П`ятниця, 19.04.2024, 20:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Липень » 29
У прикарпатському політикумі міський голова Калуша, а віднедавна лідер Української партії Ігор Насалик вважається ексцентричним і непередбачуваним. Свого часу він, за його ж словами, «несподівано переміг» у Калуші; підняв «на вуха» всю Україну, оголосивши Калуш зоною екологічного лиха; очолив Українську партію, щоб завоювати обласний центр Прикарпаття, а в разі повернення до мажоритарної системи виборів до парламенту отримати загалом по Україні щонайменше 40 мандатів народних депутатів.
У вівторок Ігор Насалик був гостем редакції «Західного кур’єра», де відповів на численні запитання журналістів місцевих ЗМІ. Отже, про оцінку нинішнього державного курсу президента і правлячої коаліції з погляду політика і господарника; про конфлікт міської ради Калуша і підприємства  «Карпатнафтохім»; про вибори без вибору — в прямій мові Ігоря Насалика.



В Україні – достатньо інертна система ... Читати далі »
Переглядів: 1456 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

В середині жовтня може відбутися аукціон із продажу права оренди п’яти земельних ділянок в мікрорайоні №7, що в Пасічній, та однієї – на вулиці Набережній ім.Стефаника, від якого міський бюджет може поповнитись на 16-17 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник начальника управління земельних відносин Дмитро Піщак: «П’ять ділянок у мікрорайоні №7 планувалося продати з аукціону ще в 2008 році. Однак через ситуацію на ринку нерухомості та значною стартовою ціною на рівні нормативної грошової оцінки аукціон не відбувся й досі. Тому зараз ми пропонуємо продавати право оренди земельних ділянок. Відповідні «Положення про продаж права оренди земельних ділянок» та проект рішення ми винесемо на розгляд сесії міської ради. Якщо вона відбудеться і депутати з цим погодяться, то аукціон можна буде провести вже в середині жовтня», – сказав пан Піщак.
Наш кор.
Переглядів: 930 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

В місті знову почастішали крадіжки комунального майна. Минулого тижня невідомі з підвалів будинків №174 на вулиці Вовчинецькій та №28 на вулиці Івана-Павла ІІ примудрилися викрасти майже 150 метрів чавунних каналізаційних труб.

Про це повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич. Вона також наголосила, що вже наступного дня ЖЕО №8 встановила в цих будинках нові пластмасові труби. А зі сходових кліток будинків, які перебувають на балансі ЖЕО №2, впродовж двох тижнів викрали 20 чавунних батарей опалення. «Ці крадіжки скоювалися після випробувань будинкових систем опалення на щільність, системи перебували під водою, тому на кількох адресах сталося затоплення», – зазначила пані Дорошевич.
Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку Микола Саєвич нагадав, що свого часу містом прокотилися хвилі викрадень кришок каналізаційних люків, будинкових лічильників води, а ось тепер – ... Читати далі »
Переглядів: 1019 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Проблему періодичних підтоплень Івано-Франківського тролейбусного депо найближчим часом вирішити не вдасться.

Це стало зрозуміло з перебігу вівторкової апаратної наради, на якій директор ДКП «Електроавтотранс» Леонід Яковець порушив питання спорудження нового моста через норовливий потічок, води якого при першій-ліпшій зливі затоплюють депо, коли з’ясувалося, що містові потічок шкоди не завдав.
«Ви правильно ставите питання, – погодився головний інженер міськжитлокомунгоспу Микола Ковальчук. – Новий міст будувати треба, бо затоплює не лише вас, а й приватні житлові будинки. Тут є питання. На будівництво моста необхідно 150 тисяч. Грошей нема. Коли був паводок, треба було скласти акт. Але цього не зробили».
«Вийшло так, що той потічок шкоди не завдав, і ми ні на що не можемо претендувати. Треба закладати кошти в бюджеті», – підтвердив перший заступник міського голови Зіновій Фітель. «Але проблема в іншому. Там поруч є камера, в тій камері великі труби, а в ти ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

За минулий тиждень зафіксовано чотири випадки аварійних знеструмлень електромереж.

20 липня дві години без світла перебували мешканці будинків на вулицях Сахарова, Дудаєва, Чорновола, Стецько. Наступного дня майже на добу знеструмлювалися окремі будинки на вулицях Галицькій, Дністровській, Новгородській – здійснювалась заміна обладнання на трансформаторній підстанції. А в суботу з 10.15 через пошкодження двох високовольтних кабельних електроліній теж на добу без електропостачання залишився мікрорайон Опришівці.
Ремонтні роботи стримувало те, що один кабель пролягає під проїжджою частиною вулиці, а інший – під огорожею. Про це повідомила в.о. начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Наталія Дорошевич. Вона зазначила, що аеропорт ще й досі залишається знеструмленим.
Однак, як повідомив в.о. директора міжнародного аеропорту "Івано-Франківськ” Петро Осипенко, на роботу летовища це не вплинуло. Електроенергією воно забезпечується від дизель-гене ... Читати далі »
Переглядів: 955 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

У неділю близько 4-ої години ранку працівники патрульної служби «застукали» двох юнаків, що вовтузилися в салоні автомобіля «Славута» в одному з дворів на вул. Мазепи в Івано-Франківську.

