Вівторок, 19.03.2024, 08:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Березень » 25
Напередодні Великодніх свят в місті відбуватимуться традиційні толоки. Міська влада закликає мешканців взяти активну участь у прибиранні обласного центру. Роботи вистачить для всіх. Бо наразі до порядку в місті ще далеко. Багато бруду і сміття. «Невчасне вивезення сміття та сильні пориви вітру підбили підсумок роботи двірників, — каже в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула. — Стало гірше, ніж було».
Участь у толоці, за словами міського голови Віктора Анушкевичуса, візьмуть представники і виконавчої, і представницької влади. Останніх має згуртувати секретар міськради Василь Бойчук. Керівництво міста прибиратиме Центральний міський парк культури і відпочинку імені Шевченка, а депутати міськради – територію центрального міського озера. Члени молодіжного міськвиконкому впорядковуватимуть так званий тополиний парк на вулиці Молодіжній.       
Наш кор.
Переглядів: 1104 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (1)

Професійний рівень медпрацівників та наявність сучасного обладнання у лікарнях – це головна запорука якісної медицини. Враховуючи соціально-економічну кризу в Україні, Швейцарська дирекція розвитку та співробітництва подарувала лікарням Івано-Франківської області медичне обладнання вартістю понад 600 тис. грн. Серед партнерів – Верховинська ЦРЛ, Снятинська ЦРЛ, Надвірнянська ЦРЛ, Коломийська ЦРЛ та Івано-Франківський перинатальний центр, де 18 березня урочисто передали обладнання для лікування маленьких пацієнтів.


Серед устаткування – кардіотокографи, за допомогою яких спостерігають за ритмом серця плода, реанімаційні столики та лампи фототерапії для новонароджених, пульсоксиметри тощо. Це спорядження допоможе медперсоналу професійніше надавати послуги вагітним жінкам, породіллям і новонародженим.
Такий презент від Швейцарії область отримала у межах Україно-Швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини». За 12 років україн ... Читати далі »
Переглядів: 1072 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Головними проблемами весняного призову в Івано-Франківську є незадовільне оповіщення юнаків про виклик на призовну комісію та низька явка призовників.

 «На жаль, на сьогоднішній день проблема оповіщення у нас існує і то на дуже високому рівні», – констатує військовий комісар Ігор Сорокопуд. За його словами, з-понад 2 тис. призовників було оповіщено лише майже 1400. 
Основну причину такої ситуації військовий комісар вбачає в неналежній організації роботи з оповіщення призовників керівництвом ЖЕО, на які, згідно з законодавством, покладена ця функція. Також проблему оповіщення, на переконання міського військового комісара, загострило створення на територіях ЖЕО приватних об’єднань домовласників, через що ЖЕО не можуть оповістити всіх.
Минулої суботи працівники міськвійськкомату провели спільний рейд з працівниками міліції і зі 103 адресатів розшукали 36 призовників. Третина з них пояснили, що не отримали повісток. Інші казали, що були на навчанні, не ... Читати далі »
Переглядів: 1124 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулої неділі п’ятитисячний колектив міського житлово-комунального господарства відзначав професійне свято. Весна припізнилася, тому комунальники не встигли зробити собі й містові подарунок у вигляді впорядкованих вулиць і відремонтованих доріг, чистих площ і тротуарів. Їхня робота важка і невдячна. Про них згадують лише тоді, коли щось не так. А коли все гаразд – у крані є вода, батареї теплі, світить світло і горить газ – це сприймається як належне.
А цьогоріч напередодні професійного свята комунальників масла у вогонь підлив і теперішній міський  голова Віктор Анушкевичус. Якщо колись він говорив, що без кардинальних реформ на державному рівні реформувати житлово-комунальне господарство в якомусь окремо взятому місті практично неможливо, то зараз, після грунтовного вивчення діяльності ЖЕО №1, схоже, свою думку змінив і заявив, що «кошти в житлово-комунальному господарстві використовуються неефективно».
Хвалимир Владів
Переглядів: 1194 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Громадська організація «Поклик нації» зайнялася новою для себе справою – почала проводити соціологічні опитування. В періоди з 18 по 23 лютого і з 15 по 21 березня її активісти опитали на вулицях Івано-Франківська 680 респондентів віком від 18-ти до 78-ми років щодо того, кого б вони обрали міським головою, якби вибори були сьогодні.

