Вівторок, 19.03.2024, 07:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 01
Дощові тижні в місті спричинили передпаводкову ситуацію. Лише за дві доби випала півтора декадна норма опадів. Вода в обидвох Бистрицях піднялася до п’яти метрів. Попри окремі локальні підтоплення, місто в основному витримало удар стихії, — повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськвиконкому Юрій Щочкін.

Значної шкоди та руйнувань вдалося уникнути. Паралельно з усуненням наслідків стихії забезпечувалась нормальна життєдіяльність міста. Але клопотів велика вода таки завдала чимало. На вулиці Медичній, поблизу будинків №№9 та 11, частково зруйноване берегоукріплення й існувала реальна загроза підтоплення. Туди вже завезли вісім «КрАЗів» негабаритного каміння. Річка Горохолинка на цій же вулиці змила водопровід. Водопостачання мікрорайону, за винятком помешкань на вулиці Довбуша в Чукалівці, за тимчасовою схемою вдалося відновити за п’ять годин. «Урвала» ріка й 250 метрів берега поблизу СУ-612 разом з його бето ... Читати далі »
Переглядів: 1108 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

У середу троє мешканців області отримали ноутбуки від громадської організації «Спільна праця». Всі вони стали переможцями турніру «Знай наше», котрий проводився навесні серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Володарі подарунків наввипередки ділилися враженнями від проведеного турніру. Кажуть, що саме завдяки цьому конкурсу вони змогли успішно пройти зовнішнє незалежне оцінювання із української мови і літератури, історії України та історії Прикарпаття.

Турнір «Знай наше» був доброю стартовою платформою для тестування. Нагадаємо, що змагання проводилися як в індивідуальному заліку, так і серед команд навчальних закладів. Тисменицька загальноосвітня школа вже отримала у подарунок 100 тисяч гривень з нагоди закінчення навчального року як команда-переможець турніру.
За словами організаторів, у конкурсі взяло участь понад 80 команд, до речі, більшість із них були представниками сільських навчальних закладів. І не обов’язково було бути цьогорічним випускнико ... Читати далі »
Переглядів: 974 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

З початку року задокументовано 193 факти незаконного обігу наркотиків, у тому числі 113 фактів збуту. 74 особи притягнено до кримінальної відповідальності. Викрито 11 міжнародних каналів надходження до України наркотиків з Італії, 3 – з Польщі, 2 –  з Франція, 5 – з Чехії.
22 червня працівники міліції викрили організовану злочинну групу, яка займалась поширенням на території області наркотичного препарату іноземного виробництва «Субітекс», який протягом року доставляли із Франції і збували на території Івано-Франківська, Галича, Калуша та Львівської області. «У затриманих було вилучено цей наркотичний препарат та гроші в сумі 32 тис. грн., 8 тис. євро, 40 фунтів стерлінгів, 350 доларів США. Тобто таблетки продавали за всі валюти світу, які мали клієнти. Знаковим є те, що один із членів цього угруповання є лікар-нарколог Івано-Франківського ОНД», — зазначив головний міліціонер Прикарпаття.
Переглядів: 1068 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Нещодавно, під час подорожі в Альберто на бізнес-форум, голова ОДА Михайло Вишиванюк попросив підготувати коротеньку доповідь на тему сільського господарства області. «Почав у літаку читати, а там – нафталін 70-х років. Як писали колись у бюро члени компартії, так і ми продовжуємо переписувати». Після цієї подорожі голова ОДА зробив висновок, що «так діло не піде». Щоб вирішити проблему, треба змінити підхід до неї, треба відповідати вимогам сучасності. Тому губернатор прийняв рішення на переатестацію всіх чиновників.
З 1 липня переатестацію почнуть проходити начальники управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій, головне управління економіки, головне управління промисловості та розвитку інфраструктури, головне управління агропромислового комплексу. Вимоги – професійна підготовка, володіння комерційними технологіями та знання двох іноземних мов. Решта управлінь переатестацію проходитимуть з 1 лютого 2011 року. «Якщо не будемо вчитись, залишимось у ... Читати далі »
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Начальник УМВС в області Василь Варцаба повідомив про позитивну динаміку зменшення кількості ДТП. За 5 місяців цього року на 48% зменшилась кількість загиблих і на 29% – травмованих.