Побачивши міліціонерів, хлопці кинулися врозтіч, однак патрульні були спритніші і наздогнали втікачів. Ними виявився 19-річний іванофранківець та 16-річний мешканець Тисменицького району.
Наряд патрульної служби в цей двір спрямував оперативний черговий міськвідділу міліції після того, як хтось із громадян повідомив у міліцію про те, що двоє підозрілих молодиків безуспішно пробують запустити двигун іншої машини.
Як було встановлено згодом, зловмисники розбили бокове вікно в автомобілі «Део-Ланос» і намагалися незаконно заволодіти автомобілем. Коли ж переконалися, що на цьому транспортному засобі таки не поїдуть, взялися до іншої машини.
Дії затриманих кваліфікуються як незаконне заволодіння транспортним засобом. Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбав ... Читати далі »
Переглядів: 909 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Заклади охорони здоров’я обласного центру до роботи в осінньо-зимовий період 2010-11 років наразі готові лише на 35%.

Про це на вівторковій апаратній нараді в міськвиконкомі повідомив головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк. За його словами, основна причина такого плачевного стану справ – відсутність фінансування. «Зараз роботи з підготовки до зими виконані на 35% і це я вважаю не задовільним, – констатував Тарас Романович. – Основна причина – нестача коштів. На те, що вже зроблено, ми витратили до 180 тисяч гривень із позабюджетних та благодійних коштів, які приносять нам наші благодійники». Остання фраза в присутніх у залі засіданнь міськвиконкому викликала смішок. А головний лікар міста при цьому уточнив: «Наші хворі».
Серед головних проблем закладів охорони здоров’я, які потребують негайного вирішення, Тарас Масляк назвав підтоплення ЦМКЛ, замокання після дощів приміщення станції швидкої та невідкладної медичної допомоги, проблему ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Обласна і міська влади ігнорують звернення обласної асоціації перевізників. На черговому засіданні прес-клубу ринкових реформ голова асоціації Роман Харук  наголосив, що ще жодного разу асоціація вчасно не отримала відповідей на свої неодноразові звернення до керівництва міста й області.

«Ми дієва громадська організація, яка не стоїть осторонь проблем міста й області. Ми подаємо органам влади суттєві пропозиції, які стосуються автотранспортної та автодорожньої галузі. За кордоном такі громадські організації, як наша, навіть залучають до законотворчої діяльності. Натомість наші звернення до народних депутатів України від Прикарпаття теж залишаються без реагування. Лише Роман Ткач переправив наше звернення до МВС. Решту ж депутатів їх, мабуть, і не читали», – припустив Роман Харук.
Голова обласної асоціації перевізників також повідомив, що голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк виключив його зі складу обласного конкурсного комітету, який визначає пере ... Читати далі »
Переглядів: 969 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито виставку «Митрополит Андрей Шептицький» з нагоди 145-річчя від дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького. За словами організаторів виставки, це один із виявів вшанування однієї із найвеличніших постатей Церкви.

В експозиції представлені унікальні світлини із життя і діяльності митрополита, а також документи, які висвітлюють екуменічну діяльність, благочинство та меценатство Андрея Шептицького, котрі збереглися у фондах музею. Частина цих експонатів, за словами директора краєзнавчого музею Ярослава Штиркала, експонується вперше. А це видання початку минулого століття.
– Ініціатива створення виставки виникла у працівників краєзнавчого музею. Ми самі не сподівалися, що значна частина фотодокументальних експонатів про діяльність митрополита знаходиться у наших фондах. Всі документи свідчать про діяльність митрополита саме в місті Станіславові у 1899-1900 роках. Можливо, це не ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Триває реконструкція манежу коледжу фізвиховання

Наприкінці минулого тижня розпочався черговий етап реконструкції спортивного манежу коледжу фізвиховання, який вже не один рік дає прихісток провідним командам обласного центру – футзальному «Урагану» та баскетбольній «Говерлі». Саме остання, зважаючи на жорсткі вимоги організаторів чемпіонату країни, й зініціювала грандіозну перебудову спорткомплексу.


19 липня до Івано-Франківська прибуло нове покриття ігрового майданчика та легкоатлетичного ядра. Його привезли з Латвії. Латвійські фахівці його й монтуватимуть. Робота буквально кипить. Вже цього тижня майданчик буде готовий до лакування. Згідно з договором роботи мають завершитися до 15 серпня. Це буде великий універсальний майданчик для ігрових видів спорту, розмітку якого зроблять за новими стандартами. Інша бригада встановлюватиме легкоатлетичні доріжки.
Повністю змінюється й освіт ... Читати далі »
Переглядів: 945 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

22 липня у столичному Будинку футболу відбулася нарада керівників футзальних клубів, на якій були окреслені контури наступного сезону. Він стартує 4 вересня. Після тригодинних дискусій більшістю голосів була ухвалена нова система проведення змагань.