За отриманими даними, на вершині електоральних симпатій серед десятка гіпотетичних претендентів на посаду мера є міський голова Віктор Анушкевичус та його опонент, лідер  «Громадського форуму Івано-Франківська» Юрій Соловей. За чинного мера віддали голоси 168 респондентів у лютому і 159 у березні, або, відповідно, 24,7 та 23,4 відсотка опитаних. Лідера «Громадського форуму» підтримали 122 опитаних у лютому і 117 у березні, або 17,9 та 17,2 відсотка.
До першої п’ятірки також увійшли нардеп від НСНУ, колишній мер облцентру Зіновій Шкутяк, мер Калуша Ігор Насалик та голова облради Ігор Олійник, котрі здобувають 12,5, 11,5 та 10,8 ... Читати далі »
Переглядів: 1186 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

26-28 березня у спорткомплексі НТУНГу відбудеться 1 тур команд, що виборюють у вітчизняній суперлізі 5-7 місця. У гості до франківського «Факела» завітають харківська «Юракадемія» та «СДЮСШ – Міцний горішок» з Вінниці. Це будуть заключні домашні поєдинки нашої команди. Згодом суперники ще зіграють у Харкові та Вінниці.
За умов повного безгрошів’я франківці все ж таки намагаються дотягти до фінішу сезону, який мав би завершитися для «Факела» перехідними матчами з «срібним» призером вищого дивізіону.
Становище команд. І етап
    І     В     П       СП     О
„Локомотив” Х     24     18(1)    6(3)     62:27     56
„Кримсода”     24     16(3)     8(5)     56:40    50
„ІмпексагроСпорт”     24     15(3) 9(2)  &nb ... Читати далі »
Переглядів: 1074 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

В суботу на франківських вболівальників очікує надзвичайно цікаве протистояння: франківський «Ураган» прийматиме лідера сезону – львівський «Тайм». Переможна серія останнього нараховує вже 14 матчів.
Можна не сумніватися, що господарі докладуть усіх зусиль, щоб її перервати. Однак, граючи з «Таймом», франківці триматимуть у голові інший львівський колектив – «Енергію». Саме її прагнуть обійти наші земляки у боротьбі за бронзові нагороди чемпіонату.


Якщо матч із «Таймом» підсумує для «Урагана» першу частину змагань, то матч з «Енергією» її відкриє. «Енергетичне» дербі відбудеться у Львові 2 квітня. Відпускати суперника у відрив ніяк не можна. Під час короткого ІІ етапу в суперечці з кращими клубами країни відіграти фору буде неможливо.
До речі, й за рівної кількості очок франківці поступатимуться конкуренту, адже вирішальною за таких обставин є різниця голів. А вона нині краща у львів’ян – "+39” проти "+21” в "Урагану”. Щоб потіснити "Енергію”, франківцям п ... Читати далі »
Переглядів: 1081 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Баскетбольний чемпіонат України вирулив на фінішну пряму. Всі, хто ще не виконав свої турнірні завдання, тепер мусять бути вкрай обережними. Один невірний крок – і уся сезонна робота колективу буде зведена нанівець. Серед тих, хто ходить по лезу бритви, – франківська «Говерла».

Минулотижнева домашня поразка від безпосереднього конкурента – МБК «Миколаїв» не залишила франківцям вибору: в наступному матчі вони мусили обігрувати в гостях іншого сусіда по турнірці – львівську «Галичину» та ще й на її майданчику. Місія виявилася здійсненною. Франківці продемонстрували неймовірну гру в захисті, дозволивши супернику закинути всього 50 очок. В третій чверті "Галичина” встановила антирекорд чемпіонату, здобувши всього 6 залікових балів!
За чотири тури до фінішу регулярного чемпіонату «Говерла» замикає вісімку фіналістів. Перепустку в плей-офф мріють забрати у франківців «Миколаїв», «Галичина» і южненський «Хімік». Та, відзначимо, календар заключних матчів є доволі сприя ... Читати далі »
Переглядів: 1113 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Київське «Динамо», найтитулованіший клуб країни, відкриває в Івано-Франківську філіал своєї футбольної академії. Відповідна угода була підписана минулої п’ятниці президентом столичного клубу Ігорем Суркісом і президентом ДЮФК «Ніка» Андрієм Шулятицьким.

