П`ятниця, 29.03.2024, 15:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Квітень » 1 » Ох, ці лічильники!
09:30
Ох, ці лічильники!
Отримав відповідь від «Івано-Франківськтеплокомуненерго» на моє звернення стосовно повірки лічильників, яке було опубліковане в газеті 28.01.2010. Сподівався, що відповідь буде з міськвиконкому, але, як колись, так і зараз, скаргу доручили розглядати тому, на кого вона була спрямована. (Можливо, я помиляюся і ще отримаю відповідь з міськвиконкому, але гадаю, що вона мало буде відрізнятися від отриманої).
Думав, що керівництво «Івано-Франківськтеплокомуненерго» через газету вибачиться за недбальство своїх працівників, які посилаються у своїх повідомленнях на статті законів, які не мають жодного відношення до повірки лічильників, а також вибачиться за погрози і шантаж щодо нарахування оплати за підігрів води за нормами споживання, якщо їхню роботу з повірки лічильників не виконають споживачі. Але напевно споживачам довго ще чекати, доки надавачі послуг зрозуміють, що вони обслуговують мешканців міста, а не навпаки.
У відповіді директор «Івано-Франківськтеплокомуненерго» І.Б.Прокопів посилається на пункт 24 Постанови Кабінету Міністрів від 20.05.2009 р. Наведу дослівно, щоб було зрозуміло, про що йде мова.
«Витрати з проведення періодичної повірки, обслуговування і ремонту квартирних засобів обліку води та теплової енергії, у тому числі їх демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, визначаються відповідно до укладених договорів між виконавцем та субпідрядником, який виконує зазначені послуги, у розрахунку на один квартирний засіб обліку води та  теплової енергії і нараховуються ЩОМІСЯЦЯ споживачеві у складі послуги залежно від кількості таких засобів обліку шляхом   додавання   плати  за проведення їх періодичної повірки, обслуговування і ремонту, у тому числі демонтажу, транспортування та монтажу після повірки, до загальної вартості послуг.
Розмір плати    за    проведення     періодичної    повірки, обслуговування і ремонт одного засобу обліку води та теплової енергії, у тому числі його демонтаж:, транспортування та монтаж після повірки, визначається згідно з кошторисом, затверджується (погоджується) органами місцевого самоврядування і розподіляється за    місяцями  міжповірочного інтервалу,   що   встановлюється Держспоживстандартом для відповідного засобу обліку води   та теплової енергії».
Виникає питання, хто має виконувати вимоги вказаної постанови – мешканці міста, чи ті, кому вона адресована? І хто має контролювати виконання? 
Посилання п. І.Прокопіва на рішення міськвиконкому від 21.10.2008 р. № 504, яким дозволено «Івано-Франківськтеплокомуненерго» здійснювати повірку лічильників з оплатою споживачами у розмірі 65 гривень явно не витримує жодної критики, бо воно вже застаріле, не відповідає державним нормативним актам, і він мав би в першу чергу ставити перед міськвиконкомом питання про прийняття рішення, яке б відповідало нормативним актам. Як і організувати повірку лічильників згідно з тими ж актами, а не шантажувати людей і погрожувати їм.
Чекаю відповіді від міськвиконкому.
З повагою до газети Валерій Плисак,
член НСЖУ
Переглядів: 1098 | Додав: bond | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]