Цікаво, що склад учасників чемпіонату не зазнав змін. В турнірі візьмуть участь ті 12 команд, що й раніше. На першому етапі вони зіграють у два кола. Вісімка кращих продовжить боротьбу за медалі у форматі плей-офф. Серії триватимуть до трьох перемог однієї з команд. Клуби, котрі займуть на першому етапі більш високе місце, розпочинають серію у гостях (два матчі), решта – в рідних стінах. У разі нічиєї команди битимуть пенальті. Кубок розіграють за тим самим регламентом, що й торік. Правда, на заключній стадії замість восьми зіграють чотири клуби.
Франківський «Ураган» цими днями завершує тренувальний збір на Одещині. Команда провела незапланований спаринг з харківським «Монолітом», якого обіграла з рахунком 3:2. За ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

З 14 по 26 серпня в Сінгапурі відбудуться І Юнацькі Олімпійські ігри, в яких візьмуть участь спортсмени віком 14-18 років. Івано-Франківщину представлятиме  17-річна легкоатлетка з Коломиї Анастасія Ткачук. 
Днями в Афінах запалав вогонь ігор. Він пройде містами п’ятьох частин світу – Європи, Африки, Америки, Австралії, Океанії та Азії. Як повідомляє НОК України, в естафеті олімпійського вогню візьме участь прикарпатська дзюдоїстка, переможниця чемпіонату Європи-2010 серед кадетів у чеському Тепліце Наталя Ільків з Надвірної.
Переглядів: 956 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Прикарпатці зазнають розгромних поразок

В другому турі першості України представники Івано-Франківщини зазнали розгромних поразок. Бурштинський «Енергетик» поступився вдома новачку дивізіону – чернівецькій «Буковині» (1:4), а франківське «Прикарпаття» було розбите в Алчевську тамтешньою «Сталлю» (0:5).

Результати матчів стали відзеркаленням того жалюгідного стану, в якому перебувають обидва наші представники на професійній арені. І якщо в попередніх сезонах знаходилися такі, хто був в ще гіршому становищі, то тепер на «халяву» розраховувати вже не слід. В тому разі, коли прикарпатці не знайдуть достатніх коштів, їм слід готуватися до ролі аутсайдерів. Не варто забувати, що цього року змінився формат обміну між лігами. У зону вильоту тепер потрапляють не два клуби, як раніше, а три (третій гратиме перехідний матч).  
До постійних скарг на безгрошів’я з табору «Прикарпаття» вже всі звикли. Цього разу ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

27 липня повернулися з відпустки гравці баскетбольного клубу "Говерла”. Зважаючи на негоду, команда зібралася у спорткомплексі технічного університету. Перший збір триватиме усього п’ять днів. А потім франківці вирушать до Криму.

З минулорічної «основи» залишилися тільки Олександр Шостуха, а також два гравці дублюючого складу – Андрій Калашніков та Сергій Шевцов. Усі інші – потенційні новачки "Говерли”, яких тренерський штаб буде переглядати протягом двох тренувальних зборів. Мова про Ігоря Кривича та Володимира Гуртового (обидва – БК "Одеса”), а також Анатолія Дубнюка та Віктора Герасимчука (обидва – "Пульсар”).
1 серпня команда виїжджає до Євпаторії. Правда, легіонери прибудуть тільки 15 серпня. «Маємо на меті перевірити як наших молодих виконавців, так і досвідчених гравців, які минулого сезону грали в різних клубах Суперліги, – розповів в інтерв’ю клубному сайту генеральний директор «Говерли» Андрій Дроздов. – Контракти вступлять в силу після проходження пе ... Читати далі »
Переглядів: 918 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)

Як відомо, ЮНЕСКО проголосила 2010 рік роком Фридерика Шопена з нагоди 200-ліття з дня народження цього великого польського композитора. Недаремно у Польщі весь рік звучить його музика, організовуються конкурси, фестивалі, концерти, мистецькі зустрічі. У березні у Варшаві відкрито музей Шопена і відбувся гала-концерт у Великому театрі – Національній опері.

А у Жешуві цього літа в рамках тижня Шопена проходив Міжнародний підкарпатський конкурс піаністів для дітей до 18 років. У ньому взяв участь юний представник Прикарпаття – учень третього класу Івано-Франківської дитячої музичної школи №1 Андрій Гаврилюк (викладач Лідія Лопушинська). На конкурсі, присвяченому 200-літтю Шопена, талановитий іванофранківець виступив дуже успішно, зайнявши друге місце у своїй віковій категорії.
Цікаво, що у цьому році Андрій Гаврилюк уже переміг у молодшій групі на VІІІ обласному конкурсі юних піаністів ім.Василя Барвінського, а також став дипломантом Всеукраїнського конкурсу-огл ... Читати далі »
Переглядів: 1030 | Додав: bond | Дата: 29.07.2010 | Коментарі (0)