Франківська «Ніка» була вибрана киянами для співпраці після ретельного аналізу її діяльності. Школа існує вже п’ятий рік. Тут працює десяток фахівців, під орудою яких  перебуває майже 250 юних футболістів. Філіал динамівської академії в Івано-Франківську – єдиний на теренах Західної України, тож до неї можуть потрапити талановиті дітлахи не тільки з нашої області.
Задля цього «Динамо» бере на себе витрати щодо створення на базі ЗОШ №24 (вул.Хіміків) відповідної матеріальної бази. Тут з’являться додаткові приміщення, а головне – за короткий час буде облаштоване перше на Прикарпатті футбольне поле стандартних розмірів зі штучним покриттям. Роботи на ігровому майданчику кияни обіцяють завершити у рекордно кор ... Читати далі »
Переглядів: 1267 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці працівники міського рекламно-інформаційного центру демонтували шість так званих просторових рекламних конструкцій на вулицях Дністровській, Незалежності та площі Ринок, які були встановлені без відповідних дозволів.

Як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, демонтаж цих конструкцій був абсолютно законним, оскільки їх встановлення суперечило Закону України «Про рекламу», зокрема, в частині заборони встановлення конструкцій на пішохідних зонах. Крім того, як виявилося вже в процесі демонтажу, ці просторові конструкції з рекламними банерами не були належним чином прикріплені до землі, що створювало небезпеку для пішоходів. Від сильного вітру вони просто могли впасти. Власники конструкцій не сплачували до бюджету орендної плати за землю, на якій конструкції були встановлені, в результаті чого міська скарбниця недоотримувала 89 тисяч гривень на рік.
— В місті почалася системна робота з наведення порядку в сфері зовнішньої реклами, — каже міський ... Читати далі »
Переглядів: 1110 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Міська влада посилить боротьбу із порушниками правил паркування автомобілів. Про це повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Він зазначив, що з 1 березня вступили в дію нові правила паркування автотранспорту, а з 1 січня  набули чинності зміни до кодексу про адміністративні правопорушення, які суттєво збільшили суми штрафів за порушення благоустрою. Ці речі дають змогу муніципалітету штрафувати власників авто, які їх паркують з порушенням правил. Зокрема, у дворах, на газонах чи дитячих майданчиках. Суми штрафів чималі – від 340 до 1360 гривень для фізичних осіб та від 850 до 1700 гривень для юридичних. Але ще впродовж місяця штрафні санкції до порушників не застосовуватимуть.

— Ми вирішили оголосити щось на зразок мораторію, — пояснює Віктор Анушкевичус, — щоб впродовж цього часу провести належну інформаційну-роз’яснювальну роботу і дати можливість всім водіям ознайомитися з новими правилами паркування  та новими сумами штрафів за порушення правил бл ... Читати далі »
Переглядів: 1038 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

В минулому номері ми писали про два конфлікти, які виникли довкола нових будов на вулицях Короля Данила та Тролейбусній. Після цього до редакції почали звертатися люди, які хочуть довідатися, що то за нове будівництво і нові паркани на Валах та на розі вулиць Василіянок і Грушевського. А мешканців мікрорайону Пасічна стурбувало ще одне майбутнє будівництво поблизу будинків №№118-120
на вулиці Галицькій.


