Вівторок, 19.03.2024, 12:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 08
3 липня біля будинку Івано-Франківської обласної державної адміністрації пікетували члени громадської організації «Прикарпатбат Чорнобиль».

Учасники акції вимагали припинення зловмисного затягування щодо повернення статусу ліквідатора категорії 2 серії А воїнам військової частини 6033, що у складі Івано-Франківського протипожежного батальйону 48 діб (із 18 липня по 3 вересня 1986 року) займалися дезактивацією 4-го та 3-го реакторів ЧАЕС та брали участь у спорудженні «Саркофагу».
Представники ГО «Прикарпатбат Чорнобиль» вийшли під стіни адміністративного будинку з гаслами: «Смертникам-чорнобильцям повернути заслужений статус!», «Чорнобильцям – належні компенсації!», «Влада має служити людям!», «Захищати людей, а не владу від народу! Вимагаємо справедливого правосуддя!».
Із учасниками акції поспілкувався заступник голови державної адміністрації Роман Іваницький і пообіцяв найближчим часом вирішити питання, які турбують івано-франківських чорнобильців.
Голова ... Читати далі »
Переглядів: 997 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

«Івано-Франківськгаз» та міське управління з експлуатації газового господарства затягували процес розлідування причин вибуху поруч будинку № 4 на вулиці Хіміків. Про це під час апаратної наради в міського голови заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін.
— Газовики навмисно затягували розслідування цієї справи. Розкопували газопроводи лише у певних місцях. Перевіряли лише газопроводи низького тиску, а високого тиску —  не перевіряли. Всі матеріали передані до прокуратури, яка й дасть свій висновок по цій справі, — повідомив пан Щочкін.
Нагадаємо, що після аналізу газоповітряної суміші, відібраної на місці події, фахівці національного технічного університету нафти і газу дійшли висновку, що вибух спровокувала суміш, за складом наближена до природного газу.
Натомість заступник начальника міського управління з експлуатації газового господарства Олександр Кириченко у правдивості такого висновку сумн ... Читати далі »
Переглядів: 988 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

Цього тижня на вівторковій апаратній нараді міський голова Віктор Анушкевичус офіційно представив трьох нових керівників комунальної галузі обласного центру та її структурних підрозділів.
Як ми вже інформували, на посаду заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку міська рада призначила Миколу Саєвича, який досі очолював комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром». У зв’язку з цим виконувачем обов’язків генерального директора КП «Івано-Франківськводоекотехпром» міський голова призначив Михайла Ткачука. Михайло Андрійович багато років пропрацював у водопровідно-каналізаційному господарстві міста, займаючи керівні посади. Останнім часом він був технічним директором «Водоекотехпрому». Нового керівника отримала й житлово-експлуатаційна організація №6. Ним став Микола Бурачок, який свого часу працював начальником ЖЕО №3.
Загалом після призначення нових заступника міського голови з питань ЖКГ та начальника міського УЖКГ можн ... Читати далі »
Переглядів: 996 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

У липні в Івано-Франківську відбудеться ряд "круглих столів” для місцевих підприємців, організованих Програмою з подолання наслідків кризи у корпоративному секторі. Ця програма  впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) за підтримки Швейцарської Конфедерації і допомагає створити сприятливі умови для виходу малих та середніх підприємств  з нинішньої тривалої економічної кризи. Програма забезпечить підприємства практичним інструментарієм та стратегіями з управління  ризиками і скорочення видатків, що дасть підприємствам можливість побудувати міцну бізнесову модель і швидше подолати наслідки кризи. Пропонуємо розмову з експертами Програми про подолання наслідків кризи.

– Як вчасно виявити фінансові труднощі?  
– Необхідно регулярно здійснювати моніторинг фінансового стану контрагента, аналізуючи виконання ним господарських договорів, а також фінансову інформацію, отриману від контрагента або з незалежних джерел (публічні держ ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

Читати пресу, дивитися телевізор і слухати радіо – таку вказівку дав своїм підлеглим міський голова Віктор Анушкевичус. До цього мера спонукала публікація «Дорога в нікуди», яскраво проілюстрована в одній з місцевих газет. В ній йшлося про те, що дорожня розмітка пішохідних переходів часто спрямовує перехожих на газони,  дерева, ліхтарі та паркани.

— В мене є та газета, — відповів меру головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. – Я не знаю того кореспондента, але я його знайду... Ще раз поясню, чому так сталося. Паркан тимчасовий. Коли його заберуть, відкриється тротуар. А газон перед переходом на Привокзальній мали забетонувати.  
— Читайте газети, дивіться телевізор, слухайте радіо. Може не все, що пишуть журналісти, справді так. Може не все вам сподобається. Але якщо це проблемні матеріали, конструктивна критика чи пропозиції, їх необхідно брати до уваги, — наголосив Віктор Анушкевичус, — бо у багатьох випадках вони таки праві. ... Читати далі »
Переглядів: 965 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

Прикарпатський юридичний інститут Львівського державного університету внутрішніх справ вперше випустив 11 магістрів та 26 інспекторів адміністративної практики державтоінспекції.

