Субота, 20.04.2024, 17:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 1 » Собачі «весілля» тривають
10:12
Собачі «весілля» тривають
В місті збільшилася кількість бродячих собак. Навесні у них якраз «сезон весіль». Вони плодяться і розмножуються. Як свого часу казав один із попередніх керівників міста, «це цілком нормальний, законний процес». Біда в тім, що у цей час собаки бігають зграями і стають агресивними. Комунальники мали б їх виловлювати й стерилізувати, щоб популяція не збільшувалася. Але на всіх собак ні комунальників, ні лікарів, ні приміщень, де б їх утримували після операцій, не вистачає.

Своєрідну допомогу в інформуванні комунальників про бродячих собак надали працівники муніципальної інспекції з благоустрою. «Перелік і фотографії бродячих собак ми передали керівникові КП «Полігон» Богдану Тимочку», — заявив на апаратній нараді в міськвиконкомі в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула.
— Ну і скільки в місті бродячих собак? — поцікавився у нього міський голова Віктор Анушкевичус.
— Ми їх не рахували, — відповів Степан Іванович, — а лише подали перелік місць їх постійної дислокації.
За словами пана Кукули, передовсім це ринки і території поблизу магазинів та території підприємств, де їх підгодовують. Тут доречно нагадати, що недавно міськвиконком ухвалив рішення «Про обмеження кількості собак, що знаходяться на території підприємств і організацій у м.Івано-Франківську», яким кількість собак на таких територіях рекомендовано зменшити до двох. Як воно виконується, наразі не відомо. Мабуть, ніхто ще не досліджував. Але зажевріла надія, що в місті таки активніше виконуватимуть інше рішення – про стерилізацію безпритульних тварин. Принаймні цього зажадав міський голова Віктор Анушкевичус: «Я б хотів, щоб робота в цьому напрямку велася і щоб мешканці бачили тих собак з білими ошийниками  після стерилізації», — сказав мер.
Хвалимир Владів
Переглядів: 1113 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]