Як повідомив перший заступник міського голови Зіновій Фітель, на Валах між існуючими будинками власник земельної ділянки будує собі приватний будинок. Всі дозволи і документи на це будівництво у нього є. А на розі вулиць Василіянок – Грушевського, на місці колишнього магазину заводу ТОС, постане споруда із торгово-офісними приміщеннями. За поверховістю ці два будинки мають бути не вищими від вже існуючої забудови.
Що ж стосується майбутнього будівництва у дворах будинків на вулиці Галицькій, то, як повідомив начальник відділу генплану міського управління арх ... Читати далі »
Переглядів: 1248 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня комунальне автотранспортне підприємство 0928 зменшило вивезення сміття. За словами начальника служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяни Клочко, замість 90 кубометрів КАТП вивозило 50-60 кубометрів сміття, а з території ЖЕО №4 ще менше – 36 кубометрів. Причину такого «зриву» так ніхто й не пояснив.

Тим часом в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степан Кукула констатує: на контейнерних майданчиках утворилося накопичення твердих побутових відходів і, як висловився Степан Іванович,  «за сприятливих погодних умов ТПВ розноситься містом». Він також зазначив, що «на контейнерних майданчиках є поламані контейнери, які своєї функції не виконують, крім негативного враження на мешканців», і додав, що на зупинках громадського транспорту необхідно додатково встановити урни для сміття.    
Керівник муніципальної інспекції з благоустрою повідомив ще один цікавий факт: «на дитячому ігровому майданчику на вулиц ... Читати далі »
Переглядів: 1016 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Під акомпанемент зимової віхоли в неділю поновилися змагання у першій професійній лізі. Клуби нарешті змогли завершити перше коло змагань. Дует представників Івано-Франківщини прем’єрні офіційні матчі нового року провів за тисячу кілометрів від домівки: «Прикарпаття» – в Охтирці, «Енергетик» – в Алчевську. Результат вийшов на диво синхронним – земляки уклали «мирові».

Нічия "Прикарпаття” на полі "Нафтовика-Укрнафти” стала однією з несподіванок туру. Адже франківці навіть у свої кращі часи уникали поразок в Охтирці зрідка (про перемоги й мови немає). Та цього разу на гол "нафтовика” Вітра гості відповіли точним вистрілом свого капітана Олександра Микуляка, який, як виявилося,  у Кубку Підгір’я розтратив не весь свій бомбардирський запал. "Енергетик” натомість в матчі зі "Сталлю” обійшовся без голів.
Після тривалого міжсезоння вболівальники, зрозуміло,  найбільше цікавляться новачками. Їх у складах наших земляків було не так багато, як можна було очікува ... Читати далі »
Переглядів: 1028 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Старт чергового чемпіонату Івано-Франківщини заплановано на 11 квітня. Сьогодні виконком обласної федерації футболу має затвердити його персональний склад та регламент змагань. Головною новацією 2010 року безперечно стане вимога про обов’язкове проведення відеозапису матчів. Невсипне око відеокамер, як очікується, дисциплінуватиме учасників та дозволить більш об’єктивно розбирати скандальні ситуації.

У турнірі, що незабаром стартує, не буде однієї з найстабільніших команд останнього десятиліття – «Дельти» з Гвіздця. Через фінансові негаразди клуб відмовився від участі в чемпіонаті. Подібна доля спіткала ще одного представника Коломийщини – «Княгинин» з Підгайчиків. Дамоклів меч завис і над ФК «Тужилів». Чи гратиме ця команда наразі невідомо?
За підсумками чемпіонату-2009 місце у провідному дивізіоні, як відомо, втратили долинський «Нафтовик» та «Хутровик» з Тисмениці. Водночас право підвищення у класі вибороли «Юніор» з Лисця і кутські «Карпати». Та вже вкотре п ... Читати далі »
Переглядів: 1107 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Як ми вже повідомляли, переможцем змагань на Кубок Підгір’я стали яремчанські «Карпати». На шляху до тріумфу вони зуміли здолати обидва професійні колективи Івано-Франківщини. Перемогти у турнірі яремчанцям вдалося лише з шостої спроби, а загалом турнір проводився в 17-те.