Як зазначає начальник обласної міліції, це сталося завдяки встановленню на дорогах та магістралях камер спостережень. «На сьогоднішній день у нас діє 58 камер, які дуже допомагають не лише у попередженні ДТП, а й у розкритті злочинів. Тому для підвищення безпеки нам потрібно продовжити цю роботу», – зазначив головний міліціонер області. Вартість встановлення одного такого комплексу — 25 тис. Всього від адміністративних штрафів до місцевих бюджетів надійшло майже 11 млн. грн.
Мар’яна Риндич
Переглядів: 975 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Розгалужена система пунктів приймання металобрухту сприяє вчиненню крадіжок, оскільки є пряма вигода від збуту викраденого, – зауважив на колегії ОДА начальник УМВС в Івано-Франківській області Василь Варцаба: «Кожен день є якась крадіжка – то дроти обріжуть, то огорожі, навіть з кладовищ крадуть металеві конструкції». Через це потерпають як підприємства, так і окремі жителі області, в тому числі водії через відсутність металевих каналізаційних люків. Через крадіжки дротів без світла і телефонного зв’язку залишаються вулиці і села. З початку року органи внутрішніх справ області зареєстрували 160 таких крадіжок.

Начальник міліції запропонував спільно навести лад у роботі пунктів приймання брухту. «Фіксуємо численні факти недотримання ліцензійних вимог деякими такими підприємствами. Тут є й проблеми екології: у кількох таких пунктах відсутнє тверде покриття, яке повинно захищати від забруднення ґрунту й води мазутом та іншими токсичними речовинами», – констатує Васил ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Івано-Франківський міський центр зайнятості пропонує безробітним долучитися до так званих громадських робіт. Про це повідомила директор Центру Ганна Бандура.

Відповідні заявки, за її словами, подали міське управління житлово-комунального господарства, житлово-експлуатаційна організація №8, ВАТ «Зелене господарство», спецкомбінат комунально-побутового обслуговування населення, дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління, всі сільські ради, окрім Вовчинецької, та товариство Червоного Хреста. Наразі взяти участь у громадських роботах зголосилися 57 осіб. На оплату їхньої праці витратили 75 тисяч гривень.
Щоправда, до громадських робіт можуть залучатися лише ті безробітні, які вже не отримують допомоги по безробіттю. А таких на обліку в центрі зайнятості 680 осіб. Так що резерви ще є.
Наш кор.
Переглядів: 1088 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

За 5 місяців цього року до органів внутрішніх справ області надійшло 17 195 заяв про злочини, що на 2 тис. (12%) більше, ніж у минулому році, — повідомив на колегії ОДА начальник УМВС в області Василь Варцаба. «Жоден злочин не може залишатись поза увагою міліції. Збільшення реєстрації заяв і повідомлень свідчить про те, що люди почали більше довіряти міліції. Більше реєструємо – відповідно більше злочинів розкриваємо», – зазначив Василь Миколайович.

Сьогодні органами внутрішніх справ розкрито і направлено до суду  понад 2 тис. кримінальних справ. Розкрили всі навмисні вбивства (19), всі розбійні напади (20), а також 277 злочинів, які були скоєні в минулих роках. На 5,3% більше розкрито злочинів у сфері економіки, серед яких 59 фактів кримінальної корупції. Найбільш поширена корупція у бюджетній сфері (27 фактів). Сума завданих збитків становить 4 млн. 726 тис., з яких відшкодовано 2 млн. 693 тис. грн. Лише у червні  задокументовано 6 фактів отриманн ... Читати далі »
Переглядів: 947 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Цього тижня на профілактичний ремонт зупинили третю найбільшу котельню на вулиці Гетьмана Дорошенка, яка забезпечувала гарячою водою мешканців мікрорайону БАМ та прилеглих вулиць і ще п’ять малих котелень, в тому числі три дахові. Таким чином майже все місто зостанеться без централізованого гарячого водопостачання на невизначений термін.