Загалом цього року один із найстаріших навчальних закладів системи МВС закінчили 142 випускники, серед яких 26 дівчат. Дванадцять випускників отримали дипломи з відзнакою. Їм присвоєно спеціальне звання «лейтенант міліції». А за відмінне навчання та активну участь в науково-дослідній роботі та в громадському житті навчального закладу молодший сержант Аліна Качуровська та рядові Богдан Ільчишин і Мар’яна Давидюк відзначені преміями Міністерства внутрішніх справ України. Крім того, за підсумками 2009-2010 навчального року Богдана Ільчишина визнано переможцем конкурсу «Кращий курсант року». Його нагородили відзнакою МВС України «За відзнаку в службі» ІІ ступеня.
В урочистостях з нагоди чергового випуску Прикарпатського юридичного інституту взяли участь керівники Львівського державного унів ... Читати далі »
Переглядів: 1128 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

Недільні матчі обласного чемпіонату затьмарила трагедія. В Угринові під час гри юнаків місцевого «Сокола» з надвірнянським «Бескидом» несподівано помер новопризначений наставник дорослої команди «Бескид», екс-гравець івано-франківського «Прикарпаття» Віктор Клим’юк.

52-річний вихованець надвірнянського футболу повернувся до керма «Бескида» після більш як десятирічної перерви (у 1998-му надвірнянці під його орудою виграли кубок області). Попереднім місцем роботи Клим’юка, нагадаємо, впродовж п’яти років були яремчанські «Карпати», які він тричі поспіль у 2007-09 рр. приводив до перемог в чемпіонаті і кубку регіону. Торік яремчанці також перемогли в аматорському Кубку України.
Після не зовсім вдалого старту «Карпат» у чемпіонаті-2010 Віктора Клим’юка було увільнено від обов’язків головного тренера команди. Сталося це після домашньої гри з угринівським «Соколом». За іронією долі, саме матчем проти «Сокола» тренер мав розпочати свою роботу у «Бескиді».
Звісно, ... Читати далі »
Переглядів: 1059 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

Трохи більше тижня залишається до початку чергової першості країни у 1 лізі. Команди проводять останні приготування.

Бурштинський «Енергетик», приміром, зіграв вже чотири контрольні поєдинок. В двох останніх «енергетики» розійшлися миром з ФК «Моршин» і білоцерківським "Арсеналом” – по 0:0. Нагадаємо, що раніше команда з Бурштина поступилася новачку першого дивізіону – чернівецькій «Буковині» (0:2) та обіграла молодіжний склад львівських «Карпат» (2:1).
Днями «Енергетик» оприлюднив імена двох новачків. Це знані за виступами в івано-франківських командах 1 і 2 ліг Андрій Веретко та Орест Януш, які останнім часом виступали відповідно у яремчанських «Карпатах» і «Тепловику». Тим часом Бурштин залишив один з кращих бомбардирів команди Дмитро Гордієнко.
Цього тижня в пожежному порядку розпочало підготовку й «Прикарпаття». Завтра команда має зіграти контрольний матч з «Буковиною». До речі, перші матчі нового сезону прикарпатці зіграють не 17 липня, а 18-го, у не ... Читати далі »
Переглядів: 1096 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

В суботу, 10 липня, виповнюється 50 років з дня народження Богдана Дебенка. Ті, хто застав ще союзні часи, безперечно пам’ятають цього непересічного форварда івано-франківського «Прикарпаття», який двічі поспіль у 1985-86 рр. ставав кращим бомбардиром команди.

Вихованець ДЮСШ №2 обласного центру, він згодом продовжив навчання у харківському спортінтернаті. Після запрошення в 17-річному віці у франківський «Спартак» повернувся до рідного міста. Потім було навчання в Тернопільському педінституті, служба в Збройних силах, франківський «Локомотив», з яким двічі ставав чемпіоном області. У «Прикарпаття» Дебенко повернувся у 1983-му. Провів більш як 150 поєдинків, забив 36 голів. У 1987-му разом з партнерами виборов «бронзу» чемпіонату України в 2 лізі, після чого вирішив перейти на тренерську роботу. Правда, згодом його покликали відроджені львівські «Карпати», але те відрядження через сімейні обставини виявилося нетривалим.
Дебенко став тре ... Читати далі »
Переглядів: 1094 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)

У п’ятницю гостинний Івано-Франківськ об’єднав спортивну громадськість та олімпійську родину Прикарпаття. Тут за участі поважних гостей – президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки та заступника міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Сергія Глущенка – відбулась низка подій, визначних для олімпізму краю.

Будучи стратегічним регіоном для розвитку зимових видів спорту, Івано-Франківщина зараз вкрай потребує відновлення та розбудови зимових баз олімпійської підготовки. З обговорення шляхів вирішення цього нагального не лише для краю, а й для всієї країни питання розпочалась робоча зустріч президента НОК з очільниками краю – головою облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком, головою облради Ігорем Олійником та мером Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом.
За активної участі архітекторів та керівників гірських районів були розглянуті питання вдосконалення спортивної інфраструктури Прикарпаття, щоб бути досто ... Читати далі »
Переглядів: 1001 | Додав: bond | Дата: 08.07.2010 | Коментарі (0)