Кубок Підгір’я-2010
(21 лютого – 7 березня)
Група А. «Прикарпаття» – «Бескид» Надвірна – 6:0 (Микуляк, 7, 30, 50, 70, Романчук, 15, Вірстюк, 81). «Чорногора-Ніка» – «Княгинин» Підгайчики – 0:1 (Марук, 43). «Карпати» Яремче – «Бескид» – 3:1 (Василів, 13, 50, Веприк, 24 – Касянчук, 87). «Прикарпаття» – «Чорногора-Ніка» – 2:1 (Микуляк, 14, Вірстюк, 84 – Конопада, 48-п.). «Княгинин» – «Прикарпаття» – 1:2 (Кравців, 66 – Микуляк, 29-п., 45-п.). Вил.: Бандура – Мельничук, Романчук. «Карпати» – «Чорногора-Ніка» – 1:0 (Василів, 14). «Бескид» – «Чорногора-Ніка» – 0:0. «Карпати» – «Княгинин» – 1:1 (Василів, 45+1 – Вовчак, 32-авт.). «Княгинин» – «Бескид» – 2:2 (Урбанович, 58, 78 – Ларін, 48, Насадик, ... Читати далі »
Переглядів: 1036 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Заявки прикарпатського дуету на друге коло сезону-2009/10 рясніють новими прізвищами. Однак знайомих там шукати годі. Хіба хтось дуже добре знається на юнацькому футболі – саме звідти більшість дебютантів.

Насамперед це стосується «Прикарпаття». Франківці поповнили свій склад не тільки вихованцями місцевих спортшкіл. Одразу три футболісти приїхали до обласного центру з дубля київського «Арсенала», з яким взимку налагодили контакт керівники клубу. А ще в складі команди дебютував гравець з грузинським прізвищем, але з українським паспортом Акакі Цкарозія.
Натомість «Прикарпаття» розтратило майже весь свій «золотий фонд». Зокрема, не побачать глядачі солодкої парочки Худоб’як-Щеглюк. Перший разом з «Севастополем» боротиметься за вихід до Прем’єр-ліги, другий – виступатиме в одній з регіональних ліг Польщі, у клубі, котрий тренує добре знаний нами Богдан Блавацький. Ще один старожил колективу – Гребинський влаштувався в бурштинському «Енергетику». Як і слід було оч ... Читати далі »
Переглядів: 1331 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Підходить до завершення чемпіонат Івано-Франківщини з футзалу. Програму змагань вже вичерпали команди першої ліги, у другій – залишився один тур, у вищій – один матч.
Чемпіоном області вдруге поспіль стали футболісти Прикарпатського торгового дому (до цього вони тричі фінішували другими), «срібло» дісталося «Зорям Карпат» з Микуличина, а от хто буде третім вирішувалося вчора у поєдинку «Ельдорадо» і КФВ.


У першому дивізіоні перемогла «Баварія-РП». Вона ж здобула кубок області, обігравши у фіналі чинного чемпіона – 5:2. Втім, у ПТД є шанс на реабілітацію – наступного тижня відбудеться матч за суперкубок. А ще – перехідні поєдинки між командами різних ліг. 
Становище команд
    І     В     Н     П         М     О
ПТД    12     10     1     1     46-16     3 ... Читати далі »
Переглядів: 1101 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Через всім відомі обставини перевірку лідером чемпіонату – львівським «Таймом» ураганівці проходять пізніше від решти учасників турніру. Відібрати очки у «таймівців» наразі спромігся лише донецький «Шахтар», ще в 6-му турі. Надалі львів’яни тільки перемагали. Суботній матч з франківцями виявився 14-м у цій серії.

Перемога лідеру, однак, далася непросто. Поступаючись супернику одним забитим м’ячем, гості наприкінці зустрічі вдалися до випробуваної тактики з п’ятим польовим гравцем. «Таймівці» вистояли, хоча, за словами свого наставника Станіслава Гончаренка, й переживають нині ігровий спад. Скористатися цією обставиною «Ураган» зможе наступного тижня, коли лідер завітає до Івано-Франківська (перенесений матч першого кола). А до того у неділю, 21 березня, франківці мусять розколоти харківський «Моноліт» (поч. о 16.30).
Та навіть перемоги у двох заключних матчах першого етапу навряд чи допоможуть «Урагану» потіснити з третьої сходинки львівську «Енергію», котра при ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

10 лютого виповнилося 70 років з дня народження одного з кращих оборонців в історії західноукраїнського футболу Петра Данильчука. Уродженець села Підвисоке Снятинського району свої зіркові часи провів у львівських «Карпатах». Зокрема, був причетний до історичного походу львів’ян за Кубком СРСР у 1969 році.

