані івано-франківське «Прикарпаття» не пізнають радості перемог у матчах першості країни. «Енергетики» за цей час потішили своїх прихильників трьома нічиїми, «прикарпатці» – двома. Сумнівно, що ця чорна смуга перерветься у суботу, коли в турнірі будуть зіграні матчі чергового туру. Адже в Бурштин завітає лідер першості – ПФК «Севастополь», а обласний центр очікує на приїзд «Кримтеплиці».

Втім, уболівальників «Прикарпаття» нині мав би турбувати не стільки результат найближчого матчу, скільки те, чи взагалі дограє команда сезон. За словами президента клубу Анатолія Ревуцького, щоб дотягти до фінішу, потрібно 3 мільйони гривень. Таких грошей у клубу немає і, схоже, не передбачається. Втомившись від постійних фінансових проблем, керманич «Прикарпаття» вже не вперше заявив, що готовий йти у відставку.
Зі слів Ревуцького, франківці взагалі могли не розпочати другу частину сезону. Дилему «бути чи не бути» вкотре ро ... Читати далі »
Переглядів: 1009 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Наступного дня після драматичного футзального протистояння «Урагану» з «Таймом» на ігровому майданчику коледжу фізвиховання закрутився ще один захоплюючий трилер – у матчі баскетбольної першості країни «Говерла» приймала БК «Київ».
Початок зустрічі не віщував господарям нічого доброго – свої перші очки вони закинули тільки на п’ятій хвилині. Однак у другій чверті «Говерлі» вдався потужний ривок (21:9) і на велику перерву вона пішла з шістьма очками переваги. «Гойдалки» тривали до останніх секунд матчу. За рахунку 67:65 Спаркс не реалізував два штрафні кидки і після атаки суперника франківці вже поступалися 67:68. Проте залишалося ще п’ять секунд, яких вистачило для результативної відповіді: перемогу господарям приніс білорус Кудрявцев. 
Таким чином, не покладаючись на долю (себто результати виступів суперників), франківці самотужки вирішують завдання виходу у плей-офф. Більше того, підопічні Євгена Мурзіна можуть помріяти і про більш високу, аніж восьома, позицію. Наступним ... Читати далі »
Переглядів: 1110 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)

Івано-франківський «Ураган» дуже мріяв зробити те, що не вдається нікому в Україні вже 15-й місяць поспіль, а саме взяти гору над львівським «Таймом». Підтримати господарів у цій, як виявилося, безнадійній справі прийшла сила-силенна вболівальників. Але…

Проти лому справді немає прийому. Навіть така оказія, як два голи від суперника, отримані один за одним, не вибила чинного чемпіона з колії. Вже з 16-ї хвилини львів’яни почали розігрувати п’ятого польового гравця. Виправити ситуацію до перерви їм не вдалося. Зате у другій половині зустрічі «Тайм» методично з інтервалом у чотири хвилини тричі взяв володіння «Урагану». «Контрольний постріл» прозвучав під завісу зустрічі, коли ворота господарів вже були порожніми. «Тайм» нікому не поступається у 37-ми матчах поспіль…
Перший етап чемпіонату «Ураган» завершив на четвертій позиції, а отже фінальний раунд йому доведеться розпочинати з двох виїзних поєдинків. І якщо з першим усе зрозуміло – 2 квітня франківці зіграють ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 01.04.2010 | Коментарі (0)