Річ в тім, що під час гідравлічних випробовувань, за словами головного інженера «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Богдана Мимохода, виявлено рекордну за останні десятиліття кількість поривів магістральних тепломереж — аж 130. Тепловики це пояснюють суворою зимою, під час якої по мережах доводилося подавати теплоносій підвищеної температури під підвищеним тиском, тому вони й не витримали. Поки ці пориви не усунуть, відновити подачу гарячої води нема змоги.
Наразі працюють лише сім котелень, які забезпечують гарячою водою лікувальні заклади, та ще 45 житлових будинків на вулицях Симоненка та Вовчинецькій мають гарячу воду завдяки ... Читати далі »
Переглядів: 933 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

За два тижні в місті мають обстежити стан дорожніх знаків та впорядкувати їхнє розміщення. Таку вимогу перед начальником відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Ігорем Гнатівим поставив міський голова Віктор Анушкевичус.

 – У нас в місті дуже багато знаків висять там, де їх не треба, а там, де потрібно, їх нема. Зробіть обстеження і наведіть з цим порядок. Термін — два тижні, – сказав мер.
За інформацією міськжитлокомунгоспу, зараз на 138 міських вулицях налічується 2200 дорожніх знаків, з яких 300 потребують заміни. Крім того, відповідно до рішень комісії з питань організації та безпеки дорожнього руху в місті необхідно встановити ще 170 знаків та 15 інформаційних таблиць. Комунальники також підрахували, що для цього потрібно 200 тисяч гривень.
До речі, ще на початку минулого року міський голова доручав міському відділу ДАІ та відділу транспорту міськвиконкому відрегулювати фази роботи світлофорних об’єктів відповідно до величин теперішніх транспор ... Читати далі »
Переглядів: 943 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Введення в експлуатацію нового автовокзалу на вулиці Залізничній не лише не вирішило старих проблем, а й спричинило нові. Зрештою, цього й слід було очікувати, адже фахівці попереджали про це заздалегідь. Та й автовокзалом цей комплекс назвати важко. Така собі транзитна автостанція №1. Єдині її переваги – відгородження від проїжджої частини та більш-менш комфортні умови нового приміщення — як виявилося, теж доволі сумнівні.
Автовокзал «переїхав» лише частково. Окремі автобуси й надалі відправлялися з Привокзальної площі. Квитки тепер необхідно купувати у касах нового приміщення, біля яких утворювалися довжелезні черги. Саме на це найбільше й нарікали люди, які інколи просто не встигали на свій автобус. Щодо забезпечення належної безпеки дорожнього руху та розвантаження від транспорту Привокзальної площі, то про це все ще можна лише мріяти, бо практично нічого не змінилося. Автобуси, як і колись, відстоюються на Привокзальній площі та прилеглих до неї вулицях.


Як ... Читати далі »
Переглядів: 1033 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)

Вогка погода спричинилася до… зміни лідерів у чемпіонаті Івано-Франківщини. Турнірні перегони очолив новачок турніру – печеніжинські «Карпати». Лише вони згодилися зіграти мокрої недільної днини. Сім інших матчів 12-го туру чемпіонату, що були заплановані на 27 червня, перенесено.

Обіграши іншого зухвалого дебютанта – лисецький «Юніор» з рахунком 3:1, печеніжинці на одне очко обійшли франківський «Тепловик», який, щоправда, має гру в запасі. «Тепловики» у четвер здобули важливу перемогу, завдавши першої домашньої поразки ФК «Снятин-Євромодуль» – 4:0.
Виграли й яремчанські «Карпати», котрі після догравання пропущених матчів, можуть увійти до трійки лідерів. До речі, наступного тижня, 7 липня, у матчах 14-го туру відбудеться один з центральних поєдинків першого кола – у Печеніжині місцеві футболісти прийматимуть своїх яремчанських «одноклубників».
З інших подій відзначимо тренерські пертурбації у надвірнянському «Бескиді». Після серії невдач Ігоря Гогіля на по ... Читати далі »
Переглядів: 949 | Додав: bond | Дата: 01.07.2010 | Коментарі (0)