На долю Данильчука змалку випало чимало випробовувань. Як і багато його однолітків у післявоєнну пору, він ріс сиротою. Виховувався у дитбудинку. Звідти його скерували на навчання у фабрично-заводське училище в Станіславі, де він опановував не зовсім чоловічу спеціальність – швачки. Опісля на швейній фабриці юний Петро прасував щойно зшиті штани.
У футбольну школу Данильчук потрапив під впливом друзів, з якими чи не щодня ганяв м’яча на військовому стадіоні, який розміщувався у районі технічного університету (поруч стояла зенітна частина) – Панька, Валіонти, Голея… Це вони привели талановитого юнака до тренера «Спартака» Володимира Гури.
В складі станісл ... Читати далі »
Переглядів: 1118 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Про те, що сьогодні на фінансування культури не вистачає коштів, відомо, мабуть, не лише працівникам цієї сфери діяльності. Наша культура завжди була бідною, а у нинішній час фінансової кризи – особливо.

Тому під час свого візиту до ДПІ в м.Івано-Франківськ юна та талановита співачка Світлана Весна звернулася з закликом до жителів м.Івано-Франківська задекларувати свої доходи, отримані протягом 2009 року, та висловила сподівання, що кошти, які надійдуть до міського бюджету внаслідок деклараційної кампанії-2010, будуть спрямовані також на розвиток культури. Вона зауважила: «Зараз найбільша біда з будинками культури, які нині практично занепадають. Молодь через відсутність культурних заходів та можливість реалізувати себе творчо починає зловживати алкоголем, деградує. То ж хочу звернути увагу громадян на цю проблему у нашому суспільстві, адже надходження коштів від добровільного декларування власних доходів може частково допомогти у вирішенні цього злободенного пита ... Читати далі »
Переглядів: 1446 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (1)

У зв’язку з похолоданням комунальники ще не приступали до  ямкових ремонтів проїжджих частин міських вулиць холодним асфальтом, як це планувалося, — повідомила начальник служби оперативного реагування міськвиконкому Тетяна Клочко. Водночас вона зауважила, що зараз щодо цього «дорожнє ремонтно-експлуатаційне управління проводить організаційну роботу».

А проблем на дорогах дедалі більше. Зокрема, як зазначила Тетяна Миколаївна, на перехресті вулиць Вовчинецької та Деповської провалився асфальт, а на проїжджій частині вулиці імені Андрія Мельника періодично «перевертається» кришка люка комунікаційного колодязя, що належить «Теплокомуненерго».
З тим, що дорожні полотна більшості міських вулиць зараз перебувають в жахливому стані, погоджуються всі. Нагадаємо, що минулого тижня міський голова доручив комунальникам терміново залатати всі так звані «гострі ями» на магістральних вулицях, але цьому завадила погода.
Тим часом дорожні полотна вулиць продовжують руй ... Читати далі »
Переглядів: 1056 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Черговий раз чиновницька братія пішла походом до пам’ятників Шевченкові. Кожне плем’я має свої ритуали. Чиновницьке плем’я – галасування під ногами Кобзаря.

Віктор Янукович з цієї нагоди відвідав Канів, де вже сім років ремонтують Шевченківський музей. От ремонтують і ремонтують, ніби задоволення отримують. З одного боку підфарбують, з іншого – валиться. І навіть Ющенко з його національною риторикою не здолав «любов» ремонтників до музею. Тільки він, стражденний наш Тарас, з неба знає, скільки там мільйонів вже вкрадено.
Вкрадено – вкрадено, тому треба проводити кампанію з економії. І новообраний президент тут же видав розпорядження про скорочення шевченківських премій на 40 тисяч гривень. Було 160 тисяч, хотіли просити, щоб підвищив до 200, а він раз – і скоротив. А чого ж? Собі зарплату врізав на 50%? Врізав, то чого ці письменники мають жирувати? Ганна Герман потвердила: у час кризи творці мають бути скромними. Мовляв, Шевченко жив у бідності й нужді, то неха ... Читати далі »
Переглядів: 1077 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Прихід весни Івано-Франківськ зустрів аж двома конкурсами краси: «Містер Івано-Франківська» та «Пані Прикарпаття». 4 березня відбувся конкурс для чоловіків, в якому взяли участь 10 юнаків-студентів навчальних закладів міста. Гучні нестримні овації та переповнена зала захоплених дівчат та жінок засвідчили, що свято удалось на повну. Екстравагантні, сексуальні, романтичні, іронічні, винахідливі, артистичні, інтелектуальні, стильні, мужні… Це все наші прикарпатські хлопці, які удостоїлись звань «містерів» кожен тієї чесноти, яку йому приписали журі.

Для знайомства з глядачами франківські джентльмени впевнено і граційно вийшли у ділових костюмах. Свої таланти та винахідливість учасники продемонстрували, виконуючи домашнє завдання. Кожен із юнаків дивував своїми вміннями: спортивні і бальні танці, виконання пісень та гра на гітарі,  театральні сцени, силові трюки, кумедні фокуси... Найбільше глядачів здивував своєю силою та сміливістю Тарнавський Микола, який розб ... Читати далі »
Переглядів: 1042 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулого тижня до служби оперативного реагування міськвиконкому збільшилася кількість скарг на перебої з електропостачанням. Як зазначила начальник служби Тетяна Клочко, в основному вони стосувалися несправностей у внутрішньобудинкових системах. Але були й інші причини.  Чи не найбільше від знеструмлень потерпали мешканці 60-квартирного будинку на вулиці Угорницькій, 12.  Світла у їхніх помешканнях 21 і 22 лютого не було понад 20 годин, а вночі 3 березня третій під’їзд цієї багатоповерхівки в неповнофазному режимі електропостачання перебував впродовж 15 годин. За словами пані Клочко, там треба замінити кабель, для чого необхідно проводити розкопку.
Через пошкодження електрокабеля добу не було світла і в будинку на вулиці Новгородській, 34. Стільки ж без світла перебували й мешканці другого під’їзду будинку № 54 на вулиці Гната Хоткевича, бо хтось підпалив електрощитову. А мешканці будинку №9 на вулиці Гетьмана Мазепи цими днями скаржаться на низьку напругу в електромережі ... Читати далі »
Переглядів: 1108 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

В суботу пополудні мешканці вулиці Олександра Довженка повідомили службу оперативного реагування міськвиконкому, що поблизу профтехучилища невідомі зрізали 12 тополь і вивозять їх вантажівкою, а пеньки закидають снігом. Цю інформацію служба оперативного реагування передала до чергової частини Пасічнянського відділення міліції.

Як повідомив заступник начальника міського відділу внутрішніх справ підполковник Андрій Прусак, міліцейський наряд оперативно затримав осіб, котрі це робили, і вантажівку, якою вони вивозили дерева. Правоохоронці з’ясували, що четверо з них – це мешканці приміських сіл та один – з обласного центру. Затримані пояснили, що на замовлення однієї особи вони за дві тисячі гривень мали зрізати 27 дерев.
Міський голова Віктор Анушкевичус доручив комунальникам встановити так звану відновлювальну вартість зрізаних дерев і виставити затриманим відповідний рахунок. Втім, скільки будуть злодії платити за зрізані дерева і чи будуть платити взагалі, ще ... Читати далі »
Переглядів: 1071 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Через юридично неграмотно оформлені протоколи про порушення правил благоустрою міська скарбниця недооотримує чимало штрафів, які, нагадаємо, з 1 січня суттєво зросли. На це в.о. начальника муніципальної інспекції з благоустрою Степану Кукулі звернув увагу керуючий справами міськвиконкому, голова адміністративної комісії Андрій Лис: «Я розумію, що протоколи складають ваші інспектори, але вважаю, що персональну відповідальність за неграмотно складені адмінпротоколи має нести керівник інспекції», — заявив пан Лис.

З ним погоджується і міський голова Віктор Анушкевичус: «Якщо наша юридична служба програє якийсь суд, то депутати міської ради хочуть знати, чому так сталося, — каже міський голова. – І якщо ми програватимемо суди через не правильно складені протоколи про адмінпорушення, то вони схочуть послухати і вас». 
Принагідно керуючий справами міськвиконкому повідомив, що в адмінкомісії зараз часто виникають проблеми з політичними партіями, яким виписують шт ... Читати далі »
Переглядів: 1145 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Всеукраїнське об’єднання «Свобода», яке заявило про прагнення згуртувати навколо себе національну опозицію режиму Януковича, опинилося в центрі скандалу. Відвідини 19 лютого членом політради партії, відомим львівським філологом, захисницею української мови Іриною Фаріон львівського дитсадка №67 зумовило шквал критики на її адресу. Причому спілкування пані Ірини з дошкільнятами, яким вона у доволі вільній формі пояснювала різницю між українськими і російськими іменами, не сподобалося не тільки відвертим українофобам та псевдопатріотам, як це намагаються подати в її партії.

«Як тебе звати, дівчинко? Оленка? Яка краса! Ніколи не будь Альоною, бо якщо ти станеш Альоною, дитиночко, то треба пакувати валізи і виїжджати до Московії... А тебе як звати? Міша?.. Це катастрофа!» – говорила пані Фаріон малечі під прицілом телекамер. Крім того, активістка «Свободи» розмірковувала про походження імені Ліза від дієслова «лизати», говорила про те, що «Вовчик» живе в лісі… Багато ... Читати далі »
Переглядів: 1095 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Івано-франківська «Говерла» не змогла кинути виклик лідерам вітчизняного баскетболу. Змагаючись на майданчиках столичного «Будівельника» і запорізького «Ферро», прикарпатці поступилися з досить суттєвою різницею в рахунку.

Попри дві поспіль поразки, «Говерла» зберегла за собою восьму сходинку турнірки, останню з тих, що дають перепустку у плей-офф. Проте права на осічку франківці вже не мають. У наступному матчі 17 березня вони прийматимуть МБК «Миколаїв», а 23-го будуть гостями львівської «Галичини».
Виїзним матчам передувала сенсаційна звістка з табору «Говерли»: керівництво клубу задовольнило прохання про відставку спортивного директора Олега Пелеха. Про причини розриву з фахівцем, що стояв біля витоків франківської команди (був її тренером від заснування у 2002 р. і до минулого літа), однак, не повідомляється. 
Чемпіонат України. Суперліга. 5-9 березня. «Пульсар» – «Ферро-ЗНТУ» – 70:90. «Київ» – «Азовмаш» – 100:75. «Будівельник» – «Говерла» – 89:71 ... Читати далі »
Переглядів: 1096 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)

Минулої суботи івано-франківський «Ураган» здобув одну з найлегших перемог у сезоні. Суперники з «Севастополя» стримували атаки господарів лише до 18-ї хвилини, а потім пропустили п’ять «сухих» м’ячів. Звитяга над кримчанами дозволила підопічним Сергія Гупаленка повернутися на третю сходинку турнірної таблиці.

Франківці й далі грають без травмованих Паршикова і Піддубного, повернення котрих у стрій затягується. Натомість суботнім матчем завершилася дискваліфікація Сімки. Він зможе зіграти у наступному турі проти львівського «Тайму» (у гостях). На рахунку беззаперечного лідера чемпіонату 18 перемог у 19-ти зустрічах. Єдиний раз «таймівці» спіткнулися ще в 6-му турі – нічия в Донецьку з «Шахтарем» (2:2). Тим часом головний конкурент «ураганівців» в боротьбі за «бронзу» – львівська «Енергія» вийде на майданчик харківського «Моноліта».
Щодо боротьби за нагороди змагань цікаву думку висловив наставник «Севастополя» Сергій Ожегов, який тривалий час працював в Івано-Ф ... Читати далі »
Переглядів: 1011 | Додав: bond | Дата: 25.03.2010 | Коментарі (0)